Chomutov – K. Vary 14:2 (kon.) | K. Vary – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Chomutov – Č. Budějovice 8:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
14:2 (5:1, 6:1, 3:0)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 18.08.2018, 08:25 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • O pohár statutárního města Chomutov
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Krásné ráno z chomutovské ROCKNET ARÉNY! Za pár chvilek startuje turnaj o pohár primátora města Chomutova. V prvním duelu se utkají dorostenci domácího celku, proti nimž budou stát hokejisté Energie.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Malant (Ciple) – Perný, Němec, Pöschl, Frollo, Kovár, Döring, Martínek – Kulich, Svoboda, Štefančík, Kalčík, Spudich, Ekrt, Koblížek, Vostiňák, Iljuk, Šilar.

    HC Energie Karlovy Vary: Kubát (Hykel) – Šlechta, Pišna, Skuhravý, Galla, Varvařovský, Fořt, Hoffman, Krmač, Neubert, Roček, Dorot, Šmajdová, Dlouhý, Sýkora, Vican, Dvořák..
     
    Oba celky mají po rozbruslení a první duel dnešního dne brzy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Piráti se hned dostávali po levé straně do útoku, ale nakonec přišla nepřesná přihrávka a domácí celek se do ničeho nedostal.
     
    01:14
    Po menším závaru domácích v útoku se ke střele dostával od modré čáry Štefančík. Hykel jeho ránu neviděl, ale nakonec se k němu kotouč dostal. Dotírající Pöschl dorážet nestihl.
     
    02:27
    Erik Iljuk se dostal podél levého mantinelu do pásma a bekhendem přihrával mezi kruhy. Tam sice jeden z domácích byl, ale zakončit se mu již nepovedlo.
     
    03:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    MARCEL ŠTEFANČÍK to nyní udělal famózně! Na levém křídle se dostal přes bránícího hráče a zjevil se sám před Hyklem. Toho bekhendovým zakončením mezi betony překonal a Piráti vedou 1:0. Bez asistence.
     
    04:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    Vzápětí Piráti přidávají druhou branku a opět to je produktivní MARCEL ŠTEFANČÍK. Rodák ze slovenského Brezna dostal nabito na pravý kruh a z první se mu povedlo překonat bezmocného Hykla podruhé. Asistence: Tadeáš Svoboda.
     
    05:15
    Domácí celek se následně dostával do pásma, ale zastavil ho ofsajd. Energii se zatím vůbec nedaří a Daniel Ciple v chomutovské brance kotouč dosud nepotkal.
     
    05:40
    Nyní si ovšem hosté vyzkouší přesilovou hru. Filip Döring si pomohl faulem a za držení je potrestán dvouminutovým trestem.
     
    06:50
    Dlouho se Energii nepovedlo nic vymyslet, ale kombinovala v útoku a držela pásmo. Ondřej Dorot pálil z levého kruhu, ale branku nakonec nepřesnou ránou minul.
     
    07:26
    Následně Západočechům nevyšla v posledních sekundách kombinace a po icingu se hra přesouvá před branku Ondřeje Hykla. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    07:40
    Domácí v plném počtu.
     
    08:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí celek vybojoval kotouč za brankou a následně se dočkal třetí branky! JAKUB KALČÍK dostal přihrávku na hranici brankoviště, odkud střelou pod víko navyšuje vedení Pirátů. Asistence: Tadeáš Svoboda a Štěpán Němec.
     
    08:12
    Následně se domácí celek dostal do brankoviště, kde několik hráčů zakončovalo. Hykel nicméně ubránil kotouč před dalším zásahem. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    08:48
    Od modré následně pálil Jan Ekrt, kterému se ale nepovedlo propálit bránící hráče před sebou. Robert Šlechta se pokoušel ujet, ale bránící Piráti jej dostihli.
     
    09:33
    Přesilovku si zahrají také domácí. Daniel Dlouhý inkasuje dvě minuty za napadení.
     
    09:58
    Filip Döring lehce nahazoval na branku, kde se pokoušel o teč Erik Iljuk. Po jeho menší změně trajektorie se černá guma odrazila od tyčky za branku Hykla. Následně Vary vyhodily.
     
    10:50
    Pěkně se před branku nacpal Dominik Perný, jenž si vedl kotouč jednou rukou. Následně bekhendově zakončoval, ale jen do vesty připraveného Hykla.
     
    11:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nakonec Piráti i tak využívají přesilovku a vedou již o čtyři branky! JAN SPUDICH tečoval střílenou přihrávku před brankovištěm přímo mezi nohy Ondřeje Hykla. Asistence: Jiří Kulich a Adam Frollo.
     
