Motor ČB – Chabarovsk 4:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Amur Chabarovsk
Pondělí 27.08.2018, 18:00 • Budvar aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Fantazie! Motor totiž porazil účastníka ruské KHL 4:2. Nutno dodat, že vítězství se dá považovat za zasloužené, protože Budějovice byly v druhé a třetí třetině lepším týmem.

    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou. (20:16:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Parádní práci odvedl Jakub Babka, jenž schytal ránu hostujícího obránce a poté se svými spoluhráči ho dokázal dostat až za obrannou modrou.
     
    59:09
    Do konce utkání zbývá necelá minuta a proběhlo vhazování po levé ruce Kváči. To vyhrál hostující tým a domácí gólman si musel připsat zákrok.
     
    58:39
    Chabarovsk to zkouší bez brankáře!
     
    58:33
    Po jednom ze soubojů zůstat na ledě David Gilbert, ale vypadá to, že bude v pořádku.
     
    57:55
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Jenže Amur se prosazuje v přesilové hře! ALEXANDR GORŠKOV nejdříve pálil jen do betonu Kváči, jenže jako první si ojel pro odražený puk a poslal ho nechytatelně k tyči. Asistence: Jan Kolář.
     
    57:22
    Amur Chabarovsk hraje v plném počtu. Má však již minimum času na to, aby dnešní utkání alespoň zdramatizoval. Vedení o tři branky je pro domácí skvělé.
     
    57:10
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., podrážení).
     
    56:29
    Martin Beránek vzal celou akci na sebe, povodil si hned dva hráče za brankou, ovšem z akce nakonec nic nebylo a Amur se osvobodil.
     
    55:31
    Parádní práce Mitche Fillmana! Pavel Dedunov pelášil sám na Kváču, jenže domácí obránce ho stihl dobruslit a čistě mu vypíchnout puk.
     
    55:22
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Nikita Kamalov – 2 min., sekání).
     
    54:35
    Martin Beránek je na ledě! Motor tak přežil početní nevýhodu a otěže utkání má pevně ve svých rukách.
     
    54:15
    Hráči Amuru obstřelují bránu ze všech možných pozic, ale málokterý pokus jde mezi tři tyče. Jihočechům chybí už jen pár vteřin ke konci oslabení.
     
    53:41
    Hostující tým je usazen v útočné třetině a tlačí na obrannou čtyřku. Tečovanou střelu dostal Petr Kváča do hrudi a vyrazil puk alespoň do rohu.
     
    52:57
    Žiga Pavlin je na ledě! Budějovice ubránily krátké oslabení pět na tři, Chabarovsku však pokračuje klasická početní výhoda, která bude ještě dlouhá.
     
    52:49
    Amur Chabarovsk vyhrál vhazování a stlačil obrannou čtyřku až ke gólmanovi. Nakonec přišla střela, kterou schytal Kutlák a Jakub Doktor poté vyhodil.
     
    52:35
    Oddechový čas pro hosty.
     
    52:35
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2 min., podrážení).
     
    52:24
    Martin Beránek odvedl skvělou obrannou práci při oslabení. Šel i dále za pukem, jenže nakonec podrazil svého soupeře a půjde si na dvě minuty sednout.
     
    51:55
    Nakonec kombinace přešla ve střelu. Tu Petr Kváča chytil a hlavně ji podržel ve své výstroji a nikdo z protihráčů nemohl dorážet.
     
    51:14
    Po prvním buly se ihned Českobudějovičtí osvobodili. Amur je znovu nastěhován v útočném pásmu a snaží se kombinovat až do kasy.
     
    50:57
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., podrážení).
     
    50:08
    Zdeněk Doležal se dostal k další střele. Mířil do vzdálenějšího horního růžku, jenže střela mu moc nesedla a minula bránu Kašíka o velký kus.
     
    49:54
    Chabarovsk vůbec neví, kudy by se mohl dostat do útoku. Tentokrát založení akce skončilo na zakázaném uvolnění. Buly po pravici Kašíka.
     
    49:14
    Lukáš Endál měl na hokejce nepřesnou přihrávku v obranných řadách Amuru, jenže to měl na dlouhou hůl, a tak mu puk odskočil daleko.
     
    48:28
    Jakub Babka zkoušel jen takový lob z poloviny hřiště. Kašík byl přesvědčený, že branku mine o hodně, jenže nakonec nechybělo moc, aby mu zapadl do branky.
     
    47:42
    Podklouznutí Žuravljova nezůstalo potrestáno! Pavel Novák se hnal za kotoučem, jenže o něco blíže ho měl Kašík, jenž ho dokázal odpálit mimo branku.
     
