Olomouc – Vladivostok 4:2 (kon.) | Kobra – Slavia 2:6 (kon.) | Motor ČB – Füchse 5:1 (kon.)
Mountfield HK – Saryarka 3:1 (kon.) | Břeclav – SHKM Hodonín 5:4 (kon.) | Žďár n/S – Dvůr Králové n. L. 6:1 (kon.)
Banská Bystrica – HC Slovan 4:3 (kon.) | Řisuty – Letňany 4:5 (kon.) | Villach – K. Vary 2:6 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
EHC Lausitzer Füchse
Pátek 24.08.2018, 17:00Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Motor zúžil kádr a od dnešního duelu už bude nastupovat s hráči, kteří začnou v A týmu také na začátku ligové sezóny. Tým opustí Vladimír Škoda, Ondřej Kachyňa a Jakub Čížek, který bude stabilně působit v českobudějovické juniorce. Oproti tomu si čtyři hráči místo v sestavě vybojovali – Karel Plášil, Jiří Šimánek, Cody Bradley a Milan Dančišin.

    Dnešním duelem svěřenci Václava Propsala začnou sérii tří zápasů v pouhých čtyřech dnech. V nabitém programu na svém ledě dvakrát přivítají právě Lausitzer Füchse, v pondělí na ně čeká účastník KHL Amur Chabarovsk.

    Parádními výkony se zatím prezentuje nová posila Českých Budějovic Lukáš Endál. Zkušený útočník naskočil do tří přípravných zápasů, v nichž si připsal hned pět kanadských bodů, a to za dva góly a tři asistence. V brance si pak dobře vede taktéž nová akvizice Jihočechů. Jan Strmeň nejen že působí na ledě velmi klidným dojmem, ale také má skvělá čísla (95, 74 % úspěšnost zásahů, 1,34 inkasované branky na zápas).

    Českobudějovičtí fanoušci už se také určitě těší minimálně na jednoho ze soupeřových hráčů. Do Budvar arény opět zavítá velká postava znovuzrozeného Motoru – na jihu Čech oblíbený David Kuchejda.
     


    EHC Lausitzer Füchse

    Německý klub, hrající druhou nejvyšší tamní soutěž, právě absolvuje část ze své letní přípravy v České republice. Lužické lišky již stihly změřit síly s Litoměřicemi nebo s Ústím, na severu Čech ale příliš nepochodily. Proti Ústí skóroval německý celek jedenkrát a naopak třikrát inkasoval. Proti Litoměřicím už se mu střelecky dařilo sice o něco více, po výsledku 3:4 ale opět odešel jako poražený.

    Pokud se podíváme na uplynulou sezónu, hokejisté z města Weißwasser s ní pravděpodobně nemohou být spokojeni. Po padesáti dvou zápasech se ocitli na čtvrtém místě od chvostu tabulky. Toto umístěný donutilo Lužické lišky hrát play off o záchranu, v sérii, hrané na čtyři vítězná utkání, v rozhodujícím sedmém utkání zvítězily 6:3.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Čáp, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Čermák, Doktor, Babka.

    EHC Lausitzer Füchse: Kasdorf (Schmidt) – Geisler, Adam, Kuschel, Kania, Bär, Monteith, Granz, Owens – Bojarčinov, Jahnke, Hessler, Reichel, George, Eriksson, Schiemenz, Kuchejda, Breitkreuz, Dietz, Warttig

    Rozhodčí: Pešina – Kreuzer, Flégl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Pavel Novák si připisuje první střelu v utkání. Zamířil ale jen doprostřed branky, kde s jeho střelou neměl Kasdorf problémy. Hosté o chvíli později mají kotouč ve svém držení.
     
    01:25
    A o chvíli později si střelu připisuje i Martin Beránek! Stejně jako před chvílí, i proti jeho pokusu Kasdorf bezpečně zasahuje.
     
    02:16
    Kutlák musel v rychlosti pálit od modré čáry. Podle toho jeho pokus také vypadala. Prolétl výrazně mimo pravou tyč hostující branky.
     
    03:02
    Maximilian Adam se dostal k puku před Kváčovo brankou, kde byl na chvíli úplně sám. Naštěstí pro domácí stihl střelu zablokovat kapitán Kutlák.
     
    03:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Na první branku jsme nemuseli čekat vůbec dlouho! Karel Plášil napřáhl na modré čáře ke střele a vypustil ze své hole slušnou ránu. LUKÁŠ ENDÁL byl před Kasdorfem pohotový a do Plášilovy střely stihl vložit hůl a puk ztečovat do horních pater branky! Asistence: Karel Plášil, René Vydarený.
     
