Žižkov – Brno 3:2 (kon.) | Varnsdorf – Sokolov 0:0 (kon.) | Vlašim – Ústí n. L. 1:2 (kon.)
Č. Budějovice – Prostějov 3:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
3:2 (2:1)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 12.08.2018, 13:45 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Fortuna národní liga má na programu čtvrté kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Viktoria Žižkov a FC Zbrojovka Brno.
     
    FK Viktoria Žižkov

    Viktoria Žižkov se v uplynulé sezóně umístila až na dvanácté pozici, tedy jen pár bodů od sestupového pásma. Pražský celek se zejména ke konci sezóny potýkal se špatnou formou. Viktoriáni totiž zvítězili pouze jedinkrát z posledních pěti zápasů, avšak na záchranu soutěži to stačilo. Žižkov nevstoupil do letošního ročníku tou správnou nohou, po třech zápasech má totiž na kontě pouze dva body. Domácí tým dnešního utkání je tak jedním ze šesti celků, který v letošním ročníku ještě nezvítězil. O doposud dvě vstřelené branky se postarala dvojice Rondić – Čermák, která je pochopitelně ve vlastnictví pražské Slavie. Žižkovu může hrát do karet fakt, že do dnešního zápasu vstupuje v roli outsidera, avšak už by potřeboval bodovat za tři body.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Na opačné straně se nachází nováček Fortuna národní ligy, kterým je Zbrojovka Brno. Celek z Moravy absolutně nezvládl minulou sezónu, ve které se umístil na samotném chvostu první ligy. Zbrojovku zejména trápila útočná vazba, která dohromady nasázela pouze dvacet branek, což logicky bylo nejhorší počínání v celé soutěži. Kádr se po sestupu začal razantně hýbat, určitě citelnou ztrátou je odchod Tomáš Pilíka, který si to namířil do Maďarska. Brno rovněž počítá ztrátu zkušeného Jana Poláka, který se pro změnu upsal Prostějovu. Zbrojovka pochopitelně také posílila, tou nejzvučnější posilou je forvard Lukáš Magera, který by měl být hlavní útočnou zbraní tohoto celku. Hostující tým dnešního utkání vykročil do letošního ročníku o něco lépe, momentálně mu patří sedmá pozice. Brno v úvodu soutěže prohrálo s Jihlavou, posléze se konala remíza v duelu s Vlašimí, v minulém kole pak přišla první výhra proti Chrudimi.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Otáhal – Žežulka, Opluštil, Švejdík, Stříž – Batioja, Podrazký (C), M. Čermák – Sintean – Musa, Dočekal.
    Náhradníci: P. Soukup – V. Mareš, Pardubský, Trapanovski, Urbanec, Bazal, Rondić.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Jakub Šural, Vraštil, Pavlík, Eismann – Štepanovský, Bariš, Kříž, Bartolomeu – Růsek, Magera.
    Náhradníci: Halouska – L. Krejčí, Kryštůfek, Lutonský, Sedlák, Sukup, Zikl.

    Rozhodčí: Dubravský – Vlček, Poživil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Úvodní výkop směřoval na Bartolomeua, před kterým včas zakročil pozorný Opluštil. Následně to nová posila Zbrojovky zkusila z úhlu, Otáhal byl ale připravený.
     
    4
    Brno to opět zkusilo nákopem za obranu, který tentokráte směřoval na Růska. Hostující forvard si ale v souboji s Opluštilem pomáhal rukama.
     
    5
    Hodně tvrdým zákrokem si pomohl hostující Šural, který tak trochu nechtěně přišlápl Dočekala. Standardní situace pro domácí.
     
    6
    Nakonec se jednalo o rozehrávku po zemi, načež Podrazký zkoušel odcentrovat. Polovysoký centr se stal kořistí Štepanovského.
     
    7
    Najednou se hostující obrana trochu otevřela, čehož se snažil využít nahrávající Sintean. Jeho kolmice byla pro Musu příliš prudká.
     
    8
    Šural se neprezentoval zrovna přesvědčivým odkopem, následně se ale Podrazký dostal k nepovedenému centru, který skončil u Melichárka.
     
    8
    Padající balón dokázal zachytit Stříž, který okamžitě posílal míč do malého vápna. Prudkou nabídku ale nedokázal zužitkovat Dočekal.
     
