Karviná – Plzeň 0:1 (kon.) | Sparta – Příbram 2:2 (kon.)
konec
MFK Karviná
0:1 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 19.08.2018, 15:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (17:03:41)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 36% – 64%
    Střely na bránu: 4 – 3
    Střely mimo: 2 – 4
    Rohy: 3 – 10
     
    Je dobojováno. Plzeň si svou výhru zajistila hned v 6. minutě, kdy ji poslal do vedení Michael Krmenčík. Ten následně o pár minut později neproměnil pokutový kop, který brankář Berkovec skvěle zneškodnil. Karviná si musela na gólovky počkat až do závěru poločasu, ale Tusjak s Budínským neuspěli.
    Ve druhém poločase domácí zlepšili svou hru a byli důstojným protivníkem. Dokonce se i dočkali vyrovnávací branky, ale ta nebyla kvůli ofsajdu Ramíreze uznána. Hosté si posléze již závěr pohlídali a domů vezou cennou výhru 1:0.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Budínského centr ale proletěl pokutovým územím a je tady konec dnešního duelu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Martin Zeman (FC Viktoria Plzeň).
     
    90+5
    Tak poslední šance pro Karvinou, ta z pravé strany rozehraje ještě standardní situaci.
     
    90+4
    Jenže její atak končí faulem. Matúš Kozáčik pochopitelně nebude s rozehrávkou pospíchat.
     
    90+3
    Janečka teď předvedl dobré čtení hry a zneškodnil tak přihrávku na Zemana. Následně byl ještě faulován Čolić a rozehrávat tak bude Karviná.
     
    90+2
    Na půlící čáře teď došlo ke srážce Čoliće a Čermáka. Oba postižení jsou již zpět na nohou a po krátkém ošetření se zřejmě zapojí znovu do hry.
     
    90+1
    Čermák se Zemanem jej rozehráli nakrátko a vzápětí si jej znovu zopakovali. Druhý pokus nesehráli vůbec dobře a rýsuje se tak ještě šance pro Karvinou.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje čtyři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Janečka se opět vydal směrem vpřed, ale poté co se zbavil dvou obránců, tak míč centrem poslal jen do rukavic Kozáčika. Ten následně založil kontr Plzně, který končí rohovým kopem.
     
    89
    Velmi nadějná šance se rýsovala pro Řezníčka, který se vyhnul ofsajdu a uháněl na Berkovce. Svůj postup ovšem zpomalil a o míč ho následně připravili vracející se zadáci MFK.
     
    88
    Zeman teď místo centru přihrával do jasného ofsajdu, který také pomezní sudí správně odmával. Karviné už ale moc času nezbývá.
     
    87
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Jakub Řezníček.
     
    86
    Na zadní tyči po rozehrávce přímého kopu vyplaval Řezník, který ale nezakončil přesně a bude se znovu jen odkopávat od brány Karviné.
     
    85
    Dnešní utkání sleduje 3942 diváků.
     
    84
    Janečka se posléze snažil o přenesení hry, avšak příliš se do svého pokusu opřel a míč skončil až v zámezí.
     
    83
    Po dalším výroku sudího si pustil pusu na špacír Lukáš Budínský a nemohlo následovat nic jiného než žlutá karta za nemístné protesty.
     
    83
    Míč prodloužený Krmenčíka stíhal Ekpai, avšak před sebou měl bránícího hráče domácích, který navíc vytloukl bloky hostujícího hráče. Odkop od karvinské brány.
     
    82
    Budínský nyní sestřelil zezadu hlavičkujícího Procházku a správně je pískáno proti karvinské brány, i když se to domácím fanouškům zrovna dvakrát nelíbí.
     
    81
    Galuška se nyní zapřel do Limberského, který od domácího hráče odpadl. Asistent na pomezí signalizoval faul, který hlavní arbitr posléze i odpískal.
     
