Martin – Lipt. Mikuláš 4:3 (3:2 po s.n.) | Žilina – Osmos Bratislava 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Znojmo 4:2 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Jihlava 2:1 (kon.) | Klatovy – Plzeň 2:8 (kon.) | Chomutov – Liberec 4:3 (po pr.)
Kladno – Ústí n/L 6:4 (kon.) | Šumperk – Jastrzębie 6:7 (0:1 po s.n.) | Nový Jičín – MŠK Púchov 3:2 (kon.)
Pelhřimov – Tábor 4:5 (po pr.) | Dvůr Králové n. L. – Kolín 1:4 (kon.) | K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.)
Jablonec n/N – Děčín 9:8 (kon.) | Kobra – Řisuty 4:2 (kon.) | Litoměřice – Slavia 1:2 (kon.)
Prostějov – Nové Zámky 5:3 (kon.) | Vsetín – Třebíč 4:2 (kon.) | Havířov – Cracovia 1:4 (kon.)
Frýdek-M. – Trenčín 1:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 5:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Úterý 21.08.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    5. série
    1:2
    Jan Lattner přesnou střelou mezi betony rozhoduje o tom, že Znojmo vyhrává alespoň nájezdy. Ke dvěma asistencím přidává vítězný pokus.
     
    3. série
    1:1
    Allan McPherson vystřelil krásně do růžku a vyrovnává.
     
    1. série
    1:0
    Petr Koukal si bekhendovou kličkou povodil Halásze a otevírá skóre nájezdů.
     
    59:58
    Pátý gól mohl přidat Patrik Miškář, před brankou mu ale soupeři klepli do hokejky.
     
    58:08
    Znojmo konečně útočí a hned z toho byly dvě obrovské šance. Luciani z úhlu Maxwella neprostřelil, dorážku ale museli na brankové čáře zastavit beci. Pěknou teč pak hradecký gólman skvěle vytáhl!
     
    51:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Prozatím určitě ne, protože Hradec odskakuje zpátky na rozdíl dvou branek! A po dost pěkné kombinaci. Michal Hlinka zastavil puk za mantinelem pro Juraje Bezúcha, který okamžitě našel najetého TOMÁŠE LINHARTA. Hradecký zadák pak neomylně zakončil ke druhé tyčce – 4:2! Asistence: Juraj Bezúch, Michal Hlinka.
     
    47:28
    Mountfield zkusí odpovědět v přesilovce. Adam Sedlák (ZNO) pyká za vysokou hůl.
     
    47:00
    Orli právě vstřelili branku!
    Zrovna když jsem chtěl psát, že Orli svou snahu příliš nestupňují, přichází kontaktní trefa! Jan Lattner vtrhnul do třetiny po pravé straně a pak našel nalevo PETRA MRÁZKA. Ten puk krátce zpracoval a vzápětí poslal přesně ke vzdálenější tyčce Maxwella, který se už přilepil na tu druhou – 3:2! Asistence: Jan Lattner, Adam Sedlák.
     
    45:40
    Teď už musel Cingelovu střelu Halász uhasit, ale víc práce pak měl proti kombinaci a ráně Mislava Rosandiče. U své levé tyčky byl naštěstí pro Znojmo okamžitě!
     
    44:42
    Kukumberg se vydal do pásma po pravém hrazení a na středu našel Cingela. Tomu jeden z protivníků v klíčovém momentu před Nechvátalem klepl do hokejky, proto bylo jeho zakončení nepřesné a stav se nemění.
     
    43:39
    Matej Paulovič udělal u mantinelu rychlý úhybný manévr, který vedl k podražení Patrika Parkkonena (ZNO). Po delší době má přesilovku zase Hradec.
     
    40:41
    Petr Koukal z velkého úhlu trefil znojemskou tyčku. Na druhé straně pak neměl špatnou pozici ani obránce Adam Sedlák, ale Maxwell měl čistý výhled a puk vykopl.
     
    36:43
    Další početní výhoda pro Znojmo. Matěj Chalupa (HKM) si vyslechl nový trest – dvě minuty za pozdní dohrání.
     
    33:51
    Tečovanou střelu vykopl Maxwell a v situaci se nejlépe zorientoval Erik Němec. Zblízka však zvedl puk až do ochranné sítě.
     
