Bohemians 1905 – Ostrava 0:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
0:1 (0:0)
FC Baník Ostrava
Pondělí 13.08.2018, 18:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. První poločas sice lépe vyzněl pro Bohemians. Z vítězství se ale raduje Ostrava a zřejmě zaslouženě. Za celý zápas trefila hned čtyřikrát konstrukci branky, aby se nakonec dočkala gólu. O něj se postaral žolík Baníku Jakub Šašinka, který našel svého bratra Ondřeje a ten střelou na bližší tyč rozhodl dnešní utkání. (19:56:16)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na centr Haška už chtěl naskočit i Valeš, který dorazil na hlavičku. Před ním ale vyboxoval míč do bezpečí Laštůvka. Ostrava si domů odveze velmi pravděpodobně tři body a posune se v tabulce na čtvrté místo.
     
    90+2
    Další cenné vteřinky získali Ostravané, když zahnali soupeře až k jeho rohovému praporku.
     
    90+1
    Minuta za nastavení je pryč. Domácí fotbalisté se nemohou usadit na polovině soupeře a mají hodně velké problémy s rozehrávkou.
     
    90
    Bohemians mají tři minuty na to, aby se pokusili vyrovnat.
    90. Šašinku vychytal Valeš
     
    90
    Mohlo být rozhodnuto. Jakub Šašinka po úspěšné asistence dostal chuť i na gól a zpoza šestnáctky prověřil Valeše, který ho vyrazil před sebe.
     
    88
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Michal Šmíd.
    87. Ondřej ŠAŠINKA - 0:1
     
    87
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava v závěru zápasu udeřila. Jakub Šašinka poslal centr z pravé strany a na hranici malého pokutového území našel bratra ONDŘEJE ŠAŠINKU, který prostřelil Valeše pokusem na bližší tyč. Asistence: Jakub Šašinka.
     
    86
    Hosté dnes střídají naposledy. Místo unaveného Diopa půjde na hřiště na posledních pár minut další Šašinka, tentokrát Jakub.
     
    84
    Jusúf dělá hostujícím hráčům problémy a další potenciální brejk musel likvidovat až skluzem na polovině hřiště Granečný, který ihned uviděl žlutou kartu.
     
    83
    Po autu Pazdery si vzal míč na starosti Holzer, který chtěl překvapit všechny svým střeleckým pokusem. Skákavý míč ale nemohl vůbec ohrozit Valeše, který tak mohl zůstat v klidu.
     
    81
    Šindelář musel zatáhnout za záchrannou brzdu a u postranní lajny vložil svá záda do cesty unikajícímu Jusúfovi.
     
    80
    Oba týmy se s blížícím koncem utkání začínají soustředit spíše na defenzívu a působí zataženě.
     
    78
    Posléze přišel i střelecký pokus domácích, který však zamířil vysoko nad pomalu do kotle fanoušků Bohemians.
     
    77
    Jusúf se prezentoval nádhernou individuální akcí, kdy se prosmýkl hned mezi čtveřicí ostravských hráčů. Nakonec pro Bohemku vybojoval alespoň standardní situaci od rohového praporku.
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 4 590 diváků. V Ďolíčku je vyprodáno!
     
    75
    Roman Valeš ví, jak má postavené branky. Od inkasování ho dnes počtvrté zachránila branková konstrukce. Diop přízemní střelou na vzdálenější tyč trefil právě tyčku. Následná dorážka skončila k udivení všech mimo branku.
     
    74
    Faulovaný Filllo dnes dohrál a na hřišti ho nahrazuje Denis Granečný.
     
    74
    Vodháněl není na hřišti ani pět minut a už vidí žlutou kartu. Na středu hřiště v souboji s Fillem byl pozdě a poslal ho nohama k zemi.
     
    71
    Hráči Bohemians se dlouho snaží vymyslet způsob, jak překonat hostující obranu, zatím ale kombinují podél pokutového území a doposud nepřišel žádný centr dovnitř nebo nějaká překvapivá přihrávka.
     