    80
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Bojan Letić, přichází Petr Galuška.
     
    79
    Smržův opravdu nepřesný nákop směrem na Tusjaka skončil až v zámezí. Je z toho opět odkop od brány Kozáčika, který s rozehrávkou nikterak nespěchá.
     
    79
    Janečka výborně ustrážil míč před dotírajícím Ekpaiem, který domácího kapitána navíc fauloval. Opět si tak rozehrávku vezme na starost domácí brankář.
     
    78
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Hořava, přichází Aleš Čermák.
     
    77
    Jenže domácí nic vážnějšího směrem vpřed nevymysleli. Tusjakovi se totiž nepovedl centr zprava a míč skončil až za Kozáčikovou bránou.
     
    76
    Vysoký centr Zemana v nouzi musel boxovat až Martin Berkovec. U postranní čáry následně fauloval Ekpai a je z toho opět jen míč pro Karvinou.
     
    75
    Lukáš Budínský poté centroval do nebezpečného prostoru, avšak nenašel nikoho v bílém dresu.
     
    74
    Jenže domácí se nedokázala vymanit z menšího tlaku i díky Krmenčíkově bojovnosti. Poté však vše překazil útočný faul a rozehrávku tedy obstará Martin Berkovec.
     
    73
    Plzeň ovšem neuspěla a se dvěma rohovými kopy a při tom druhé uklízel míč do bezpečí Janečka.
     
    72
    A tak se hra přelila na druhou stranu. Akci Martin Zemana musel hasit až gólman Berkovec, jenž ránu hostujícího hráče vyrazil před sebe a na roh poté před dotírajícími hosty zahráli jeho obránci.
     
    72
    No tak to se jen tak nevidí! Letićův centr od rohového praporku doletěl až na zadní tyč k úplně osamocenému Smržovi, který měl před sebou prakticky prázdnou bránu. V obrovské tutovce však selhal, míč se mu zapletl mezi nohama a jeho slabé zakončení vykopl brankář Kozáčik.
     
    71
    Vojtěch Smrž se skvěle obtočil od soupeře ve středu hřiště a všiml si, že je Kozáčik venku z branky. Jeho dalekonosný pokus ovšem hostujícího brankáře nezaskočil.
     
    70
    Už se však opět pokračuje ve hře a budou to domácí, kdo rozehraje míč. Krmenčík si totiž při zpracování pomohl rukou a musí se tak se svým spoluhráči opět bránit.
     
    69
    Rozhodčí poté nařizuje druhou povinnou přestávku k občerstvení a hra je tak na malou chvíli přerušena.
     
    68
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Ubong Moses Ekpai.
     
    67
    Karviná se již radovala z vyrovnání, ale její euforie byla zbytečná. Po chybě Procházky ve středu pole kontrovali domácí rychlým útokem, do kterého se zapojil i stoper Janečka. Ten posléze vyslal do sóla Ramíreze, jenž sice vybíhajícího Kozáčiky překonal, ale dle sudího se nacházel v ofsajdovém postavení a branka tak nemůže platit.
    66. Ramírez pěkně pálil z otočky
     
    66
    Teď už to Ramírezovi vyšlo. Karvinský útočník se šikovně odpoutal od svého strážce a z pětadvaceti metrů vyslal krásnou ránu na Kozáčika. Ke smůle domácích však letěla přesně do míst, kde byl připraven hostující brankář.
     
    65
    Ramírez se posléze neprosadil ani proti Hubníkovi, ale Karviná i přesto zůstane u míče. Mezitím se již na hostující straně chystá první střídání.
    64. Janečka předvedl úctyhodné sólo přes půl hřiště
     
    64
    Domácí fanoušci nyní hlasitě hnali povzbuzovali smělý průnik Marka Janečky. Ten se pozice stopera vydal na výlet a po hladkém přechodu středem hřiště si navedl míč do šestnáctky. Slabou ránu ovšem v pohodě ukočíroval Matúš Kozáčik.
     
