HDD Jesenice – K. Vary 1:2 (po pr.) | Klatovy – Landshut 1:3 (kon.) | Motor ČB – Füchse 6:1 (kon.)
Norimberk – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
6:1 (0:1, 3:0, 3:0)
EHC Lausitzer Füchse
Neděle 26.08.2018, 17:00 • Budvar aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je za námi. Po rozporuplném začátku Motor nakonec přidal a nakonec po vcelku jasném výkonu svého soupeře, stejně jako v pátek, přejel. Z toho utkání je to ve, děkuji za pozornost! (19:06:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Lužické lišky to stále zkoušely bez brankáře, což se jim i nyní nevyplatilo. Tentokrát to byl DAVID GILBERT, kdo využil opuštěné svatyně. Bez asistence.
     
    57:27
    Hosté to ještě zkoušejí s odkrytými zády. Ondřej Šulek nyní dostal přednost od svého spoluhráče, jenže hostující beci se stihli vrátit a Šulek opuštěnou svatyni neohrozil.
     
    55:56
    Vzápětí se mohli radovat ale také hosté! David Kuchejda se dostal přihrávku k levé tyči z pohledu brankáře. Tam se ale Svoboda stihl přemístit a skvěle Kuchejdu vychytat.
     
    54:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté hráli přesilovou hru se šesti hráči v poli, bez Kasdorfa v bráně. To se jim nevyplatilo. JAKUB ČÍŽEK vydoloval kotouč z pásma, přejel s ním až do útočné třetiny, odkud pak neměl problém trefit odkrytou branku – 5:1. Asistence: Martin Beránek.
     
    54:41
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (V. Doktor – 2 min., podrážení).
     
    54:18
    Vojtěch Doktor nahodil puk už ze středního pásma. Kasdorf se nenechal nachytat a letící kotouč ztlumil ve své rukavici.
     
    53:22
    Jakub Babka dostal kotouč ke střele hned po přejetí útočné modré. Jeho střela měla razanci, ale chyběla ji přesnost. Puk se zastavil až o zadní mantinel.
     
    52:03
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Granz – 2 min., pozdní dohrání).
     
    51:49
    Kuchejda vystihl nepřesnou rozehrávku domácích. Ti se i přesto udrželi v pásmu a vybojovali si přesilovou hru. Rozhodčí signalizuje výhodu.
     
    50:50
    Ondřej Šulek se chtěl probojovat před soupeřovou brankou až ke střele, ale neuspěl. O kotouč pak svedly oba týmy boj za brankou, odkud se Českobudějovičtí dostali až do střelecké pozice. Kasdorf ale zalehl a kotouč schoval někde ve své výstroji.
     
    49:48
    Z přesilové hry Motoru stojí za zmínku ještě Pýchův pokus od modré. Kasdorf na něj neměl dobrý výhled, ale měl štěstí, že kotouč proletěl jen mimo jeho tyč.
     
    48:27
    Zdeněk Doležal se krásně vyhl soupeři při přechodu modré čáry. Tím pádem se mu otevřela cesta k brance. Doležal zkusil najít svého najíždějícího spoluhráče, ale přihrávce chyběla trošičku větší přesnost.
     
    47:48
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Kania – 2 min., sekání).
     
    46:45
    Hostující přesilová hra toho zatím moc zajímavého nenabídla. Lužické lišky sice kombinovaly, k žádní střele se ale nedostaly. Českobudějovičtí se chvíli poté navíc osvobozují.
     
    45:28
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pýcha – 2 min., hákování).
     
    45:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor odskakuje na rozdíl tří branek, čímž se velmi přibližuje vítězství. Před brankou se kotouč odrazil příhodně pro MARTINA BERÁNKA, jenž vymetl přesně horní růžek. Skvělá trefa. Asistence: Milan Dančišin, Roman Přikryl.
     
    44:37
    Jakub Kania se vrací na ledovou plochu, Motor vedení v přesilové hře nenavýšil.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 23. Čermák (Vydarený), 33. Doležal (Pavlin), 36. Dančišin, 46. Beránek (Dančišin, Přikryl), 55. Čížek (Beránek), 60. Gilbert – 2. Schiemenz (Adam)


    Banes Motor České Budějovice: Svoboda (Kváča) – Pýcha, Pavlin, Čáp, Plášil, Vydarený, V. Doktor – Čížek, Gilbert, Šulek – Čermák, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Heřman, Dančišin, Babka
    EHC Lausitzer Füchse: Kessler (41. Kasdorf) – Geisler, Adam, Kuschel, Kania, Bär, Monteith, Granz, Owens – Bojarčinov, Jahnke, Hessler, Reichel, George, Eriksson, Schiemenz, Kuchejda, Breitkreuz, Dietz, Warttig

    Rozhodčí: Skopal – Jílek, Šperl
    thejrc.org