Kladno – Saryarka 1:2 (kon.) | K. Vary – Trenčín 4:5 (kon.) | Salzburg – Sparta 3:2 (po pr.)
Žilina – Fehérvár 3:5 (kon.) | Vítkovice – Soči 4:6 (kon.) | Letňany – Kobra 4:7 (kon.)
Motor ČB – Linz 6:5 (po pr.) | Žďár n/S – Třebíč 2:11 (kon.) | Ústí n/L – Füchse 3:1 (kon.)
Val. Meziříčí – MŠK Púchov 6:4 (kon.) | Pov. Bystrica – Šumperk 2:4 (kon.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
6:5 (0:0, 3:3, 2:2 - 1:0)
Steinbach Black Wings Linz
Pátek 17.08.2018, 17:00Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné páteční odpoledne. Českobudějovický Motor sehraje v rámci letní přípravy již čtvrté přátelské utkání. V Budvar aréně se proti němu představí rakouský Linec. Zápas začíná v 17:00.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Pro Motor se jedná již o čtvrté přípravné utkání v této letní přípravě. Jihočechy dvakrát prověřila Plzeň, která se v obou případech mohla těšit z výhry. Velmi solidní výkon ale svěřenci trenéra Prospala podali minulý týden ve čtvrtek, kdy jasně porazili kazašský Pavlodar. Hráče Českých Budějovic by dnes mohlo motivovat to, že trenéři chtějí v sobotu zúžit kádr, a tak se tedy jedná o poslední možnost, jak zabojovat o místo v sestavě.

    Pokud se podíváme na statistiky, bodově se nejvíce daří posile Jihočechů Lukáši Endálovi. Útočník s čichem na góly zatím zaznamenal jednu branku, ke které stihl přidat dvě asistence. O bod za ním jsou poté Cody Bradley a Jiří Šimánek. V brankovišti velmi slušná čísla vykazuje Jan Strmeň (119 min., 1,51 průměr gólů a zápas, 94,92% úspěšnost zákroků).

    S Motorem již několik týdnů trénuje útočník Roman Přikryl. Až v dnešním zápase ale bude po operaci ramene moci naskočit do utkání.
     


    EHC Black Wings Linz

    Pro účastníka mezinárodní hokejové EBEL se jedná o vůbec první přípravné utkání. Na rakouský celek navíc čeká úvodní zápas sezóny jen šest dní poté, co poprvé v rámci letní přípravy vstoupil na led. "Páteční zápas pro nás nebude ani tolik o výsledku, ale spíše o testování herních činností a strategií kouče Warda. Chceme se každým zápasem přiblížit optimálnímu rozpoložení pro novou sezónu," řekl pro klubové stránky Lince kanadský útočník Dan DaSilva.

    Linec nebude pro Motor určitě lehkým soupeřem. V minulé sezóně se probojoval až do semifinále EBEL. V této části ho zastavil Salzburg, který poté v souboji o vítězství v lize neuspěl. Tým EHC Black Wings podepsal své dvě klíčové opory z minulé sezony. Konkrétně jde o Corey Lockeho a Briana Leblera. Oba útočníci v předchozí sezóně vynikali v zisku kanadských bodů a je možné, že se představí i na jihu Čech.

    Linec s Motorem sehrají ještě jedno utkání, a to ihned tento víkend v neděli.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák (C), Fillman, Vydarený (A), Plášil, Kachyňa, Pýcha – Novák, Gilbert, Endál – Heřman, Bradley, Šulek – Čermák (A), Přikryl, Babka – Škoda, Čížek, Doktor.

    EHC Black Wings Linz: Kickert (Mocher) – Brocklehurst, Kragl, D'Aversa (A), Kapstad, Rutkowski, Altmann, Korecky – Lebler, Schofield (A), Umicevic, Leiler, Hickmott, Kristler, Keams, Woger, Gaffal, Da Silva, Brucker, Locke (C).

