Getafe – Valladolid 0:0 (kon.) | Eibar – Real Sociedad 2:1 (kon.) | Villarreal – Girona 0:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
0:1 (0:0)
Girona FC
Pátek 31.08.2018, 22:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španělská LaLiga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:11. (23:53:41)
     
    Je konec! O osudu tohoto zápasu nakonec rozhodla jediná branka, a sice z kopačky hostujícího Stuaniho. Byla to právě Girona, která vstoupila do druhého poločasu mnohem aktivněji, což jí přineslo kýžený úspěch v podobě vstřelené branky. Žlutá ponorka se dlouhou dobu nedokázala dostat ke své klasické hře, což zapříčinila také velmi dobře hrající obrana Girony. Villarreal si tak připisuje další ztrátu, naopak Girona může slavit tříbodové vítězství.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Zdá se, že o osudu tohoto zápasu je rozhodnuto. Villarreal se nemůže dostat k žádnému tlaku, nyní vhazuje na vlastní polovině.
     
    90+4
    Bacca zkoušel z první sklepnout do běhu na Sansoneho, který byl v souboji s Muniesou mnohem pomalejší. Navíc to bylo s faulem italského forvarda.
     
    90+3
    Sansone sice uspěl v hlavičkovém souboji, odražený míč ale sebral Muniesa, který navíc u postranní čáry vybojoval autové vhazování.
     
    90+2
    Posléze se domácí hráči dožadovali odpískání nedovoleného zákroku na Fornalse, píšťalka hlavní sudího ale zůstala němá.
     
    90+1
    Sansone chtěl vyslat kolmici na Layúna, nicméně do dráhy letu míče se postavil Juanpe, který tento záměr hravě odrazil.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Nicola Sansone (Villarreal CF).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádní hrací doby. Villarreal se stále drží daleko od branky soupeře, nyní to směrem dopředu zkouší Ruiz.
     
    88
    Nakonec musel na hrací plochu lékařský personál, který přiběhl zkouknout zdravotní stav anglického záložníka. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    87
    Girona hraje v posledních minutách velice zkušeně, neboť drží míč daleko od vlastní branky. Navíc se Robertsovi podařilo vybojovat volný kop.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Mario Gaspar (Villarreal CF).
     
    84
    Robertsovi se sice nepodařilo vyvézt míč do bezpečnějšího prostoru, jako poslední se ho ale dotkl Ruiz, od kterého se dostal za autovou čáru.
     
    83
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Nicola Sansone.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. V posledních minutách se spíše nehrálo, dá se očekávat minimálně tříminutové nastavení.
     
    82
    Gaspar dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec si překvapivě vybral obsazeného Triguerose, který neměl šanci projít přes střed hrací plochy.
     
    81
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Borja García, přichází Patrick Roberts.
     
    81
    Nyní zachyboval brankář Bunú, který nedokázal zachytit padající míč. Kulatý nesmysl spadl za jeho záda, jenomže za brankovou čáru už nedoputoval.
     
    80
    Pedraza se dokázal natlačit až do pokutového území, kde jeho zablokovaná rána skončila na tyči. Obrovské štěstí stálo při Gironě!
     
    79
    Také Girona si přichystala standardku, která rovněž nebyla špatná. Asenjo musel z branky, načež se mu podařilo neposedný balón vyboxovat.
     
    78
    Bacca se rozhodl přihrát Ekambimu, který ale na hranici pokutového území přišel o balón. Girona velmi dobře brání kolem vlastní šestnáctky.
     
    77
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Aday, přichází Marc Muniesa.
     
    76
    Cazorla posílal i tentokráte velice nebezpečný centr, který lehce přizvedl bránící Espinosa. Posléze si Ekambi ukopl míč za brankovou čáru.
     
    75
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Santi Cazorla, přichází Miguel Layún.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Manu Trigueros (Villarreal CF).
     
    74
    Villarreal stupňuje svůj nápor. Nyní zahrál rukou bránící Pons, což znamená, že soupeř bude zahrávat další standardní situaci.
     
    69
    Pedraza se snažil proniknout podél autové čáry, kde nakonec narazil na patřičně důrazného Porra. Autové vhazování pro Gironu.
     
    68
    Poprvé se do útočné akce zapojil také střídající Bacca, který spolupracoval s Ekambim. Girona ale odrazil i tento útok soupeře.
     
    67
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Villarreal se nemůže dostat ke své klasické hře, naopak Girona výborně pokrývá vlastní obrannou polovinu.
     
    66
    Nutno dodat, že střídání předcházelo zranění argentinského středopolaře. Ten nakonec odešel s pláčem, takový je ale fotbal.
     
