Pardubice – Chrudim 4:0 (kon.) | Sokolov – Jihlava 2:2 (kon.) | Vítkovice – Varnsdorf 2:0 (kon.)
Prostějov – Hr. Králové 0:0 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
0:0 (0:0)
FC Hradec Králové
Sobota 18.08.2018, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím, Prostějov. • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný sobotní podvečer ze Stadionu Za Místním nádražím v Prostějově. Uskuteční se tu utkání pátého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi 1. SK Prostějov a FC Hradec Králové.
     
    FC Hradec Králové
    Fotbalistům Hradce Králové patří po čtyřech kolech druhé nejvyšší soutěže čtvrtá příčka tabulky. Svěřenci kouče Zdenka Frťaly v prvním třech utkáních nezaváhali a postupně porazili 1:0 Táborsko, 2:1 Znojmo a 3:1 Sokolov. Bodovou ztrátu pro ně znamenal až zatím poslední zápas doma s Vítkovicemi, který skončil bezbrankovou remízou. Votroci tak aktuálně mají na kontě deset bodů. Na vedoucí trio Jihlava – České Budějovice – Ústí nad Labem ztracejí dva body, naopak na páté Pardubice mají k dobru body tři. Nejlepším hradeckým střelcem je záložník Adam Vlkanova, který během čtyř startů a 331 odehraných minut zaznamenal dvě branky.
     
    1. SK Prostějov
    Tým Prostějova se momentálně nachází na sedmé pozici druholigového pořadí. Hráči vedení trenérem Oldřichem Machalou dosud nasbírali pět bodů, když remizovali 2:2 s Vlašimí a 0:0 s Viktorií Žižkov a 2:0 zdolali Třinec. Ve čtvrtém kole nováček soutěže poprvé padl. Českobudějovickému Dynamu na jeho stadionu podlehl poměrem 1:3. Na ukazateli skóre přitom dlouho svítil nerozhodný stav 1:1 – zásluhou vyrovnávací trefy Davida Píchala. Jihočeši o svém triumfu rozhodli až v závěrečné čtvrthodině řádné hrací doby. Na nejbližší celek před sebou, Varnsdorf, mají Prostějovští tenké jednobodové manko (veškeré bodové rozdíly se vztahují k období před začátkem pátého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY). Pět bodů získal stejně jako oni osmý Žižkov, trojice Brno – Chrudim – Vítkovice zase dosáhla bodů čtyř. Za Hanáky zatím nikdo neskóroval více než jednou, po jedné trefě si připsali Kroupa, Hapal, Sus, Šteigl a Píchal.
     
    Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit pan Radek Dubravský, na pomezí mu budou asistovat pánové Stanislav Pochylý a Tomáš Batík.
     
    Domácí Prostějov nastoupí ve svých tradičních modrobílých dresech, hosté z Hradce Králové v černých trikotech.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SK Prostějov: Bréda – Biolek, Janíček, Schuster (C), Slaninka – Píchal, Pančochář, Sus, Žikol, Šteigl – Hapal.
    Náhradníci: Jícha – Machynek, Fládr, Rus, Langer, Pernackyj, M. Kovařík.

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Urma, Kvída, Plašil, Martinec – Janoušek, Zorvan – Martan, Vlkanova, Durdević – Kropáček.
    Náhradníci: Stejskal – Miker, Hynek, Finěk, Trávníček, Jukl, J. Pokorný.

    Rozhodčí: Dubravský – Pochylý, Batík.
     
    Oba týmy v doprovodu rozhodčích nastupují na hrací plochu, zápas za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávku obstarali Prostějovští, nákop ze středu pole na pravou stranu hradečtí hráči zastavili a odrazili do autu.
     
    1
    Prostějov bude zahrávat rohový kop.
     
    1
    Centr od praporku letěl k zadní tyči, kam si vyskočil Ottmar a balon chytil do rukavic. Následně rozehrál někam ke středovému kruhu.
     
    2
    Na pravé straně šel nákop na Píchala. Ten musel svést hlavičkový souboj s Urmou, hradecký bek míč hlavou odklidil do autu.
     