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hlasatel utkání oznámil, že dnešní utkání bude řízeno podle nových pravidel. Mezitím puk končí u levé Kickertovy tyče, kde jej hostující brankář ukrývá pod lapačku.
     
    00:50
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Kristler – 2 min., hákování).
     
    01:05
    Fillman nahazuje do pásma. V rohu kluziště o puk bojovaly oba týmy, lépe si ale vedli hosté, kteří vyhazují.
     
    02:03
    Pýcha na modré se ke střele neodvážil. Následná kombinace Motoru také k ničemu nevedla. Linec se opět osvobozuje.
     
    02:45
    Linečtí ujeli ve vlastním oslabení, přihrávka na Kapstada ale nebyla přesná. Hra se pak přesunula na druhou stranu kluziště. Kutlákův pokus nakonec vytěsněn mimo tři tyče.
     
    03:47
    René Vydarený rozehrál akci Motoru. S pukem se kolem branky obtočil Jakub Babka. Po jeho pokusu se dostal kotouč směrem ke druhé tyči, kam si sjížděl Miloslav Čermák. Bohužel pro domácí ale z dobré pozice neskóruje!
     
    04:59
    Bitva panuje také na tribunách. Do Budvar arény dnes dorazil skvělý počet lineckých fanoušků!
     
    05:34
    Aktivně se před branku pokusil natlačit Lukáš Endál. Proti dvojnásobné přesile ale neuspěl. Českobudějovičtí se přesto drží v pásmu a mají puk ve svém držení.
     
    06:15
    Plášilův pokus od modré mířil k pravé tyči. Před brankou ještě clonil jeden z domácích, kotouč ale končí jen na zadním mantinelu.
     
    07:16
    David Kickert měl za vlastní brankou menší problémy s rozehrávkou a stejně tak o chvíli později také jeho spoluhráči, kteří se sice přestěhovali do útočného pásma, moc dlouho zde ale nepobyli.
     
    07:49
    Mají ale druhou možnost, jak se před Kváčou usadit. Po zakázaném uvolnění se puk přesune právě před domácího gólmana.
     
    08:36
    Brocklehurst si půjde odpykat dvě minuty za krosček. Ještě před nedovoleným zákrokem z úhlu pálil Ondřej Šulek, kterému přenechal puk na modré Zdeněk Kutlák.
     
    09:28
    Po Fillmanově dobrém pokusu od modré domácí na brankovišti neuspěli. To samé se dá říct, také o Pýchovi, jemuž nesedla střela, a Hickmott tak mohl vyhodit.
     
    10:30
    Uvidíme další vyloučení. A opět jdou pykat Linečtí, jmenovitě to je Brian Lebler, jenž míří na trestnou. Provinila se střídačka hostí. Hosté hráli v šesti a právě Lebler trest odpyká.
     
    11:38
    Cody Bradley ujížděl na bránu a po souboji 1 na 1 vystřelil. Kickert jeho pokus dokázal pokrýt.
     
    12:10
    Nic nebezpečnějšího ze strany Motoru zatím nepřišlo. Puk je za Kváčovo brankou.
     
    12:35
    S příchodem Leblera na led pálil od modré čáry Kachyňa. Jeho pokus byl sražen a zastavil se až o mantinel na brankou.
     
    13:11
    Lebler stále na ledě. Hostující útočník zkusil poslat puk po mantinelu, tam jej ale pozorná domácí obrana zachytila.
     
    13:27
    Hosté si puk však vzali zpět a zkusili se prodrat přes útočnou modrou. Jejich snažení ale skončilo jen ofsajdem.
     
    14:12
    Pýcha si sjel od modré čáry a dostal ideální přihrávku ke střele. Domácí bek to zkusil na vzdálenější horní růžek, poměrně výrazně ale netrefil.
     
    15:15
    Karel Plášil z pravého křídla nahazoval puk před brankoviště, přihrávku ale linecký bek nepropustil. O chvíli později letí do vzduchu pravice sudího. Uvidíme opět vyloučení z řad hostí.
     