    63
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Tomáš Wágner, přichází Eric Ramírez.
     
    62
    Poměrně hluchou pasáž se snažil rozhýbat až nákopem po lajně David Limberský. Domácí si však situaci pohlídali a budou opět vhazovat.
     
    60
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Ondřej Lingr, přichází Vojtěch Smrž.
     
    59
    Teď ale Plzeň nezahrála přesně na pravé straně a míč končí v zámezí. Ještě před autem je tady střídání Karviné.
     
    58
    Plzeň teď nechala svého soupeře kombinovat na své polovině, ale od půlící čáry přišla nepřesná přihrávka směrem vpřed a Kozačik se tedy vyzkouší odkop.
     
    57
    Hrošovský mizernou přihrávkou na střed založil protiútok Karviné, který musel po druhém centru likvidovat až Luděk Pernica.
     
    56
    Letićův nepovedený centr však zlikvidovala plzeňská obrana, která si pohlídala i další vzdušné souboje. Nakonec po průniku Tusjaka je nařízen odkop od brány.
     
    55
    Následně byl pro změnu faulován na pravé straně Ondřej Lingr a pro změnu Karviná se může pokusit ohrozit soupeřova brankáře.
     
    54
    Poté musel být ještě ošetřen Milan Petržela, který již za doprovodu hostujících lékařů opouští hrací plochu a Plzeň tak bude chvíli pokračovat o deseti.
    53. Petržela si vyměnil míč s Hrošovským, ten střílel vedle
     
    53
    Petržela velmi dobře narazil míč Hrošovskému, který za vápnem motal hlavu bránícím soupeřům. Následně však svůj slabý pokus nenasměroval mezi tři tyče a Berkovec situaci jen kontroloval.
    52. Petržela po hezké kombinaci pálil, ale jen vedle pravé tyče
     
    52
    Milan Petržela posléze napřáhl k jedovaté rána z pětadvaceti metrů. Jeho pokus levou nohou ovšem o kousek minul bránu Berkovce.
     
    51
    Centr Martina Zemana sice na zadní tyči našel hlavu Luďka Pernici, avšak ten si dle názoru sudího počínal nedovoleně a je tedy pískán útočný faul.
     
    50
    Krmenčík velmi dobře potáhl míč směrem k brána a následně to technicky zkoušel z dvaceti metrů Hrošovský. Jeho pokus byl ovšem sražen na rohový kop.
     
    49
    Janečka teď dobře zapracoval v obraně a Letić jeho odkop ještě stihl na hrací ploše. Posléze byl navíc faulován a Karviná tak má dostatek času na rozehrávku.
     
    48
    A tak se na druhé straně chystá standardní situace po faulu na levé straně. Plzeň s ní ovšem naložila prachbídně, ale nakonec přeci jen alespoň vybojovala autové vhazování.
     
    47
    Opět se domácí dožadovali odpískání ruky, tentokrát ale za hranicí pokutového území. Nicméně ani v tomto případě sudí Orel jejich přání nevyhověl.
     
    46
    Lingr výborným skluzem připravil o míč Hrošovského, ale hosté se stihli včas vrátit v dostatečném počtu a rychlý kontr domácích zahráli do autu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:08.
     
    Úvodní půle je za námi a rozhodně jsme se při ní nenudili. Hned v šesté minutě uklidnil Plzeň po rohovém kopu Hrošovského hlavičkující Michael Krmenčík, který otevřel skóre. S domácími mohlo být ještě hůře v 18. minutě. Po faulu na Řezníka se kopala penalta, kterou ovšem Berkovec Michaelu Krmenčíkovi výborně zneškodnil. Karviná se i přes územní převahu Plzně snažila o zakončení, ale větší šance si vypracovala až v samotném závěru půle, kdy z nadějné pozice nesrovnal Tusjak a po něm ani Budínský. Do kabin tak odchází spokojenější Plzeň, která vede 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
    45+5. Budínský pálil po autovém vhazování
     
