Žižkov – Brno 3:2 (kon.) | Varnsdorf – Sokolov 0:0 (kon.) | Vlašim – Ústí n. L. 1:2 (kon.)
Č. Budějovice – Prostějov 3:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
3:1 (1:1)
1. SK Prostějov
Neděle 12.08.2018, 17:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z utkání 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi českobudějovickým Dynamem a 1. SK Prostějov. Duel se odehraje v neděli od 17 hodin na Střeleckém ostrově v jihočeské metropoli.
     
    1. SK Prostějov je staronovým celkem ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži. Hanáci před dvěma lety sestoupili zpět do MSFL, tu ale v minulém ročníku jasně ovládli. Tentokrát už 1.SK nechce, aby jeho setrvání ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE mělo jepičí život. Prostějov dobře posílil. Mužstvo doplnili fotbalisté, kteří už mají v první či druhé lize něco odehráno – Janíček ze Zlína, Biolek ze Slovácka, Slaninka z Frýdku-Místku či slovenský brankář Bréda. Nejčerstvější posilou je angažování velezkušeného bývalého reprezentanta Jana Poláka, jenž se stal v Brně nechtěným. K zápasu však Polák zřejmě připraven ještě nebude, neboť doléčuje zranění.

    Polák není jediným, koho trápí zranění. Poslední utkání vynechal vytáhlý forvard Karel Kroupa, velká osobnost týmu a zároveň i v osmatřiceti letech velmi nebezpečný útočník. Obraně by měl velet další ostřílený borec Aleš Schuster. Prostějovská defenziva s bývalým zadákem brněnské Zbrojovky dvakrát inkasovala pouze v prvním utkání proti Vlašimi, kdy Hanáci v závěru přišli o tři body. Chuť si spravili v dalším kole, kdy vykradli třinecký stadion. Poslední duel s Viktorií Žižkov gól nenabídl, a tak má celek trenéra Oldřicha Machaly po třech kolech pět bodů a je pátý.
     
    Českobudějovické Dynamo stále drží stoprocentní bilanci. Po výhrách nad Třincem a Žižkovem urvali Jihočeši tři body i proti houževnaté Vlašimi. Středočeští mladíci dlouho odolávali a byli blízko remíze, černobílí však byli odměněni za bezbřehou snahu o rozhodnutí zápasu brankou z 89. minuty, kterou trefil hrdina posledních dní Ivo Táborský. V tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tak zůstávají čtyři celky s plným bodovým kontem. Kromě Dynama ještě Jihlava, Hradec Králové a Ústí nad Labem.

    Horejšův výběr je na vítězné vlně a v týmu panuje pohoda. Trenéři navíc mají z čeho vybírat, mužstvo mají prakticky kompletní. Mimo hru je jen rekonvalescent Sajčič. Otazník se vznáší nad startem Róberta Kovaľa, jenž poslední utkání nedohrál kvůli svalovým problémům. Naopak za juniorku již nastoupil brankář Staněk. V týmu panuje zdravá konkurence a střídající hráči hru vždy oživí. Trenéři mají zatím šťastnou ruku. Proti Vlašimi týmu pomohli i fanoušci, kteří Dynamo dotáhli k cenné výhře.
     
    Vzájemné zápasy:

    Oba celky spolu odehrály v novodobé historii pouze šest utkání. První dvě v sezoně 1998/99, kdy se také datuje doposavad jediná výhra Prostějova nad Dynamem. O tři roky později se body na Hané dělily, na Střeleckém ostrově se radovali domácí. Poslední měření sil se odehrála v ročníku 2016/17, kdy černobílí vyhráli dvakrát shodně 3:0. Ostatně všechny čtyři výhry Jihočechů měly, co se výsledku týče, stejnou podobu.
     
    Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Váňa, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat Ondřej Černý a Ondřej Kožár.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Kladrubský (C), L. Havel, P. Novák, Helešic – Havelka, Gebert – Šplíchal, Javorek, Mršić – Ledecký.
    Náhradníci: Staněk – Ad. Čermák, Čavoš, Pouček, Wermke, Táborský, Řezáč.

    1. SK Prostějov: Bréda – Biolek, Janíček, Schuster (C), Machynek – Píchal, Sus, Hapal – Žikol, Fládr – M. Kovařík.
    Náhradníci: Jícha – Slaninka, Pančochář, Šteigl, Rus, Langer, Pernatskyi.

    Rozhodčí: Váňa – Černý, Kožár.
     
    Hezké odpoledne z Českých Budějovic. Rozcvička obou celků vrcholí a my se pojďme podívat na zahajovací sestavy. Ta domácí je očekávaná. Chybí v ní akorát Kovaľ, jenž má svalové problémy. Naopak hosté dorazili bez zkušených Poláka s Kroupou. Jinak opory z úvodu sezony nechybí.
     