    15:19
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Schofield – 2 min., krosček).
     
    15:23
    Vzápětí ale míří na trestnou také domácí hráč. Lukáš Endál se v útočném pásmu provinil tím, že svého soupeře podrazil.
     
    15:42
    Volnějšího prostoru na ledové ploše využil Troy Rutkowski. Z dobré pozice nad oběma kruhy ale vystřelil přesně doprostřed brány, kde stál připravený Petr Kváča.
     
    16:43
    Kickert raději ukryl kotouč pod svou lapačku před čtvrtou domácí formací. Konkrétně na brankovišti byli agilní Škoda s Doktorem.
     
    17:25
    Oba týmy jsou kompletní. Zdá se, že hra čtyři na čtyři ale přeci jenom o o trošičku více vyhovovala Linci.
     
    18:05
    Fillmanovo nahození od modré končí na prvním clonícím hráči, záhy se do útoku vydali také hosté. Jejich akci ale zdobilo příliš velké množství nepřesností.
     
    19:25
    Přihrávku mezi lineckými beky na modré sice Martin Heřman vystihl. Jeho protivníci se ale stihli vrátit, navíc českobudějovický bojovník neměl potřebnou rychlost k úniku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut je za námi. Nejblíže k brance jsme byli snad ve čtvrté minutě, kdy Miloslav Čermák ale hostujícího brankáře z vůbec ne špatné pozice neprostřelil. Linec pak Kváčů zaměstnával spíše jen sporadicky. Více ze hry má přeci jen domácí Motor, a to i díky většímu množství přesilových her.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Motor byl nakonec týmem, který vydoloval ve vlastním pásmu kotouč. Přechod do útoku se domácím ale tolik nepovedl, Kickert mohl být v naprostém klidu.
     
    20:56
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Umicevic.
     
    21:08
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku! Českobudějovičtí totiž využívají svou přesilovou hru bleskově! Pavel Pýcha poslal puk na ONDŘEJE ŠULKA, který napřáhl na modré ke střele. A prostřelil! Asistence: Pavel Pýcha, Martin Heřman.
    21:08 ŠULEK - 1:0
     
    21:54
    Linz právě vstřelil branku!
    Ale záhy máme srovnáno a početná skupina lineckých fanoušků propuká v jásot! Bracken Keams našel před brankou volně stojícího RICKA SCHOFIELDA, který těsně před brankoviště neomylně tečoval. Asistence: Bracken Kemas, Corey Locke.
    21:54 SCHOFIELD - 1:1
     
    23:50
    Linz právě vstřelil branku!
    Povedená akce Lince končí druhým gólem v domácí síti! Dan Da Silva už nebyl ve střelecké pozici a navíc byl tísněn obránce, a tak našel úplně volně z druhé vlny najíždějícího COREY LOCKEHO. Ten z první krásně napálil přímo horní růžek! Asistence: Dan Da Silva.
    23:50 LOCKE - 1:2
     
    25:10
    Střelu k bližší tyči a spíše do horních pater branky si Kickert pohlídal. Kotouč navíc přikryl, a tak se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    26:01
    I s další útočnou akcí si Kickert poradil. Domácí se ale ženou za vyrovnáním. Od modré čáry pálil domácí kapitán Zdeněk Kutlák, hostující brankář zasahuje betonem.
     
    26:37
    A bude muset být v pozoru i nyní. Rozhodčí vykazuje hru do útočného pásma Motoru poté, co se Linec provinil zakázaným uvolněním.
     
    27:17
    Linz právě vstřelil branku!
    Na tribuně dnes vyhrazené pro hosty je zase o něco veseleji, naopak tomu je na tribuně protilehlé, kde sedí příznivci domácích. Dragan Umičevič v přečíslení našel na vzdálenějšího tyči COREY LOCKEYHO, který v poměrně rychlém sledu zapisuje druhou branku v utkání! Asistence: Dragan Umičevič.
    27:17 LOCKE - 1:3
     
    28:46
    Domácí se pokoušejí stáhnout manko, které v posledních minutách nabrali. Jejich snažení v útočné třetině ale nyní příliš nevychází.
     