    3
    Dlouhý aut se nekonal, domácí hráč vhodil balon nakrátko. Následně se s ním u autové čáry ocitl Pančochář, ale nic s ním nevymyslel.
     
    3
    Na nadýchaný bochánek za obranu si sběhl Urma, jeho pokus o centr ale hned v zárodku zastavil Janíček. Ten balon poslal do zamezí, Hradec bude zahrávat rohový kop.
     
    4
    Z centru na přední tyč nic nebylo, prostějovský hráč svou práci odvedl dobře a balon odkopl daleko pryč.
     
    4
    Hradečtí se snažili najít skulinu v prostějovské obraně na pravé straně. O balon ale nakonec přišli a domácí vhazují aut.
     
    5
    Na levé straně u autové čáry bojoval o míč Hapal. V souboji se soupeřem upadl, podle sudího bylo ale vše v souladu s pravidly. Míč skončivší v autu vrátí do hry hosté.
     
    6
    Útočné snažení Hradce skončilo kousek od velkého vápna, kde jeden z Votroků nedovoleně stáhl k zemi Píchala. Domácí mají volný kop.
     
    7
    U pomezní čáry uvede balon do hřiště pomocí rukou Biolek.
     
    7
    Centr Pančocháře z pravé strany do vápna odklidil pryč hned první hráč Hradce, nyní se o balon bojuje ve středu pole.
     
    7
    Domácí přenesli hru na levou stranu. Píchal pak křížným přízemním pasem oslovil na protější straně hřiště Biolka. Ten poslal do vápna vysokou „svíci", jež ale nadělala Ottmarovi pěkné potíže a před dotírajícím Hapalem musel míč krotit nadvakrát. Napoprvé ho do svých rukavic nechytil zcela jistě.
     
    9
    S centrem z levé strany naopak už brankář Hradce problém neměl a bezpečně si ho ve výskoku sebral do své moci.
     
    9
    Do souboje s posledním hráčem Hradce v poli mířil Hapal, bek hostů ale vzájemný souboj ustál a přitom ani nefauloval. Míč posunul na Ottmara, který okamžitě rozehrál.
     
    10
    Hradečtí vhazují na své polovině hřiště, kde zatím po zemi nakrátko kombinují.
     
    11
    Martinec chtěl přenést hru vysokým centrem na pravou stranu, tam ale jeho spoluhráč prohrál vzdušný souboj.
     
    11
    Od své branky bude vykopávat Bréda.
     
    12
    Hapal chtěl přesprintovat hradeckého soka a po nahrávce po zemi zleva postupovat na bránu. Míč ale nestihl.
     
    12
    Píchal na pravé straně dobře uvolnil Biolka, jeho centr ale nikdo z Prostějovanů ve vápně nezpracoval. Naopak ho chytil gólman.
     
    13
    Martan centroval na volném prostoru z pravé strany do vápna, ani on ale podobně jako před chvílí Biolek nikoho ze spoluhráčů nenalezl. Míč skončil v rukavicích Brédy.
     
    14
    Před Píchalem u půlící čáry rázně odkopl balon do autu Martinec. Aut pro Prostějov.
     
    15
    Ani domácí ale nevymysleli žádnou kloudnou akci. Hradec po autu kombinuje na vlastní polovině.
     
    15
    Po souboji u půlící čáry příchází další aut pro Hradec.
     
    15
    Žikol na pravé straně uzmul balon a uběhl s ním pár metrů. Centrem chtěl poté oslovil nabíhajícího Hapala, ten se však k balonu vůbec nedostal.
     
    16
    Po faulu poblíž středu hřiště zahrával Zorvan volný kop až do vápna. Na přední tyč si nabíhal Martan, prostějový hráč ale hlavičkový souboj s ním zvládl a balon poslal pryč. Neujal se ani další pas hostů směrem k Brédově bráně.
     