    47:08
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to je paráda v podání domácího týmu, jelikož už to je o tři branky. ZDENĚK DOLEŽAL našel odražený puk od Kašíka a dokázal ho procedit mezi bruslí a tyčkou. Asistence: Karel Plášil.
     
    46:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné, Motor proměňuje i druhou přesilovou hru a vede již o dvě branky! Kus práce odvedl Plášil, jenž nepustil puk mimo útočnou třetinu, přestože byl na zemi. Endál pak našel úplně volného ZDEŇKA KUTLÁKA, který byl volný na středu, sjel si na střelu a propálil Kašíka v bráně! Asistence: Lukáš Endál.
     
    45:24
    Do budvar arény si našlo cestu 4122 fanoušků!
     
    45:07
    Roman Přikryl se sanažil zamezit vyhození z útočného pásma, ale nakonec byla i jemu odpálena hokejka. Následnou akci zastavil ofsajd domácích.
     
    44:22
    Ihned po vhazování se povedlo hostujícímu týmu poslat puk až za Kváčovu bránu. Motor je však znovu nastěhován v útočném pásmu.
     
    44:11
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Jan Kolář – 2 min., hákování).
     
    43:34
    Amur se konečně dostal k puku a snažil se sehrávat si ve svém obranném pásmu, aby mohl vystřídat. Zde se však znovu k puku dostali domácí.
     
    42:46
    Žiga Pavlin vybojoval puk v útočné třetině. Chtěl ho poslat na teč před bránu, kde měl dva spoluhráče, nicméně trefil prvního hráče před sebou.
     
    41:52
    Tlak Motoru pokračuje a Amur neví, kde mu hlava stojí. Střelu Plášil od modré tečoval Bradley. Teč by šla nejspíše těsně vedle, ovšem i tak po ní Kašík šáhl hokejkou a poslal puk do boční sítě!
     
    40:51
    Jeden z nejlepších hráčů dnešního zápasu Mitch Fillman si vzal puk na svou hůl a hnal se dopředu. Nakonec poslal pas před bránou, kde ho nikdo ze spoluhráčů netrefil.
     
    40:26
    Do poslední třetiny vstoupil Motor ve velkém stylu a ihned se dostal do útočného pásma. Chabarovsk se osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    To je parádní výkon domácího týmu, který vede po dvou třetinách 2:1 nad účastníkem ruské KHL! Ve druhé třetině byl Motor o něco lepší, za což byl odměněn gólem v přesilové hře zásluhou Davida Gilberta.

    Další třetina začne přibližně 19:42.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:55
    České Budějovice jsou touto brankou nakopnuty! Snaží se napadat hodně vysoko, ale puk se jim nepovedlo získat. Amur se v útoku ovšem dlouho neudržel.
     
    38:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jenže tato přesilová hra je využita a Motor jde znovu do vedení! Fillman pálil od modré, ale trefil jen protihráče. Od toho se puk odrazil na hůl DAVIDA GILBERTA, jenž trefil místečko u vzdálenější tyče! Asistence: Mitch Fillman a Lukáš Endál.
     
    37:54
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Tomáš Zohorna – 2 min., držení).
     
    37:52
    Jenže ani v této početní výhodě se domácí neprosadili, i když k tomu své šance rozhodně měli. Žuravljov je zpět na ledě. Amur bude ale znovu hrát oslabení.
     
    37:32
    Další parádní střela v podání Fillmana! Před Kašíkem clonil budějovický hráč, a ten tak nic neviděl. Rána kanadského obránce jen prolétla okolo levé tyče.
     
    37:24
    Po delší kombinaci v útočné třetině se ke střele odhodlal Mitch Fillman. ten trefil prvního obránce, který mu padl do rány a puk se odrazil do ochranné sítě.
     
    36:36
    Dvě obrovské šance Amuru a parádní zákrok Petra Kváči! Chabarovsk se dostal do přečíslení dvou na jednoho, které zakončoval Berestennikov, jenže domácí gólman se proti jeho střele stihl přesunout a ucpal díru mezi rukou a tělem!
     
    36:07
    Pavel Novák stihl kotouč, který šel po mantinelu. Najel si s ním do palebné pozice, ale jeho rána byla sražena bruslí do ochranné sítě.
     
    35:52
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Jegor Žuravljov – 2 min., krosček).
     
    35:21
    Velký tlak Motoru skončil několika pokusy, ale Kašík si nemusel připisovat žádný těžší zákrok. Chabarovsk poté odehrál jen na zakázané uvolnění.
     
