Ajax – Dynamo Kyjev 3:1 (kon.) | Fehérvár – AEK Atény 1:2 (kon.) | Young Boys – Dinamo Záhřeb 1:1 (kon.)
konec
MOL Fehérvár FC
1:2 (0:1)
AEK Atény
Středa 22.08.2018, 21:00 • Groupama arena, Budapešt • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:55:20)
     
    Je konec! AEK Atény zvládly dnešní duel s maďarským Vidi a do odvety půjdou s výhrou 2:1 v zádech. Domácí vstoupili do zápasu aktivně, jenže ve 23. minutě se nechal vyloučit Huszti a rázem tady byla komplikace. Atény využili přesilovku ve 35. minutě, kdy se prosadil důrazný Viktor Klonaridis. Maďarský klub mohl ještě do přestávky vyrovnat, ale Fiolovu hlavičku zlikvidoval skvělým zákrokem Barkas. Po změně stran navíc přidal druhou branku hostů Bakasetas a s Vidi to vypadalo bídně. Právě Bakasetas se však nechal vyloučit a maďarský celek rázem ožil. Dvacet minut před koncem snížil Lazovič a Nego mohl dokonce vyrovnat, ale z malého vápna netrefil branku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Atény zahrávaly přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Hult, na jehož centr si naskočili pouze připravení obránci maďarského celku.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    S domácím hráčem se ještě srazil hostující Bakakis. Oba hráči museli opustit hrací plochu, ale po krátkém ošetření by měli zápas dohrát.
     
    88
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů totiž zůstává ležet na trávníku a drží se za čelo. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    87
    Střídání v týmu AEK Atény FC: ze hřiště odchází Livaja, přichází Ponce.
     
    86
    Ščepovič se zpoza hranice pokutového území opřel do skákavého míče, jenže střídající fotbalista pálil ze záklonu a poslal míč vysoko nad břevno.
     
    85
    Fiola dohnal krásnou přihrávku na pravou stranu a chtěl přenést hru na Kovácse. Jeho pobídka byla hodně nepřesná, nicméně Stopira udržel míč ve hře.
     
    84
    Fiola se skvěle vrátil na hranici pokutového území a včasným skluzem připravil jednoho ze soupeřů o míč. Domácí tak mohou rozjet útok.
     
    83
    Atény se po delší době nastěhovaly na polovinu domácího celku. Hosté tam rozjeli sérii krátkých přihrávek. Atény se snaží nasbírat cenné vteřinky.
     
    82
    Hadžič si v blízkosti pokutového území připravil míč ke střele pravou nohou, ale jeho projektil nabral velkou výšku a skončil na tribuně za hostující brankou.
     
    81
    Domácí pokračují v aktivní hře a snaží se najít recept na obranu Atén. Hráči ve žlutém nyní skvěle presují a znepříjemňují domácím rozehrávku.
     
    80
    Střídání v týmu AEK Atény FC: ze hřiště odchází Mantalos, přichází Lopes.
    79. Nego v obrovské šanci
     
    79
    Domácí zahodili obrovskou šanci na vyrovnání! Stopirovu ránu srazila obrana jen k Negovi, který z malého vápna nedostal míč do prázdné branky!
     
    78
    Ščepovič operoval s míčem v blízkosti rohového praporku, kde se pěkně otočil kolem obránce, ale jeho následná přihrávka byla hodně pomalá.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 69. Lazovič (Kovács) – 35. Klonaridis (Bakasetas), 50. Bakasetas (Mantalos)

    Karty:   26. Lazovič (VID), 32. Nego (VID) – 26. Klonaridis (AEK), 38. Galanopoulos (AEK)   23. Huszti (VID) – 54. Bakasetas (AEK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:12.
    MOL Fehérvár FC: Kovacsik – Fiola, Juhász, Souza, dos Santos – Nego, Hadžič, Nikolov (55. Ščepovič) – Kovács, Lazovič, Huszti
    Náhradníci: Tujvel, Berecz, Pátkai, Tamás, Ščepovič, Tóth, Sós

    AEK Atény: Barkas – Bakakis, Oikonomou, Lambropoulous, Hult – Galanopoulos (67. Alef), Simoes – Bakasetas, Klonaridis, Mantalos (80. Lopes) – Livaja (87. Ponce)
    Náhradníci: Lopes, Giakoumakis, Galo, Čosič, Tsintotas, Ponce, Alef

    Rozhodčí: Rocchi – Liberatore, Tonolini (vš. ITA)
    Úterý 28.08.2018
    AEK Atény - Fehérvár 1:1

    Branky: 48. Mantalos (pen.) – 57. Nego (Lazović)

    Karty:   80. Simões (AEK), 90+8. Hult (AEK) – 7. Nikolov (VID), 38. Nego (VID), 42. Hadžić (VID), 47. Fiola (VID), 90+1. Juhász (VID), 90+8. Lazović (VID)   81. Lopes (AEK), 90+8. Livaja (AEK)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:16.
    ocianews.com