Liberec – Ostrava 0:0 (kon.) | Opava – Jablonec 2:0 (kon.) | Zlín – Příbram 3:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Teplice 1:1 (kon.) | Slavia – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
4:0 (2:0)
FC Viktoria Plzeň
Sobota 01.09.2018, 19:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký večer z pražského Edenu, kde se v jednom z hlavních šlágrů fotbalové Fortuna ligy střetnou dva poslední čeští mistři, Slavia Praha s Viktorií Plzeň.

    Hrát se dnes bude o první místo ligové tabulky, neboť obhájce mistrovského titulu z Plzně v úvodních šesti kolech neztratil ještě ani bod, Slavia by jej ale v případě vítězství díky lepšímu skóre předstihla.
     
    SK Slavia Praha

    Slávisté do nového ligového ročníku vstoupili stoprocentní bilancí na hřištích soupeřů, kde v úvodních třech kolech vyhráli všechny tři zápasy a to dokonce bez inkasované branky. V domácím prostředí Slavia po výhrách nad Karvinou (4:0) a Opavou (3:1) podlehla Jablonci 0:2.

    Naposledy se Slavia představila v Teplicích, odkud si odvezla hladkou výhru 3:0, když všechny branky vstřelila už v úvodním poločase a to trenér Trpišovský při skládání sestavy musel vynechat takřka celou jedenáctku zraněných či nemocných hráčů.

    Před nadcházejícím šlágrem jsou dlouhodobě mimo hru Alvir, Hromada, Jugas, Mešanović a van Buren, k dispozici nebude ani Olayinka a otazník visí nad startem Deliho se Zmrhalem, kteří také museli oželet utkání v Teplicích.

    Kromě nejvyšší soutěže Slavia bojuje také v evropských pohárech. Do Ligy mistrů se sice neprobojovala po vyřazení Dynamem Kyjev, zahraje si alespoň Evropskou ligu, kde včera dostala soupeře do základní skupiny, budou jimi Zenit Petrohrad, Girondins Bordeaux a FC Kodaň. Slavia rozehraje skupinu domácím utkání proti Bordeaxu v polovině září.

    Slavia v úvodu sezóny disponuje nejproduktivnějším útokem v lize, když během šesti zápasů vstřelila čtrnáct branek. Využila k tomu také nejdominantnější hru v soutěži, když se 133 střelami zcela suverénně vede tuto statistiku. Druhá Sparta ztrácí dvanáct střeleckých pokusů, už má ale zápas sedmého kola za sebou a třetí Liberec ještě není ani na stovce střeleckých zakončení.

    Gólové zásahy se Slavii daří rozprostřít mezi řadu hráčů, konkrétně jich už v úvodních šesti kolech bylo devět! Josef Hušbauer s Milanem Škodou skórovali třikrát, Stanislav Tecl dvakrát a dalších šest hráčů přidalo po jedné brance.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Západočeši se musejí rychle přeorientovat z pozornosti, kterou ve čtvrtek věnovali losu Ligy mistrů, na nesmírně důležitý zápas domácí ligové soutěže. Mimochodem monacký los Viktorii v milionářské soutěži přiřkl kromě CSKA Moskva a AS Řím také Real Madrid. Do bojů ve skupině Viktoria vstoupí důležitým domácím zápasem s ruským vicemistrem.

    Zatímco na letošní pohárovou premiéru si Viktoria musí ještě počkat, tak ve Fortuna lize se ji daří náramně. V úvodních šesti zápasech neztratila ani bod a při skóre 13:2 vévodí celému šestnáctičlennému poli. Hned čtyřikrát v řadě k tomu plzeňští fotbalisté využili nejtěsnější možnou fotbalovou výhru 1:0, tuto sérii olemovali výhrou 3:1 na Dukle v prvním kole a naposledy rozstříleli Mladou Boleslav 6:1.

    Hosté budou postrádat dlouhodobě zraněné Koláře a stopery Hejdu s Hájkem, ve stoperské dvojici se ale pevně usadili Hubník s Pernicou, kteří odehráli maximální možný počet ligových minut a výrazně přispěli k zatím nejlepší defenzivě v soutěži.

    Takřka s jistotou do utkání nezasáhne mladý středopolař Pavel Bucha, jenž v létě kontroverzně ukončil smlouvu ve Slavii a zamířil právě do týmu jednoho z největších rivalů sešívaných, příležitost ve Fortuna lize ale ve Vrbově výběru zatím nedostal.

    Plzeňští naopak budou moci využít Michaela Krmenčíka. Nejlepší střelec uplynulé sezóny se usadil na čele střelecké tabulky také v úvodu této sezóny a protože Viktoria odmítla nabídku Girondins Bordeaux o Krmenčíkovy služby, zůstal reprezentační útočník v plzeňském kádru a bude chtít navázat na hattrick, který vstřelil Mladé Boleslavi.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer (C), Sýkora, Zmrhal – Tecl.
    Náhradníci: Kovář – Zelený, Kúdela, Milan Škoda, Baluta, Pokorný, Frydrych.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Hrošovský, Hořava – M. Petržela, Al. Čermák, Ma. Zeman – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – Hejda, Chorý, M. Havel, J. Kovařík, Ekpai, Řezníček.

    Rozhodčí: Ardeleánu – Nádvorník, Pospíšil.
     