    12:30
    Do rychlé akce a přečíslení dva na jednoho se dostával na levém křídle Marcel Štefančík. Na poslední chvíli mu ovšem do hokejky šťouchl bránící hráč, jenž zachránil svůj celek od další pohromy.
     
    13:27
    Pozornost karlovarského brankáře testoval nahozením od modré čáry Jakub Kalčík. Ondřej Hykel toho moc neviděl, k jeho štěstí ale puk skončil jen vedle branky.
     
    14:08
    Do dobré akce si najel individuálně obránce Adam Frollo. Mezi kruhy se dostával do střelecké pozice, ale levý horní růžek z prostoru mezi kruhy nakonec těsně minul.
     
    15:06
    David Pišna se na druhé straně dostal do dobré akce, kdy se dostal přes bránící hráče domácích a před brankou zakončoval mezi betony Cipleho. Toho ale nepřekonal.
     
    15:38
    Na opačné straně dostal přihrávku před branku Jiří Kulich, jenž se zjevil osamocen před Hyklem. Domácí útočník musel hned zakončovat, branku nakonec ovšem netrefil.
     
    16:50
    V mele před brankou Chomutova zakončoval Dominik Roček, ale jeho rána nebyla tvrdá. Následovaly další střelecké pokusy, ale ani jeden nebyl pro Cipleho nechytatelným.
     
    18:27
    Lukáš Koblížek si vyměnil kotouč se spoluhráčem za brankou a následně zakončoval v brankovišti. Jeho pokus z dobré pozice ale nakonec skončil jen vedle branky.
     
    19:11
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti tlačili a nakonec se dočkávají zasloužené branky. Jiří Kulich ujel do přečíslení dvou hráčů proti jednomu obránci. MARCELU ŠTEFANČÍKOVI předložil přihrávku do prázdné branky, slovenský hráč nezaváhal a vstřelil svojí třetí branku v první třetině. Asistence: Jiří Kulich a Tadeáš Svoboda.
     
    19:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Téměř se sirénou se Energie dočkala první branky v duelu! TOMÁŠ VICAN ujel po pravé straně a těsně před Ciplem zakončoval. Zblízka střílel nad beton chomutovského brankáře, který již nedokázal zareagovat. Bez asistence.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Piráti po ní zaslouženě vedou, Energii dokázali nasázet hned pět branek. Třikrát se prosadil Marcel Štefančík a po brance přidali Jakub Kalčík a Jan Spudich. Za hosty snižoval v poslední sekundě první části Tomáš Vican.

    Druhá třetina začne přibližně v 9:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí celek vstoupil do druhé třetiny parádně a přidává svou šestou trefu! Marcel Štefančík našel před branku TADEÁŠE SVOBODU, jenž zakončením pod víko navyšuje obrovské vedení Pirátů. Asistence: Marcel Štefančík.
     
    21:39
    Piráti si dělají, co chtějí a Energie vůbec nestíhá. Nyní se domácí hnali ve třech sami na brankáře, ale Lukáš Koblížek nakonec nezpracoval kotouč ideálně a bylo po akci.
     
    22:23
    Z levého kruhu to na druhé straně takovou slabou ránou zkoušel David Pišna. Daniel Ciple ovšem kotouč viděl a ten skončil pod jeho kontrolou. Vhazování po pravici chomutovského brankáře.
     
    22:44
    Marcel Štefančík má přehled a hraje opravdu skvěle. Nyní zakončoval akci svého celku střelou mezi kruhy, Ondřej Hykel si ovšem připsal pohotový zákrok.
     
    23:27
    Tadeáš Svoboda se zjevil ve dvou tutovkách! Nejdříve zakončoval po přihrávce od Marcel Štefančíka, následně to zkoušel zblízka kličkou. Ani jednou se mu ale Hykela pokořit nepovedlo.
     
    25:20
    Delší dobu se hrálo spíše ve střední třetině, spíše ale měli kotouč jen Piráti. Jakub Kalčík se individuálně dostával do třetiny, ale zastavil jej ofsajd.
     
    26:16
    Lukáš Koblížek se hnal do útoku, ale po seknutí Vivien Šmajdové akce skončila. Hostující dívenka míří na lavici hanby.
     
    27:10
    Puk mezi kruhy dostával Marcel Štefančík, který hned zakončoval do vzdálenější šibenice. Branku se mu ale nakonec trefit nepovedlo a kotouč skončil na zadním hrazení.
     
    28:16
    Hosté v plném počtu.
     