    9
    Na druhé straně skončil na zemi Štepanovský, který se dožadoval odpískání faulu. Hlavní sudí je ale opačného názoru, bude z toho aut pro hosty.
     
    9
    Hodně povedený projektil vyprodukoval hostující Bariš, který ale mířil těsně nad branku. Otáhal nemusel vůbec zasahovat.
     
    10
    Sintean si zasekl míč a posléze poslal do vápna technický centr, na který si naskočil Musa. Hlavička talentovaného forvarda byla zablokována na roh.
     
    11
    Melichárek si v poklidu pohlídal padající míč, po kterém rozehrál do strany na Eismanna. Hostující forvard se rozhodl vrátit míč brankáři.
     
    12
    Zajímavou přihrávku vyprodukoval Růsek, který se snažil vysunout Bartolomeua. Výborným obranným zákrokem se prezentoval Švejdík.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Dominik Kříž (FC Zbrojovka Brno).
     
    13
    Pravá strana Zbrojovky je hodně nebezpečná. Šural centroval na přední tyč, kde s vypětím štěstěny zasáhl Švejdík. Další roh pro Brno.
     
    14
    Stríž překvapivě hledal Dočekala, který se ale k padajícímu míči nemohl dostat. Navíc to bylo s faulem, rozehrávky se ujme Melichárek.
     
    15
    Ve středu hrací plochy se hracího předmětu zmocnil Stříž, který si ale neporozuměl s Čermákem. Autové vhazování pro Zbrojovku.
     
    15
    Brno právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Moravané přesunuli těžiště hry na pravou stranu, kde o náramný centr postaral Štepanovský. Jeho nabídka našla ANTONÍNA RŮSKA, který bezpečně zamířil k tyči.
     
    16
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo kolem patnácti minut. Viktoriáni jsou v posledních minutách hodně nepřesní, což mělo fatální následky.
     
    17
    Málem se další zbytečnou ztrátou prezentoval Stříž, který přeci jenom procedil přihrávku na Podrazkého. Zbrojovka je mnohem aktivnější.
     
    18
    Nyní se míč snesl do pokutového území domácích, kde si ho v poklidu pohlídal Otáhal. Žižkov to zřejmě zkusí po zemi.
     
    18
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Jenomže záhy je vyrovnáno! Vše začalo autovým vhazováním Žežulky. Hostující zadák posílal do vápna prudký aut, který za svá záda prodloužil Pavlík, na jehož příhru reagoval PETAR MUSA. Melichárek si na míč vůbec nesáhl.
     
    19
    Úvodní dvacetiminutovka nám nabízí hodně zajímavou podívanou. Viděli jsme už dvě branky, navíc stále sledujeme ofenzivní partii.
     
    20
    Bartolomeu to tentokráte vzal sám na sebe, načež se pokusil překvapit Otáhala. Skákavá střela doskákala do rukavic brankáře.
     
    21
    Zbrojovka se zmocnila dalšího autového vhazování, kterého se ujal levý bek Eismann. Viktoriáni ale vzorně vytlačili soupeře ven ze hřiště.
     
    22
    Exekuci autu si vyzkoušel také domácí celek, konkrétněji to byl Žežulka, který si tentokráte vybral pouze nohu protihráče.
     
    23
    Žižkov právě vstřelil branku!
    No vida, domácí totiž otáčejí stav zápasu! Velký podíl na této brance patří Střížovi, který to zkusil prudkým projektilem, na který Melichárek reagoval zákrokem do strany. Tam ale číhal TOMÁŠ DOČEKAL, který už měl snadnou práci.
     
    24
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Peter Štepanovský, přichází Milan Lutonský.
     
    25
    Zdálo se, že hostující Bartolomeu zahrál rukou, avšak hlavní sudí si toho nakonec nevšiml. Nakonec je pískáno ve prospěch Zbrojovky.
     
    26
    Po delší době měl práci domácí brankář Otáhal, avšak jednalo se pouze o odkop od branky, který se ale nevešel na hrací plochu.
     
    27
    Tím dalším, kdo si pomohl nedovoleným zákrokem byl forvard Růsek. Žižkov se tak dostane zpět k míči, má k dispozici volný kop.
     
    28
    Moravané jsou směrem dozadu hodně nedůslední. Toho se snažil využít Musa, který se zjevil tváří v tvář Melichárkovi. Hostující brankář nakonec zasáhl nohou.
     
