Orlová – Havlíčkův Brod 0:5 (kon.) | Opava – Osvětim 4:1 (kon.)
konec
HK Opava
4:1 (3:1, 1:0, 0:0)
Aksam Unia Osvětim
Sobota 18.08.2018, 18:00 • Zimní stadion města Opavy • Slezský pohár
Partner:
     
    To je pro dnešek ode mne z Opavy vše. Děkuji vám za pozornost a těším se u zítřejšího přenosu ze zápasu Havlíčkova Brodu s Osvětimí, který začíná už v 11:00, na počtenou. (20:11:27)
     
    Ve třetí třetině už žádný gól nepadl. Opava kontrolovala hru a dokráčela si pro zasloužené vítězství. Kaňkou na utkání byl zbytečně vyhrocený závěr, kdy mužstvo Osvětimi neudrželo nervy na uzdě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Tohle byl zcela zbytečný závěr zápasu. Mateusz Adamus (OSW) nevybíravě atakoval Přemysla Bijotu, po čemž musel čelit několika úderům opavských hráčů. Útočník Osvětimi v samém závěru dostal trest na 5 minut + do konce utkání za vražení na hrazení.
     
    59:38
    Přemysl Bijota ještě od modré čáry nabízel kotouč na teč, puk ale nikým neatakovaný prošel až na brankáře, který jej jenom protečoval do rohu kluziště.
     
    59:07
    Bohumil Herman vybruslil zpoza brány na pravý kruh, kde se otočil čelem k bráně a vystřelil, Michal Fikrt jeho ránu vytěsnil rukavicí.
     
    58:37
    Osvětim se teď drží v útočném pásmu, nemůže se ale odlepit od hrazení. Puk se navíc po zásahu někoho z hostů dostal mimo hřiště, a hra je tak vykázána do středního pásma.
     
    58:03
    Osvětim teď hbitě prošla středním pásmem a dostala se do přečíslení dvou na jednoho. Wojciech Wojtarovicz ale nevyhodnotil situaci dobře a místo střely zvolil přihrávku, která byla předem předurčena k neúspěchu.
     
    56:35
    Tomáš Rousek se po vyhrané buly v pravém kruhu útočného pásma dostal sám před bránu, zblízka ale napálil kotouč přímo do brankáře.
     
    56:13
    Šimon Pělucha se dostal mezi dvojici beků. Netroufl si pokračovat dál, a tak hledal zadovkou Lukáše Peterku. Jeho pas byl ale nepřesný.
     
    55:26
    Opava se ubránila bez větších potíží. Přemysl Bijota opustil trestnou lavici, musí ale spěchat do obranného pásma.
     
    54:38
    Opava se podobně jako v posledních početních nevýhodách brání úspěšně, Osvětimi se nedaří získat útočné pásmo tak, aby mohla rozvinout přesilovkovou kombinaci.
     
    53:18
    Osvětim může zkorigovat skóre v přesilové hře, Přemysl Bijota (OPA) je vyloučen za podražení.
     
    53:10
    Jan Štindl zastavoval holí střelu Petera Bezušky od modré čáry. Puk mu sice přeskočil náčiní, následně ale odskočil mimo tři tyče.
     
    51:30
    Opava se vymanila zpod tlaku, který byl na ní vyvíjen. Petr Chalupa dostal přihrávku do dobré pozice mezi kruhy, jeho zakončení bylo ale nepřesné.
     
    50:47
    V těchto chvílích je aktivnější polský celek. Nedaří se mu ale v koncovce, Michal Wanecki drží soupeřovy střelce zkrátka.
     
    50:00
    Jerzy Gabrys od modré čáry pálil nepřesně, do jeho rány ale sáhl opavský Jakub Hendrych a jen tak tak, že si nesrazil puk do vlastní sítě.
     
    49:13
    Až teď se Osvětim na delší čas usadila v útočném pásmu. Výsledkem byla střela Jana Danečka z pravého kruhu, tu ovšem Michal Wanecki vytěsnil vyrážečkou.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 10. Rousek (Zelenkov), 13. Kadula, 17. Šindelář, 34. Černý (Malina) – 4. Daneček (Šaur, S. Kowalowka)


    HK Opava: Wanecki (Lamla) – Šindelář, Slavík, Vilinskij, Bijota, P. Chalupa (A), Zouhar, Kažimír – Černý (C), Malina, Herman – Zelenkov, Štindl, Rousek – Spratek, Hendrych, Jánošík – Peterka, Pělucha, Kadula
    Aksam Unia Osvětim: Fikrt (Plonka) – Bezuška, Šaur, Maciewski, Gabrys (C), A. Kowalowka, Paszek (A), L. Chalupa, Martinka – Daneček, S. Kowalowka, Wojtarovicz – Tabaček, Haas, Themár – Dudkiewicz, Malicki (A), Prusak – Piotrowicz, Adamus, Semorád
    ocianews.com