    69
    Hlušší pasáž hry, kdy se oba týmy prezentovaly nepřesnými rozehrávkami, vystřídalo střídání domácích. Utkání skončilo pro Rudolfa Reitera, který byl hodně aktivní zejména v prvním poločase a po zásluze odměněn potleskem. Čerstvou krví domácích je pak Jan Vodháněl.
     
    67
    Postupný útok Ostravy skončil nejprve střelou Filla, který ale nastřelil pouze Diopa. K odraženému míči se poté dostal Jánoš. Jeho pokus doprostřed brány zamířil přímo do náruče Valeše.
     
    65
    Vzápětí přišel další rychlý útok z Ostravy. Na centr z levé strany si vyskočil Diop. Jenomže byl hlavou zády k brance a podle toho dopadla i jeho hlavička, která zamířila vysoko nad.
     
    64
    Mašek si žádal o centr za obranu, který také dostal. Už si ale zapomněl pohlídat své postavení a od rozhodčího se dozvěděl, že stojí v ofsajdu díky zvednutém praporku.
    62. Baník se už málem radoval, Šašinka pálil do tyče
     
    62
    Holzer měl na kopačce úvodní gól dnešního utkání. Po centru z levé strany se k němu dostal odražený míč, který napálil z první do tyče. Valeš nestihl vůbec zareagovat a stadionem to jenom zahučelo.
     
    60
    Po hodině hry už má odpracováno Lukáš Juliš, který dnes nebyl moc viditelný a na hřišti ho nahrazuje Jusúf Helal z Bahrajnu, který se stal například v Příbrami dobrým žolíkem Bohemians.
     
    59
    Pazdera si říkal o přihrávku od Filla do běhu, kterou také dostal, ale míč byl moc rychlý a nedokázal ho zastavit před brankovou čárou.
     
    57
    Hosté se oproti prvnímu poločasu daleko více osmělili a začínají být čím dál více okolo pokutového území Bohemians. Valeš ale zatím nemusel mockrát zasahovat.
     
    56
    Reiter dává po dlouhé době zase o sobě vědět. Nyní se krásně zbavil jednoho beka, když nechal míč projet mezi nohami. Na dalšího protihráče už ale neměl a míč skončil v zámezí.
    54. Diop měl dostatek místa a zkusil to z dálky
     
    54
    Diop zůstal ve středu hřiště zcela trestuhodně sám a před sebou měl velký prostor, který využil k dalekonosné střele z dobrých 25 metrů. Míč se vznesl metr nad břevno. Rozhodně ale sympatický pokus od ostravského útočníka.
     
    53
    Z druhé vlny si naběhl na přízemní centr Pazdera, jeho pokus z voleje ale zamířil vysoko nad domácí branku.
     
    52
    Diop rozehrál zajímavou situaci ve středu hřiště, kdy přihrávkou krásně uvolnil Filla. Jeho sražená střela nadělala Valešovi problémy a ten raději poslal míč na roh.
     
    50
    Po metrech, ale úspěšně. Ostravané se pokoušejí proniknout po pravé straně. Jde jim to ztuha, ale postupně se dostávají až před pokutové území, kde jejich postup ale končí.
     
    48
    Po jednom ze zákroků zůstal na zemi ležet Juliš, který musel být ošetřován. O nic vážného se ale nejednalo a po chvilce byl vpuštěn opět na hřiště.
     
    47
    První postupný útok druhého poločasu obstarala Ostrava. Šašinka si chtěl narazit přes střed hřiště. Míč se ale dostal až na druhou stranu, kde o něj Baníkovci přišli a dopředu můžou jít domácí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté Bohemains měli v prvním poločase výrazně více ze hry. Jejích největší útoky přicházely zejména z pravé strany. Domácí však nedokázali herní převahu proměnit ve vedoucí gól. Nebezpečnější šance měla Ostrava, která hned v první minutě trefila břevno a poté skončila její šance ze 37. minuty na tyči. Otázkou zůstává, co udělá s Baníkem střídání Baroše, který nečekaně odstoupil. Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Valeš byl faulován při snaze zachytit míč. Jeho odkopem končí první poločas a oba týmy jdou do šaten za stavu 0:0.
     
