Chomutov – K. Vary 14:2 (kon.) | K. Vary – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Chomutov – Č. Budějovice 8:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
14:2 (5:1, 6:1, 3:0)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 18.08.2018, 08:25 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • O pohár statutárního města Chomutov
Partner:
     
    Je konec. V úvodním duelu turnaje o pohár statutárního města Chomutova poráží Piráti karlovarskou Energii vysoko 14:2.

    Piráti byli jasně lepším celkem a nakonec svého soupeře dosti přejeli. Pět branek vstřelil Marcel Štefančík, jenž přidal ještě dvě asistence. Sedm bodů zaznamenal také jeho kolega z útoku Tadeáš Svoboda.

    Turnaj pokračuje duelem mezi Motorem a Energií, vrcholem pak bude utkání mezi Chomutovem a Českými Budějovicemi. (10:27:19)
     
    Konec zápasu.
     
    58:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    A ještě jeden zářez pro chomutovské dorostence. Tadeáš Svoboda si najel před branku, kde připravil kotouč pro JAKUBA KALČÍKA, jenž neměl problém trefit poloodkrytou branku. Asistence: Tadeáš Svoboda.
     
    57:34
    Čtrnáctou domácí trefu mohl následně obstarat Tomáš Šilar, jenž se zjevil mezi kruhy. Jeho pokus šel ovšem vedle branky. O pár sekund později dopadl stejně Adam Frollo.
     
    56:59
    Filip Krmač byl prvním hráčem Energie, který se dostal ke střele po několika minutách. Hostující borec zakončoval na přední tyčku, ale Daniel Ciple si celou situaci pohlídal.
     
    55:43
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí celek následně vymíchal obranu Energie a přidává další branku. MARCEL ŠTEFANČÍK dostal přihrávku na pravý kruh, kde byl osamocen. Domácí útočník si počkal a ležícího brankáře překonal technickou střelou pod víko. Asistence: Jakub Kalčík.
     
    54:52
    Následné snažení Pirátů bylo zakončeno pokusem od modré čáry. Jakub Kovár zakončoval příklepem, ale Kubát puk viděl a schoval jej ve své lapačce.
     
    53:21
    Následně se chomutovští hokejisté dostali do otevřené obrany a Jan Spudich měl na hokejce hattrick. Z dobré pozice ale mířil jen těsně vedle branky.
     
    52:38
    Lukáš Koblížek se dostal s pukem do pásma, aby z mezikruží následně zakončoval Jakub Kalčík. Jeho rána ovšem skončila na připraveném Kubátovi.
     
    51:16
    Marcel Štefančík se před brankou uvolnil a připravil gól pro Jana Ekrta. Chomutovský útočník ovšem loženku odmítl a střílel pouze do betonů Kubáta!
     
    50:55
    Utkání se už jen spíše dohrává. Piráti jsou na puku, ale do šancí se už moc nedostávají. Kontrolují hru a šetří síly na druhý duel, který sehrají proti Motoru.
     
    49:05
    Před branku se nyní nacpal Jiří Kulich, jenž šel do forhendové kličky. Tu se mu povedlo dovést do úspěšného konce, ale Matěj Kubát nyní skvěle zakročil betonem!
     
    48:00
    Střelecký pokus od modré čáry tečoval před brankou Marcel Štefančík dosti šikovně, nakonec ale puk zapadl jen vedle branky a třináctou trefou prozatím neskončil!
     
    46:00
    Domácí pokračují v aktivní hře, Energii se aktuálně povedlo vyhodit a může také vystřídat. Především severočeský celek si dnešní duel náramně užívá.
     
    45:03
    Piráti právě vstřelili branku!
    Krásná branka JIŘÍHO KULICHA! Domácí útočník se dostal do pásma a po stahovačce se prosadil střelou do pravé šibenice, parádní trefa. Bez asistence.
     
    43:30
    Piráti jsou stále nastěhovaní v útočném pásmu, ale střelecké pokusy směrem na branku Kubáta moc nelétají. Pozičně ale domácí hrají dobře a zbytečně se nikam neženou.
     
    41:43
    Nyní si do pásma najel Jiří Kulich, jenž nahazovanou střelou zkoušel Kubáta. Ten jeho pokus zachytil a přerušil hru, vhazovat se bude po pravici brankáře.
     
    40:45
    Piráti vletěli do třetí třetiny a kombinují na útočné polovině. Energie je pod tlakem a nemůže se dostat pryč z vlastní třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 4. Štefančík, 5. Štefančík (Svoboda), 8. Kalčík (Svoboda, Němec), 12. Spudich (Kulich, Frollo), 20. Štefančík (Kulich, Svoboda), 21. Svoboda (Štefančík), 32. Kulich (Frollo, Pöschl), 33. Štefančík (Kulich, Svoboda), 34. Svoboda (Štefančík, Frollo), 34. Spudich, 35. Ekrt, 46. Kulich, 56. Štefančík (Kalčík), 59. Kalčík (Svoboda) – 20. Vican, 32. Krmač


    Piráti Chomutov: Ciple (Malant) – Perný, Němec, Pöschl, Frollo, Kovár, Döring, Martínek – Kulich, Svoboda, Štefančík, Kalčík, Spudich, Ekrt, Koblížek, Vostiňák, Iljuk, Šilar.
    HC Energie Karlovy Vary: Hykel (29. Kubát) – Šlechta, Pišna, Skuhravý, Galla, Varvařovský, Fořt, Hoffman, Krmač, Neubert, Roček, Dorot, Šmajdová, Dlouhý, Sýkora, Vican, Dvořák.
    thejrc.org