    32:13
    Málo chybělo hostům ke kontaktní brance! Jednu střelu Lucianiho do odkryté klece zastavil Havránek, potom měl výtečnou pozici Cameron Braes, ale Maxwell zasáhl.
     
    31:04
    Teď mohou Orli pro změnu ukázat svou přesilovku. Daniel Rákos (HKM) je totiž vyloučen za hákování.
     
    30:30
    Hosté v polovině utkání střídají brankáře, Patrika Nechvátala nahrazuje Tomáš Halász.
     
    30:30
    Orli právě vstřelili branku!
    Hradci přesilovková kombinace nevyšla a naopak sám inkasuje! Lukáš Cingel fauloval a rozhodčí zvedl pravici na znamení vyloučení, pročež domácí trochu přestali hrát. Za záda jim tak pláchli dva soupeři na jediného zadáka a Jan Lattner ideálně vybídl CAMERONA BRAESE ke gólu do prázdné brány – 3:1! Asistence: Jan Lattner, Nicolas Hlava.
     
    29:16
    C.J. Stretch (ZNO) přibrousil u mantinelu a odpyká si menší trest za krosček. Přesilovka pro Hradec.
     
    29:08
    Parádní akce na každé straně. Juraj Bezúch to vzal individuálně, hosté kombinačně se zakončením Allana McPhersona. Jeho šance volala po gólu víc, ale stav se nemění, neboť zejména Maxwell zasáhl na jedničku.
     
    26:46
    Brandon Maxwell nádhernou přihrávkou přes dvě pásma našel Tomáše Vincoura, ale ten neměl velkou rychlost. Pálil tak z kruhů a Nechvátal kotouč výborně vytáhl za druhou tyčku.
     
    21:53
    Kotouč mezi kruhy doputoval až na hokejku Camerona Braese, ten se otočil, ale narazil na Maxwellův beton.
     
    20:00
    Sébastien Piché (HKM) měl vyhrnutý dres, takže už taky sedí na trestné lavici.
     
    18:03
    Přesto mohli snížit! Hlava ujel dopředu a jeho ránu vyrazil Maxwell do míst, kam si sjížděl Tomáš Guman. Kotouč mu ale znovu skákal, a tak ho nedokázal zpracovat a dorazit do prázdné brány.
     
    16:10
    Hradec jde na další přesilovku, Patrik Parkkonen (ZNO) je vyloučen za nepovolenou výstroj.
     
    16:10
    Lukáš Cingel mohl na hranici brankoviště přidat čtvrtý gól, ale tentokrát Nechvátal situaci zachránil.
     
    15:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak už asi víme, kdo bude hlavním hrdinou první třetiny. A to hradecký obránce JAKUB MUŠKA! Patrik Miškář se blýskl krásným průnikem, který zakončil bekhendovou střelou. Tu vyrazil Nechvátal před sebe, kam si s instinktem střelce sjížděl právě mladý zadák Muška, jenž kotouč dorazil do prázdné brány. Poprvé se za A-tým trefil loni na podzim v Lize mistrů v Bernu, podruhé dneska a je to 3:0! Asistence: Patrik Miškář, Maris Bičevskis.
     
    13:47
    Myslím, že to byl Matěj Chalupa, kdo přenechal puk na pravou stranu Lukáši Cingelovi. Nechvátal se musel bleskově přesunout a zabránit třetímu gólu.
     
    13:23
    Tomáš Vincour se dostal ke dlouhému kotouči, jenž propadl za bojující hráče, ale proti Nechvátalovi byl tváří v tvář už v moc velkém úhlu.
     
    12:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Někdy se vám může zdát, že je hokej strašně jednoduchý. Třeba jako při téhle přesilovkové kombinaci domácích. Daniel Rákos vrátil puk dozadu Mateji Paulovičovi, který křižným pasem vyzval ke gólu PETRA KOUKALA. Hradecký kapitán měl dokonce čas ještě puk zpracovat, a teprve pak ho poslat do odkryté brány – 2:0! Asistence: Matej Paulovič, Daniel Rákos.
     
    11:51
    Adam Sedlák (ZNO) je vyloučen za sekání.
     