    45+3
    Jenomže míč srazila zeď. Hosté mají k dispozici ještě rohový kop.
     
    45+2
    Fillo se dostávala ze strany do středu hřiště. Když se chystal pokrýt míč a následně vystřelit, tak byl faulován. Ostrava může zakončit první půli ohrožením Valeše.
     
    45
    Sudí Franěk se rozhodl nastavit ještě tři minuty k základní hrací době.
     
    44
    Dlouho se nyní hraje ve středu hřiště. Vše nasvědčuje tomu, že oba týmy půjdou do šaten za stejného stavu, za kterého přišly.. Tedy bez branek.
    41. Pohroma pro Baník! Zraněný Milan Baroš opouští scénu
     
    42
    Tohle je citelná ztráta pro Baník. Milan Baroš opouští hřiště předčasně zřejmě pro zranění a na hřišti ho nahrazuje další útočník Ondřej Šašinka. Jedná se o výměnu post za post.
     
    41
    Standardní situace ovšem moc úspěšná nebyla a míč skončil na dobře postavené ostravské zdi, od které se odrazil do zámezí.
     
    40
    Rychlý protiútok Bohemians končí faulem Jánoše. Nejprve přišel nedovolený zákrok na půlce. Sudí Franěk správně ponechal výhodu, jenomže ostravský záložník znovu stáhl soupeře za dres před pokutovým území a to už nešlo ponechat bez následků.
     
    38
    Reiter se po necelých dvaceti minutách opět dostal do aktivity a zkoušel proniknout po pravé straně. Míč si však předkopl a místo průniku do pokutového území poslal merunu do za brankovou čáru.
     
    36
    Také se tak stalo. Centr na vzdálenější tyč byl úspěšnější a Valeš se musel pořádně natáhnout, aby dostal míč po hlavičce Hrubého alespoň na tyč.
     
    35
    Ostřejších zákroků na hřišti přibývá. Po jednom takovém zůstal na hřišti ležet Diop a Ostrava bude moci po hodně dlouhé době ohrozit Valeše.
     
    34
    Hrubý vzal soupeře přes kotníky. Tentokrát vše zůstalo bez karetního postihu. Bohemians ovšem mohli pokračovat v útoku. S míčem se ale dostali pouze k postranní lajně, kde o něj přišli.
     
    32
    Ostravský gólman musel zasahovat podruhé v krátkém časovém sledu, nicméně se skákavou střelou po rohovém kopu si věděl rady.
    31. Juliš předčil Stronatiho a pálil k tyči, Laštůvka vyrazil na roh
     
    31
    Stronati na okamžik ztratil přehled o tom, kde je balón, čehož okamžitě využil Juliš a ihned prověřil Laštůvku,,který se ale k zemi dostal ihned a míč vyrazil na roh.
     
    30
    První nebezpečný faul na domácí straně a hned je z toho žlutá karta. Daniel Krch u souboje ve středu hřiště pozdě a musel si pomoci nohami a to přímo před zraky Pavla Fraňka, který bez váhání vytáhl žlutou kartu.
     
    28
    Domácí dlouho vymýšleli, jak překonat obranný blok Ostravy ve středu hřiště a na chvíli rozjeli bago mezi hráči Baníku. Nicméně vše nakonec dopadlo nepřesným centrem za obranu, po kterém budou hrát hosté.
     
    26
    Souboj sedmadvacítek ve středu hřiště vyšel lépe pro Baroše. Bederka ho tak dlouho držel okolo ramen, nedovolil mu uniknout, až mu musel Franěk odpískat nedovolený zákrok.
    24. Daniel Holzer ostrým skluzem atakoval Reitera. Má to za žlutou!
     