    65
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Santiago Cáseres, přichází Carlos Bacca.
     
    64
    Žlutá ponorka se dostala celkem snadným způsobem až k blízkosti pokutového území, odkud zakončoval doprostřed branky Pedraza.
     
    63
    Aktivní Stuani se rozhodl agresivně dohrát situaci u zadní tyče, kde navíc fauloval Asenja. Tady to nejspíš zavánělo žlutou výstrahou.
     
    62
    Mohlo se konat fotbalově známé pořekadlo "nedáš – dostaneš". Z velké dálky zkoušel své štěstí Pons, proti jehož střele se předvedl pohotový Asenjo.
     
    61
    Cazorla se zjevil v další šanci svého týmu! Ekambi totiž poslal na jeho nohu náramný centr, po kterém prvně jmenovaný zacílil nad branku.
     
    60
    Bunú to zkoušel hodně rychlým výkopem, díky kterému se snažil nastartovat útočnou akci svého celku. Stuani tuto myšlenku ale nepochopil.
     
    59
    Žlutá ponorka si vyzkoušela další rozehrávku standardky. Cazorla rozehrál cvičeným signálem, míč se ale snesl do rukavic brankáře.
     
    58
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Anthony Lozano, přichází Aleix Garcia.
     
    57
    Najednou se domácí dostávají do hodně složité situace. Nyní totiž prohrávají o jednu branku, do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Aday (Girona FC).
     
    55
    Aby toho nebylo málo, tak měl Asenjo další práci. Tentokráte ho centrovaným pokusem vyzkoušel Porro, kterému se vzdušná nabídka příliš nezdařila.
    54. Christian STUANI - 0:1
     
    54
    Girona právě vstřelila branku!
    Tak to je šok, hosté jdou totiž do vedení! Obrana domácích se najednou rozestoupila, čehož využil García kolmicí na CHRISTIANA STUANIHO, který posléze bezpečně přehodil vyběhnuvšího Asenja.
     
    54
    Espinosa si vybral na levém křídle naběhnuvšího Adaye, který ale možná trochu zbytečně zabrzdil akci. Posléze se mu nepodařil ani centr na Lozana.
     
    53
    Zdálo se, že Lozano byl zastaven nedovoleně, jenomže hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Akce Villarrealu brzo byla u konce.
     
    52
    Lozano se pokoušel rychlostně dostat přes Ruize, který si ale protihráče pohlídal. Tentokráte bude vykopávat domácí brankář Asenjo.
     
    51
    K rozehrávce volného kopu se postavil Alcalá, který vsadil spíše jen na razanci. S přesností to už o poznání pokulhávalo.
     
    50
    Aday udělal manévr do středu hrací plochy, načež ho hodně nepříjemně fauloval Cáseres. Jednoznačný faul, standardka pro Gironu.
     
    49
    Z levé strany se o centrovaný balón do šestnáctky pokoušel Pedraza, jehož nabídku ale dokázal bezpečně odklidit pozorný Espinosa.
     
    48
    Bunú se hned v úvodu musel popasovat s těžkou přihrávkou, kterou dokázal zalepit. Následně poslal míč za středový kruh.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec žádnou branku nenabídl. Směrem dopředu byl výrazně aktivnější Villarreal, jenž sice prostřelil brankáře, hlavní sudí po poradě s videorozhodčím nakonec branku neuznal. Žlutá ponorka hrozila zejména kombinacemi v oblasti pokutového území, aktivně se jeví forvard Moreno, který si sám přichystal hned tři šance. Girona se spoléhá na rychlé protiútoky, také Asenjo si připsal několik zákroků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Morenovi dnes není přáno. Tento šikovný forvard si opět navedl míč na svojí silnější nohu, projektil ale minul vzdálenější konstrukci.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Nyní se do velkého vápna podíval také středopolař Cáseres, jehož zablokovaná rána nakonec doskákala těsně vedle brány.
     
    43
    Pedraza si gestem ruky řekl o větší pohyb svých spoluhráčů. Levý obránce nakonec musel jednat až s brankářem Asenjem.
     
    41
    Nyní na zemi skončil jeden z hostujících hráčů, který se po zákroku od Gaspara svíjí v bolestech. Na scénu přispěchal také lékařský personál.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Centrovaný balón směřoval do přehuštěného prostoru, kde se do hlavičky natlačil Juanpe. Asenjo si připsal další velmi snadný zákrok.
     
    38
    Na druhé straně celkem zariskoval vyběhnuvší Asenjo, který nakonec na centr od Adaye vůbec nedosáhl. Girona si přesto zkusí rohový kop.
    37. Neuznaná branka domácích.
     