    17
    Prostějované se snažili něco vymyslet na pravé straně u vápna, doplatili na špatnou kombinaci a asi i komunikaci.
     
    18
    Hradec se pokusil podniknout protiútok. Ten se sice značně zbrzdil, nakonec ale přeci jen přišel střelecký pokus. Zpoza vápna ho vyslal Durdević, ale mířil daleko nad bránu.
     
    18
    Z levé strany to zkoušel se střelou po zemi Žikol, jeho pokus byl ale velmi slabý a navíc vůbec nešel mezi tři tyče. Ottmar ho jen zkontroloval pohledem a pak míč zachytil do své moci.
     
    19
    Hradec rychle rozehrál po prostějovském faulu. Na centr do vápna si chtěl naběhnout Vlkanova, v souboji přitom však fauloval Biolka.
     
    20
    Na obou stranách byla k vidění nepřesná předfinální fáze. Momentálně Hradec operuje na útočné polovině.
     
    21
    Hradecký krají hráč se nedostal přes prostějovského strážce, domácí budou na obranné půlce házet aut.
     
    21
    Volný kop pro hosty z pravé strany, balon se zřejmě dostane až do vápna.
     
    22
    Vysoký centr ale bez potíží chytil do rukavic Bréda, kterého ani nikdo neatakoval.
     
    22
    Po nahrávce po zemi chtěl do pokutového území vlétnout Martan, neobešel ale Suse, který jej dokázal ustrážit.
     
    23
    Po nedovoleném zákroků hostů se k balone dostane Prostějov, bude házet aut.
     
    23
    Tak dokonce půjde o volný kop.
     
    23
    Schuster poslal balon až do vápna, kde Martinec uhlídal Hapala. Z pravé strany posléze centroval Píchal, hradecký zadák míč skepl hrudí pro Ottmara, který pak rozehrál.
     
    24
    První větší šance utkání. Na polovysoký centr Durdeviće si na přední tyč naběhl Kropáček a po chvíli obelstil Janíčka, který navíc podklouzl. S výborným zákrokem ale přispěchal Bréda, který střelu zblízka odrazil do zámezí na roh!
     
    25
    Po rohu chtěl odražený balon napálit na branku Zorvan. Svou ranou ale trefil jen jednoho ze spoluhráčů, od něhož šel balon těsně mimo levé tyče prostějovské brány. Herní náčiní se ale spíše kutálelo, takže ho Bréda jen zkontroloval pohledem.
     
    26
    Rozhodčí vyhlásil pitnou pauzu, po ní balon uvedou do hry hostující fotbalisté.
     
    27
    Nepovedenou rozehrávkou předvedli Martinec se Zorvanem. Balonu se zmocnil Prostějov a po autovém vhazování chtěl poblíž brankové čáry centrovat před Ottmara Píchal, soupeřův hráč ho ale stačil zablokovat.
     
    28
    Dobrý pas vyslal do vápna Píchal, ve vzduchu kraloval stoper Hradce Plašil. Vzápětí nasměroval na malé vápno ostrý centr Biolek, nabíhající Hapal balon ale usměrnil vysoko nad břevno.
     
    29
    Hradec rozehrává nakrátko na plící čáře.
     
    30
    Šteigl na levé straně sebral balon svému sokovi. Posléze s ním chvíli postupovat a šajtlí chtěl nahrát mezi dva Hradecké na nabíhajícího Suse. Přihrávku ale uzmul jeden z hostů. Předtím nicméně došlo k faulu na Šteigla, takže domácí budou zahrávat volný kop přibližně z půlky hřiště.
     
    31
    Standardka nic nepřinesla. Na druhé straně pálil po centru z levé strany z jedné Martan. Trefil nohu prostějovského hráče.
     
    32
    Roh pro hosty.
     
    32
    Na pěkně kroucený centr od rohového praporku si vyskočil ze všech nejvýš Kropáček, jeho hlavička se však mezi tři tyče nevešla.
     
    33
    S Píchalem měli na pravé straně co dělat hned tři Hradečtí. Krátce potom přišel zprava do vápna centr, na který si naskočil Hapal. Jeho hlavička ale scházela potřebná razance. Pro pomalý balon si v klidu doběhl Ottmar.
     