    29:02
    Teď na domácí ale čeká o něco lepší příležitost. Opět budou hrát přesilovou hru. Gaffal jde na trestnou za zalehnutí puku mimo brankoviště.
     
    29:04
    Hickmott nebyl připraven na buly tak, jak je třeba. A za zdržování hry při porušení postupu při vhazování míří na trestnou.
     
    30:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesilovka pět na tři proměněna. Domácí budou mít k dispozici ještě jednu, tu klasickou. Po Endálově střele zhruba z vrcholku kruhu kotouč skončil sice téměř v nulovém úhlu, MARTIN NOVÁK ho i přesto do branky procedil! Asistence: Lukáš Endál, Mitch Fillman.
    30:13 NOVÁK - 2:3
     
    31:46
    Vladimír Škoda ujel do samostatného úniku, v rychlosti ale nezakončil, jak by potřeboval. Kickert si Škodův pokus pohlídal.
     
    32:17
    Domácí špatně střídali a jsou za to potrestáni. Trest odpyká Čermák, v tom samém čase inkasuje Heřman od rozhodčích desetiminutový osobní trest.
     
    33:43
    Domácí v početní nevýhodě také zaútočili. Kickert byl ale pozorný a bez problému po jejich akci schovává kotouč v lapačce. Bude se vhazovat v obranném pásmu hostů.
     
    34:27
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    To je návrat z trestné lavice, jak se sluší a patří! MILOSLAV ČERMÁK naskočil do hry, stihl vybojovat puk, nabrat skvělou rychlost, čímž se dostal do samostatného úniku, a Kickerta prostřelit! Bez asistence.
    34:27 ČERMÁK - 3:3
     
    35:30
    Zdeněk Kutlák se vydal hlouběji do útočné třetiny. A hned se dostal k zakončení. Jeho pokus byl ale zřejmě lineckým obráncem zablokován. Motor se pak stále drží na puku.
     
    36:32
    Pýchův pas na Kachyňu nebyl úplně nejrychlejší, a tak byl druhý jmenovaný nucen rychle odpálit puk. Linec se záhy dostává ze sevření a vyhazuje alespoň do střední třetiny.
     
    37:14
    Střela Jakuba Čížka z pravého křídla mířila níže k bližší tyči. David Kickert včas zaklekl a tento pokus ztlumil ve své výstroji,
     
    37:40
    A další šance Jakuba Čížka! Tentokrát však o něco nebezpečnější. Čížek dostal pas přímo před bránu, ale neměl dostatek času. Puk nakonec letí nad horní tyčku.
     
    38:57
    Kutlákova přihrávka obloučkem skončila až ve středním pásmu, kde Babkovi přeskočila hůl. Z této akce je tak pouze zakázané uvolnění, které vrátí hru před Kváču.
     
    39:49
    Některým domácím příznivcům se verdikt sudích nelíbí. David Gilbert ale soupeře nedovoleně sekl přes hůl a už bruslí na trestnou lavici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jestliže někomu chyběly v úvodní třetině góly, tak v té druhé si musel přijít na své. Hned po minutě hry se sice prosadil Ondřej Šulek, Linec ale během sedmi minut předvedl zatím svou nejlepší pasáž v utkání a obrátil stav na 3:1. Gólová průtrž ale pokračovala. Domácí využili přesilovku pět na tři a už to bylo jen o gól. Na 3:3 poté vyrovnal Miloslav Čermák, který se dostal do samostatného úniku. Uvidíme, kdo nakonec z tohoto zajímavého duelu vyjde jako vítěz. O tom nám napoví třetí perioda, která začne přibližně v 18:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    D'Aversa posílal přihrávku na modrou čáru, kde stál jeden z jeho osamocenějších spoluhráčů. Přihrávka byla ale jen těžko zpracovatelná, Linec se tedy sám vyhnal z pásma ven.
     
