Michalovce – Žilina 0:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
0:1 (0:1)
MŠK Žilina
sk Úterý 21.08.2018, 17:00 • MFK Zemplín Michalovce • Niké liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhý polčas sa niesol v jasnej réžii domáceho tímu a hostia môžu ďakovať všetkým svätým, že si povezú domov tri body. Michalovce zahodili v druhom dejstve minimálne tri gólové šance, dvakrát Žilinu zachránila aj konštrukcia brány a ešte v prvom polčase vytiahol výborný zákrok Volešák. Žilina sa v druhom polčase dostala na útočnú polovicu len výnimočne, ale aj keby sa dnes hralo do rána, domáci by zrejme gól nedali. Futbal sa však hrá na góly a nie na šance či štatistické údaje, takže parádny gól Miroslava Káčera znamená ziskom troch bodov pre Žilinu a trápenie Michaloviec v novom ročníku bude stále trvať.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:55:10)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ani toto zakončenie domácich nebolo úspešné, bude to len odkop od brány Miloša Volešáka. Toto už vyzerá pre hostí veľmi nádejne.
     
    90+1
    Domáci získali priamy kop, ale center od Petra Kolesára smeroval len na Volešáka a ten úspešne vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Miroslav Káčer (MŠK Žilina).
     
    90
    Len dve minúty sa nadstavujú v druhom polčase, domáci už musia všetko vsadiť na jednu kartu.
     
    89
    Nič zaujímavého neponúkol ani rýchly brejk domácich, Diaz si vypýtal faul a tak opäť získava loptu pre svoj tím. Do kombinácie hosťujúceho celku sa zapojuje aj brankár Volešák.
     
    88
    Je tu faul domáceho celku a hostia získavajú priamy kop na útočnej polovici. Toto Michalovciam vôbec nevyhovuje, Žilina sa okamžite snaží naťahovať čas.
     
    87
    Prichádza rozhodujúca chvíľa tohto stretnutia, neprichádza však žiadny tlak domáceho celku. Žiline sa podarilo hru vyrovnať a to v správny čas, veľa času do konca riadneho hracieho času neostáva.
     
    86
    Michalovce zahrávali ďalší rohový kop, ale ten tiež úspešný nebol a lopta končí u Volešáka. Brankár MŠK dnes nastupuje prvýkrát v novej sezóne, vyzerá to na čisté konto.
     
    85
    Dobrý útok hostí ťahal Sluka, vzniklo prečíslenie štyroch proti trom, ale prihrávka od Sluku nebola presná a je tu rýchly brejk domácich.
     
    84
    V pokutovom území sa snažil o zakončenie rukou Sulley po dobrom centri, čo neuniklo Jozefovi Pavlíkovi a tak jeho počin potrestal žltou kartou. Domáci futbalista si zrejme myslel, že sa hrá volejbal, pretože toto bol dobrý pokus o smeč!
     
    84
    Faul hosťujúceho celku na útočnej polovici, proti pravidlám sa previnil Sluka. Žilina sa sťahuje na svoje územie, čas už plynie veľmi rýchlo.
     
    83
    Sulley centroval do pokutového územia súpera, ale ako prvý bol pri lopte brankár Volešák, ktorý si teda stále drží čisté konto a od jeho platnosti ho nedelí veľa.
     
    82
    Žilina sa však teraz snaží držať hru čo najďalej od svojej brány, po veľmi dlhej dobe tak vidíme aj útočnú snahu hosťujúceho celku. Gerebenits však teraz nezapracoval na útočnej polovici úspešne.
     
    81
    Niečo málo cez desať minút majú domáci, aby minimálne vyrovnali. Šancí už na to mali viac než dosť, pomaly sa im to začína úrokovať v ich neprospech.
     
    80
    Keď sa pozrieme na štatistiky, tak domáci majú 73 percentné držanie lopty! Aj to svedčí o nadvláde Michaloviec v druhom polčase, ale vo futbale sa hrá na góly a nie na držanie lopty.
     
    79
    Domáci po postupnom útoku získali rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Žilina je pri lopte a skúša preniknúť cez postupné prihrávky na súperovu polovicu.

    Miroslav Revaj

    Branky: 4. Káčer

    Karty:   84. Sulley (MIC) – 33. Vallo (ZIL), 90+1. Káčer (ZIL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 12:17.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Kavka, Carrillo (23. Beskorovajny), Vojtko – Grič – Diarra, Turik, Žofčák (C) (69. Kolesár), Regáli – Vaščák (52. Sulley).
    Náhradníci: Dráb – Kolesár, Beskorovajny, Sulley, Kolesár, Iloski.

    MŠK Žilina: Volešák – Králik, Kaša, Šušnjar, Sluka – Káčer, Pečovský, Boženík (63. Diaz) – Jánošík (32. Vallo), Balaj (76. Gerebenits), Škvarka (C).
    Náhradníci: Holec – Tevzadze, Diaz, Vallo, Fazlagić, Gerebenits, Anang.

    Rozhodčí: Jozef Pavlík – František Ferenc, Milan Štrbo – Igor Kozák
    thejrc.org