    05:15
    Pavel Novák poslal přihrávku na levé křídlo, odkud z první střílel Zdeněk Doležal. Do pokusu domácího útočníka ale včas padl jeden z hostujících obránců.
     
    06:48
    David Gilbert nejprve zablokoval přihrávku v obranné třetině. Poté se vydal s pukem přes celé hřiště a prověřil Kasdorfa. Po jeho prvním pokusu se kotouč odrazil od zadního mantinelu před branku opět na Gilberta, který ale neuspěl ani se svým druhým pokusem.
     
    07:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Druhá branka v síti soupeře! Uprostřed útočného pásma Motoru se ke střele z nápřahu dostal JIŘÍ ŠIMÁNEK, který svou dělovku poslal až za brankovou čáru! Asistence: Pavel Novák, Zdeněk Kutlák.
     
    09:43
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to je nejlepší možný vstup do utkání, jaký si mohli domácí přát. Po vhazování od modré nahodil puk na branku Mitch Fillman, do jehož pokusu neomylně sáhl MARTIN NOVÁK – 3:0. Asistence: Mitch Fillman.
     
    11:02
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Kuchejda – 2 min., držení).
     
    11:27
    David Gilbert zaujal v přesilové hře pozici falešného obránce. A pálil hned dvakrát. Ani jednou ale netrefil brankovou konstrukci. Stejně si počínal o chvíli později ještě jeden z jeho spoluhráčů. Lužické lišky se následně osvobozují.
     
    12:50
    Žiga Pavlin se také dostal ke střeleckému pokusu. Domácí bek zamířil výrazně nad horní tyčku. Od mantinelu se pak puk odrazil před brankoviště, hostující obrana si s tímto nečekaným odrazem ale poradila.
     
    13:02
    David Kuchejda se vrací na ledovou plochu. Motor v první přesilové hře utkání příliš nezahrozil.
     
    14:21
    Po dlouhé době se do útoku vydali také hosté. Adam Maximilian posílal puk na svého spoluhráče před Kváčovu svatyni. Až tam se ale kotouč nedostal, na holi ho mají opět domácí.
     
    15:38
    David Gilbert pálil z levého křídla, Kasdorf vyrazil. Hostujícímu brankáři se podařila vyrazit i další střela svěřenců Václava Prospala. Rozhodčí záhy zvedá svou pravici a signalizuje trest pro domácí.
     
    15:54
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (M. Novák – 2 min., podrážení).
     
    16:17
    S koncem první minuty z oslabení se Českobudějovičtí osvobozují. Lužické lišky sice dobře kombinovaly, jeden z jejich hráčů ale netrefil puk, jak by potřeboval, tudíž ke střele ani nedošlo.
     
    17:45
    Po odrazu od mantinelu se puk dostal mimo hrací plochu. Ve stejnou dobu se z trestné lavice vrátil Martin Novák.
     
    18:14
    Po rychlé spolupráci první lajny se před brankou soupeře a s kotoučem na holi objevil David Gilbert. Soupeřův obránce ho ale zablokoval, a domácí centr tak vystřelit nemohl.
     
    19:57
    Hned několik pokusů měli domácí hokejisté v poslední minutě z první třetiny. Za zmínku nejvíce stojí dvě Doležalovy střely. Kasdorf proti nim ale dokázal vždy zasáhnout. Zřejmě už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Motor může být s první třetinou spokojený. Do deseti minut už vedl o tři góly a svého soupeře navíc téměř k ničemu nepustil. V tom pokračoval i ve druhé polovině třetiny. Příležitosti měl, leč je neproměnil. Svěřenci Václava Prospala tak do druhé periody půjdou s tříbrankovým vedením v zádech.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    V útočném pásmu se jako první objevily Lužické lišky. Jejich snažení ale nepřineslo nic závratného. Motor se bez problému ujímá kotouče.
     
    21:29
    Kváča vyrazil Schiemenzovu střelu. K mantinelu si pro puk pak sjel David Kuchejda, který to zkusil ze svého pohledu k bližší tyči. Kváča i nyní připraven.
     
    22:05
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Granz – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:30
    Z rychlé kombinace Motoru vzešla střela od modré čáry. Kasdorf si k ní ašel cestu a v pravý čas ji stihl přikrýt ve své výstroji. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    23:47
    Cody Bradley nahazoval puk před branku, kde se k němu málem dostal jeden z jeho spoluhráčů, který by ho mohl uklidit do prázdné branky. O chvíli později se samostatnou akcí prezentoval Zdeněk Doležal, leč zakončení se mu nevyvedlo.
     