    45+5
    Domácí poté zahrávali ještě dlouhý aut, ale ani tentokrát z toho nebyl gól. Míč sice propadl k nohám Budínského, avšak ten z nadějného místa bránu Kozačika přestřelil.
    45+4. Tusjak se zjevil před Kozáčikem, ale střelu napálil jen do něj
     
    45+4
    Tak v závěru mohlo být pro Karvinou ještě veselo. Wágner se nedostal do zakončení, a tak míč propadl jen k Tusjakovi, který z dobré pozice z pravé strany vápna vyprášil Kozáčikovy rukavice.
     
    45+4
    Petržela míč nyní sice stihl na hrací ploše, ale poté jej již Moravec ustrážil v cestě za brankovou čáru. V závěru půle z toho ještě bude odkop od brány.
     
    45+3
    Tusjak teď udělal s míčem jeden dotek navíc, čehož obrana Plzně využila a domácího hráče zřejmě čistě odzbrojila.
     
    45+2
    Wágner vysílal velmi šikovný oblouček za beky Plzně, který měl najít Tusjaka. Vše ovšem z pohledu hostů vyřešil Matúš Kozáčik, který sestřelil i Limberského před sebou a míč lapil do svých rukavic.
     
    45+1
    Hlavní sudí nastavuje v první půli 4 minuty.
     
    45
    Karviná teď zkoušela štěstí po levé straně, ale oba pokusy o centr nasměroval Letić jen do zadní části těla Radma Řezníka.
     
    44
    Po něm následně vznikla menší skrumáž v nebezpečném prostoru na středu vápna, ale pro Karvinou vše dobře dopadlo.
     
    43
    Nyní se znovu téměř všichni hráči stěhují před Berkovce, jelikož má Plzeň k dispozici další roh.
     
    42
    Zeman posléze opustil hrací plochu po svých a mohlo se tak rozehrávat. Následně se však píská ofsajd Plzně, což znamená míč pro Karvinou.
     
    40
    Čolić teď očividně poslal k zemi Martina Zemana, který navíc musí být ošetřen. Domácímu publiku se to pochopitelně opět nelíbí, avšak o faul se v tomto případě rozhodně jednalo.
     
    39
    Hořava nyní dle pokynů trenéra čistě odebral míč Budínskému, který jej následně fauloval. Po krátké kombinaci Karviné tak budou hrát znovu hosté.
     
    38
    Martin Zeman si velmi dobře nabíhal za beky na levé straně, avšak nákop za obranu byl příliš prudký. Domácí brankář si tak znovu vyzkouší odkop od svého zařízení.
     
    37
    Po něm se tlačil do zakončení Luděk Pernica, ale po souboji s domácím hráčem šel míč do zámezí nejspíš od hostujícího stopera. Následuje odkop v podání Berkovce.
     
    36
    I nyní je na hřišti poněkud rušno. Po drobném kontaktu zezadu se Limberský zle podíval na soupeře a cosi mu pěkně zblízka povídal. Veškeré emoce ovšem krotí sudí Orel, který nařizuje přímý volný kop pro Plzeň.
     
    35
    Karviná se po útočném faulu Plzně u míče dlouho neohřála a znovu je to tedy Viktoria, kdo kombinuje s míčem na polovině soupeře.
    33. Petržela si skvěle zasekl, ale šanci neproměnil
     
    33
    Tak to bylo opravdu rychlé. Centr Karviné od rohového praporku jen jeden z domácích prodloužil za sebe a rychlý kontr již táhl Michael Krmenčík. Ten poté vysunul Petrželu, který si ve vápně výborně míč zasekl na levou nohu, ale jeho pokus směřující do brány zastavil až vracející se Lingr.
     