    29
    Na pořadu dne byl druhý rohový kop domácích. Opět se jednalo o cvičený signál, zakončující Dočekal se ale nacházel v ofsajdu.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Petar Musa (FK Viktoria Žižkov).
     
    34
    Máme za sebou něco málo přes třicet minut. Zdá se, že se hra trochu uklidnila, Zbrojovka se snaží najít cestičku k brance soupeře.
     
    35
    Tentokráte se celek z Moravy zhostil standardní situace z vlastní poloviny. Rozehrávky se ujal Vraštil, který raději přenesl hru na Eismanna.
     
    35
    Magera si gestem ruky řekl o přihrávku, kterou nakonec dostal. Nepovedená střela od jeho kolegy přinesla nečekanou přihrávku na zkušeného Mageru, který ale nepropálil hlouček protihráčů.
     
    36
    Viktoriáni si tak po delší době vybrali úsek, ve kterém mohli inkasovat. Nyní zahrál na jistotu Stříž, jenž poslal míč do zámezí.
     
    37
    Po autovém vhazování se k centru dostal aktivní Šural, který se pokoušel najít Mageru. Žižkov si vytáhlého útočníka i tentokráte pohlídal – roh.
     
    38
    Lutonský posílal do pokutového území nebezpečnou nabídku, kterou jeho kolegové nepřetavili v pohotové zakončení. Naopak v poklidu zasáhl Otáhal.
     
    39
    Batioja chtěl narychlo rozehrát standardku, což ale neměl dělat. Jeho kolmice za obranu sice směřovala na Růska, včas byl u balónu Otáhal.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Čermák ještě zabojoval, díky čemuž se k centru šajtlí dostal Sintean. Situaci u zadní tyče musel jistit Pavlík, který raději zahrál za cenu rohového kopu.
     
    42
    Rohový kop nic závratného nepřinesl, avšak Bariš nedokázal vyvézt míč za půlící čáru. To zas tak mrzet nemusí, jeho kolegové ho hodně rychle ukořistili zpět.
     
    43
    U středového kruhu se srazila dvojice fotbalistů, nakonec bylo pískáno ve prospěch Viktorie. Nedovoleným zákrokem si pomohl Bartolomeu.
     
    44
    Tím dalším, kdo uviděl žlutou kartu je Andrei Sintean. Opět celkem zbytečný kartónek.
     
    45
    Z dobré pozice vypálil Bariš, který to nemyslel vůbec špatně. Střela se ale stočila daleko do branky, Otáhal bude vykopávat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Tohle byla o poznání povedenější střela. Růsek si hrudí zpracoval neposedný balón, načež vypálil zhruba metr vedle levé tyče.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Nejprve se do vedení dostala Zbrojovka, avšak soupeř reagoval tím nejlepším možným způsobem. O vyrovnávací branku se postaral Musa, a aby toho nebylo málo, tak obrat ve skóre zaznamenal Dočekal. Moravané se postupem času dostávali častěji k míči, avšak k žádnému vážnějšímu ohrožení Otáhala nedošlo. Druhý poločas začne přibližně ve 14:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Ondřej Žežulka (FK Viktoria Žižkov).
     
    47
    Momentálně se nehraje, neboť na zeleném pažitu ležít domácí Batioja. Na scénu přispěchal také lékařský personál Viktorie.
     
    48
    Nakonec se zdá být všechno v pořádku, může se tak pokračovat ve hře. Rozehrávku volného kopu obstará hostující Pavlík.
     
    49
    Přenesení hry našlo na levém křídle Lutonského, který si pro spolupráci vybral Růska. Druhý jmenovaný ale fauloval soupeře.
     
    50
    K pohotovému zakončení se dostal aktivní Musa, jehož rána se málem přetavila v přihrávku. Naběhnuvší Sintean ale na míč nedosáhl.
     
    51
    Melichárek si prostřednictvím výkopu vybral volného Lutonského, který uklidnil hru. Následně ale Stříž zahrál za cenu autového vhazování.
     
    52
    Bartolomeu si všiml lépe postaveného Lutonského, který to pochopitelně zkusil střelecky. Do dráhy letu míče ale přispěchal Opluštil.
     
    53
    Švejdík to zkusil dalekonosným pasem na druhou stranu hrací plochy, jeho pas se ale stal snadnou kořistí hostujícího Vraštila.
     