    41:55
    Domácí jsou v plném počtu, Linec si v přesilové hře hned zkraje třetiny téměř žádnou šanci nevytvořil.
     
    42:24
    O chvíli později už to ale gólem zavánělo, domácí obrana v čele s Petrem Kváčou si ale přeci jen poradila a puk odstavila mimo nebezpečí. Hra se o moment později přesouvá zase na druhou stranu hřiště.
     
    43:13
    Fillmanovo nahození končí výrazně nad brankou. Zastavilo se až o síť, hra je tak přerušena a vhazovat se bude po levé ruce lineckého gólmana.
     
    43:44
    Je třeba říct, že utkání doprovází parádní atmosféra, o kterou se starají jak kotel domácích, tak také hostů.
     
    44:28
    Jakub Čížek v rychlosti posunul puk před brankoviště. Tam k němu měl nejblíže Kickert, jenž jej ukrývá pod rukavicí. Po vhazování pálil štiplavě Pýcha, ten ovšem těsně minul.
     
    44:53
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Locke – 2 min., podražení).
     
    45:49
    Motorácká kombinace zatím skončila jen střelou mimo pravou tyč z pohledu brankáře. Linec se poté vyhozením přes všechny čáry osvobozuje.
     
    46:53
    Přesilová hra se domácím nyní příliš nevydařila. Možnost, jak se v ppavý čas utrhnout soupeři tak zůstává nevyužita.
     
    47:44
    Další přesilovka pro Motor. Lebler odjíždí na trestnou lavici, kde, jak jistě doufá, dvě minuty odsedí. Provinil se
     
    48:23
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí fanoušci zrovna skandovali "My chceme gól". A to českobudějovičtí hokejisté vyslyšeli. Na modré napřáhl LUKÁŠ ENDÁL, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Mitch Fillman, David Gilbert.
    48:23 ENDÁL - 4:3
     
    49:35
    Kickert neměl s dalekonosnou střelou od modré čáry sebemenší problém. V pohodě ji vyráží do rohu kluziště, kde se kotouče ujímají jeho spoluhráči.
     
    50:09
    Linec se samozřejmě hnán svými fanoušky požene za vyrovnáním. Nyní ho v útočné akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    50:32
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme to o dvě branky, to už pro domácí vypadá velmi příznivě. KAREL PLÁŠIL se vydal z pozice obránce do útoku. Už se zdálo, že bude branku soupeře objíždět, v tom ale zasunul puk k tyči! Asistence: René Vydarený.
    50:32 PLÁŠIL - 5:3
     
    51:10
    Linz právě vstřelil branku!
    Záhy je to ale opět o jedinou branku. Na pravém kruhu z pohledu gólmana se objevil Krisler, jenž posunul puk před branku. Tam stál DAN DA SILVA, který jej z první uklidil za Kváčova záda. Asistence: Andreas Kristler, Corey Locke.
    51:10 Da SILVA - 5:4
     
    52:55
    Martin Novák vybojoval puk u mantinelu, načež se vydal směrem k brance. Kickert proti jeho pokusu zblízka ale zasáhl dobře, navíc puk dokázal zkrotit.
     
    53:50
    Linz právě vstřelil branku!
    Jásot v hostujícím kotli, sledujeme opravdu bláznivé utkání! Stav je totiž znovu srovnaný. KEVIN KAPSTAD dostal přihrávku na levý kruh, odkud stačil zamířit přesně do vzdálenějšího růžku. Povedená trefa. Asistence: Daniel Woger, Marco Bruckner.
    53:50 KAPSTAD - 5:5
     
    55:07
    Pýchovi to dnes od modré čáry pálí. Ne vždy ale kotouč skončí mezi třemi tyčemi. Po Pýchově střele Motor zůstává na kotouči, i když ne v útočné třetině. Uvidíme, jestli se mu povede založit další útočná akce.
     