    37
    Domácí se radovali ze vstřelené branky, jenomže hlavní sudí po poradě s videorozhodčím branku odvolává. Karl Toko Ekambi se tak kýžené branky nakonec nedočkal, pokračuje se za bezbrankového stavu.
     
    36
    Přenesení hry našlo na pravé straně volného Porra, který se záhy pokus zaskočit Asenja. Jeho rána z kroku ale neměla šanci na úspěch.
     
    35
    Moreno si opět sebíhal za obranu, jenomže rozehrávající Cáseres našel pouze nohu soupeře. Bunú bude navíc rozehrávat od branky.
     
    34
    Ruiz na nic nečekal a okamžitě se pokoušel ve středu hrací plochy najít Fornalse. Tento záměr ale přečetl také pozorný Pons.
    33. Moreno mířil těsně vedle.
     
    33
    V ochozech to opět pouze zahučelo! Trigueros předal míč Morenovi, který se pokoušel obstřelit branku. Jeho projektil skončil těsně vedle.
     
    32
    Ani třetí rohový kop Villarrealu nepřinesl kýžený úspěch, Girona se ale nemůže dostat k souvislejší práci s kulatým nesmyslem.
     
    31
    Cazorla zakroutil míč ke vzdálenější tyči, odkud ho před branku vracel González. Na poslední chvíli ale zakročil Stuani – další roh.
     
    30
    Ruiz šikovně vystihl naivní přihrávku od Adaye, posléze se k míči dostal Fornals, který ale na hranici šestnáctky nepropálil obětavého Espinosu.
     
    29
    Po hodně dlouhé době si s míčem zahrál brankář Asenjo. Domácí strážce tyčí zbytečně neriskoval, naopak polovysokým centrem našel Pedrazu.
     
    24
    Žlutá ponorka zahrávala standardku kousek od středového kruhu. K míči se postavil technik Trigueros, který raději rozehrál vedle stojícímu Cazorlovi.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Pedro Alcalá (Girona FC).
    23. Moreno trefil pouze brankáře.
     
    23
    Úvodní šance tohoto zápasu! Cazorla si všiml uličky na Morena, na kterého okamžitě cpal přihrávku. Druhý jmenovaný ale v pádu trefil vyběhnuvšího brankáře.
     
    22
    Pedraza si troufl na celkem riskantní průnik kolem Juanpeho. Hostující obránce si protihráče pohlídal, domácí ale budou opět vhazovat.
     
    21
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry. Směrem dopředu je výrazně aktivnější Villarreal, hosté spíše spoléhají na rychlé protiútoky.
     
    20
    Girona opět nezachytila pohyb protihráčů u šestnáctky. Trigueros si chtěl narazit s Fornalsem, druhý jmenovaný ale opět přetáhl zpětnou přihrávku.
     
    19
    Ekambi si naváděl míč na pravačku, když tu náhle vymyslel parádní kolmici na Fornalse, která byla ale o něco málo delší.
     
    18
    Ve středu hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl Cáseres, který evidentně zatáhl za dres Ponse. Domácí středopolař se i přesto výroku sudího diví.
     
    17
    Na pořadu dne byl vůbec první rohový kop. K rozehrávce se postavil Cazorla, jehož rozehrávku cvičeným signálem zastavil Pons.
     
    16
    Vracející se Alcalá se rozhodl zahrát na jistotu, neposedný míč totiž poslal pouze na tribunu. Žlutá ponorka se přibližuje k šestnáctce.
     
    15
    Přetahovanou ve středu hrací plochy lépe zvládl domácí celek, který ze o pár vteřinek později, zhostil autového vhazování zprava.
     
    14
    Zakončení také na druhé straně. Pons přiťukl lépe postavenému Stuanimu, který to zkoušel z kroku. Asenjo musel jeho projektil krotit nadvakrát.
     
    13
    Cazorla šikovně roztáhl hru na Gaspara, který vracel míč do nebezpečného prostoru. Tam patičkou zakončoval Ekambi, Bunú si jeho pokus pohlídal.
     
    12
    Espinosa se pokoušel přenést hru na levou stranu, jeho pokus ale skončil vysoko na tribuně. Vhazovat tak bude domácí kapitán Gaspar.
     
    11
    Vzornou práci nyní odvedl bránící Espinosa, který za sebe nepustil rychlonohého Ekambiho. Nakonec musel rychle z branky brankář Bunú.
     
    10
    Na druhé straně se Juanpe pokoušel nastartovat rychlonohého Lozana, přihrávka byla příliš prudká, míč tak skončil až za brankovou čárou.
     