    11:51
    Mezi znojemskými beky se protáhl Matěj Chalupa, ale i vlivem faulu neuspěl. Hradec jde na přesilovku 4 na 3.
     
    11:32
    Další trest pro Orly za zdržování hry! Hosté tentokrát střídali velmi liknavě a jsou potrestáni za hru v šesti. Dvě minuty odsedí Tomáš Guman (ZNO).
     
    10:50
    Šikovný Anthony Luciani vybojoval svým průnikem po levé straně (asi už) první přesilovku pro hosty. Mislav Rosandič (HKM) pyká za držení.
     
    09:45
    Další Exhradečák Petr Beránek měl také na holi vyrovnání, rychle projel po pravé straně až před Maxwella, ale pak těsně minul vzdálenější tyčku!
     
    07:12
    Tak tohle se moc často nevidí, přesilovka vůbec ani nezačala a už končí. Znojmo totiž dvakrát špatně zahrálo na vhazování a také jde do čtyř! Trest odpyká C.J. Stretch (ZNO).
     
    07:12
    Dominik Graňák (HKM) neměl rychlost a když se vracel pro puk, pomohl si drobným faulem. Dvě minuty za držení, aktivnější Orli dostávají první přesilovou hru.
     
    06:18
    Orli se ale v pásmu udrží déle. Výtečně to provedl zejména David Bartoš, který hrál 11 let zpátky za hradecký dorost. Ze strany si teď prorazil cestu až před brankoviště a Maxwell musel být hodně pohotový.
     
    04:45
    Už mohlo být vyrovnáno, v protiútoku přistál puk před Tomášem Gumanem. Tahle žába ale dost skákala a Guman ji navrch musel zpracovávat pod nohama, což před Maxwellem nezvládl.
     
    04:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    A máme tu první gól zápasu! Patrik Nechvátal vyjel za branku rozehrát a puk poslal dopředu po mantinelu. Na modré čáře ho zastavil Jakub Muška, který okamžitě vystřelil a do dráhy letu kotouče přesně vložil hokejku TOMÁŠ VINCOUR – 1:0! Asistence: Jakub Muška.
     
    03:24
    Stadionem to jen zahučelo, když za svou branku vyjel rozehrát Brandon Maxwell a plácl sebou na led. Nicméně v útoku byl pouze jeden Orel, takže domácí to přestáli.
     
    02:45
    Po znojemském icingu Hradečtí vyhráli buly a Pichého střelu pěkně tečoval Roman Kukumberg. Ovšem jen doprostřed branky, kde byl připravený Patrik Nechvátal.
     
    Ještě před startem utkání stadion minutou ticha uctil památku padlých během sovětské intervence přesně před padesáti lety. Velký palec nahoru pro hradecký klub za tuto vzpomínku.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Vincour (Muška), 13. Koukal (Paulovič, Rákos), 16. Muška (Miškář, Bičevskis), 52. Linhart (Bezúch, Hlinka) – 31. Braes (Lattner, Hlava), 47. Mrázek (Lattner, Sedlák)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Koukal (HKM)
    1:0   Mrázek (ZNO)
    2. série:
    1:0   Cingel (HKM)
    1:0   Němec (ZNO)
    3. série:
    1:0   Vincour (HKM)
    1:1   McPherson (ZNO)
    4. série:
    1:1   Chalupa (HKM)
    1:1   Braes (ZNO)
    5. série:
    1:1   Paulovič (HKM)
    1:2   Lattner (ZNO)


    Mountfield HK: Maxwell (Dvořák) – Linhart, Piché, Graňák "A", Nedomlel, Rosandič, Muška, Havránek – Rákos "A", Koukal "C", Paulovič – Hlinka, Cingel, Vincour – Chalupa, Bičevskis, Miškář – Bezúch, Kukumberg, Pilař. Trenér: Tomáš Martinec.
    HC LERAM Orli Znojmo: Nechvátal (31. Halász) – Sedlák, Parkkonen, Stehlík, McEachen, Lattner, Tejnor, Šnajnar – McPherson, Stretch, Luciani – Hlava, Braes, Guman – Němec, Matuš, Mrázek – Beránek, Bartoš, Novák – Špaček. Trenér: Miroslav Fryčer.

    Rozhodčí: Horák, Hribik – Klouček, Špringl.

    Diváci: 1168
    thejrc.org