Plzeň – Lugano 3:2 (kon.) | Växjö – Bern 1:2 (kon.) | Banská Bystrica – JYP 1:6 (kon.)
Zürich – Aalborg 6:5 (po pr.) | Vienna Capitals – Frölunda 1:4 (kon.) | Cardiff – Salzburg 2:5 (kon.)
po prodl.
ZSC Lions
6:5 (2:2, 1:2, 2:1 - 1:0)
Aalborg Pirates
Čtvrtek 30.08.2018, 19:45 • Hallenstadion, Curych (SUI) • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ačkoliv to z našeho pohledu nebyl úplně snadný zápas, protože padalo opravdu hodně branek, věříme, že jste se u dnešního přenosu bavili. Aalborg ukázal na nováčka soutěže obrovskou sílu a určitě mu hodně pomohlo, že má ve svých řadách hráče se zkušenostmi z Champions Hockey League. Curych byl velkým favoritem utkání, který ve třetí třetině prohrával o dva góly, nakonec ale povstal z popela a urval vítězství v prodloužení. Konečný výsledek. ZSC Lions 6 Aalborg Pirates 5 po prodloužení. Děkujeme za pozornost. (22:16:30)
     
    Konec zápasu.
    60:24 Christian MARTI - 6:5
     
    60:24
    Lions právě vstřelili branku!
    CHRISTIAN MARTI ukončil rychle prodloužení nádhernou individuální akcí, když se mezi dvěma protihráči na ose útočného pásma od modré čáry protáhl do mezikruží, pokryl si skvěle puk bekhendem a poté ho z blízkosti zasunul mezi betony brankáře! Curych si koledoval, nakonec ale roli favorita potvrdil, když vyhrál těsně 6:5.
     
    60:17
    Po vzoru slavné NHL začíná prodloužení 3 na 3, které přinese parádní akce a možná rychlý gól.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Aalborg během premiérového utkání v Champions Hockey League dvakrát prohrával, vždy ale dokázal rychle zareagovat a v polovině utkání dokonce zápas otočit. Ve třetí části utkání si dánští šampioni vytvořili dvoubrankové vedení, jenže Curych ukázal velkou sílu a vyrovnal ze stavu 3:5 na 5:5. Domácí inkasovali gól v oslabení, nikterak je to ale nerozhodilo. Skóre po třetí třetině krásného duelu. ZSC Lions 5 Aalborg Pirates 5.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:33
    Lions si zahrávali s ohněm na obranné modré čáře, Aalborg se ale nakonec k ničemu nedostal.
     
    57:19
    Roman Červenka si najel v mezikruží na pěknou přihrávku do jízdy z pravého křídla a střelou zápěstím se snažil mířit do horní části brány, bohužel pro českého útočníka ale našel pouze náruč Ronana Qumenera. Slibná příležitost.
     
    55:50
    Vyloučený Thomas Spelling je zpět na ledě a Lions využili z několika přesilových her pouze jednu převahu.
     
    54:23
    Kevin Klein využil zpětné přihrávky z pravé strany a od modré čáry bez přípravy napřáhl ke tvrdé ráně s příklepem, která byla těsně před bránou zablokována a následná dorážka z mezikruží skončila v ochranné síti.
     
    53:50
    Thomas Spelling dostal dvě minuty za hákování a Curych má šanci otočit zápas v přesilové hře.
     
    53:28
    Ve středním pásmu došlo k souboji, po kterém byl puk přizvednut do vzduchu a opustil hrací plochu.
    52:28 Chris BALTISBERGER - 5:5
     
    52:28
    Lions právě vstřelili branku!
    Ronan Quemener fantasticky zasáhl proti střele Tima Berniho z vrcholu levého kruhu pro vhazování, která mířila těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, když puk vykopl levým betonem. Ovšem pouze před sebe, čehož CHRIS BALTISBERGER využil a v nepřehledné situaci přes ležícího brankáře poslal kotouč k levé tyči – 5:5! Neuvěřitelný zápas. Asistence: Tim Berni.
     
    50:09
    Jack Walker se ocitl před bránou domácího týmu ve velké šanci, střela mu ale vůbec nesedla a Lukas Flüeler šel rychle na kolena, aby puk zmrazil pod lapačkou!
    49:05 Jérôme BACHOFNER - 4:5

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Berni (Bachofner, Herzog), 18. Marti (Noreau), 34. Klein (Červenka, Wick), 50. Bachofner, 53. Baltisberger (Berni), 61. Marti – 6. Carstensen (Jakobsen), 19. Harstad, 30. Friedmann, 40. Martin Højbjerg (Mikkel Højbjerg), 47. Humphries


    ZSC Lions: Flüeler (Schlegel) – P. Baltisberger, Klein, Marti, Noreau, Blindenbacher, Stutter, Berni – Miranda, Červenka, Wick – Hollenstein, Suter, Bodenmann – Herzog, Prassl, C Baltisberger – Bachofner, Shore, Hinterkkircher – Sigrist.
    Aalborg Pirates: Quemener (Wulff) – Humphries, Carstensen, Bo Knudsen, Panelin Borg, Iversen, Harstad, Gatz – Spelling, Jakobsen, Mikkel Højbjerg – Martin Højbjerg, S. Brinkman, Jul Korsgaard – Friedmann, McNamee, Walker – J. Brinkman, Marcussen, Anker.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Daniel Stricker. Čároví: Simon Wust, Dario Fuchs

    Diváci: 2435
    thejrc.org