    34:33
    Nikita Kalamov dostal ideální pas na střelu od z první od modré, jenže ta mu ani trochu nesedla. puk trefil jen hranou hokejky, a tak byla hodně nepřesná.
     
    34:17
    Po vhazování se ke střele od modré dostal Potěchin, ovšem ta byla sražena jeho spoluhráčem mimo nebezpečí. Ani Motor se daleko nedostal.
     
    34:03
    Českým Budějovicím je odpískáno zakázané uvolnění, což se vůbec nelíbí Martinu Heřmanovi, jenž by u puku nejspíše byl nejrychleji.
     
    33:26
    Hra ve středním pásmu i nadále pokračuje. Přesto se teď Motor dostal ke kotouči a zkoušel to nahozením o mantinel, o puk však rychle přišel.
     
    32:51
    Nepříjemnou ránu inkasoval jeden čárových rozhodčích. Toho vyloženě sundal jeden z hráčů Chabarovsku a sudí nespadl na led zrovna šťastně. Nejspíše však bude schopen pokračovat ve hře!
     
    32:28
    Poslední minuty nám nenabízí zrovna ofenzivní podívanou. Jde spíše o boj ve středním pásmu. Ten je zatím nerozhodný, ani jeden z týmů se nemůže dostat ke střele.
     
    31:03
    Oba týmy tak v jednom přerušení vyměnili brankáře. Ani jeden z nich zatím nemusel řešit ošemetnější situaci.
     
    30:14
    Střídání v týmu ČEZ Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Jan Strmeň, přichází Petr Kváča.
     
    30:14
    Střídání v týmu Amur Chabarovsk: ze hřiště odchází Jevgenij Alikin, přichází Libor Kašík.
     
    29:56
    Kuzmin je zpět na ledě!
     
    29:36
    Dvě přihrávky z otočky v podání Motoru. Ta druhá byla ovšem navíc na útočné modré, díky čemuž se domácí tým ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    28:38
    Poprvé v početní nevýhodě se povedlo hostujícímu týmu vyhodit. Jinak se musí obrana Chabarovsku hodně ohánět, aby udržela remízový stav.
     
    28:25
    České Budějovice mají solidní tlak při přesilové hře. Po čistě vyhraném buly se ke kotouči dostal Kutlák, jenže jeho ránu zblokoval první hráč.
     
    28:09
    A Motor se mohl v přesilové hře dostat do vedení! Martin Novák si sjel s pukem do dobré střelecké pozice, jenže rozvlnil jen boční síťku. Po odrazu ještě poslal Endál puk do brankoviště a Alikin měl co dělat, aby ho zastavil před brankovou čárou.
     
    27:56
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Denis Kuzmin – 2 min., držení).
     
    26:59
    Naopak, Chabarovsk mohl jít do vedení! Dostal se totiž do přečíslení dvou na jednoho. Železkov to vzal na sebe a domácí gólman předvedl rychlý zákrok lapačkou.
     
    26:28
    David Gilbert měl velmi těžkou pozici, když mu šel odražený puk za brusle, přesto ho dokázal zpracovat. Motor se dlouho v útočném pásmu nezdržel.
     
    25:42
    Gólová šance na straně Amuru! Gizdatullin byl úplně sám před gólmanem na středu hřiště, jenže minul!
     
    25:10
    Den Golubjev vypálil od mantinelu a proti jeho střele vytasil domácí beton. tentýž hráč si pro kotouč ještě jel, ale obranná dvojice ho včas zastavila.
     
    24:31
    Zdeněk Kutlák to vůbec nemyslel špatně. Objel s pukem bránu a posílal ho před bránu, kde byl Martin Heřman. Byl ale dobře bráněn a k zakončení se nedostal.
     
    24:14
    Znovu v akci českobudějovický útočník, který má na dresu číslo dvacet osm. Tentokrát pálil z celkem velké vzdálenosti a Alikin ztlumil puk na hrudi.
     
    23:35
    Avšak ne na dlouho. na útočný válet se vydal také Chabarovsk, ale Strmeň nemusel zasahovat. Na útočné modré čekal Endál, ale k němu se dobře stáhl obránce.
     
    22:48
    Slušně odehraná přesilová hra Motoru končí. Aťušov je zpět na ledě, ovšem Budějovice se drží v útočném pásmu.
     
    22:09
    Teď už to byla gólová šance pro Pavla Nováka! K tomu se odrazil puk a mohl pálit do prázdné. Brankář hostí předvedl neskutečný zákrok koncem lapačky!
     
