HDD Jesenice – K. Vary 1:2 (po pr.) | Klatovy – Landshut 1:3 (kon.) | Motor ČB – Füchse 6:1 (kon.)
Norimberk – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
6:1 (0:1, 3:0, 3:0)
EHC Lausitzer Füchse
Neděle 26.08.2018, 17:00 • Budvar aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je za námi. Po rozporuplném začátku Motor nakonec přidal a nakonec po vcelku jasném výkonu svého soupeře, stejně jako v pátek, přejel. Z toho utkání je to ve, děkuji za pozornost! (19:06:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Lužické lišky to stále zkoušely bez brankáře, což se jim i nyní nevyplatilo. Tentokrát to byl DAVID GILBERT, kdo využil opuštěné svatyně. Bez asistence.
     
    57:27
    Hosté to ještě zkoušejí s odkrytými zády. Ondřej Šulek nyní dostal přednost od svého spoluhráče, jenže hostující beci se stihli vrátit a Šulek opuštěnou svatyni neohrozil.
     
    55:56
    Vzápětí se mohli radovat ale také hosté! David Kuchejda se dostal přihrávku k levé tyči z pohledu brankáře. Tam se ale Svoboda stihl přemístit a skvěle Kuchejdu vychytat.
     
    54:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté hráli přesilovou hru se šesti hráči v poli, bez Kasdorfa v bráně. To se jim nevyplatilo. JAKUB ČÍŽEK vydoloval kotouč z pásma, přejel s ním až do útočné třetiny, odkud pak neměl problém trefit odkrytou branku – 5:1. Asistence: Martin Beránek.
     
    54:41
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (V. Doktor – 2 min., podrážení).
     
    54:18
    Vojtěch Doktor nahodil puk už ze středního pásma. Kasdorf se nenechal nachytat a letící kotouč ztlumil ve své rukavici.
     
    53:22
    Jakub Babka dostal kotouč ke střele hned po přejetí útočné modré. Jeho střela měla razanci, ale chyběla ji přesnost. Puk se zastavil až o zadní mantinel.
     
    52:03
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Granz – 2 min., pozdní dohrání).
     
    51:49
    Kuchejda vystihl nepřesnou rozehrávku domácích. Ti se i přesto udrželi v pásmu a vybojovali si přesilovou hru. Rozhodčí signalizuje výhodu.
     
    50:50
    Ondřej Šulek se chtěl probojovat před soupeřovou brankou až ke střele, ale neuspěl. O kotouč pak svedly oba týmy boj za brankou, odkud se Českobudějovičtí dostali až do střelecké pozice. Kasdorf ale zalehl a kotouč schoval někde ve své výstroji.
     
    49:48
    Z přesilové hry Motoru stojí za zmínku ještě Pýchův pokus od modré. Kasdorf na něj neměl dobrý výhled, ale měl štěstí, že kotouč proletěl jen mimo jeho tyč.
     
    48:27
    Zdeněk Doležal se krásně vyhl soupeři při přechodu modré čáry. Tím pádem se mu otevřela cesta k brance. Doležal zkusil najít svého najíždějícího spoluhráče, ale přihrávce chyběla trošičku větší přesnost.
     
    47:48
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Kania – 2 min., sekání).
     
    46:45
    Hostující přesilová hra toho zatím moc zajímavého nenabídla. Lužické lišky sice kombinovaly, k žádní střele se ale nedostaly. Českobudějovičtí se chvíli poté navíc osvobozují.
     
    45:28
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pýcha – 2 min., hákování).
     
    45:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor odskakuje na rozdíl tří branek, čímž se velmi přibližuje vítězství. Před brankou se kotouč odrazil příhodně pro MARTINA BERÁNKA, jenž vymetl přesně horní růžek. Skvělá trefa. Asistence: Milan Dančišin, Roman Přikryl.
     
    44:37
    Jakub Kania se vrací na ledovou plochu, Motor vedení v přesilové hře nenavýšil.
     
    43:10
    Nejprve střílel z levého kruhu Gilbert, který trefil přesně Kasdorfovu lapačku. Poté z obdobné pozice pálil také Doležal, ani on si ale na hostujícího brankáře nepřišel.
     
    42:37
    Síly na ledě se na deset sekund vyrovnají. Dvě minuty za hákování totiž inkasuje Jakub Kania.
     
    41:29
    Martin Heřman skvěle vystihl soupeřovu přihrávku. Puk se mu podařilo vypíchnout do středního pásma. Motor tak může vystřídat.
     