    32
    Celá vedlejší tribuna nyní svorně zakřičela „ruka“, a tak hlavnímu sudímu nezbylo nic jiného než odpískat ruku hostujícího celku.
     
    31
    Budíského centr ale přeletěl všechny přítomné v pokutovém území Viktorie a David Limberský uvede míč do hry autovým vhazováním.
     
    30
    Bojan Letić byl nyní velmi těsně bráněn Řezníkem a odcentrovat se mu tak nepodařilo. Po zásahu hostujícího beka ovšem následuje alespoň roh pro MFK.
     
    29
    Karvinští velmi rychle překonali padesát metrů hřiště a poté to byl opět Tusjak, který si navedl míč na střed. Tentokrát ovšem volil střelu, která ale skončila vysoko nad bránou Kozáčika.
     
    28
    Benjamin Čolić je poté odveden za postranní čáru a také on zřejmě bude pokračovat v zápase, jelikož se už hlásí o návrat na trávník.
     
    27
    David Limberský už je ovšem na nohou a vypadá to, že je v pořádku. Naopak karvinský obránce je stále v péči domácích lékařů.
    26. Limberský tvrdě sestřelil Čoliče, ten zůstal několik minut ležet na zemi
     
    26
    Na hrací ploše teď zůstávají ležet domácí Čolić a hostující Limberský. Hostující hráč nejdříve srazil domácího beka a poté mu ještě nepříjemně dopadl na hlavu.
     
    25
    Sudí poté, co umravnil karvinské protesty, nařídil povinnou občerstvovací pauzu, jelikož v Karviné panuje opravdu krásné letní počasí.
     
    24
    Vynikající centr poté přilétl do vápna Plzně z levé strany. Do souboje s Limberským vlétl posléze Tusjak, který hostujícího beka nemilosrdně převálcoval. Kozáčík se následně připsal jistý zákrok a navíc je pískán opět faul domácích, což se pochopitelně nelíbí jejich příznivcům.
     
    23
    A opět se na karvinské stadionu víří vášně. Hubník nešťastně při obranném zákroku spadl na míč a vypadalo to s jeho hraním podivně. Situace minimálně zaváněla rukou, stejně tak i následný pád domácího hráče přes ležícího hostujícího stopera. Pokutový kop se ani teď nekoná.
     
    22
    Pernica nyní nedosáhl na dlouhý nákop do vápna, a tak se za jeho zády dostal ke zpětné přihrávce z hranice malého vápna Tomáš Wágner. Jeho nabídku ovšem do bezpečí uklidil Roman Hubník.
     
    21
    Martin Zeman posléze směřoval svůj centr na zadní tyč, avšak domácí se s přehledem ubránili. Poté sice pokračovali v ataku, ale nakonec je Limberskému odmáváno i odpískáno ofsajdové postavení.
     
    20
    Veškeré dění se opět stěhuje k vápnu Karviné, jelikož následuje další standardka pro hostující celek.
     
    19
    Po něm však Plzeň nastřelila pouze boční síť a hra se tak stěhovala opět na polovinu Plzně. Tam ovšem Letić nepřesně přihrál a odkop od brány si tak vyzkouší i Matúš Kozáčik.
     
    18
    Karvinský stadion se otřásl v základech! Michael Krmenčík totiž penaltu neproměnil. Mířil sice dobře k levé tyči ze svého pohledu, ale Berkovec jeho přízemní ránu vystihl a míč vyškrábl.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Marek Janečka (MFK Karviná).
     
    17
    A z Karvinou může být ještě hůř. Po faulu Janečky na Radima Řezníka ve vápně je nařízena penalta pro Plzeň.
     
    16
    Pavel Vrba nyní při kombinaci svých hráčů na útočné polovině rázně zakřičel „druhá“. Jeho svěřenci jej poslechli a hra se tak přesunula na pravou stranu.
     
    15
    Jenže hosté s míčem nic kloudného nevymysleli a balon již podruhé v krátkém časovém sledu skončil u brankáře Berkovce.
     