    21:09
    A hned přišla první zajímavá akce domácího týmu! Gilbert opět schytal ránu pukem když byl na pozici falešného obránce. Přesto vypálil a před Alikinem clonil Heřman, ale puk neskončil v bráně.
     
    20:48
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vitalij Aťušov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:17
    K první střele ve druhé třetině se dostali hráči hostujícího týmu. Velmi obětavě se do střely postavil David Gilbert, který ji schytal někam do ruky, ale pokračuje bez potíží ve hře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina utkání mezi domácím Motorem a hostujícím Chabarovskem. Hosté sice byli v úvodu aktivnější, jenže se prosadili Jihočeši, když se prosadil Martin Novák. Netrvalo to však dlouho a Amur srovnal, když se po křižné přihrávce trefil Tomáš Zohorna. Do konce třetiny již žádná branka nepadla, ovšem hrál se celkem vyrovnaný hokej.

    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    V posledních vteřinách ještě útočí Motor. Ten měl zajímavou střelu odněkud z vrcholku kruhu, jenže ta netrefila branku a Alikin nemusel zasahovat.
     
    19:00
    Parádní obranná činnost Pavla Pýchy! Proti tomu jeli tři protihráči, přesto dokázal svou hokejkou zablokovat křižnou přihrávku a gólovou šanci.
     
    18:17
    Karel Plášil se objevil na pozici útočník a vybojoval pro svůj tým útočné pásmo. Poté ještě dostal přihrávku na střed hřiště, ale zakončit nedokázal.
     
    17:20
    Žiga Pavlin je na ledě! Domácí tým tak ubránil i druhou početní nevýhodu v zápase. Tentokrát to však bylo o něco těžší než při prvním pokusu.
     
    16:36
    Jihočeši dobře napadali, přesto se jim nepodařilo získat kotouč na své hokejky. Proto opět přišla střela, po které chvíli nikdo nevěděl, kde kotouč je. Nakonec se objevil za domácí brankou.
     
    16:09
    Amur Chabarovsk utahuje smyčku kolem obranné čtyřky domácího týmu. Nakonec vše skončil střelou Michala Jordána, jehož parádním zákrokem vychytal Strmeň!
     
    15:20
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., podrážení).
     
    14:42
    Zatím je to však spíše dobývání útočného pásma. Tak to Jihočeši zkusili nahozením o mantinel, jenže puk získali hostující hokejisté.
     
    14:05
    Mich Fillman se stihl vrátit a obrat o puk Železkova, který díky tomu nemohl jít sám na domácího brankáře. Poté se Motor na puku udržel a může útočit.
     
    13:19
    Parádní práce v podání Martina Beránka! Ten sice přišel o hokejku, ale stihl zastavit přihrávku před branku, a poté puk ještě vykopl tak, aby z toho nebyl icing!
     
    12:17
    Vojtěch Doktor to měl velmi těžké. Skákavý puk přesto trefil, ale branku Alikina tím neohrozil. Stejný obránce poté ještě skvěle odstavil soupeře, jenž se přes něj nedostal do zakončení.
     
    11:27
    Budějovice hrají v pěti!
     
    11:12
    Žiga Pavlin odstavil od puku útočníka Chabarovsku a Martin Heřman celou akci dokončil, když poslal kotouč až za Alikina. Dobré oslabení v podání domácích.
     
    10:41
    O chvíli později se Motoru podařilo již podruhé vyhodit a celá čtyřka mohla vystřídat. Jihočeši zatím hrají oslabení velmi dobře.
     
    10:15
    Zajímavá útočná souhra hostí. Puk šel vždy z první a celá akce měla skončit na středu před bránou. Zde byl však útočník hostí obtěžován a nezakončil.
     
    09:34
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., faul kolenem).
     
    09:33
    Rychlá protiakce hostí také zaváněla brankou! Do přečíslení se vydal Kolář se svým spoluhráčem a první jmenovaný dostal pas. Proti jeho střele se stihl Strmeň přesunout!
     
    08:55
    Další šance Jihočechů! Martin Beránek získal jako první odražený puk a střílel z otočky. Jeho pokus šel však přesně do míst, kde byl Alikin.
     
    08:27
    Z přesilové hry nakonec Motor do vedení nepůjde. Nebyla vůbec špatná a domácí své šance měli, jenže teď už je Kuzněcov zpět na ledě.
     
    08:07
    Další dobrá střela v podání Motoru! Tentokrát se parádním zákrokem předvedl hostující brankář, jenž rychle vytrčil beton.
     