    Sudí Váňa přivádí oba celky na hrací plochu, Dynamo počtvrté v této sezoně bude hrát ve žlutočerném, Prostějov oblékl modrobílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hned zkraje druhé minuty veliká šance Dynama! Mršič odcentroval z pravé strany a volný Ledecký zblízka přestřelil hlavou prostějovskou branku.
     
    3
    Dramatické chvilky i na druhé straně! Kovaříkův centr ledabyle odehrál Havel jen k Hapalovi, jehož oblouček pořádně protáhl Křížka.
     
    4
    Hodně rychlý úvod, velké šance na obou stranách. Domácí se snaží zklidnit hru a drží míč na svých kopačkách na polovině soupeře.
     
    6
    Několik nepřesností v domácí kombinaci nedovolilo svěřencům trenéra Horejše pokračovat v útoku. Dynamo tak musí začít opět od stoperů.
     
    8
    Nepřesnosti se zatím kupí na obou stranách, tedy hlavně na té domácí. Zdá se, že Jihočeši jsou lehce nervózní. Naopak pro hosty bude příznivé, pokud co nejdéle udrží čistý štít.
     
    10
    Po slibném sklepnutí Ledeckého se k míči chtěl dostat Šplíchal, ale jeho strážce Machynek odpálil balon do sektorů hostujících fanoušků, který je dnes prázdný.
     
    12
    Prostor se nadějně otevřel před Petrem Javorkem. Domácí středopolař se situaci rozhodl vyřešit přízemní ranou, která ale neměla gólové parametry, letěla o značný kus vedle.
     
    13
    Domácí teenager Martin Šplíchal si udělal dobrý den u postranní čáry z Hapala, pak přišel faul. Šplíchal dnes hraje poprvé v základu A-týmu.
     
    14
    První standardní situace z vážnějšího prostoru skončila rohovým kopem, Mršičův centr vyrazil Bréda na jistotu nad sebe.
     
    14
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Signál po rohovém kopu znamená vedoucí branku Dynama v zápasu. Mršič připravil těžkou pozici na volej pro Kladrubského, tomu těžký kop úplně nesedl, ale takovým "koníčkem" balon doskákal k DAVIDU LEDECKÉMU, který hlavou střílí svůj první gól v českobudějovickém dresu.
     
    16
    Rychlý vedoucí gól je voda na českobudějovický mlýn. Další roh tentokrát gól nepřinesl.
     
    17
    Javorek se hnal ze strany sám na brankáře, jeho ránu Bréda vyrazil a je tu další roh.
     
    18
    Tentokrát rozehrávka na krátko nevyšla, nicméně Jihočeši pokračují v aktivitě.
     
    20
    Domácí fandové roztáhli pěkný transparent "Dynamo v každém z nás". Příznivci tradičního jihočeského klubu ukázkově fandí a podporují svůj tým a to nejen dnes.
     
    22
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Je z čista jasna vyrovnáno. Na hranici vápna dostal přihrávku DAVID PÍCHAL, otočil se s míčem, dvakrát zasekl obránce a přesnou ranou k tyči nedal Křížkovi šanci.
     
    23
    Po vyrovnávací brance následuje krátká pauza na občerstvení.
     
    25
    Nyní jsou trošku zaskočení domácí. Inkasovanou branku, obzvláště po té vstřelené a kontrole hry, nečekali. Hanáci naopak příkladně bojují a hrají s chutí.
     
    26
    Rána Zdeňka Fládra z velké dálky však byla značně nepřesná.
     
    28
    Dynamo může zahrozit opět po rohovém kopu.
     
    29
    Stoper domácích Lukáš Havel se sápal po míči, ale hlavou balon jenom lízl vedle branky.
     
    30
    Půlhodina za námi, rychlý úvod, vedoucí branka Dynama, rychlé vyrovnání a uvidíme, co bude dál.
     
    32
    Jihočeši vypadli z role. Naopak jsou to hosté, kteří v posledních minutách mají míč na svých kopačkách.
     
    33
    A nyní i první rohový kop.
     
    34
    Hanáci se dostali pouze ke slabému zakončení, které Křížek lapil. A tak jsou to opět domácí, kteří by měli něco vymyslet směrem dopředu.
     