    53
    Žižkov právě vstřelil branku!
    To jsou věci, domácí totiž odskakují na rozdíl dvou branek! ANDREI SINTEAN využil nepozornosti obrany, načež se s míčem dostal k hranici šestnáctky, odkud nekompromisně zamířil mimo dosah Melichárka.
     
    54
    Tak tohle bude pro Zbrojovku hodně složitý oříšek. V tuto chvíli totiž prohrává o dvě branky, do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
     
    55
    Navíc se o další projektil přihlásil Podrazký, kterému ale střela absolutně nesedla. Melichárek zasahovat nemusel, naopak bude rozehrávat.
     
    56
    Batioja udělal drzý manévr na pravačku, načež se rovněž dostal do zakončení. Rána pravačkou se ale nevešla mezi tři tyče.
     
    57
    Žežulka vhazoval v blízkosti pokutového území soupeře. Po hezkém zpracování se ke střele dostal Musa, jeho střela mířila hodně vedle brány.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Petr Pavlík (FC Zbrojovka Brno).
     
    58
    Dnes hodně nevýrazný Magera se po delší době zapojil do kombinace svého celku. Batioja ale trefil hned prvního bránícího protihráče.
     
    59
    Žežulka nakonec přenechal rozehrávku volného kopu Podrazkému. Tento zkušený středopolař našel pouze rukavice brankáře.
     
    59
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Antonín Růsek, přichází Martin Zikl.
     
    60
    Standardka také na druhé straně. Bartolomeu kroutil míč směrem do branky, včas ale zakročil Švejdík, který poslal balón za čáru.
     
    61
    Následoval rohový kop, který byl opět rozehrán nakrátko. To hraje do karet soupeři, který si už poněkolikáté pohlídal naběhnuvší protihráče.
     
    62
    Zdálo se, že Dočekal nastřelil ruku jednoho z protihráčů, nakonec tomu tak ale nebylo. Žižkov se tak musí stáhnout za balón.
     
    63
    Sintean si dle výroku sudího pohlídal ofsajdovou linii, díky čemuž se dostal do volného prostoru. Po zpětné přihrávce pálil Musa do Melichárka, od kterého se míč odrazil do tyče.
     
    64
    Na druhé straně hrací plochy si v pokutovém území dělal prostor robustní Magera, který si nakonec pomohl útočným faulem.
     
    65
    Viktoriáni si přichystali rohový kop, který nebyl nebezpečný. Následně do šestnáctky připlachtil další centr, po kterém se bude zahrávat další roh.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Dušan Melichárek (FC Zbrojovka Brno).
     
    66
    Podrazký i tentokráte rozehrál po zemi a málem to přineslo kýžené ovoce. Zakončující Dočekal si ale ve vzduchu pomáhal rukama.
     
    67
    Za řeči dostává žlutou kartu zkušený Magera. Zbrojovka je v posledních minutách hodně frustrovaná.
     
    68
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Dominik Kříž, přichází Ladislav Krejčí.
     
    68
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. V těchto momentech zápasu je aktivnější Viktoria, která své akce řeší mnohem chytřeji.
     
    68
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Petar Musa, přichází Imad Rondić.
     
    69
    Na pořadu dne byla další standardka, která ale skončila pouze na hlavě jednoho z domácích hráčů. Posléze si šlapákem pomohl Magera.
     
    70
    Brno právě vstřelilo branku!
    Tohle může být klíčová branka pro Zbrojovku! Eismannovi sice nevyšel rohový kop dle představ, to ale hrálo do karet LUKÁŠI MAGEROVI, který levačkou nedal brankáři šanci. Je tu naděje, Brno je opět v kontaktu.
     
    71
    Aby toho nebylo málo, tak si Moravané přichystali další z řady standardních situací. K rozehrávce se postavil Pavlík, po jehož centru zakončil Pavlík. Skvělým zákrokem se prezentoval Otáhal!
     
    72
    Krejčí na nic nečekal a okamžitě spěchal k rozehrávce rohového kopu z pravé strany. Nabídka tentokráte našla pouze Opluštila.
     
    73
    Už to vypadalo, že se do nebezpečného zakončení dostane Bariš, avšak jeho ránu nakonec dokázal srazit jeden z protihráčů.
     
    74
    Opluštil to vyřešil razantním odkopem na druhou stranu, kam se řítil také střídající Rondić. Teatrálním pádem to zkoušel jeden z hostů, který ale faul nevybojoval.
     
