Plzeň – Mladá Boleslav 6:1 (kon.) | Jablonec – Olomouc 3:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:0 (0:0)
SK Sigma Olomouc
Neděle 26.08.2018, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Rafael Acosta.
    89. Michal TRÁVNÍK - 3:0
     
    89
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Nyní je o držiteli tří bodů definitivně jasno. Nejdříve to vypadalo, že bude Martin Doležal cílit na hattrick. Nakonec si však na přesilu netroufl a přihrál za vápno, kde číhal MICHAL TRÁVNÍK. Ten si míč přichystal na pravou nohu a velice zajímavou střelou přehodil Miloše Buchtu! Zakončení se lehce otřelo o tyč a zapadlo do sítě.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Jakub Považanec.
     
    74
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Václav Jemelka, přichází Roman Polom.
     
    71
    Tak to byla paráda v podání Matěje Hanouska! Krajní obránce Jablonce vyzpovídal Jiřího Texla a vnikl do šestnáctky. Tam se snažil obelstít také Lukáše Kalvacha, nicméně skončil na zemi. Rozhodčí Jílek i přes nemalé protesty penaltu nepíská.
     
    66
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Vojtěch Kubista.
     
    64
    Ale pozor, hosty by nebylo radno odepisovat! Lukáš Kalvach nevěděl kudy a zkusil tedy zpoza pokutového území střílet. Pěkný přízemní pokus skončil jen těsně vedle vzdálenější tyče marně se natahujícího Vlastimila Hrubého.
     
    63
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Bidje Manzia, přichází Jakub Plšek.
    62. Martin DOLEŽAL - 2:0
     
    62
    Jablonec právě vstřelil branku!
    MARTIN DOLEŽAL si dnešní zápas v těchto chvílích naprosto podmaňuje a přidává další gól! Jan Chramosta krásně vyřešil situaci na pravé straně a stříleným centrem pobídl právě Martina Doležala, který tváří v tvář Buchtovi usměrnil skluzem balon mimo jeho dosah.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Michal Vepřek (SK Sigma Olomouc).
    57. Martin DOLEŽAL - 1:0
     
    57
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A právě ze standardní situace otevírají Severočeši skóre! Michal Trávník jakožto tradiční exekutor volných přímých kopů poslal nadýchanou pobídku ke vzdálenější tyči, kde svého strážce suverénně předčil MARTIN DOLEŽAL a hlavičkou k bližší tyčce spustil na Střelnici vlnu radosti. 1:0!
     
    45
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Juraj Chvátal, přichází Martin Sladký.
     
    38
    Znovu skvělý Miloš Buchta! Matěj Hanousek byl trošku zahnaný, přesto však dokázal kvalitně nacentrovat. Míč poslal přesně do míst, kde operoval volný Lukáš Masopust. Ten mířil hlavou k levé tyči, ale brankář hostů situaci krásným skokem vyřešil!
     
    32
    A další šance Jana Chramosty! Nyní domácí forvard rychle vystřelil z rohu pokutového území na vzdálenější tyč, a nebýt fantastického Miloše Buchty, který teď zasáhl konečky prstů, mohlo už být skóre výrazně jinde, než na bezbrankové hodnotě.
    30. Jedovatou ránu Chramosty tečoval Buchta na roh!
     
    30
    Jan Chramosta mohl být odměněn za svůj důraz, ale nestalo se tak! Forvard Severočechů zastihl obranu Sigmy v nedbalkách a napadáním si vynutil míč. Poté už se hnal zcela sám na branku, přičemž zkoušel trefit mezírku mezi nohama Miloše Buchty. Ten však právě nohou zasáhl a míč poté odkopl do bezpečí Michal Vepřek!
    26. Střelu Holeše vyrazil Buchta na roh
     
    26
    A další zajímavá příležitost zelenobílých! Tentokráte dostal nabito Tomáš Holeš, který z hranice pokutového území tvrdě pálil. Miloš Buchta ale razantní pozdrav ustál a nasměroval míč do zámezí.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Pavel Dvořák (SK Sigma Olomouc).
     
    25
    Obrovská chyba Tomáše Zahradníčka úvodní branku nepřináší! Zahradníček se snažil odkopnout centrovaný míč z pravé strany, ale nešikovně jej poslal přímo před branku. Tam scházel Janu Chramostovi krok!
    16. Ze druhé vlny střílel Texl, ale jen do Hrubého
     
    16
    A zajímavá šance také na druhé straně! Po centru Michala Vepřeka se míč trošku šťastně odrazil přímo na nohu Jiřího Texla. Ten chtěl evidentně pálit technicky na dlouhou tyč, nicméně zakončení se mu vůbec nepovedlo a Vlastimil Hrubý ze situace vybruslil velice snadno.
    15. Po rohu pálil Doležal, obrana Sigmy ho zablokovala
     
    15
    Další rohový kop Severočechů, tentokráte zprava, rozehrával Michal Trávník. Ve vápně si krásně odskočil Martin Doležal, což obrana Sigmy vůbec nezachytila a domácí útočník se pěkně položil do střely z voleje. Hosté měli obrovské štěstí, že míč do sítě přes hradbu těl nedoputoval!

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 57. Doležal (Trávník), 62. Doležal (Chramosta), 89. Trávník (Doležal)

    Karty:   26. P. Dvořák (OLO), 60. Vepřek (OLO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 19:10. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:5.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Masopust, Trávník (90. R. Acosta), Hübschman (C), Jovović (66. V. Kubista) – Chramosta (82. Považanec), Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Břečka, D. Ikaunieks, Janković, V. Kubista, Považanec.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Chvátal (45. Sladký), Štěrba, Jemelka (74. Polom), Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček, Texl, Houska, Manzia (63. Plšek) – P. Dvořák.
    Náhradníci: Reichl – Falta, Nešpor, Plšek, Polom, Sladký, Yunis.

    Rozhodčí: Jílek – Hrabovský, Kotalík.

    Diváci: 3 306
    thejrc.org