Real Madrid – Getafe 2:0 (kon.) | Valencia – Atlético 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Leganés 2:1 (kon.)
konec
Valencia CF
1:1 (0:1)
Atlético Madrid
Pondělí 20.08.2018, 20:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (21:56:19)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 10:15.
     
    Je za námi atraktivní utkání prvního kola Primera División, v němž se fotbalisté Valencie a Atlética Madrid rozešli smírně. Remíza zhruba odpovídá dění na trávníku – hosté se v první půli ujali vedení po trefě Correy, krátce po změně stran však vyrovnal Rodrigo a i poté bylo k vidění pár dalších příležitostí na jedné i druhé straně, které ale zůstaly nevyužity.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V posledních sekundách utkání mohl rozhodnout exmadridský Kévin Gameiro, který ale na svého bývalého spoluhráče Oblaka střelou z hranice šestnáctky nevyzrál!
     
    90+4
    Exekuce této standardní situace se nakonec ujal Saúl Ñíguez, který v poslední minutě nastavení poslal míč těsně nad břevno!
     
    90+3
    Právě Batshuayi nyní ve vzdušném souboji na vlastní polovině zbytečně poslal k zemi Saviće, budeme tak svědky dalšího přímého kopu pro partu Diega Simeoneho. Hra stále zůstává přerušena, Stefan Savić je v bolestech a leží na trávníku.
     
    90+2
    Z něj sice hosté nezahrozili, následný nákop na volného Michyho Batshuayie byl však příliš prudký a míč se stal snadnou kořistí hostujících obránců.
     
    90+1
    Na Mestalle už se rozběhlo čtyřminutové nastavení, na jehož začátku Filipe Luís vybojoval rohový kop pro Atlético Madrid.
     
    89
    Rodrigo byl úplně volný na levém křídle, Michy Batshuayi si ale svého spoluhráče nevšiml a místo toho další akci Valencie zakončil nepříliš nebezpečnou střelou. Rodrigo se pochopitelně spěchá...
     
    88
    Na konci rychlé protiakce Los Che stál Daniel Wass, který ale z pravého okraje pokutového území pozorného Oblaka nepřekonal!
     
    87
    Parejo při bránění rodící se protiakce Atlética dostal křeč do pravé nohy, naštěstí pro něj sudí o chvilku později hru přerušil.
     
    86
    Michy Batshuayi si ukousl příliš velké sousto a proti přesile tří hráčů v bleděmodrých dresech nakonec na hranici pokutového území o balon přišel.
     
    85
    V závěrečné desetiminutovce zatím sledujeme festival lehkých ztrát a nepřesností, jako by oběma týmům nerozhodný stav vyhovoval.
     
    84
    Daniel Wass si nedokázal zpracovat prudkou přihrávku od Diakhabyho, ani protiútok Atlética ale neměl dlouhého trvání po nepřesné kolmici Parteye.
     
    83
    Gelson Martins se šikovně zbavil Pareja a poté roztáhl hru na volného Filipeho Luíse, ten ale o balon záhy poté přišel, načež radši zfauloval Batshuayie.
     
    82
    Michy Batshuayi se unáhlil a jeho přihrávka na Gameira byla značně nepřesná, u míče je Godín a hosté zakládají další protiakci.
     
    81
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Thomas Partey.
     
    80
    Atleti vybojovali rohový kop, po němž se dostal k hlavičce obránce Stefan Savić, jehož zakončení ale postrádalo přesnost i razanci.

    Vojtěch Balon

    Branky: 56. Rodrigo (Wass) – 26. Á. Correa (Griezmann)

    Karty:   70. Rodrigo (VAL) – 13. Savić (ATM), 45+1. D. Costa (ATM), 52. Juanfran (ATM), 63. Luís (ATM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 10:15.
    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay (67. Diakhaby), Gabriel, Gayá – Soler (76. Batshuayi), Parejo, Kondogbia, Wass – Rodrigo, S. Mina (67. Gameiro).
    Náhradníci: Doménech – Gameiro, Čeryšev, Diakhaby, Lato, Torres, Batshuayi.

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savić, Godín, Luís – Á. Correa (81. Partey), Saúl Ñíguez, Koke, Lemar (63. Vitolo) – Griezmann (72. G. Martins), D. Costa.
    Náhradníci: Adán – Partey, N. Kalinić, Rodri, G. Martins, Vitolo, J. Giménez.

    Rozhodčí: Jesús Gil – Ángel Nevado, Javier Martínez
    ocianews.com