Lyon – Štrasburk 2:0 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:0 (1:0)
RC Štrasburk
Pátek 24.08.2018, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Dobrou noc! (22:45:53)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:13.
     
    Depayův přímý kop už si Sels pohlídal, utkání končí a Lyon se může radovat z vítězství. První poločas nabídl poměrně vyrovnanou partii, do vedení mohli jít překvapivě hosté, ale Carole nechal vyniknout Lopese. Dost možná klíčový moment se odehrál ve dvaačtyřicáté minutě, když se o první trefu zápasu postaral Martin Terrier. Od této situace Olympique na place dominoval, ve druhé půli už soupeře téměř k ničemu nepustil a navíc navýšil svůj náskok zásluhou povedené trefy Bertranda Traorého. Génésiovi svěřenci tak odčinili porážku s Reims, naopak Štrasburk odchází s prázdnou poprvé v sezoně.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tak ještě jedna šance pro Olympique, kousek před pokutovým územím byl Mitrovićem faulován Memphis Depay, domácí tak zkusí udeřit z přímého kopu.
     
    90+1
    Ještě něco vymyslet se pokoušel Lionel Carole, který pro Štrasburk vybojoval alespoň přímý kop, když musel skousnout ukázkový strom od Rafaela.
     
    90
    Závěr zápasu se protáhne o tři minuty.
     
    89
    Na hřišti se ocitl druhý míč a Anthony Lopes s jeho odklizením z hrací plochy nijak nespěchal. Olympique už toto utkání v klidu dohrává, jeho druhá výhra v nové sezoně je blízko.
     
    88
    Další ofenzivní snažení Les Gones po Traorého přihrávce zakončil Aouar pouze střelou do bránícího Koného. Nic nenasvědčuje tomu, že by Lyon měl zažít perný závěr utkání.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tanguy NDombèlé, přichází Mariano Díaz.
     
    86
    Na druhý pokus už Nabil Fékir vystřelil přesně v moment, kdy měl. Tentokráte však balon až příliš podkopl a uklidil jej nad horní tyč Selsovy branky.
     
    85
    Rafael zasáhl balon rukou, hosté tak měli k dispozici standardní situace, jenže na Martinově stříleném centru si doslova smysl dnes nepříliš vytížený Lopes.
     
    84
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Ibrahima Sissoko, přichází Youssouf Fofana.
     
    83
    Po Depayově sklepnutí mohl Nabil Fékir zažít gólový návrat v lyonském dresu, to by ale čerstvý mistr světa nesměl prováhat ideální moment pro střelu a pustit se do zbytečného kličkování.
     
    82
    Tohle už bylo lepší, Štrasburk se málem dočkal tolik potřebného snížení, když si na centr z pravé strany naběhl Nuno Da Costa a povedenou hlavičkou rozvlnil boční síť.
     
    81
    Ludovic Ajorque si potáhl míč okolo Ferlanda Mendyho a posléze zkusil zaskočit Lopese kroucenou ranou pod břevno, zamířil ale o pořádný kus nad branku.
     
    80
    Memphis Depay hraje solidní utkání, v konečné fázi se ale trápí, což potvrdil i nyní, když si v šestnáctce neporozuměl jak s Aouarem, tak s Traorém.
     
    79
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Pape Cheikh Diop, přichází Nabil Fékir.
     
    78
    O chvíli později ale zkušený stoper zaváhal vedle vlastní šestnáctky, načež celou situaci zachránil zákrokem na hranici vlastního sebeobětování, když se hlavou napřed vrhl pod nohy Thomassonovi.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 42. Terrier (F. Mendy), 64. B. Traoré (Depay)

    Karty:   10. F. Mendy (LYO) – 15. Sissoko (SSG), 45. Thomasson (SSG)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:13.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo (C), Morel, F. Mendy – NDombèlé (87. Díaz), Tousart, Cheikh Diop (79. Fékir) – B. Traoré, Terrier (75. Aouar), Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Dubois, Ferri, Aouar, Fékir, Díaz, Denayer.

    RC Štrasburk: Sels – Lala, L. Koné, S. Mitrović (C), Carole – Sissoko (84. Fofana), Caci (75. Zohi) – Thomasson, Martin, Gonçalves (63. Ajorque) – Da Costa.
    Náhradníci: Kamara – P. Martinez, Grimm, Fofana, Zemzemi, Ajorque, Zohi.

    Rozhodčí: Amaury Delerue – Bertrand Jouannaud, Nicolas Danos
    thejrc.org