    34
    Píchala u pomezní čáry fauloval jeden z hostů. Prostějov to s rozehrávkou uspíšil a rozhodčí tak nařizuje její opakování.
     
    35
    Do balonu kopl Bréda, na hranici vápna si ale Hradečtí dva soupeře dokázali pohlídat. Susovi tak záměr se sklepnutím balonu nevyšel.
     
    36
    Vlkanova si hodlal obhodit soupeře u pravé pomezní čáry. Ovšem nepovedlo se mu to, tak to Hradec zkouší s dlouhým nákopem dopředu.
     
    36
    Výsledkem jeho snažení je faul, následovat bude volný kop z přibližně 25 metrů.
     
    37
    Centr Vlkanovy lízl temenem hlavy ve vzduchu jeden z jeho spoluhráčů. Nebezpečí pro Prostějov to však neznamenalo, balon zamířil do zámezí.
     
    38
    Od Žikola se míč dostal k Píchalovi. Ten ho po úspěšné kličce předal na pravou stranu Biolkovi, jeho centr ale z pokutového území v pohodě odhlavičkoval Plašil.
     
    39
    Hradec volí krátkou rozehrávku ze své poloviny.
     
    39
    Následně přišel centr, o míč ve vzduchu ale jeden z Votroků bojoval nedovoleně, sudí píská faul.
     
    39
    Domácímu publiku trochu zatrnulo při počínání stopera Janíčka, kterého málem obral o míč Martan. Hradecký hráč by šel sám na branku, Janíčka však v souboji fauloval. Prostějovský obránce leží na trávníků a musejí pro něj přijít pořadatelé s nosítky.
     
    41
    Čas sice plynuje, kvůli ošetřování Janíčka kousek od vápna se ale samozřejmě nehraje.
     
    42
    Na prostějovské straně se bude střídat. Janíček zápas nedohraje.
     
    42
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Tomáš Janíček, přichází Olexandr Pernackyj.
     
    43
    Jen dodám, že prostějovský bek opustil hřiště na nosítkách.
     
    43
    Po krátké a trochu krkolomné kombinaci na pravé straně si balon více do středu navedl Šteigl. Jeho střela ale postrádala veškerou přesnost.
     
    44
    Za dlouhým nákopem se na pravé straně dral Kropáček, přitom však fauloval jednoho z Prostějovských.
     
    45
    Durdević si navedl balon na střed a zpoza vápna vypálil. Ránu ale zblokoval prvnící domácí bránící hráč. Poté jeden z hostů tvrdě poslal k zemi Biolka, Píchal ale z brejku po dlouhém balon na pravé křídlo nic nevytěžil.
     
    45+1
    První půle bude delší o čtyři minuty.
     
    45+1
    Jen dodám, že Biolek bude v pořádku. Na útočné půlce se za dlouhým míčem hnal Hapal. Domácí reklamovali bránění ve hře ze strany hostujících beků, sudí ale zůstává v klidu.
     
    45+2
    Sus zahnal malou domů Brédu tak trochu do úzkých. Gólman si ale před dotírajícím Kropáčkem dokázal poradit.
     
    45+3
    Žikol zpětnou nahrávkou oslovil Hapala. Ten si sběhl do vápna, ale jeho centr letící kousek nad zemí našel jen nohu stopera Kvídy.
     
    45+3
    Dobrý obranný zákrok předvedl u vlastní branky Žikol,
     
    45+4
    Píchal se chtěl řítit sám na branku, když vyhrál souboj s Urmou, hradecký bek ho ale stáhl k zemi!
     
    45+5
    Otto Urma (HKR) vidí za své počínání jen žlutou kartu a může být rád. Dost po právu (v souladu s pravidly) měl hlavní arbitr tasit kartonek červené barvy – Urma byl před Ottmarem posledním bránícím hráčem. Prostějov bude zahrávat trestný kop z necelých 20 metrů.
     
    45+5
    Žlutou kartu dostává Matěj Biolek (1. SK Prostějov).
     