    14
    Hlavní sudí to nyní pořádně schytává od domácích fanoušků, jelikož přímo před hlavní tribunou odpískal další nedovolený zákrok Karviné, která se tak znovu bude muset bránit.
     
    13
    Tusjak si posléze dobře míč zasekl do středu, avšak následným centrem opět trefil pouze hlavu hostujícího hráče, jenž míč dopravil do bezpečí.
     
    12
    Po sérii hlavičkových soubojů ve středu hřiště se ozval hvizd hlavního rozhodčího, který odpískal faul Krmenčíkovi.
     
    11
    Domácím fanouškům ani hráčům se nyní nelíbí výrok sudího, po kterém odpískal faul Karviné a přiřkl tak míč hostům. Protestující Wágner navíc dostává hodně důrazné ústní varování.
     
    11
    Hrošovského centr si však na přední tyči našel Marek Janečka, který navíc hlavičkoval tak šikovně do Hubníka, že se bude odkopávat do karvinské brány.
     
    10
    Teď to vypadalo s trochou nadsázky, že až na Krmenčíkův prostest odmával pomezní sudí ruku domácího hráče. Resultuje z toho přímý volný kop pro hosty, tentokrát ze pravé strany.
     
    9
    Hrošovského střílený centr sice domácí odvrátili, ale z nitra vápna se posléze dostal k ráně Hořava, který nastřelil ruku padajícího karvinského hráče. Sudí však jasně ukazuje, že penaltu pískat nebude.
     
    8
    Plzeň se ovšem nenechala ukolébat svým vedením a i nadále útočí. Nyní má k dispozici další standardku z levé strany.
    6. Michael KRMENČÍK - 0:1
     
    6
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí za nerozhodného stavu příliš dlouho nevydrželi a v šesté minutě inkasují první gól. Na centr Patrika Hrošovského si krásně naskočil MICHAEL KRMENČÍK, který hlavou nedal Berkovcovi žádnou šanci.
    5. Hrošovský střílel po zpětné přihrávce, tečovaná rána skončila v zámezí
     
    5
    Teď už to ale bylo o poznání nebezpečnější. Po roztažení hry do strany vracel Petržela zpětnou přihrávku pod sebe. Tečovaná rána Hrošovského minula těsně zadní tyč. Následuje roh Plzně.
     
    4
    První centr vyslala do vápna Karviné také Plzeň. Jenže pokus Zemana z levé strany vápna byl hodně nepřesný a následovat tak bude odkop v podání Berkovce.
     
    3
    Letić měl nyní před sebou dostatek prostoru, ale ani jednou se mu nepovedlo přesně odcentrovat. Při prvním pokusu trefil jen hlavu Hrošovského a druhý byl zablokován Řezníkem.
     
    2
    Krmenčík nyní neustál hraniční souboj na pětadvaceti metrech a Karviná poté míč odkopla do bezpečí razantním odkopem. Viktoriání tak budou pokračovat v obléhání.
     
    1
    Letić ovšem obdržel prudkou přihrávku po lajně a po dobrém tlaku Řezníka mu míč odskočil do zámezí. Hrát budou tedy hosté z Plzně, kteří oblékli červeno modrou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Veškeré formality již máme za sebou a nic už nebrání úvodnímu výkopu, který obstarají domácí fotbalisté hrající v bílých dresech.
     
    Ještě před samotným výkopem bude oceněn za své výkony bývalý hráč a kapitán Karviné Pavel Eismann, který momentálně působí v dresu brněnské Zbrojovky.
     
    A ti právě vycházejí na trávník z útrob stadionu a za malou chvíli tedy odstartuje duel zatím suverénní Plzně a trápící se Karviné.
     