    56:01
    Zdeněk Kutlák zkusil na modré vypálit, jenže trefil jen prvního clonícího útočníka. Nakonec měl co dělat, aby se stihl vrátit. Vše společně s Fillmanem ale vyřešil.
     
    57:45
    Vladimír Škoda nahazoval z velkého úhlu, ale branku netrefil. K puku se dostali hosté, kteří okamžitě zaútočili. Kristler pálil z celkem slušné pozice. Kváča vyrazil.
     
    58:15
    Hickmottův pokus zablokoval Mitch Fillman, který se následně snažil aktivně vyvést kotouč, nicméně z jeho akce nakonec nic moc není.
     
    59:00
    Linec si vytvořil solidní útočný tlak! Hned dvě dobré střely vyprodukoval Valentin Leier. Jednou mu stačilo Kváču už jen přehodit, nicméně puk poslal těsně nad horní tyčku!
     
    59:22
    A českobudějovický strážce svatyně tlak hostí přerušuje přesným zákrokem. Bude se vhazovat v obranném pásmu Motoru.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Všechny třetiny dnes byly gólově vyrovnané, a tak nás čeká prodloužení. Do něho se hráči obou týmu pustí za necelé tři minutky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Kapstad se skvělým pohybem dostal do přečíslení, jeho spoluhráč Lebler ale v pravý čas nezpracoval přihrávku. Tím pádem nemohl ani zakončovat.
     
    61:09
    Mohlo být rozhodnuto! Dan Da Silva se dostal s kotoučem šikovně až před branku, odkud zkusil rozhodnout bekhendem. Kváča na poslední chvíli zasahuje betonem!
     
    62:05
    Na puku se stále drží hosté. Ti v prodloužení svého soupeře do ničeho zatím nepustili.
     
    62:42
    Kevin Kapstad byl dalším hráčem, který mohl rozhodnout tento duel. Osamocen před brankou střílel zřejmě mezi betony, ty ale Kváča včas secvakl.
     
    62:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nakonec to jsou ale Českobudějovičtí, kteří se mohou radovat z výhry! Volného prostoru využil PAVEL PÝCHA, který si sjel na levý kruh a odtud vymetl přesně horní růžek! Asistence: Roman Přikryl, Jakub Doktor.
    62:58 PÝCHA - 6:5
     
    Konec zápasu.
     
    Velmi zajímavé utkání je u konce! V prodloužení byli lepší hosté, kteří však několik svých šancí trestuhodně neproměnili. A právě trest přišel z hole Pavla Pýchy, který se trefil přesně do horního růžku. Utkání poznamenalo velké množství vyloučení, které hrálo do karet spíše domácím hokejistům. Já vám děkuji za pozornost, z toho utkání je to vše. (19:26:23)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 22. Šulek (Pýcha, Heřman), 31. Novák (Endál, Fillman), 35. Čermák, 49. Endál (Fillman, Gilbert), 51. Plášil (Vydarený), 63. Pýcha (Přikryl, Doktor) – 22. Schofield (Keams, Locke), 24. Locke (Da Silva), 28. Locke (Umicevic), 52. Silva (Kristler, Locke), 54. Kapstad (Woger, Bruckner)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák (C), Fillman, Vydarený (A), Plášil, Kachyňa, Pýcha – Novák, Gilbert, Endál – Heřman, Bradley, Šulek – Čermák (A), Přikryl, Babka – Škoda, Čížek, Doktor.
    Steinbach Black Wings Linz: Kickert (Mocher) – Brocklehurst, Kragl, D'Aversa (A), Kapstad, Rutkowski, Altmann, Korecky – Lebler, Schofield (A), Umicevic, Leiler, Hickmott, Kristler, Keams, Woger, Gaffal, Da Silva, Brucker, Locke (C).

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zíka

    Diváci: 3785
    bahis siteleri