    45+4
    Exekuce standardky se ujal Slaninka, ale jeho rána na pravou stranu nebyla vůbec přesná. Branku Hradce úplně přeletěla.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas utkání je minulostí. Branka zatím na prostějovském stadionu k vidění nebyla. Na straně domácích musel ze hřiště nuceně Janíček, v souboji s Martanem utrpěl zranění a trávník opustil na nosítkách. Hradec si největší šanci vytvořil prostřednictvím Kropáčka, proti němuž skvěle vyběhl Bréda a balon vyrazil. Prostějované měli asi nejslibnější příležitost na samém konci prvního dějství, Slaninka ale z trestného kopu po faulu na Píchala přestřelil.
     
    Druhý poločas začne zhruba v 18.11.
     
    Druhá půle za malou chvíli už začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující hráči sice už rozehráli, hra ale nemůže plynout kvůli opravě sítě za brankou Ottmara.
     
    46
    Teď už se však normálně hraje.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ladislav Martan, přichází Michal Trávníček.
     
    46
    Durdević chtěl balon na pravé straně posunout patičkou za sebe, jeho záměr mu ale nevyšel. Bérda bude vykopávat.
     
    47
    Po šťastné kombinaci hostů, kdy se míč odrazil směrem k brance od jednoho z prostějovských beků, pádil kupředu Vlkanova. Schuster ale souboj s ním zvládl ustát a do možné šance ho nepustil.
     
    49
    Nákop po autovém vhazování do vápna sbalil do rukavic Ottmar.
     
    49
    Hra se úplně přelila na druhou stranu, ani tam ale nikdo s míčem nic nevymyslel. Bréda tak bude vykopávat.
     
    50
    Na pravém rohu vápna si navedl míč na střelu Žikol, jeho pokus ale zastavil hradecký dvojblok.
     
    51
    Dobrý centr Hapala od brankové čáry nikdo z Prostějovanů ve vápně neuzmul. Neujal se ani následný pas letící lehce nad zemí z pravé strany.
     
    51
    Kousek od hradeckého vápna probíhá ošetřování dalšího hráče Prostějova. Zatím nevím, o koho jde.
     
    53
    Jednalo se o Matěje Biolka, který však hřiště opustil po svých. Jeho ošetřování pokračuje za autovou čárou, kde obránce sedí.
     
    54
    Urma vypálil z voleje poté, co se k němu na levé straně dostal odražený míč. Ten ale následně skončil vysoko nad bránou.
     
    54
    Matěj Biolek zůstává ošetřovaný v zámezí a už si nezahraje, místo něj jde do hřiště Lubomír Machynek.
     
    55
    Hradec vhazuje na své polovině aut.
     
    56
    Žlutou kartu dostává René Kropáček (FC Hradec Králové).
     
    57
    Hra teď příliš atraktivní fotbal nenabízí, kouskují ji časté fauly.
     
    58
    Schuster na levé straně čistě obral o míč Zorvana a Prostějov se následně dostal s míčem až k soupeřově brance. Tam ale nevymyslel nic jiného, než nepřesný centr z pravé strany.
     
    58
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází René Kropáček, přichází Jiří Miker.
     
    59
    Na pravé straně se za míčem dral Píchal, z pohledu domácích to ale bylo zbytečné, jelikož soupeřův bek balon ze vzduchu poslal pryč.
     
    59
    Z velkého vápna vystřelil Zorvan, ovšem jeho pokus někdo z Hradeckých ztečoval zcela mimo prostějovskou bránu. Veškeré vzrušení je tak zbytečné.
     
    60
    Krásná rána Davida Píchala! Domácí hráč si navedl balon z pravé strany na osu hřiště a vyslal nádherný pokus placírkou. Balon, za nímž plachtil Ottmar, jen o kousek minul levou tyč. To byla velká šance Prostějova, respektive dobrá situace.
     
    61
    Ottmar ve velkém vápně chyboval, když nezachytil balon letící kousek nad zemí z levé strany. Za míčem pádil Žikol, nestačil se ale včas otočit a umístit herní náčiní do odkryté brány. Když už do balonu kopl, sbalil spíše centr do rukavic hradecký gólman.
     