    07:21
    A znovu byl v akci centr první útočné formace. Dostával pas, po kterém by mohl jet sám na brankáře, ovšem ten byl o kousek delší, než by potřeboval.
     
    06:59
    Obrovská šance domácího týmu! Fillmanovu střelu chtěl tečovat Gilbert, jenže místo toho si jen sklepl puk. Stačilo mu ho jen zvednout nad Alikina, jenže tom se mu nepovedlo a hostující gólman si připsal důležitý zákrok.
     
    06:27
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Kuzněcov – 2 min., hákování).
     
    05:52
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Po dalším zakázaném uvolnění vyhrál Amur vhazování. Gorškov poslal parádní křižný pas na TOMÁŠE ZOHORNU, který ranou z první trefil horní patra, kam se nestihl Strmeń přesunout. Asistence: Alexandr Gorškov.
     
    05:35
    A druhá formace bude muset na ledě ještě nějakou chvíli zůstat. Na první pokus se jí nepovedlo vyhodit puk z pásma, nakonec z toho bylo zakázané uvolnění.
     
    04:57
    Rychlá akce druhá lajny skončila dříve, než začala. Sudí totiž odpískali ofsajd, a tak se bude vhazovat na obranné modré Amuru.
     
    04:22
    Pavel Dedunov šel ze strany na Strmeně, kterého zkoušel překvapit rychlou střelou na bližší tyč. Domácí brankář si připsal jistý zákrok vyrážečkou.
     
    03:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši sice byli pod tlakem, ale jako první jdou do vedení! Gilbert poslal puk před branku na Endála, kterému se sice kotouč zamotal mezi brusle. Kromě něj tam byl ale také připravený MARTIN NOVÁK, jenž bekhendem propálil Alikina. Asistence: Lukáš Endál, David Gilbert.
     
    02:32
    Chabarovsk je v úvodu utkání jasně lepším týmem a drží Motor pod zámkem. Železkov to zkoušel z velkého úhlu, ovšem netrefil branku.
     
    01:44
    Bradleymu se nepodařilo odpálit puk od vlastní branky, díky čemuž se dostal Amur do tlaku. Žádná střela z toho nevzešla, ale domácí brankář musí být nadále pozorný.
     
    00:53
    Dobrou defenzivní práci předvedl Žiga Pavlin. Alexandr Kuzněcov se dral s pukem na holi ke střele, ale slovinský obránce ho odzbrojil.
     
    00:21
    První vhazování sice vybojovali Českobudějovičtí, kteří přišli o puk na útočné modré. Na druhé straně se k první střele dostali hosté, kterou Strmeň bez větších potíží chytil do lapačky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Plášil, V. Doktor – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Heřman, J. Doktor, Babka.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Kašík) – Jordán, Aťušov, Kondratěv, Kolář, Kuzim, Vorobjev, Žuravljov, Kamalov – Goškov, Ušenin, Zohorna – Berestennikov, Železkov, Nazarov – Dedunov, Kuzněcov, Potěchin – Golubjev, Gizdatullin, Veličkin – Sevankajev.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zíka.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dalšího přípravného utkání Českých Budějovic, které odehraje Motor v Budvar aréně a jejich soupeřem bude ruský Chabarovsk. Pro Jihočechy to bude třetí utkání ve čtyřech dnech. To poslední odehráli včera, kdy se střetli s německými Lužickými Liškami. České Budějovice sice o jednu branku prohrávali, jenže Jihočechům se povedl parádní obrat, když nasázeli šest branek, a tak si připsali pohodovou výhru 6:1. V tomto utkání hrálo hodně mladých hráčů a dá se očekávat, že Motor nastoupí v poněkud jiném složení.

    Zápas začíná v 18:00 v Budvar aréně!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 4. M. Novák (Endál, Gilbert), 39. Gilbert (Fillman, Endál), 47. Kutlák (Endál), 48. Doležal (Plášil) – 6. T. Zohorna (Gorškov), 58. Gorškov (Kolář)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (31. Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Plášil, V. Doktor – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Heřman, J. Doktor, Babka.
    Amur Chabarovsk: Alikin (31. Kašík) – Jordán, Aťušov, Kondratěv, Kolář, Kuzim, Vorobjev, Žuravljov, Kamalov – Goškov, Ušenin, Zohorna – Berestennikov, Železkov, Nazarov – Dedunov, Kuzněcov, Potěchin – Golubjev, Gizdatullin, Veličkin – Sevankajev.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zíka
    thejrc.org