    V Karviné je vše připraveno ke startu dnešního duelu. Čekáme už tedy pouze na aktéry zápasu a samozřejmě na tři arbitry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Panák, Janečka (C), Jan Moravec – Mertelj, Budínský – Tusjak, Lingr, Letić – Wágner.
    Náhradníci: Pastornický – Smrž, Kocsis, Guba, Galuška, Dramé, Ramírez.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Procházka, Hrošovský – M. Petržela, Hořava, Ma. Zeman – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – Chorý, J. Kovařík, M. Havel, Al. Čermák, Řezníček, Ekpai.

    Rozhodčí: Orel – Kubr, Myška.
     
    Vzájemná utkání

    28.4.2018 Plzeň – Karviná 2:0
    27.10.2017 Karviná – Plzeň 1:3
    19.3.2017 Karviná – Plzeň 2:3
    18.9.2016 Plzeň – Karviná 2:0
     
    FC Viktoria Plzeň

    Naopak Viktoriáni mají ročník dobře rozehraný a ze čtyř duelů neztratili ani bod. Na svém kontě jich tak mají hned 12 a drží prozatimní 3. místo.
    Navíc se mohou pochlubit nejlepší obranou ligy. O tento primát se dělí společně se Spartou, která také inkasovala jediný gól.
    Plzni to rovněž klape i na hřištích soupeřů. Na nich odehrála dvě střetnutí, ze kterých vytěžila 6 bodů. I v tabulce venkovních klubů jí tedy také náleží 3. pozice.

    Dosavadní ligová utkání

    11.8.2018 Plzeň – Zlín 1:0
    4.8.2018 Sigma – Plzeň 0:1
    30.7.2018 Plzeň – Liberec 1:0
    20.7.2018 Dukla – Plzeň 1:3

    Nejlepší střelec

    Michael Krmenčík 3
     
    MFK Karviná

    Karviná prožívá hororový vstup do soutěže a po čtyřech kolech zůstává bez jediného bodu na 15. místě.
    Navíc v dosavadním průběhu inkasovala již 13 branek a její obrana patří k nejhorším v lize. Stejně tak je to i s její ofenzívou, která nastřádala pouhé 4 góly a i v tomto ohledu má tým ze Slezska co zlepšovat.
    Před vlastními fanoušky zatím ovšem sehrál jen jeden duel a s 0 body sídlí na 14. příčce tabulky domácích celků.

    Dosavadní ligová utkání

    11.8.2018 Jablonec – Karviná 4:1
    5.8.2018 Karviná – Mladá Boleslav 3:4
    28.7.2018 Slavia – Karviná 4:0
    21.7.2018 Liberec – Karviná 1:0

    Nejlepší střelec

    Lukáš Budínský 2
     
    Vítejte u online přenosu z utkání pátého kola Fortuna:Ligy mezi Karvinou a Plzní. Zápas začíná v 15:00 a u jeho sledování Vám přeji hezkou zábavu.

    Radomír Fukala

    Branky: 6. Krmenčík (Hrošovský)

    Karty:   17. Janečka (KAR), 83. Budínský (KAR) – 90+5. Ma. Zeman (PLZ)

    Neproměněná penalta: 18. Krmenčík (PLZ), brankář Berkovec zneškodnil


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:10. Fauly: 20:12.
    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Panák, Janečka (C), Jan Moravec – Mertelj, Budínský – Tusjak, Lingr (60. Smrž), Letić (80. Galuška) – Wágner (63. Ramírez).
    Náhradníci: Pastornický – Smrž, Kocsis, Guba, Galuška, Dramé, Ramírez.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Procházka, Hrošovský – M. Petržela (68. Ekpai), Hořava (78. Al. Čermák), Ma. Zeman – Krmenčík (87. Řezníček).
    Náhradníci: A. Hruška – Chorý, J. Kovařík, M. Havel, Al. Čermák, Řezníček, Ekpai.

    Rozhodčí: Orel – Kubr, Myška

    Diváci: 3942
    thejrc.org