Česko – Slovinsko 2:0 (kon.)
konec
Česko
2:0 (1:0)
Slovinsko
Pátek 31.08.2018, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Kvalifikace mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    89
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Divišová, přichází Chlastáková.
    88. Meršnikovou zachránila od další inkasované branky tyč
     
    88
    Česko proniklo do rozevřené defenzivy. Čerstvá Kateřina Bužková skvěle našla Pavlínu Nepokojovou, jež před poloodkrytou klecí napálila pouze tyč! Poté se ještě snažila o dorážku Michaela Dubcová a Meršniková tygřím skokem vyrazila balon na rohový kop!
    85. Votíková drží čisté konto i po střele Kolblové
     
    85
    V závěru přichází také velký zákrok Barbory Votíkové! Míč si totiž při slabší chvilce české obrany našla Špela Kolblová a zblízka se jí snažila přehodit. Strážkyně české svatyně, která je ve volném čase velmi aktivní na sociálních sítích, zasáhla na jedničku.
     
    84
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Stašková, přichází Bužková.
     
    80
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Prašniková, přichází Morová.
     
    78
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází L.Martínková, přichází Nepokojová.
    75. Divišová zblízka nepřekonala Meršnikovou
     
    75
    Petra Divišová hraje skvělý zápas. Nyní se hbitou otočkou zbavila soupeřky uvnitř pokutového území, načež se snažila Meršnikovou prostřelit bodlem. Slovinská brankářka se však na čáře skvěle roztáhla a zabránila zřejmě definitivnímu rozhodnutí!
     
    69
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Čonč, přichází Makovec.
    68. Výborný zákrok Meršnikové proti střele Svitkové
     
    68
    Fantastický zákrok Meršnikové! Lucie Martínková centrovala z pravé strany po zemi. Michaele Dubcové se zakončit nepodařilo, avšak míč doputoval k volné Kateřině Svitkové, jejíž přízemní střelu brankářka reflexivně vykopla.
     
    65
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Ivanušová, přichází Kuštrinová.
    64. DIVIŠOVÁ - 2:0
     
    64
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to naše hráčky potřebovaly, přichází totiž uklidňující druhý gól! PETRA DIVIŠOVÁ nabrala na pravé straně velkou rychlost, a poté, co ji Lucie Martínková oslovila přihrávkou z říše snů, postupovala sama na branku. Ermanová jí stíhala marně a česká útočnice zakončila zkušeně po zemi. 2:0!
    43. Žlutá karta
     
    43
    Mateja Zverová se po levém křídle prodírala do otevřené defenzivy. Lucie Martínková (CZE) se jí snažila míč skluzem vypíchnout, ale trefila soupeřku a inkasuje žlutou kartu.
    40. Po akci Dubcové těsně nedosáhla na dorážku Svitková
     
    40
    Kamila Dubcová nyní nic nevymýšlela, a poté co se prosmýkla do vápna, pálila po zemi na vzdálenější tyč. Meršniková se proti její střele skvěle vytáhla a vyrazila ji před sebe, kde Svitkové zabránila v dorážce Rozmaričová!
    27. Zmatky v české defenzivě vyřešila Dubcová razantním odkopem
     
    27
    Irena Martínková si nyní vybrala slabší chvilku a podcenila situaci a tyče české brány. Důrazná Prašnikarová jí obrala o balon a přihrála do obrovské šance Čončové, která sice procedila míč za Votíkovou, ale z malého vápna jej vykopla Kamila Dubcová!
    21. Zverová promarnila šanci na vyrovnání
     
    21
    Obrovská šance hostujícího týmu! Kolblová poslala z pravé strany na první pohled nepříliš nebezpečný centr, míč ovšem proskákal až na penaltu, kde stála zcela volná Zverová! Naše fotbalistky měly obrovské štěstí, že zakončila pouze do rukavic Votíkové.
    12. SVITKOVÁ - 1:0
     
    12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už ale Slovinky odolat nedokázaly a kapitulují! Míč se dostal k Petře Vyštejnová, která jej z pravé strany skvěle zakroutila před malé vápno do kapsy mezi obranou a brankářkou. Tam si naběhla KATEŘINA SVITKOVÁ, jež nadvakrát procpala balon za Meršnikovou. 1:0!
    2. Pohotový pokus Dubcové končí těsně vedle levé tyče
     
    2
    Kamila Dubcová se prohnala po levém křídle a po zemi cpala míč do vápna. Ermanová jej odkopla pouze před Michaelu Dubcovou, jejíž přízemní pokus skončil v boční síti!

    Ondřej Belák

    Branky: 12. Svitková, 64. Divišová

    Karty:   43. L.Martínková (CZE)


    Česko: Votíková – Vyštejnová, Martínková Irena, Bartoňová – Divišová (C), Dubcová Michaela, Svitková, Dubcová Kamila, Szewieczková – Martínková Lucie, Stašková.
    Náhradníci: Růžičková – Dědinová, Bužková, Dlasková, Sedláčková, Chlastáková, Nepokojová.

    Slovinsko: Meršniková – Pršová, Agrežová, Rozmaričová, Ermanová – Čončová, Korošecová – Kolblová, Prašnikarová, Ivanušová – Zverová (C).
    Náhradníci: Zajcová – Kosová, Morová, Makovcová, Križajová, Kuštrinová, Babniková.

    Rozhodčí: Nurmustafinová – Alistratovová, Idrisovová (všechny Kazachstán).

    Diváci: 632
    thejrc.org