    40:47
    Karel Plášil jde na trestnou lavici za krosček, což znamená, že Motor bude hrát přes půl minuty ve dvojnásobném oslabení!
     
    40:22
    Agilní Jordan George se díky svému pohybu dostal až před Svobodu, kterého zkusil prostřelit z bekhendu, jenže neuspěl. Na domácí gólmana si zblízka branky nepřišel.
     
    40:01
    Střídání v týmu EHC Lausitzer Füchse: ze hřiště odchází Kessler, přichází Kasdorf.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V domácích řadách, a to jak na tribunách, tak v kabině, nyní může být nálada o něco lepší, než tomu bylo po úvodních dvaceti minutách. Po trefách Čermáka, Doležala a Dančišina Motor obrátil skóre ve svůj prospěch a vede 3:1. Lužické lišky se ale budou zcela určitě snažit utkání ještě zdramatizovat, uvidíme, jestli se jim to podaří.

    Poslední dvacetiminutovka začne přibližně v 18:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Beránekv – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:13
    Byli jsme svědky čtvrtého gólu v Kesslerově síti. Rozhodčí ale záhy rozpažil na znamení toho, že branka nemůže být uznána. Bylo ji totiž dosaženo kopnutím bruslí.
     
    38:43
    Na domácích tribunách to jen zahučelo. Daniel Svoboda chtěl rozehrát puk, místo toho ale namazal Davidu Kuchejdovi. Ten však celou akci poněkud překombinoval a do prázdné klece nezamířil.
     
    37:55
    Maximilian Adam sice vybojoval kotouč, vyhodit ho z vlastního pásma ale nedokázal, a tak Motor může opět kombinovat.
     
    36:56
    Plášilovi střela od modré vůbec nesedla, kotouč proskotačil jen kolem tyče. Svěřenci Václava Prospala se ale i poté drží v útočném pásmu a už kombinují.
     
    36:06
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Dietzf – 2 min., podrážení).
     
    35:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nyní už je to o něco komfortnější náskok pro Českobudějovické! MILAN DANČIŠIN byl v blízkosti soupeřova brankoviště pohotový a z dorážky se trefil přesně. Bez asistence.
     
    34:40
    Lužické lišky se vypravily do nebezpečného protiútoku, která ale domácí v čele se Svobodou dokázali včas uhasit. Na druhou stranu pak míří Motor.
     
    32:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí otáčejí skóre ve svůj prospěch a v jejich řadách tedy může být hned o něco veseleji. Žiga Pavlin se vrátil z trestné a už stihl najít ZDEŇKA DOLEŽALA, jenž nabruslil do útočné třetiny, odkud z úhlu propálil překvapeného Kesslera. Asistence: Žiga Pavlin.
     
    32:15
    Českobudějovičtí hokejisté vyhazují až ke Kesslerovi. Z Pavlinova trestu zbývá ještě něco kolem půl minuty.
     
    31:20
    Cody Bradley si krásně obhodil soupeře, jenže na toho dalšího, který mu stál v cestě, si už nepřišel. Bradley byl zastaven zákrokem, který byl na hraně faulu. Rozhodčí vylučovat nebudou.
     
    30:42
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Pavlin – 2 min., hákování).
     
    30:29
    Pavlin napřáhl na modré, trefil ale jen Davida Kuchejdu. Ten se záhy dostal s kotoučem na druhou stranu kluziště a už se připravoval k zakončení, když v tom ho českobudějovičtí hráči nedovoleným zákrokem zastavili.
     
    29:33
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (George – 2 min., sekání).
     
    29:30
    Jeden z hostujících hráčů se dostal do solidní střelecké pozice, dobrou práci ale odvedl Vojtěch Doktor, který se s ním stačil vrátit a střelu mu následně zablokovat.
     
    28:55
    Motor si vytvořil solidní tlak, hned několikrát střílel. Celou situaci pak zastavil až domácí bek, který se s kotoučem dostal až za modrou čáru.
     
    28:16
    David Gilbert střílel zblízka branky, přičemž do jeho pokusu stačil vpadnout hostující obránce. Kotouč tedy nakonec skončil mimo.
     
    27:15
    Fabian Dietz měl zřejmě v úmyslu obehrát v souboji jeden na jednoho protihráče a pokusit se o střelu. Při jeho snažená ale přišel o hokejku, což mu pokračovat v jeho akci nedovolilo.
     