    9
    Villarreal rozjel velice zdlouhavou, ale přesnou kombinaci. Na konci této akce bylo zakončení od Fornalse, které směřovalo daleko vedle brány.
     
    8
    Úvodní nedovolený zákrok tohoto zápasu. Lozano sice aktivně napadal, následně ale fauloval rozehrávajícího Ruize, čehož si všiml také hlavní sudí.
     
    7
    Porro se prodral mezi bránící dvojici protihráčů, následně jeho průnik dokázal zastavit pohotový Ruiz. Žlutá ponorka je zpět u balónu.
     
    6
    Porro posílal z pravé strany velice nadějný centr, který nakonec u malého vápna našel Granella. Hlavička druhého jmenovaného ale nebyla dobrá.
     
    5
    Juanpe se ujal autového vhazování od pravé postranní čáry, jeho nabídka našla pouze kopačku Fornalse, který zahájil protiakci.
     
    4
    Girona spustila velice důkladné napadání rozehrávky soupeře, domácí se ale z této těžké situace dokázali dostat na jedničku.
     
    3
    Domácí začali klasickou kombinací na vlastní polovině. S míčem se poprvé seznámil také Asenjo, který ho záhy poslal na druhou stranu.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Álvaro González, V. Ruiz, Pedraza – Cazorla, Cáseres, Fornals – Trigueros – G. Moreno, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Bacca, N. Sansone, J. Costa, Layún, Morlanes.

    Girona FC: Bunú – Juanpe, Espinosa, Alcalá – Porro, Pons, Granell, Aday – Lozano, B. García, Stuani.
    Náhradníci: Vito – Roberts, Muniesa, Montes, Aleix Garcia, Soni, Doumbia.

    Rozhodčí: Prieto – Villate, García.
     
    Girona FC

    Fotbalisté Girony se v minulém ročníku museli popasovat s rolí nováčka soutěže, což se jim podařilo na jedničku. Girona nakonec obsadila desátou pozici, tedy přesný střed tabulky. Domácí tým dnešního utkání mohl při troše štěstí sahat po pohárové účasti, avšak špatná forma z posledních zápasů tomu zabránila. Girona se zařadila mezi celky s nejlepší ofenzívou, na druhé straně se dobrým způsobem nejevila obrana, která dohromady inkasovala devětapadesát branek. Nejlepším střelcem celku byl uruguayský forvard Christian Stuani, který v lize nasázel úctyhodných jednadvacet branek. Girona si přes léto naplánovala hned sedm přípravných zápasů, přičemž prohrála pouze v jediném. Bylo tomu tak proti druholigovému Reusu, který zvítězil těsně 2:1. Girona vstoupila do letošního ročníku remízovým výsledkem proti nováčkovi soutěže Realu Valladolid, minulém kole na domácím stadionu nestačila na Real Madrid (1:4).
     
    Villarreal CF

    Fotbalisté Villarrealu se v uplynulé sezóně umístili na páté pozici, které je automaticky poslala do skupinové fáze Evropské ligy. Žlutá ponorka by podobné počínání chtěla zopakovat i v letošním ročníku, což se ale zatím nedaří. Domácí celek dnešního utkání narazil v úvodním kole na Real Sociedad. Žlutá ponorka se po necelých patnácti minutách dostala do vedení, nicméně Erreala dokázala zápas otočit ve svůj prospěch. I další utkání bylo velice atraktivní, tentokráte Villarreal přijel na Estadio Ramóna Sáncheze Pizjuána, kde se utkal s místní Sevillou. Tento zápas nakonec skončil bezbrankovou remízu, na které se podílel i český brankář Tomáš Vaclík.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Villarreal CF a Girona FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    David Suchý

    Branky: 54. Stuani

    Karty:   75. Trigueros (VLR), 85. M. Gaspar (VLR), 89. N. Sansone (VLR) – 23. Alcalá (GIR), 56. Aday (GIR)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:11.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, Pedraza – Cazorla (75. Layún), Cáseres (65. Bacca), Fornals – Trigueros – G. Moreno, Toko Ekambi (83. N. Sansone).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Bacca, N. Sansone, J. Costa, Layún, Morlanes.

    Girona FC: Bunú – Juanpe, Espinosa, Alcalá – Porro, Pons, Granell (C), Aday (77. Muniesa) – Lozano (58. Aleix Garcia), B. García (81. Roberts), Stuani.
    Náhradníci: Vito – Roberts, Muniesa, Montes, Aleix Garcia, Soni, Doumbia.

    Rozhodčí: Prieto – Villate, García
    thejrc.org