    24
    Je tu první žlutá karta zápasu. Holzer už delší dobu nestíhá protivníky unikající po pravé straně a nyní si musel pomoci faulem zezadu poblíž středové čáry a rozhodčí Franěk ohodnotil jeho zákrok žlutou kartou.
     
    23
    Valeš se dlouho nedotkl balónu a při posledním výkopu to bylo vidět. Vůbec se mu nezdařil a poslal ho pomalu na vedlejší silnici poblíž stadionu.
     
    21
    Domácí hodně využívají pravou stranu. Tentokrát poslal míč do šestnáctky Dostál, ale nenašel nikoho z Pražanů. Hostující obrana poslala míč do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    20
    Reiter se stal iniciátorem i dalšího rohového kopu Bohemians a po rozehrávce na krátko poslal do nebezpečné zóny skákavý míč, který se dostal ke Krchovi. Tomu ovšem nevyšlo zakončení podle představ a Laštůvka v poklidu zachytil míč.
     
    19
    Když to nejde nikomu z útoku, tak se rozhodl zakončit Reiter sám. Jeho centr ale srazil Stronati přímo do rukou Laštůvky.
     
    18
    Bohemians si svou aktivitou vynutili alespoň rohový kop, který zahrával Dostál. Signál byl poslat míč na hranici velkého pokutového území a následná střela na bránu. Všemu ale zabránil včasným vyběhnutím Stronati.
     
    16
    Většina akcí domácích jde zatím přes Reitera, kteří řídí útoky Bohemians. Zatím se ale nenašel nikdo, kdo by jeho přihrávky zužitkoval a vytěžil z nich alespoň střelu, která by prověřila Laštůvku.
     
    15
    Zelenobílí opět zahrozili zprava. Mašek chtěl dostat míč na Švece, ke kterému se s notnou dávkou štěstí nakonec dostal. Jeho zakončení ale nebylo vůbec nebezpečné. Domácí bek se navíc pokoušel ještě posléze o centr z výskoku, ale ani ten se mu nezdařil.
     
    13
    Reiter dostal ideální přihrávku za obranu na pravé straně a chytře volil přízemní centr pod sebe než přihrávku vzduchem. Domácí už se chystali k zakončení, ale hostující obrana na poslední chvíli odvrátila nebezpečí a míč odkopla do autu.
     
    12
    Ostravané se od začátku zápasu pokouší hrát především po levé straně, domácí Bohemians se ale doposud přelstít nenechali a vyjma situace z první minuty nedopustili ohrožení Valeše.
    11. Šance Klokanů Bartek ze standardky hlavičkoval těsně vedle
     
    11
    K centru se postavil Mašek a míč zakroutil tak dokonale, že se dostal přímo na hlavu Bartka, ten ale zamířil vedle.
     
    10
    Reiter se pokoušel po straně oslovit Juliše, ten se však k míči nedostal a tak mu musel jít Reiter na pomoc. Oba společně si poté vynutili faul a Bohemians budou moci ohrozit Laštůvku.
     
    9
    Domácí přečetli rozehrávku hostů dokonale a Valeš jistě sebral míč ze vzduchu po centru z levé strany.
     
    8
    Diop s vypětí všech sil vybojoval míč poblíž středové čáry, ve skluzu byl k tomu navíc faulován. Hra se tedy co nevidět přestěhuje před Valeše.
     
    7
    Vaníček si v hlavičkovém souboji ve středu hřiště pomohl rukama a Ostrava bude moci rozehrávat z poloviny hřiště.
     
    5
    Po sympatickém úvodu, kdy se oba týmy navzájem seznámily v útoku, přicházejí klidnější okamžiky a hrají převážně obrany obou týmů s využitím rozehrávky přes Valeše respektive Laštůvku.
     