    24:43
    Eriksson napálil puk už ze středního pásma. Kváča proti jeho pokusu ale dával pozor a s jeho vyražením tedy nemohl mít problém.
     
    25:17
    Českobudějovického brankáře nyní prověřil i Bojarčinov. Hostující útočník pálil z mezikruží, přičemž jeho hůl při střele ještě domácí trochu zblokovali. Bojarčinův pokus tak nebyl z těch nejpovedenějších.
     
    25:25
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Kania – 2 min., držení).
     
    26:35
    Pavlinův pokus od modré si nakonec Kasdorf našel a přikryl jej. Neměl k němu ale vůbec lehkou cestu, před brankovištěm totiž stálo hned několik hráčů.
     
    27:07
    Málem jsme byli svědky čtvrtého gólu! Mitch Fillman se objevil v ideální střelecké pozici, odkud ale trefil jen horní tyčku! Tlak Motoru pokračuje.
     
    28:50
    Ale vzápětí přichází dobrá příležitost také na druhé straně! Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho. Kotouč nakonec skončil u Breitkreuze, jenž to zkusil z první. Kváča se včas přesunul a puk lapil.
     
    29:13
    Lausitzer Füchse právě vstřelili branku!
    Obdobná situace jako před chvílí nyní končí gólem! Lužické lišky se dostaly do přečíslení a vyřešily jej skvěle. Fabian Dietz přihrál v pravý okamžik na vzdálenější tyč, kde už měl naprosto snadnou práci MYCHAL MONTEITH. Asistence: David Kuchejda, Fabian Dietz.
     
    30:51
    Nechybělo mnoho a mohlo to být už jen o jedinou branku! Bojarčinov si s kotoučem dojel až před branku, jenže pak trefil jen brankovou konstrukci!
     
    31:00
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Eriksson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:53
    Pavel Novák zablokoval soupeřovu střelu a s pukem na holi přejel celé kluziště. Střílet zkusil z pravého kruhu z pohledu brankáře, ale do jeho pokusu stihl vpadnout jeden z hostujících beků.
     
    32:59
    Martin Novák dostal přihrávku přesně na modrou a těsně po jejím přejetí pálil k bližší tyči. S tímto projektilem nemohl mít Kasdorf problémy, v pohodě puk schoval v rukavici.
     
    33:33
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Plášil – 2 min., faul kolenem).
     
    34:38
    Hosté zatím po celou dobu přesilové hry kombinovali v útočném pásmu. Z něho je dostala až menší chyba obránce, který se s pukem sám dostal až za modrou čáru.
     
    35:04
    Zdeněk Kutlák zpoza Kváčovy branky vyhazuje až na opačnou stranu ledové plochy. Motor se poprvé v oslabení osvobozuje.
     
    35:47
    Karel Plášil je zpět na ledové ploše, jeho vyloučení zůstalo bez potrestání.
     
    37:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí jdou opět do tříbrankového vedení. Fillman našel u vzdálenější tyče dobře stojícího CODYHO BRADLEYHO, jenž z první uklidil puk za brankovou čáru. Kasdorf neměl k fantastickému zákroku daleko, těsně mu ale unikl. Asistence: Mitch Fillman.
     
    39:20
    Jakub Babka vedl další útočnou akci Motoru. O puk byl ale obrán a na druhou stranu se tak mohou vydat hosté, kteří se ještě pokusí o branku před odchodem do kabin.
     
    39:39
    Hostující celek se na puku dlouho neudržel. Navíc Reichel fauloval a stihl to rovnou dvakrát. Trest 2+2 minuty si půjde odpykat za hákování a za držení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I do posledních dvaceti minut půjdeme s tím, že domácí vedou o tři branky. Určitě je třeba říci, že Lužické lišky v porovnání s první třetinou viditelně přidaly a také si vytvořily gólové šance. Uvidíme, jestli se hosté zmohou na odpor a zápas ještě zdramatizují.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Motor zahajuje poslední třetinu čtyřminutovou přesilovou hrou. První střelu vyslal od modré Fillman. Kasdorf ji však viděl a vyrážečkou zneškodnil.
     
    41:10
    Pavlinův pokus od modré se pokusil tečovat Miloslav Čermák. Před brankovištěm ale neměl dostatek prostoru, Kasdorf i tento pokus vyráží mimo nebezpečí.
     
    42:02
    Lužické lišky se poprvé osvobodily. Motor se ale záhy opět dostal do pásma, kde od mantinelu střílel Lukáš Endál. Jeho pokus byl ale spíše neškodný.
     