    75
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Andrei Sintean, přichází Josef Bazal.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Lukáš Vraštil (FC Zbrojovka Brno).
     
    79
    Poslední minuty jednoznačně patří Brnu, které vydatně svírá svého soupeře. Před malým momentem se neujal Šuralův centr.
     
    80
    Tentokráte se do zakončení tlačil Magera, kterého s vypětím všech sil dokázal zastavit Švejdík. Viktoria se stále drží ve vedení.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Tomáš Dočekal (FK Viktoria Žižkov).
     
    82
    O odkop od své svatyně se postaral brankář Otáhal, který si dával s rozehrávkou hodně načas. Nakonec se to obešlo bez žluté karty.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Zbrojovka je v posledních minutách výrazně aktivnější, obrana Viktorky ale stále odolává.
     
    84
    Magera sklepl do tandemu na zcela osamoceného Krejčího, který ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. To byla slušná příležitost pro hosty.
     
    84
    Podrazký mohl rozhodnout o osudu tohoto utkání! Melichárek se totiž vydal z branky, načež ho domácí středopolař málem překvapil ze čtyřiceti metrů.
     
    85
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Marcel Čermák, přichází Jakub Urbanec.
     
    86
    Stříž byl v souboji na útočné polovině mnohem důraznější, díky čemuž vybojoval míč pro Batioju. Druhý jmenovaný si vynutil faul soupeře.
     
    86
    V ochozech to pouze zahučelo! Podrazký zakroutil svůj centr přesně na hlavu Opluštila, který ale hlavičkoval kousek vedle branky.
     
    87
    Na druhé straně se Pavlík prodíral po levém křídle, nakonec si ale v souboji s Batiojou pomohl faulem. Další volný kop pro domácí.
     
    88
    Melichárek měl další práci, neboť se za míčem řítil Bazal. Domácí hráč si ale předkopl balón daleko od kopačky, hostující brankář bude vykopávat.
     
    89
    Magera přiťukl vedle stojícímu Barišovi, který to pochopitelně zkusil přímo na bránu. Jeho projektil ale směřoval přímo doprostřed, kde číhal Otáhal.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Svoje zakončení nyní uspěchal Lutonský, který navíc vypálil vysoko nad branku. Otáhal nebude s výkopem nikam spěchat.
     
    90+2
    Zbrojovka si přichystala ještě jeden rohový kop. Eismannova exekuce mířila na přední tyč, kde ale včas zasáhl Žežulka.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nabídlo hodně zajímavou podívanou, ve které jsme viděli hned pět branek. Viktoriáni si krátce po startu druhého poločasu vytvořili dvoubrankové vedení, které mohlo být během dvou minut fuč. O kontaktní branku se totiž postaral Magera, následně svůj celek podržel brankář Otáhal. V koncovce zápasu měli překvapivě navrch domácí hráči, kteří byli nejednou blízko ke čtvrté brance. I tak se Žižkov může radovat z úvodního vítězství nového ročníku FNL. (15:36:52)

    David Suchý

    Branky: 18. Musa, 23. Dočekal, 53. Sintean – 15. Růsek, 70. Magera

    Karty:   33. Musa (ZIZ), 44. Sintean (ZIZ), 46. Žežulka (ZIZ), 81. Dočekal (ZIZ) – 12. Kříž (BNO), 57. Pavlík (BNO), 65. Melichárek (BNO), 67. Magera (BNO), 79. Vraštil (BNO)


    FK Viktoria Žižkov: Otáhal – Žežulka, Opluštil, Švejdík, Stříž – Batioja, Podrazký (C), M. Čermák (85. Urbanec) – Sintean (75. Bazal) – Musa (68. Rondić), Dočekal.
    Náhradníci: P. Soukup – V. Mareš, Pardubský, Trapanovski, Urbanec, Bazal, Rondić.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Jakub Šural, Vraštil, Pavlík, Eismann – Štepanovský (24. Lutonský), Bariš, Kříž (68. L. Krejčí), Bartolomeu – Růsek (59. Zikl), Magera.
    Náhradníci: Halouska – L. Krejčí, Kryštůfek, Lutonský, Sedlák, Sukup, Zikl.

    Rozhodčí: Dubravský – Vlček, Poživil

    Diváci: 1520
    thejrc.org