    4
    Další centr z levé strany v podání Baníku už tolik nebezpečný nebyl. Holzer přestřelil celé vápno a domácí mohou v klidu rozehrávat od vlastní branky.
     
    2
    Také Laštůvka už musel řešit první složitější situaci. Naštěstí pro hosty chytil míč před brankovou čárou. Obě mužstva se představila v dobré herní formě hned zkraje zápasu.
     
    1
    Neuběhla ani půl minuta hry a Ostrava měla už gólovou příležitost. Z levé strany se dostal míč do pokutového území, kde míč napálil Stronati. Nártem trefil pouze břevno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Švec, Krch (C), M. Dostál, Bederka – Bartek, Reiter, Hašek, Vaníček – Juliš, Mašek. Trenér: Martin Hašek.
    Náhradníci: Kouba – Záviška, Nečas, Yusuf Helal, Šmíd, Vodháněl.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Šindelář, Pazdera, Fleišman, Stronati – Jánoš, Fillo, R. Hrubý, Holzer – Diop, Baroš. Trenér: Bohumil Pánik.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Jirásek, J. Šašinka, O. Šašinka, Procházka, Mešaninov.

    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Myška – Váňa.
    Bohemians půjdou do zápasu s Ostravou ve stejném složení jako na Dukle

     
    Ani Bohemians však nepůjdou do zápasu skleslí. Pražané hrají zatím atraktivní fotbal. Stejně jako Baník, tak i svěřenci Martina Haška vstoupili do nové sezóny domácí výhrou nad Slováckem 2:1. Poté však přišel nečekaný výpadek v Příbrami, kde "Klokani" prohráli 2:4 a zápas dohrávali v devíti hráčích. Druhý venkovní zápas byl v jejich podání mnohem lepší a Bohemka zvítězila v malém pražském derby na trápící se Dukle 1:0. V součtu má stejně jako Ostrava 6 bodů, ale s vyrovnaným poměrem branek 5:5.
     
    Ostravané jsou zatím šestí se šesti získanými body, které v obou případech získali v domácím prostředí, když na startu nového ligového ročníku porazili Jablonec 1:0 a o čtrnáct dní později přehráli nováčka z Příbrami, kterého hattrickem sestřelil Milan Baroš.

    Mezi obě výhry se vklínila jedna porážka Baníku na Slovácku 1:2, rozhodující branka přitom přišla až ve druhé minutě nastavení a dá se spíše označit za smolnou. Nicméně i to nemění fakt, že Ostrava zachytila začátek sezóny a do Prahy přijede v dobrém rozpoložení.
     
    Příjemný pondělní podvečer z pražských Vršovic. Nejvyšší tuzemská fotbalová soutěž Fortuna:liga zakončí v pondělí 4. kolo duelem dvou týmů, které se nacházejí ve vrchní polovina tabulky. Pražští Bohemians 1905 na svém hřišti v Ďolíčku přivítají ostravský Baník.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Jícha

    Branky: 87. O. Šašinka (J. Šašinka)

    Karty:   30. Krch (BOH), 74. Vodháněl (BOH) – 24. Holzer (OVA), 81. Šindelář (OVA), 84. Granečný (OVA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:9. Rohy: 5:3.
    Bohemians Praha 1905: Valeš – Švec, Krch (C), Bederka, M. Dostál – Bartek, Reiter (69. Vodháněl), Hašek, Vaníček – Juliš (60. Yusuf Helal), Mašek (88. Šmíd).
    Náhradníci: Kouba – Záviška, Nečas, Yusuf Helal, Šmíd, Vodháněl.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo (74. Granečný), Jánoš, R. Hrubý, Holzer – Diop (86. J. Šašinka), Baroš (C) (42. O. Šašinka).
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Jirásek, J. Šašinka, O. Šašinka, Procházka, Mešaninov.

    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Myška – Váňa

    Diváci: 4 590
    thejrc.org