    26:25
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Kania – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:43
    Lužické lišky ujely do přečíslení v poměru tři na dva. Českobudějovická obrana ale finální přihrávku nepropustila, a tak Svoboda nemusel ani zasahovat.
     
    24:43
    Střela Vojtěcha Doktora přes clonící hráče neprošla. Kotouč se odrazil k Vydarenému, který si srovnal kotouč a vypálil. Střelu mezi tři tyče ale neusměrnil, puk proletěl mimo pravou tyč.
     
    24:11
    David Kuchejda jel pro odražený kotouč, ke kterému měl ale blíže Daniel Svoboda, jenž ho před Kuchejdou stihl odpálit mimo nebezpečí.
     
    22:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí fanoušci jsou na nohou, máme srovnáno! MILOSLAV ČERMÁK jel na pravém kruhu z pohledu brankáře, odkud zkusil své štěstí. Čermákův pokus skončil přímo ve vzdálenějším horním růžku. Asistence: René Vydarený.
     
    21:29
    Podél mantinelu se do útoku hnal Clarke Breitkreuz, po chvíli ho ale zastavil sudí, který ho přistihl v ofsajdovém postavení.
     
    20:40
    Charlie Jahnke zkoušel oslovit téměř volného spoluhráče, který si sjížděl směrem ke Svobodově brance. Naštěstí pro domácí přihrávku přes obranu neprocpal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Do první třetiny vlétli hosté zřejmě tak, jak si přáli. Zhruba po minutě a půl již vedli, když Schiemenz proměnil svůj únik přesným zasunutím kotouče mezi betony. Českobudějovická hra je zatím plná nepřesností. Uvidíme, zda je svěřenci trenéra Prospala dokážou v následujícím dějství eliminovat.

    Druhá perioda začne přibližně v 17:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Motor ke konci třetiny kombinoval v útočném pásmu a měl několik vůbec ne špatných pokusů. Lužické lišky ale odolaly a do následujícího dějství půjdou s jednobrankovým náskokem.
     
    18:01
    Žiga Pavlin nemohl střílet, a tak posunul puk na Pavla Nováka. Mladý útočník si našel střeleckou pozici, ze které jen těsně minul vzdálenější tyč.
     
    17:28
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Granzs – 2 min., sekání).
     
    17:16
    Anders Eriksson upláchl soupeřově obraně, Svoboda proti němu ale dobře zasáhl. Na druhé straně pálil Martin Beránek z dobré pozice, Kessler se proti jeho ale stihl včas přesunout a následně jej zneškodnit.
     
    16:47
    Čápova střely nebyla vůbec špatná, přesto ji Kessler dokázal vyrazit. Poté měl štěstí, že před brankou stojící Martin Heřman, jenž se pokusil o dorážku, jenom promáchl.
     
    15:30
    Pokus o usazení se v útoku napoprvé Motoru nevyšel. Hostující celek vyhazuje přes všechny čáry až ke Svobodovi.
     
    15:07
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Hessler.
     
    14:06
    Vojtěch Doktor posunul puk na modré čáře na Vydareného. Zkušený bek zkusil prověřit Kesslera štiplavou střelou, brankář Lužických lišek ale vyráží mimo nebezpečí.
     
    13:41
    Omlazenou českobudějovickou sestavu zatím zdobí poměrně dost nepřesností. Díky jedné z nich se nyní musí bránit.
     
    13:11
    Konstantin Kessler přišel při jednom ze zákroků o masku, a tak je sudí nucen přerušit hru. Za malý okamžik se bude vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    12:50
    Martin Beránek byl rychlejší než protihráč a díky tomu se dostal ke střeleckému pokusu. Jeho svižný pokus prosvištěl jen kolem vzdálenější tyče.
     
    11:30
    Jordan George měl blíže k puku než domácí Svoboda. Českobudějovický brankář přesto vyjel z brány a měl celkem štěstí, že zmíněný hostující útočník branku minul.
     
    10:34
    Nepřesná rozehrávka mohla domácí hokejisty mrzet. Philip Kuschel byl na puku mezi kruhy chvíli úplně sám, naštěstí pro Motor byl ale zády k brance, tedy v nepalebné pozici.
     
    09:28
    Daniel Svoboda si připisuje jistý zákrok. Střelu z větší vzdálenosti po celou dobu letu kontrolovat, pak už stačilo jen nastavit lapačku. Bude se vhazovat v obranné třetině Českobudějovických.
     
    08:59
    David Kuchejda zkusil při přechodu přes útočnou modrou čáru vydolovat kotouč, díky čemuž by se mu otevřela cesta k brance. Poslední domácí bek ale Kuchejdu k puku nepustil.
     
