Liberec – Bohemians 1905 1:1 (kon.) | Zlín – Teplice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Opava 6:1 (kon.)
Slavia – Jablonec 0:2 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
6:1 (3:1)
Slezský FC Opava
Sobota 18.08.2018, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to z města automobilů vše. Hezký zbytek dne. (18:58:55)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:7.
     
    Je dobojováno, Mladá Boleslav dnes zničila Opavu vysoko 6:1, a získala tak druhé vítězství v této sezoně, naopak hosté na svůj premiérový tříbodový zisk stále čekají. Domácí začali daleko lépe a po jednadvaceti minutách vedli zásluhou dvou zásahů Nikolaje Komličenka 2:0. Poté ale trochu vypadli z tempa, dali soupeři čuchnout a Slezané tuto příležitost využili ke snížení, prosadil se Matěj Helebrand. Až do konce prvního poločasu svěřenci trenéra Skuhravého dominovali, nevyužili ale několik velkých šancí a krátce před odchodem do šaten naopak sami inkasovali, když se ujala dorážka Ladislava Takácse. Stejný hráč skóroval i na začátku druhé půle, čtvrtá inkasovaná branka Opavu zlomila. Nakonec se domácí fotbalisté trefili ještě dvakrát, hattrick zkompletoval Nikolaj Komličenko, který se ještě stihl zapsat mezi asistenty, když připravil gól pro Tomáše Ladru.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Do poslední příležitosti tohoto utkání se po Smolově kolmici přihnal Nemanja Kuzmanović, byl ale zastaven včas vystupujícím zadákem Chalušem.
     
    90+1
    Kateřiňák přetlačil Janetzkého, zvedl hlavu a vysunul na zteč sprintujícího Přikryla, ten ale kvůli ofsajdu samostatný únik vstříc brance hostí dokončit nemohl.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty.
     
    88
    Opavští zcela rezignovali a nechávají Viléma Fendricha na pospas domácím střelcům. Do střelecké listiny se mohl zapsat i Petr Mareš, jenže z dobré pozice rozvlnil pouze boční síť.
     
    87
    Kuzmanovićův nepovedený pas našel pouze Ladru, který se okamžitě vydal do soupeřovy dokořán otevřené obrany. Po narážečce se Přikrylem domácí mladík zaútočil na svůj druhý gól, jeho ráně ale kousek přesnosti navíc ještě scházel.
     
    86
    Marešův centr nevyšel, míč se ale odrazil příhodně pro Jiřího Kateřiňáka, který utancoval svého strážce a vypálil, jeho přízemní pokus ale Fendricha nijak zvlášť neohrozil.
     
    85
    Také Ladislav Takács sahal po hattricku, když si naskočil na Kerestešův centrovaný míč od rohového praporku, trefil ale jen připraveného Fendricha. Dva třígóloví střelci v jednom utkání, to by byl opravdový unikát.
     
    84
    Konaté vysunul do další dobré příležitosti Tomáše Přikryla, který z ostrého úhlu zkusil prostřelit Fendricha, opavský brankář ale další pohromu nepřipustil.
     
    82
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Petr Zapalač, přichází Jakub Janetzký.
     
    82
    Dnešní utkání v mladoboleslavské Adidas Aréně sleduje 3 100 diváků.
     
    80
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Nikolaj Komličenko, přichází Petr Mareš.
     
    80
    Opavští už působí rezignovaným dojmem, čemuž se nikdo nemůže divit. Spálené šance za nepříznivého stavu 1:2 budou Romana Skuhravého a jeho svěřence ještě dlouho mrzet.
     
    79
    Kateřiňák místo přihrávky na volného Konatého raději našel Komličenka, který se nikam nedostal, alespoň však pro své kolegy vybojoval přímý kop.
     
    77
    K tomu, aby Vilém Fendrich lovil míč ze své sítě už posedmé, nescházelo mnoho. Po rohovém kopu se totiž balon odrazil k Tomáši Přikrylovi, jehož ránu hostující gólman vytáhl konečky prstů.
     
    76
    Tiémoko Konaté se přiřítil do šestnáctky, nakonec se místo střely rozhodl udělat ještě jednu kličku, což v konečném součtu nebylo dobré řešení, jeho následný centr totiž zastavil Hrabina.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 2. Komličenko, 21. Komličenko (Takács), 44. Takács, 53. Takács, 58. Komličenko (pen.), 67. Ladra (Komličenko) – 26. Helebrand (Zapalač)

    Karty:   71. Schaffartzik (OPA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:7.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Král, Chaluš, Keresteš – Hůlka (C) (73. Kateřiňák), Takács – Konaté, Ladra, Jaroslav Diviš (65. Přikryl) – Komličenko (80. Mareš).
    Náhradníci: Kamenár – Kateřiňák, Hubínek, Přikryl, Mareš, Valenta, Křapka.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Svozil (52. Smola), Helebrand – Jursa, Radić, Kuzmanović (C), Schaffartzik, Zapalač (82. Janetzký) – Jurečka (69. Řezníček), Puškáč.
    Náhradníci: Šrom – Simerský, Řezníček, Zavadil, Smola, Janetzký, Juřena.

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Jakub Hrabovský, Petr Vít

    Diváci: 3100
    thejrc.org