    62
    Utkání sleduje 735 diváků.
     
    63
    Hra se teď odehrává převážně na obranné polovině Prostějova.
     
    64
    Po faulu Schustera bude Hradec kopat volný kop z pravé strany.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Aleš Schuster (1. SK Prostějov).
     
    65
    Centr Urmy chytil do svých rukavic Bréda, který si vyskočil do vzduchu a přetlačil jednoho spoluhráče a jednoho protihráče.
     
    65
    Z hranice vápna odklidil balon pryč do středu pole Schuster. Hradec kombinuje na své polovině, a to po zemi.
     
    66
    Lubomír Machynek (PRO) zastavil nedovoleně u autové čáry na levé straně jednoho z Hradeckých. Rozhodčí mu za to udělil žlutou kartu a nařídil volný kop pro hosty.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Fahrudin Durdević (FC Hradec Králové).
     
    67
    Polovysoký pas odkopl pryč první bránící Prostějovan. Domácí následně nejprve slibně rozjeli rychlý kontr. Pančochář si ale ve finále nedokázal zpracovat míč tak, aby zprava postupoval sám na Ottmara. To je poměrně škoda pro Hanáky.
     
    68
    Po volném kopu zasekl Šteigl balon a pak ho předal Žikolovi. Ten vběhl do středu pole, ale vystřelit se neodvážil. Prostějov však stále útočí, a to na pravé straně.
     
    69
    Píchal si míč až příliš předkopl, takže kulatý nesmysl skončil mimo hrací plochu.
     
    70
    Schuster si míč dobře pohlídal před Mikerem, Bréda bude vykopávat od své branky.
     
    70
    Hradec sebral balon ze vzduchu a Martinec ho raději nahrál vlastními brankáři. Ten poslal dlouhý nákop až poblíž pokutové území Prostějova.
     
    71
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Janoušek, přichází Robert Jukl.
     
    71
    Roh pro hosty.
     
    72
    Roh Hradce se bude opakovat.
     
    72
    Centr odvrátil první bránící hráč Prostějova, následně jeden z Votroků vyslal nepřesnou ránu z levé strany.
     
    73
    Domácí budou zahrávat volný kop z poloviny hřiště.
     
    73
    Sus ve vzduchu posunul míč hlavou za sebe. Na levé straně si ho zpracoval Šteigl a vyslal střelou, kterou ještě jeden z hostů tečoval. Balon se kroutil na roh, ještě předtím ho ale sebral Ottmar.
     
    74
    Slabou střelou z osy hřiště nártem předvedl Hapal. Míč šel přímo do středu branky, kde ho bez potíží zachytil Ottmar.
     
    75
    Prostějov bude házet aut na vlastní obranné polovině na levé straně.
     
    76
    Zblokovaný nákop chtěl ve vzduchu sebrat Hapal a vytvořit si eventuální střeleckou možnost. V hlavičkovém souboji ale nedovoleně poslal k zemi hradeckého stopera.
     
    77
    Bréda bude vykopávat od své branky.
     
    77
    Zorvan přišel o míč, po krátké sérii soubojů ho ale Hradec znovu vybojoval.
     
    78
    Snažení hostů zastavil až faul poblíž levé strany velkého vápna. Bréda bude vykopávat od své branky.
     
    78
    Prostějovští už se s míčem na kopačkách na útočné polovině dostali až do autu. Vhazovat tak bude Hradec.
     
    79
    Křížný pas na levou stranu uklidil hlavou pryč Machynek, přitom byl ještě faulován. Bréda si opět otestuje kvalitu svého výkopu.
     
    80
    S hlavičkovanou si hráči hostů chvíli zahrávali, mohou být rádi, že jednoho z nich napadající Žikol fauloval.
     
    81
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jan Šteigl, přichází Marián Kovařík.
     
    81
    Prostějované budou vhazovat na své obranné polovině u pravé postranní čáry.
     
    82
    Za dlouhým pasem pádil Durdević, akrobaticky ho před ním odkopl Slaninka, který použil k zákroku nůžky.
     
    82
    Po rohu Hradce míč proskotačil na chvíli až na malé vápno, po sérii odrazů ho ale domácí hráči dokázali poslat do bezpečnější zóny.
     
