Turín – AS Řím 0:1 (kon.) | AC Milán – Janov 0:0 (odl.) | Bologna – Spal 0:1 (kon.)
Empoli – Cagliari 2:0 (kon.) | Parma – Udinese 2:2 (kon.) | Sassuolo – Inter 1:0 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
1:0 (1:0)
Inter Milán
Neděle 19.08.2018, 20:30 • Mapei Stadium – Città del Tricolore • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Dobrou noc. (22:33:08)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 23:11.
     
    Je konec, hned na úvod nového ročníku Serie A se zrodil nečekaný výsledek, Sassuolo poráží Inter Milán 1:0. V prvním poločase hru po většinu času kontrolovali domácí fotbalisté, kteří zaskočili favorizovaného soupeře svým výborným pohybem. Pětadvacátá minuta přinesla penaltový zákrok na Di Francesca, o chvíli později poslal Neroverdi do vedení Domenico Berardi. Hosté se před přestávkou zmohli jen na nepříjemný pokus kapitána Icardiho, ve druhé půli už se hrálo podle jejich taktovky. Spallettiho družina ale doplatila na mizernou koncovku, Icardi selhal i ve své druhé možnosti, v nastaveném čase pak hlavou o kousek přestřelil de Vrij.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Dost možná poslední příležitost na vyrovnání nepříznivého stavu pokazil milánskému týmu faulující Matías Vecino. Neroverdi s rozehrávkou standardní situace pochopitelně nespěchají.
     
    90+4
    Mé předchozí tvrzení pouze potvrdil Andrea Consigli, který obětavě vyboxoval Politanův centr od rohového praporku. Snaha Interu ještě bude pokračovat.
     
    90+3
    S nadějemi Spallettiho družiny to začíná vypadat bledě, Sassuolo brání jednobrankový náskok opravdu srdnatě a nic nenasvědčuje tomu, že by o něj mělo v závěru utkání přijít.
     
    90+2
    O chvíli později hlavičkoval nizozemský stoper, který do Interu Milán přišel z římského Lazia, znovu. Tentokráte Consigli vůbec zasahovat nemusel, balon skončil nad horní tyčí.
    90+1.
     
    90+1
    A první nastavená minuta málem přinesla vyrovnávací trefu. Politanova nabídka dolétla přesně do míst, kde se pohyboval Stefan de Vrij, jenže jeho hlavička z bezprostřední blízkosti skončila pouze u výtečného Consigliho.
     
    90+1
    Hlavní sudí Mariani se nad rámec základní hrací doby rozhodl nastavit hned pět minut.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Stefano Sensi (US Sassuolo Calcio).
     
    89
    Centrovaný míč od Mattea Politana sice dolétl na hlavu jednoho z milánských hráčů, poté se ale pouze vznesl do vzduchu a spadl přesně do náruče nachystaného Consigliho.
     
    88
    Závěr utkání se nezadržitelně blíží a nápor Interu stále nepřichází. Možná se hostům povede udeřit po nařízené standardní situaci, kterou pro ně získal faulovaný Baldé.
     
    87
    Neúnavný Alfred Duncan si narazil s právě příchozím Babacarem a poté se marně pokoušel překvapit Samira Handanoviće přízemním pokusem k bližší tyči.
     
    86
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Marcelo Brozović, přichází Yann Karamoh.
     
    85
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Kevin-Prince Boateng, přichází Khouma Babacar.
     
    84
    Tentokráte Keita Baldé operoval na hranici pokutového území, odkud vyslal hodně razantní pokus, díky Magnaniho bloku ale Andrea Consigli k zákroku sáhnout nemusel.
     
    83
    Rogério se u postranní lajny utkal v souboji s Baldém. Míč posléze doskákal až za postranní čáru, načež jej hlavní rozhodčí po konzultaci se svým kolegou správně přisoudil Interu.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 27. D. Berardi (pen.)

    Karty:   6. Duncan (SAS), 16. Rogério (SAS), 90. Sensi (SAS) – 26. Miranda (INM), 54. Vecino (INM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 23:11.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Magnani, G. M. Ferrari, Rogério – Bourabia (64. Sensi), Magnanelli (C), Duncan – D. Berardi, K-P. Boateng (85. Babacar), Di Francesco (74. Boga).
    Náhradníci: Satalino, Pegolo – Djuričić, Matri, Sensi, Sernicola, Odgaard, Boga, Babacar, Dell'Orco, Locatelli, Adjapong.

    Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, de Vrij, Miranda, Dalbert (46. Perišić) – Brozović (86. Karamoh), Vecino – Politano, Lautaro Martínez (69. Baldé), Asamoah – Icardi (C).
    Náhradníci: D. Padelli, Berni – Vrsaljko, Ranocchia, Škriniar, Baldé, Gagliardini, Valero, Karamoh, Perišić, Candreva.

    Rozhodčí: Maurizio Mariani – Ciro Carbone, Sergio Ranghetti
    thejrc.org