    07:31
    Zdeněk Čáp střílel poměrně z velkého úhlu, s čímž Konstantin Kessler neměl větší problémy. O malý moment později už se ženou do útoku na druhé straně hřiště hosté.
     
    06:26
    Milan Dančišin zablokoval puk ve vlastním pásmu a řítil se do zakončení. Puk z bekhendu jen těsně minul levou tyč z brankářova pohledu.
     
    05:02
    Lužické lišky začaly přesilovou hru aktivně. Na brankovišti nejprve muselo zasahovat hned několik domácích hráčů. O chvíli později zakročil Daniel Svoboda, jenž zblízka vychytal Breitkreuze.
     
    04:38
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Doležal – 2 min., držení).
     
    03:44
    Českobudějovičtí ztratili puk při útočném snažení, záhy se k němu ale dostali. Vojtěch Doktor se pokusil proháčkovat až do zakončení, přes posledního beka hostí ale neprošel.
     
    03:10
    Zdeněk Čáp zavezl kotouč do pásma, načež nic moc nevymýšlel. Od mantinelu vystřelil k bližší tyči a pro svůj tým vybojoval vhazování.
     
    02:28
    A právě jeho směrem letěla ihned po buly střela od modré. Kessler nicméně mohl být v klidu, puk prolétl mimo brankovou konstrukci.
     
    02:17
    Zakázané uvolnění přesune hru před Konstantina Kesslera, brankáře hostí.
     
    01:22
    Lausitzer Füchse právě vstřelili branku!
    Povedený začátek do utkání právě zaznamenávají hosté! Maximilian Adam poslal přihrávku na CEDRICA SCHIEMENZE, který se dostal do samostatného úniku. A ten zakončil přesně mezi Svobody betony. Asistence: Maximilian Adam.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Svoboda (Kváča) – Pýcha, Pavlin, Čáp, Plášil, Vydarený, Doktor – Čížek, Gilbert, Šulek – Čermák, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Heřman, Dančišin, Babka

    EHC Lausitzer Füchse: Kessler (Kasdorf) – Geisler, Adam, Kuschel, Kania, Bär, Monteith, Granz, Owens – Bojarčinov, Jahnke, Hessler, Reichel, George, Eriksson, Schiemenz, Kuchejda, Breitkreuz, Dietz, Warttig

    Rozhodčí: Skopal – Jílek, Šperl.
     


    EHC Lausitzer Füchse

    Německý druholigový klub toho v pátečním duelu moc neukázal. V první třetině inkasoval hned třikrát a do zápasu už se nevrátil. Nejblíže tomu byl ve druhé třetině, kdy dokázal snížit na 1:3 a následně trefil břevno, ovšem to bylo ze strany lišek všechno.

    Velkého aplause se dočkal navrátilec na budějovický led a zároveň útočník Lausitzeru David Kuchejda. Budějovičtí fanoušci na jeho působení na jihu Čech nezapomněli a po zápase mu připravili dojemnou děkovačku.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočeši v prvním vzájemném utkání s Lausitzerem uspěli a vyhráli jednoznačně 5:1. O branky se postarali Endál, Martin a Pavel Novákové, Šimánek a Bradley. Domácím měli v pátečním zápase jasně navrch a i do druhého duelu půjdou v roli favorita.

    I v dalším zápase trenér Prospal promíchá sestavou. Poprvé v dresu A-týmu dostane příležitost od prvních minut v brance mladík Daniel Svoboda, po zranění se poprvé představí účastník MS do osmnácti let Vojtěch Doktor.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 23. Čermák (Vydarený), 33. Doležal (Pavlin), 36. Dančišin, 46. Beránek (Dančišin, Přikryl), 55. Čížek (Beránek), 60. Gilbert – 2. Schiemenz (Adam)


    Banes Motor České Budějovice: Svoboda (Kváča) – Pýcha, Pavlin, Čáp, Plášil, Vydarený, V. Doktor – Čížek, Gilbert, Šulek – Čermák, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Heřman, Dančišin, Babka
    EHC Lausitzer Füchse: Kessler (41. Kasdorf) – Geisler, Adam, Kuschel, Kania, Bär, Monteith, Granz, Owens – Bojarčinov, Jahnke, Hessler, Reichel, George, Eriksson, Schiemenz, Kuchejda, Breitkreuz, Dietz, Warttig

    Rozhodčí: Skopal – Jílek, Šperl
    thejrc.org