    83
    Jeden z hostů, zřejmě Durdević, pálil ve slibné pozici ve vápně po centru z pravé strany. Branku ale vůbec netrefil, takže Bréda bude vykopávat.
     
    84
    Hradec bude z pravé strany zahrávat roh.
     
    84
    Vlkanovův centr našel jen hlavu jednoho z Prostějovských, následně Zorvan pálil zdálky vysoko nad branku.
     
    85
    Martin zaváhal se zpracováním balonu ve vzduchu a vystřelit chtěl Kovařík. Jeho pokus ale ve skluzu zablokoval první bránící Votrok.
     
    86
    Centr Slaninky z levé strany zachytil prvnící bránící hráč Hradce a balon okamžitě odklidil do bezpečnější zóny z pohledu hostujícího týmu.
     
    87
    Krásná střela Lukáše Hapala. Domácí hráč si kousek za vápnem zasekl balon a následně vypálil placírkou. Míč proletěl pár centimetrů nad břevnem!
     
    88
    Prostějov má nyní více za hry a operuje na útočné polovině.
     
    88
    Pančochář po faulu na svou osobu skončil na zemi, domácí budou kopat standardku do vápna z levé strany.
     
    89
    Centr Žikola odklidil pryč první bránící hráč Hradce, ale jen na chvilku.
     
    89
    Odražený balon napálil na branku kousek za vápnem Píchal, Ottmar míč dobře viděl a vleže ho zachytil do svých rukavic.
     
    90
    Hradec bude zahrávat volný kop z pravé strany.
     
    90
    Hosté reklamovali ruku domácího hráče ve vápně, hra každopádně pokračuje dál.
     
    90
    Druhá půle bude delší o tři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jan Kvída (FC Hradec Králové).
     
    90+1
    Za Juklovým centrem z pravé strany utíkal Vlkanova. Ve vápně by zřejmě stihl, kdyby ho však nezastavila ofsajdová past.
     
    90+1
    Domácí budou zahrávat volný kop z levé strany.
     
    90+2
    Žikolův pas hradecký tým nadvakrát odvrátil pryč.
     
    90+2
    Hosté se rychle dostali na útočnou polovinu, z levé strany budou házet aut.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává David Píchal (1. SK Prostějov).
     
    90+3
    Ve vlastním vápně byl faulován jeden z Prostějovských, Bréda bude odkopávat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Ani ve druhém dějství nebyla k vidění žádná branka. Na straně Prostějova předvedli krásné střely Píchal s Hapalem, míč ale pokaždé skončil těsně mimo Ottmarovy branky. Na straně Hradce se v největší šanci ocitl Durdević, z vápna však v dobré pozici poslal balon nad břevno. Prostějov se tak rozešel s Hradcem Králové nerozhodně 0:0.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji Vám hezký zbytek večera. (19:00:28)

    Petr Komárek

    Branky:

    Karty:   45+5. Biolek (PRO), 64. Schuster (PRO), 66. Machynek (PRO), 90+2. Píchal (PRO) – 45+5. Urma (HKR), 56. Kropáček (HKR), 67. Durdević (HKR), 90+1. Kvída (HKR)


    1. SK Prostějov: Bréda – Biolek (54. Machynek), Janíček (42. Pernackyj), Schuster (C), Slaninka – Píchal, Pančochář, Sus, Žikol, Šteigl (81. M. Kovařík) – Hapal.
    Náhradníci: Jícha – Machynek, Fládr, Rus, Langer, Pernackyj, M. Kovařík.

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Urma, Kvída, Plašil, Martinec – Janoušek (71. Jukl), Zorvan – Martan (46. Trávníček), Vlkanova, Durdević – Kropáček (58. Miker).
    Náhradníci: Stejskal – Miker, Hynek, Finěk, Trávníček, Jukl, J. Pokorný.

    Rozhodčí: Dubravský – Pochylý, Batík

    Diváci: 735
    thejrc.org