    29:10
    Erik Iljuk objevil celé hřiště a poté připravil střeleckou pozici pro Jakuba Kovára. Ten to zkoušel od modré čáry, ale jeho tvrdá rána nakonec Hykela neohrozila.
     
    29:33
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Erik Iljuk – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Dominik Roček – 2 min., hrubost).
     
    29:53
    Štěpán Němec si najel mezi kruhy, odkud zakončoval dosti nebezpečně. Kubát ale nakonec jeho pokus dokázal vytěsnit mimo tři tyče!
     
    30:38
    Svižnou ránu od modré čáry vyslal obránce Pöschl, kterému se ale Kubáta překonat nepovedlo. Hostující brankář kotouč vyrazil nad sebe a několik sekund ani nevěděl, kde je.
     
    31:21
    Piráti právě vstřelili branku!
    Ve hře čtyř proti čtyřem byli domácí aktivnější a nakonec se dočkávají šťastné branky! Střelecký pokus Adama Frolla po ledě tečoval mezi betony karlovarského brankáře JIŘÍ KULICH! Asistence: Adam Frollo a Martin Pöschl.
     
    31:48
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energii se hned povedlo odpovědět! FILIP KRMAČ byl na konci úspěšné akce svého celku, kterou zakončoval z levého kruhu. Bez asistence.
     
    32:39
    Asi pětice hráčů bojovala o kotouč u hrazení. Rozhodčí nakonec snažení obou celků ukončil a vhazovat se bude po pravici karlovarského brankáře.
     
    32:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    A gólové hody pokračují! Odražený kotouč se dostal na hůl MARCELA ŠTEFANČÍKA, jenž měl před sebou položeného brankáře. Domácí střelec neotálel a po bekhendové kličce dává svou čtvrtou branku utkání. Asistence: Jiří Kulich a Tadeáš Svoboda.
     
    33:29
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí borci jsou při chuti a dávají další branku! TADEÁŠ SVOBODA ujel obraně a v individuální akci zakončoval přesně ke vzdálenější tyčce. Asistence: Marcel Štefančík a Adam Frollo.
     
    33:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Deset sekund dělilo branky, Piráti vedou již 10:2! JAN SPUDICH se dostal do útoku a jeho střelecký pokus zapadl za záda Matěje Kubáta. Bez asistence.
     
    34:04
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti nepřestávají a dávají další branku! JAN EKRT dostal přihrávku do brankoviště a od jeho brusle se puk dostal do branky. To je obrovský debakl. Bez asistence.
     
    36:00
    Martin Pöschl zakončoval aktivní kombinaci svého celku nahozením od modré čáry. Kubátovi sice kotouč vypadl, ale k dorážce se nikdo v modrém nedostal.
     
    36:45
    Energie se prokličkovala do pásma, kde se jí povedlo ohrozit branku Daniela Cipleho. Ten si po dlouhé době připsal zákrok, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    37:10
    V protiakci domácího celku se pokoušel prosadit střelou mezi betony Adam Frollo. Jeho pokus ale Kubát zachytil a hra byla následně přerušena, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    38:27
    Tadeáš Svoboda se dostal přes bránícího hráče a mířil k brance. V lepší pozici ještě našel Marcela Štefančíka, kterému se ovšem zblízka nepovedlo zakončit.
     
    39:35
    Další pokus od modré čáry, Dominik Perný opět pokoušel pozornost brankáře Energie. Ten jeho pokus viděl a nakonec touš přikryl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda je minulostí, Piráti v ní nasázeli další šest branek a aktuálně vedou již o devět zásahů! Domácímu celku se povedlo například vstřelit čtyři branky během jedné minuty a pěti sekund. Energie nestíhá a je neustále pod tlakem. Na jakém stave se dnešní utkání zasekne?

    Třetí třetina začne přibližně v 9:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Piráti vletěli do třetí třetiny a kombinují na útočné polovině. Energie je pod tlakem a nemůže se dostat pryč z vlastní třetiny.
     
    41:43
    Nyní si do pásma najel Jiří Kulich, jenž nahazovanou střelou zkoušel Kubáta. Ten jeho pokus zachytil a přerušil hru, vhazovat se bude po pravici brankáře.
     
    43:30
    Piráti jsou stále nastěhovaní v útočném pásmu, ale střelecké pokusy směrem na branku Kubáta moc nelétají. Pozičně ale domácí hrají dobře a zbytečně se nikam neženou.
     
    45:03
    Piráti právě vstřelili branku!
    Krásná branka JIŘÍHO KULICHA! Domácí útočník se dostal do pásma a po stahovačce se prosadil střelou do pravé šibenice, parádní trefa. Bez asistence.
     
