Manchester Utd. – Tottenham 0:3 (kon.)
konec
Manchester United
0:3 (0:0)
Tottenham Hotspur
Pondělí 27.08.2018, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších přenosů. S konstatováním, že Tottenham vítězí vám přeji dobou noc. (23:02:06)
     
    Úvod zápasu sice patřil Manchesteru, jenže v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se do hry dostávali více hosté, kteří ve snažení pokračovali také po pauze. Oba celky si sice vytvořily několik brankových příležitostí, ale góly stříleli pouze hostující hráči. Dvakrát se prosadil Lucas Moura a jednou kanonýr Harry Kane. Díky vítězství se Tottenham připojuje k týmům bez ztráty kytičky a aktuálně mu patří druhá pozice za Liverpoolem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na zeleném pažitu se nic zásadního neděje, hraje se spíše uprostřed hrací plochy. Oba trenéři vědí, že je dobojováno, a tak si ještě před závěrečným hvizdem podali ruce.
     
    90+3
    Už ani Manchester nikam nespěchá! Do hry se zapojí také David de Gea, jenž vypomohl s rozehrávkou. Jinak se ale domácí tým pokouší o dlouhé nákopy, které sbírají hráči v bílých dresech.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    V samotném závěru normální hrací doby ještě rozehrával Manchester standardní situaci. K přímému kopu se postavil Alexis Sánchez, jenž překopl zeď a mířil do šibenice. Ovšem Hugo Lloris byl na místě včas a připisuje si další zákrok do statistik.
     
    89
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Harry Winks.
     
    88
    Z velké dálky se do míče opřel v nouzi Jesse Lingard, ale jeho zakončení schoval do rukavic Hugo Lloris. Vypadá to, že francouzský reprezentant si připíše další nulu.
     
    87
    Jestli před malou chvilkou se ještě o něco hrálo, tak nyní už je jasné, že se Tottenham dotáhne na vedoucí příčku Liverpoolu a zůstane stoprocentní. Fanoušci hostujícímu mužstva cítí vítězství a oslavnými chorály prozpěvují na tribunách.
    84. Lucas MOURA - 0:3
     
    84
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní individuální akce hostujícího hráče. LUCAS MOURA si v souboji jeden na jednoho doslova povodil Chrise Smallinga. Následně už byl sám před Davidem de Geou, jemuž nedal nejmenší šanci a raduje se z druhého gólu v utkání.
     
    83
    Utkání se pomalu ale jistě blíží ke konci. Manchester se i přes snahu nemůže dostat na dostřel k soupeři. Je jasné, že uvidíme závěrečný nápor domácího mužstva.
     
    81
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Danny Rose, přichází Ben Davies.
     
    80
    Z ničeho nic na hranici pokutového území vyplul Alexis Sánchez, jenž se do míče z voleje opřel. Jenže jeho bomba ohrozila pouze fanoušky za brankou Tottenhamu.
     
    79
    Manchester utahuje šrouby a doslova soupeře v posledních minutách máčka. Romelu Lukaku přihrával ve vápně pod sebe, ale zakončení Jesse Lingarda bylo přizvednuté nad břevno. Bude se tedy kopat rohový kop.
     
    78
    Do pokutového území létá jeden centr za druhým. V poslední minutě byly k vidění hned tří. Ovšem první dva odvrátili obránci, a další byl spíše střílený. Hnal se za ním Romelu Lukaku, ale ani on na míč nedosáhl.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Danny Rose (Tottenham Hotspur), jenž si na půlce pomohl faulem. Po tomto zákroku planou na zeleném pažitu emoce.

    Michal Luxa

    Branky: 50. Kane (Trippier), 52. Lucas Moura (Eriksen), 84. Lucas Moura (Kane)

    Karty:   19. A. Herrera (MAN), 58. A. Valencia (MAN) – 10. Lucas Moura (TOT), 23. Kane (TOT), 77. Rose (TOT)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 12:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:16.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Smalling, P. Jones (58. Lindelöf), Shaw – A. Herrera (55. Alexis Sánchez), N. Matić (61. Fellaini), Fred – Lingard, P. Pogba – R. Lukaku.
    Náhradníci: Grant – Lindelöf, Young, McTominay, Fellaini, Alexis Sánchez, Rashford.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier (76. Aurier), Alderweireld, Vertonghen, Rose (81. Davies) – Dier, M. Dembélé – Lucas Moura, Eriksen, Alli – Kane (89. Winks).
    Náhradníci: Vorm – D. Sánchez, Aurier, Davies, Lamela, Winks, F. Llorente.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Edward Smart, Richard West
    thejrc.org