Havlíčkův Brod – Osvětim 5:4 (po pr.) | Opava – Orlová 2:3 (kon.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
5:4 (1:0, 1:3, 2:1 - 1:0)
Aksam Unia Osvětim
Neděle 19.08.2018, 11:00 • Zimní stadion města Opavy • Slezský pohár
Partner:
     
    Organizátoři turnaje ještě popřáli účastníkům šťastnou cestu domů. Bruslaři se fotí se získaným pohárem. V tomto okamžiku vám děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek nedělního odpoledne. (13:41:30)
     
    Organizátoři turnaje ještě vyhlašují nejlepší hráče obou mužstev. Z Osvětimi byl oceněn útočník Mateusz Adamus, na straně Havlíčkova Brodu získal ocenění brankář Čeněk Novák, který se zaskvěl především v utkání s Orlovou.
     
    Jan Milfait v prodloužení rozhodl utkání, a Bruslaři tak obsadili na Slezském poháru první místo! Miroslav Třetina teď přebírá putovní pohár.
     
    Konec zápasu.
     
    63:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Miroslav Třetina získal kotouč ve vlastním pásmu a vyslal dopředu po pravé straně JANA MILFAITA! Ten měl na pravém křídle dost prostoru, sjel si do prostoru kruhu a hbitou ranou zápěstím se trefil předně nad gólmanovu lapačku! Asistence: Miroslav Třetina.
     
    62:49
    Jan Daneček zavezl puk do pásma, přibrzdil a doprava nabil Jakubu Šaurovi, jeho tvrdá rána ale mířila jen do boční sítě Novákovy klece.
     
    61:56
    David Michálek zavezl puk do útočného pásma, na levém kruhu se zbavil protihráče stahovačkou, ten mu ale potom zezadu znemožnil zakončení.
     
    61:40
    David Michálek měl dvě šance. Nejprve z úhlu trefil boční konstrukci brány, pak objel bránu a zblízka vyprášil gólmanovy betony.
     
    61:20
    Tlak Havlíčkova Brodu trval i nadále a přerušil ho až zákrok hostujícího brankáře. Po vystřídání se bude hrát ve třech proti třem.
     
    60:56
    Tomáš Semrád ještě jednou pálil od modré čáry, puk ale vyrazil Michal Fikrt rukavicí. Teď už jsou hosté v plném počtu.
     
    60:27
    Rána Tomáše Semráda byla zastavena, dorážet však mohl ještě Luboš Voříšek, ten ale bránu netrefil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Bruslaři se dostali dvěma góly zpátky do vedení, Osvětim ale s mužstvem z Vysočiny srovnala krok. Havlíčkův Brod bude hrát ještě 39 sekund v pěti proti třem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Havlíčkův Brod pevně svíral svého soupeře, snažil se o přihrávku přes brankoviště, ta ale ani jednou neprošla. Střely od modré čáry byly zablokovány, a zápas tak po základní hrací době skončí nerozhodně.
     
    58:53
    Bruslaři vyhráli buly a Martin Nepokoj nabil Tomáši Semrádovi, jeho rána ale mířila mimo tři tyče.
     
    58:42
    Bruslaři mají k dispozici dvojnásobnou početní převahu. Jan Daneček (OSW) vystřelil puk mimo hřiště a je vyloučen za zdržování hry.
     
    58:39
    Krzysztof Dudkiewicz (OSW) je poněkolikáté vyloučen, v závěru oslabuje své mužstvo za podražení.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 9. Chlubna (Pejchal, Třetina), 28. Třetina (Voříšek), 43. Semrád, 47. Voříšek (Přidal), 64. Milfait (Třetina) – 32. S. Kowalowka (Šaur), 35. Themár (Haas), 38. Tabaček (Gabrys), 50. Šaur (S. Kowalowka)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Zapletal) – Nepokoj, Semrád, Kopic, Vala, Pražák, Pejchal – Beneš, Milfait, Michálek – Holenda, Třetina (C), Přidal – Veverka, Voříšek, Chlubna – Kříž, Ludvík, Kozlík
    Aksam Unia Osvětim: Fikrt (Plonka) – Bezuška, Šaur, Maciewski, Gabrys (C), A. Kowalowka, Paszek, Magiera – Daneček, S. Kowalowka, Wojtarovicz – Tabaček, Haas, Thémar – Dudkiewicz, Malicki, Prusak – Piotrowicz, Adamus, Wanat
    thejrc.org