    42:59
    Z přesilové hry Motoru zbývá něco málo přes půl minuty. Mezitím při založení další útočné akce zastavuje postup do útoku sudí, jenž zdvihá ruku na znamení ofsajdu.
     
    43:39
    Lišky jsou v plném počtu. Čtyř minutové oslabení zvládli.
     
    44:36
    Karel Plášil zády ke hřišti zkusil poslat od mantinelu zadovku doprostřed útočného pásma.Tam nikdo z jeho spoluhráčů ale nestál, kotouče se tak mohli ujmout hosté.
     
    45:00
    Martin Novák byl blízko branky a své štěstí zkusil z poměrně velkého úhlu. Místo u pravé tyče si Jason Kasdorf bez problému uhlídal.
     
    46:09
    Na dnešní přátelské utkání si do Budvar arény našlo cestu 2248 diváků.
     
    46:44
    Rozhodčí byl nucen přerušit hru. Kváčova svatyně se vychýlila ze svého postavení. Za malý moment se bude pokračovat.
     
    47:23
    Jakub Babka nebyl sice v dobré střelecké pozici, přesto zkusil své štěstí. Kasdorf se nachytat nenechal a Babkův pokus zneškodnil.
     
    48:30
    Lukáš Endál se zkusil protlačit a zakončit před brankou. Při přejezdu brankovištěm ale upadl, ke střele se tak nedostal.
     
    49:20
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Granz – 2 min., hákování).
     
    49:25
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesilová hra bleskově proměněna! PAVEL NOVÁK se dostal ke střele na levém kruhu a z první vymetl přesně horní růžek! Asistence: Jiří Šimánek, Mitch Fillman.
     
    51:01
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Čermák – 2 min., podrážení).
     
    51:30
    Dobrá přesilovková akce hostů! Eriksson poslal přihrávku před branku, kde stál připravený David Kuchejda. Českobudějovickým fanouškům dobře známý útočník ale zblízka Kváču neprostřelil.
     
    52:59
    Lišky dlouho kombinovaly v útočném pásmu, ale k žádné další střele jejich snažení nevedlo. Mezitím českobudějovičtí hráči dostávají puk mimo obranné pásmo. Toto oslabení již zvládnou bez úhony.
     
    53:31
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Doktor – 2 min., podrážení).
     
    54:30
    Kromě Erikssony střely si zatím hosté v přesilové hře nevedou příliš dobře. Českobudějovičtí hráči dokonce drží kotouč v útočném pásmu.
     
    55:45
    Zdeněk Kutlák se připojil k útoku a nakonec dostal solidní přihrávku do jízdy. Bohužel pro něj a jeho spoluhráče ale brankovou konstrukci netrefil.
     
    56:52
    David Gilbert přihrál v útočném pásmu na najíždějícího Martina Nováka, jehož následný pokus Kasdorf podržel ve výstroji. Bude se vhazovat.
     
    57:45
    Schiemenzovo nahození od modré čáry ještě Kváča stihl rozehrát. Lišky si pak vytvořily střeleckou pozici, jeden z jejich hráčů ale netrefil.
     
    58:46
    Po Čermákovu pokusu se o dorážku pokoušeli hned dva českobudějovičtí hokejisté. Obrana hostů ale šestý gól ve své brance nepřipouští a zápas se nám pomalu blíží ke konci.
     
    59:48
    Poslední akce první formace také gólem neskoční. Martin Novák adresoval přihrávku Lukáši Endálovi, ale ani on nepřidal šestý zásah českobudějovického Motoru.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi! Motor svou výhru v poslední třetině stvrdil ještě jedním zásahem a může se radovat ze třetí výhry v přípravě. Českobudějovičtí dnes byli jednoznačně lepším týmem, což se promítlo především v úvodním dějství, kdy Lužické lišky nepustili téměř k ničemu a vytvořili si dostatečný gólový náskok.

    Já vám děkuji za pozornost, z tohoto utkání je to vše. (19:01:21)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Endál (Plášil, Vydarený), 8. Šimánek (Novák, Kutlák), 10. M. Novák (Fillman), 38. Bradley (Fillman), 50. P. Novák (Šimánek, Fillman) – 30. Monteith (Dietz, Kuchejda)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Čáp, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Čermák, Doktor, Babka.
    EHC Lausitzer Füchse: Kasdorf (Schmidt) – Geisler, Adam, Kuschel, Kania, Bär, Monteith, Granz, Owens – Bojarčinov, Jahnke, Hessler, Reichel, George, Eriksson, Schiemenz, Kuchejda, Breitkreuz, Dietz, Warttig

    Rozhodčí: Pešina – Kreuzer, Flégl

    Diváci: 2248
    thejrc.org