    35
    Dva nevybíravé zákroky Suse a i rozhodčí mu dává jasně znát, že další zákrok už bude za kartu.
     
    36
    Dynamo je dál nervózní, zmatky musel řešit až skluzem Helešic.
     
    38
    Kombinaci bez konce se pokusil vyřešit Gebert dlouhým pasem na Mršiče, jeho centr ale správného adresáta nenašel.
     
    39
    Opět to nebylo při bránění nic jistého, Dynamo nabízí soupeři rohový kop.
     
    40
    Černožlutí se ubránili a následně i vyrazili do brejku, Šplíchal s Javorkem však soupeřovu obranu nepřehráli.
     
    42
    Stále to ze strany domácích není ono. Chyby kazí kombinace a hosté energicky chodí do soubojů a získávají míče.
     
    44
    Penalta pro Dynamo! Kladrubského pas na Javorka si píchl domácí středopolař přes brankáře Brédu, který jej poslal k zemi.
     
    45
    Jiří Kladrubský trefuje z penalty pravou tyč prostějovské branky!
     
    45+2
    Ošetřován je hostující brankář Bréda, důvod neznám. Ale bude se pokračovat ve hře dál.
     
    45+2
    Nastavovat se budou dvě minuty, ty však proběhly během ošetřování Brédy.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase platí nerozhodný stav 1:1. V úvodu jsme viděli po jedné šanci na obou stranách, pak se o slovo přihlásil favorit zápasu, Dynamo také poslal do vedení Ledecký. Jenže pak se domácí možná trošku uspokojili a Píchal je potrestal. Poté už se Jihočeši zpátky na koně nedostali. Zachránit je mohl z penalty Kladrubský, ale trefil jen tyč. Uvidíme, co přinese druhý poločas.
     
    Všichni hlavní aktéři jsou zpět na place, jdeme na druhý poločas. Střídat se zatím nebude.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Aktivněji začali dle očekávání domácí. Myslím si, že mírná bouřka se v českobudějovické kabině odehrála. Výkon Dynama zatím není optimální.
     
    48
    Teď je tu pro domácí další roh.
     
    49
    Brankář Bréda si došel pro Mršičův centr, navíc se píská útočný faul Havla.
     
    50
    Do skrumáže mezi dva soupeře se dostal David Ledecký a je také otřesen. Po krátkém ošetření ale zřejmě bude schopen pokračovat ve hře.
     
    52
    Hosté se stáhli do obranné ulity a čekají, co vymyslí českobudějovičtí fotbalisté. Ti si zatím neví rady. Uvidíme, jestli nepřijde na řadu nějaké střídání.
     
    53
    Měl jsem pravdu. Do hry půjde Roman Wermke, zřejmě místo mladíka Šplíchala.
     
    55
    Šplíchal mohl ve své zřejmě poslední akci zapsat gólovou asistenci! Jeho ostrý pas ale Ledecký na malém vápně nedokázal umístit do branky!
     
    55
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Martin Šplíchal, přichází Roman Wermke.
     
    56
    Technická střela Píchala nebyla vůbec špatná, doletěla jen těsně vedle tyče Křížkovy branky!
     
    57
    Ledecký sklepl míč proti noze Javorkovi, který ale v dobré pozici vypálil nad branku.
     
    59
    Po Susově zaváhání se domácí hnali do protiútoku, ale Mršič nedokázal přejít jeden na jednoho.
     
    60
    Dynamo začíná šlapat do pedálů. Vytvořit tlak, aby hostující obrana udělala chybu, to je bezesporu cesta, jak se vrátit do vedení.
     
    61
    Naopak strategie Prostějova je jasná. Polehávat, zdržovat, v žádném případě nechvátat. Domácím fanouškům se to přestává líbit.
     
    62
    Je tu druhá domácí změna. Gebert jde dolů, do hry Ivo Táborský. Znamená to, že se Javorek zatáhne do středu zálohy před stopery a Táborský bude hrát pod Ledeckým.
     
    64
    Zajímavý centr Kladrubského lapil Bréda. Mezitím už se zase za hlavu drží Schuster, tentokrát se přerušovat nebude.
     
    65
    Wermke sklepával míč pro Táborského, ze situace bude roh.
     
    66
    Po rozehrávce na krátko a Kladrubského centru hlavičkoval Ledecký těsně mimo!
     
    68
    Z těchto mráčků zatím neprší, ale podobně jako před týdnem s Vlašimí začínají Jihočeši stupňovat závěrečný tlak. Naopak Prostějov už se vůbec nedostává ani přes polovinu hřiště.
     
    69
    Pauza na občerstvení. Ta pomůže zejména hostům.
     
    69
    1721 diváků dorazilo dnes na Střelecký ostrov.
     
