USA – Rusko 4:5 (kon.) | Kanada – Švédsko 6:2 (kon.)
konec
Kanada
6:2 (3:2, 1:0, 2:0)
Švédsko
Neděle 12.08.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Hlinka Gretzky Cup • Finále
Partner:
    53:50 Kirby DACH - 6:2
     
    53:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Švédsko udělalo chybu a zapomnělo před brankou na ALEXISE LAFRENIÉRA, který těsně před Alnefeltem tečoval puk odražený od zadního mantinelu až za brankovou čáru švédské svatyně. Bez asistence.
    45:00 Josh WILLIAMS - 5:2
     
    45:00
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané uskakují švédskému výběru už do tříbrankového náskoku. Suzuki využil chyby Broberga a společně s JOSHEM WILLIAMSEM vyrazil ve dvou do útoku. Kanadští útočníci si párkrát prohodili puk přes posledního bránícího hráče a právě Williams mířil tvrdou střelou přesně pod horní tyčku. Asistence: Ryan Suzuki, Jamieson Rees.
    32:12 Sasha MUTALA - 4:2
     
    32:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic se Kanaďané dostávají do dvougólového vedení, a to díky pořádně kuriózní trefě. Holloway sebral odražený kotouč před brankou, z otočky napálil puk na branku a ten se od košíku nic netušícího SASHI MUTALY odrazil do sítě. Mutala se drží za bradu, ale dává svůj druhý gól dnešního zápasu. Asistence: Dylan Holloway, Dylan Cozens.
    17:54 Alexis LAFRENIERE - 3:2
     
    17:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    ALEXIS LAFRENIERE si teď neskutečně pohrál s Raymondem, kterému dal několikrát "čuchnout", že by mu mohl sebrat puk, ale nedokázal to on ani následně Hedström a Laferniere se nakonec probil až ke gólmanovi, kterého překonal. Bez asistence.
    14:35 Kirby DACH - 2:2
     
    14:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    KIRBY DACH teď prokázal obrovskou pohotovost, když dokázal bekhendem tečovat do sítě překvapivou střelu Lafreniereho z otočky. Asistence: Alexis Lafreniere.
    12:14 Sasha MUTALA - 1:2
     
    12:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z pravého kruhu vypálil polovysokou střelu Byram a těsně před Alnefeltem tečoval puk SASHA MUTALA do sítě! Kanada tak okamžitě snižuje. Asistence: Bowen Byram, Dylan Cozens.
    11:33 Alexander HOLTZ - 0:2
     
    11:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    ALEXANDER HOLTZ teď dostal přhrávku od Söderbloma a z pravé části pravého kruhu zvedl puk pod víko! Maier z třetí střely na branku podruhé inkasuje a do branky jde Taylor Gauthier.
    0:42 Lucas RAYMOND - 0:1
     
    0:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na pravou stranu dostal krásnou přihrávku LUCAS RAYMOND, který puk zvedl, ten se otřel o horní tyč a skončil v síti kanadské branky! Asistence: Alexander Holtz.

    David Schlegel

    Lukáš Peroutka

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 13. Mutala (Byram, Cozens), 15. Dach (Lafreniere), 18. Lafreniere, 33. Mutala (Holloway, Cozens), 45. Williams (Suzuki, Rees), 54. Lafreniere – 1. Raymond (Holtz), 12. Holtz (Söderblom)


    Kanada: Maier (Gauthier) – Byram, Korczak, Vukojevic, Barron, Robertson, Schneider, Guenette – Lafreniere (C), Krebs, Dach – Rees, Suzuki, Williams – Holloway, Cozens, Mutala – Poulin, Parent, Clarke.
    Švédsko: Alnefelt (Wallstedt) – Hedström, Broberg, Björnfot (C), Lyckåsen, Johansson, Lundqvist, Sjöberg – Raymond, Henriksson, Holtz – Söderblom, Bjerselius, Wahlgren – Åström, Grönhagen, Wahlgren – Andersson, Costmar.
    thejrc.org