    46:00
    Domácí pokračují v aktivní hře, Energii se aktuálně povedlo vyhodit a může také vystřídat. Především severočeský celek si dnešní duel náramně užívá.
     
    48:00
    Střelecký pokus od modré čáry tečoval před brankou Marcel Štefančík dosti šikovně, nakonec ale puk zapadl jen vedle branky a třináctou trefou prozatím neskončil!
     
    49:05
    Před branku se nyní nacpal Jiří Kulich, jenž šel do forhendové kličky. Tu se mu povedlo dovést do úspěšného konce, ale Matěj Kubát nyní skvěle zakročil betonem!
     
    50:55
    Utkání se už jen spíše dohrává. Piráti jsou na puku, ale do šancí se už moc nedostávají. Kontrolují hru a šetří síly na druhý duel, který sehrají proti Motoru.
     
    51:16
    Marcel Štefančík se před brankou uvolnil a připravil gól pro Jana Ekrta. Chomutovský útočník ovšem loženku odmítl a střílel pouze do betonů Kubáta!
     
    52:38
    Lukáš Koblížek se dostal s pukem do pásma, aby z mezikruží následně zakončoval Jakub Kalčík. Jeho rána ovšem skončila na připraveném Kubátovi.
     
    53:21
    Následně se chomutovští hokejisté dostali do otevřené obrany a Jan Spudich měl na hokejce hattrick. Z dobré pozice ale mířil jen těsně vedle branky.
     
    54:52
    Následné snažení Pirátů bylo zakončeno pokusem od modré čáry. Jakub Kovár zakončoval příklepem, ale Kubát puk viděl a schoval jej ve své lapačce.
     
    55:43
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí celek následně vymíchal obranu Energie a přidává další branku. MARCEL ŠTEFANČÍK dostal přihrávku na pravý kruh, kde byl osamocen. Domácí útočník si počkal a ležícího brankáře překonal technickou střelou pod víko. Asistence: Jakub Kalčík.
     
    56:59
    Filip Krmač byl prvním hráčem Energie, který se dostal ke střele po několika minutách. Hostující borec zakončoval na přední tyčku, ale Daniel Ciple si celou situaci pohlídal.
     
    57:34
    Čtrnáctou domácí trefu mohl následně obstarat Tomáš Šilar, jenž se zjevil mezi kruhy. Jeho pokus šel ovšem vedle branky. O pár sekund později dopadl stejně Adam Frollo.
     
    58:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    A ještě jeden zářez pro chomutovské dorostence. Tadeáš Svoboda si najel před branku, kde připravil kotouč pro JAKUBA KALČÍKA, jenž neměl problém trefit poloodkrytou branku. Asistence: Tadeáš Svoboda.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. V úvodním duelu turnaje o pohár statutárního města Chomutova poráží Piráti karlovarskou Energii vysoko 14:2.

    Piráti byli jasně lepším celkem a nakonec svého soupeře dosti přejeli. Pět branek vstřelil Marcel Štefančík, jenž přidal ještě dvě asistence. Sedm bodů zaznamenal také jeho kolega z útoku Tadeáš Svoboda.

    Turnaj pokračuje duelem mezi Motorem a Energií, vrcholem pak bude utkání mezi Chomutovem a Českými Budějovicemi. (10:27:19)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 4. Štefančík, 5. Štefančík (Svoboda), 8. Kalčík (Svoboda, Němec), 12. Spudich (Kulich, Frollo), 20. Štefančík (Kulich, Svoboda), 21. Svoboda (Štefančík), 32. Kulich (Frollo, Pöschl), 33. Štefančík (Kulich, Svoboda), 34. Svoboda (Štefančík, Frollo), 34. Spudich, 35. Ekrt, 46. Kulich, 56. Štefančík (Kalčík), 59. Kalčík (Svoboda) – 20. Vican, 32. Krmač


    Piráti Chomutov: Ciple (Malant) – Perný, Němec, Pöschl, Frollo, Kovár, Döring, Martínek – Kulich, Svoboda, Štefančík, Kalčík, Spudich, Ekrt, Koblížek, Vostiňák, Iljuk, Šilar.
    HC Energie Karlovy Vary: Hykel (29. Kubát) – Šlechta, Pišna, Skuhravý, Galla, Varvařovský, Fořt, Hoffman, Krmač, Neubert, Roček, Dorot, Šmajdová, Dlouhý, Sýkora, Vican, Dvořák.
    thejrc.org