    71
    Už se opět hraje a zbývá něco přes 20 minut do konce zápasu. Dynamo se tlačí do dalších útoků.
     
    72
    Mršičův nízký centr nedokázal zblízka usměrnit mezi tři tyče Táborský! Následný roh šanci nepřinesl.
     
    73
    Naopak velice nebezpečný byl další Mršičův pas z levé strany, který dolétl k Wermkemu, kterému se ale rána vůbec nepovedla.
     
    74
    Opět spolupráce Mršič-Táborský, brankář Bréda byl ale u míče o chviličku dřív, a tak se píská útočný faul. A opět nekonečné prodlevy...
     
    75
    Zakopnutí míče už Hapalovi neprošlo a vidí žlutou kartu.
     
    76
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí se dočkali! Po zisku míče se na levé straně do úniku hnal Mršič, pasem do kapsy našel ROMANA WERMKEHO, který už měl úlohu snadnou.
     
    77
    Za gólovou oslavu dostal žlutou kartu Roman Wermke.
     
    79
    Mršičova táhlá rána se mezi tři tyče nevešla. Dynamo i po vstřelené brance pokračuje v ofenzivě.
     
    80
    Tomáš Langer nahrazuje Zdeňka Fládra a máme tu tak první prostějovské střídání.
     
    82
    Jedno je jisté. 3:0 to dnes neskončí, což je rozdíl oproti dosavadním třem vzájemným utkáním těchto dvou celků na Střeleckém ostrově. Hanáci v jihočeské metropoli ještě nikdy nebodovali, ani neskórovali. Druhý cíl se jim již povedlo splnit, uvidíme, co ten první.
     
    83
    Wermke si hezky navedl míč na střelu a vypálil levačkou. Táborský se sápal po dorážce, ale Bréda na poslední chvíli zasáhl.
     
    84
    Dynamo má míč a nikam se nežene.
     
    84
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ale i z postupné kombinace je tu branka, která bude zřejmě asi pojišťující na domácí výhře! Kladrubský posunul míč vpravo na Wermkeho, ten si jej zastavil, oslovil IVA TÁBORSKÉHO, který náramnou patičkou přidává třetí gól Dynama a zároveň svůj třetí v sezoně, potřetí doma, potřetí jako střídající hráč.
     
    85
    Také Táborského svléknutí dresu potrestáno žlutou kartou.
     
    85
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Marián Kovařík, přichází Jan Šteigl.
     
    86
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází David Ledecký, přichází Adrián Čermák.
     
    88
    Prostějov se ještě snaží o korekci skóre, ale domácí už vypadají v pohodě.
     
    90
    Dynamo kombinuje ve středu hřiště, diváci tleskají. Jihočeši budou zřejmě i po čtvrtém kole stoprocentní, naopak Hanáci si pravděpodobně odvezou první porážku.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+2
    Wermke ještě kouzlil s Čermákem, bude z toho roh.
     
    90+3
    Wermke na zadní tyči hlavičkoval sám, brankář Bréda vytáhl skvělý zákrok!
     
    90+3
    Ještě žluté karty pro Mršiče a Suse za vzájemnou rozmíšku.
     
    90+3
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Dmytro Žikol, přichází Josef Pančochář.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je u konce. Dynamo zůstává po výhře 3:1 nad Prostějovem stále stoprocentní, naopak Hanáci poprvé prohráli. Jihočeši byli aktivnějším celkem a tři body berou právem. Akorát po vyrovnávací brance domácí vypadli z role. Ve druhé půli Dynamo stupňovalo svůj tlak a nakonec vstřelilo ještě dvě branky. Ode mne je to pro tuto chvíli vše, hezký zbytek neděle. (18:53:42)

    Pavel Kortus ml.

    Branky: 14. Ledecký, 76. Wermke, 84. Táborský – 22. Píchal

    Karty:   77. Wermke (CEB), 85. Táborský (CEB), 90+3. Mršić (CEB) – 75. Hapal (PRO), 90+3. Sus (PRO)

    Neproměněná penalta: 45. Kladrubský (CEB), mimo


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Kladrubský (C), L. Havel, P. Novák, Helešic – Havelka, Gebert (62. Táborský) – Šplíchal (55. Wermke), Javorek, Mršić – Ledecký (86. Ad. Čermák).
    Náhradníci: Staněk – Ad. Čermák, Čavoš, Pouček, Wermke, Táborský, Řezáč.

    1. SK Prostějov: Bréda – Biolek, Janíček, Schuster (C), Machynek – Sus – Píchal, Fládr (80. Langer), Žikol (90+3. Pančochář), Hapal – M. Kovařík (85. Šteigl).
    Náhradníci: Jícha – Slaninka, Pančochář, Šteigl, Rus, Langer, Pernackyj.

    Rozhodčí: Váňa – Černý, Kožár

    Diváci: 1721
    bahis siteleri