    Do úvodního výkopu zbývá necelá půlhodina, ochozy se začínají pomalu zaplňovat a fotbalisté se čile rozcvičují na velmi dobře připraveném trávníku vršovické arény.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Viktoria naposledy dokázala v Edenu vyhrát v dubnu 2014, od té doby se čtyřikrát vracela na západ Čech bez bodu a také dokonce bez vstřelené branky.

    Během závěru loňské sezóny Slavia porazila na domácím trávníku Plzeň 2:0 i přes neproměněnou penaltu Miroslava Stocha.
     
    Utkání bude z pozice hlavního rozhodčího řídit Petr Ardeleánu, kterému budou na čarách asistovat Ivo Nádvorník a Dušan Pospíšil, roli čtvrtého rozhodčího bude plnit Ondřej Pechanec, který už má za sebou rozhodování včerejšího utkání Sparta – Dukla.

    Videorozhodčím zápasu je Pavel Franěk, doplní jej Jiří Adam.
     
    Trojice rozhodčích přivádí hlavní aktéry dnešního duelu na pažit Eden Arény, utkání bude zahájeno během několika desítek sekund.
     
    Slávisté se v domácím prostředí představí v tradičních červeno-bílých dresech, hosté budou bojovat v oranžové barvě.
     
    Ještě před úvodním výkopem domácí fanoušky zaujal sektor jejich protějšků, kde mohou být odhadem tři stovky plzeňských příznivců, jistě se očekával větší zájem o výlet do metropole.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté se v úvodní minutě zápasu usadili na slávistické polovině, výsledkem byl ale jen nepřesný centr Limberského, který domácí fotbalisté odvrátili do zámezí.
     
    2
    První výraznou šanci měli slávisté, Stanislav Tecl rychlým sprintem pronikl po útočné polovině až do pokutového území, s jeho přízemní střelou z úhlu si brankář Kozáčik poradil.
    2. Hušbauer nádherně vyslal Tecla, jeho střelu z úhlu si pohlídal Kozáčik
     
    3
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté se brzy ujímají vedení! Stanislav Tecl byl faulován před pokutovým územím, rozhodčí Ardeleánu ale ponechal domácím výhodu, z níž těžil Jaromír Zmrhal, jehož přesný centr hlavou umístil za Kozáčikova záda TOMÁŠ SOUČEK!
    3. Tomáš SOUČEK - 1:0
     
    5
    Výkop brankáře Kozáčika ve středu hřiště zpracoval Stoch a byl povalen k zemi Martinem Zemanem, slávisté rozehrávají z místa přestupku.
     
    6
    Radim Řezník průnikem po pravém křídle vybojoval rohový kop ve prospěch Viktorie.
     
    6
    Hosté od praporku rozehráli po zemi, Milan Petržela poté střílel z velké dálky, mířil ale velmi vysoko nad domácí branku.
     
    7
    Nepřesný nákop Ngadeua na útočnou polovinu doskákal do zámezí, výkopu od branky se ujme Matúš Kozáčik, kdysi brankář právě Slavie.
     
    8
    Stoch se na boční hranici pokutového území nedokázal prosadit v souboji s Limberským, "enfant terrible" plzeňské kopané odkopl míč do středu hřiště.
     
    9
    Josef Hušbauer si dobrých třicet metrů od branky zpracoval odražený míč a okamžitě střílel, mířil ale přímo do připraveného brankáře Kozáčika.
     
    10
    Na opačné straně zpoza pokutového území střílel Aleš Čermák, jeho přízemní pokus se ale do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešel.
    10. Čermák střílel vedle pravé tyče
     
    11
    Velká nepříjemnost pro Slavii, zdravotní stav nedovoluje pokračovat Simonu Delimu, kterého nahrazuje Ondřej Kúdela.
     
    11
    Domácímu publiku se nelíbilo, že rozhodčí Ardeleánu ve středu hřiště neodpískal faul na Josefa Hušbauera, Plzeň pak rozehrála rychlou útočnou akci, v jejímž závěru po Řezníkově centru je Krmenčíkova střela sražena na rohový kop.
    11. Krásná kombinace Viktorie, Krmenčíkovu střelu zblokoval Ngadeu
     
    12
    Od praporku centroval Martin Zeman, hosté ale nedokázali výrazněji ohrozit brankáře Koláře.
     
    13
    Fanoušci Slavie se prezentují choreografií namířenou proti evropské federaci.
    13. Velká choreografie Tribuny Sever proti UEFA
     
    15
    Sýkora se po levé straně protáhl do pokutového území, kde jej našel Jan Bořil, následný Sýkorův pas před branku hosté odehráli za postranní čáru.
     
    17
    Hosté si připravili zajímavou příležitost, když Zeman dokázal odcentrovat zády k brance přes hlavu do prostoru, ke se pohyboval jen Aleš Čermák, ten ale před brankářem Kolářem nedokázal míč ze vzduchu zasáhnout!
    17. Čermák promáchl výborné nůžky od Zemana
     
    18
    Radim Řezník si naběhl na dlouhý pas za slávistickou obranu, blíže k míči měl brankář Kolář, kterého plzeňský obránce zřejmě při dohrání souboje zasáhl a poté se vracel na svůj post pořádnou oklikou, aby se vyhl pohledu rozhodčího Ardeleána.
     
    20
    Bořil u postranní čáry srazil Tomáše Hořavu, rozehrávat bude právě plzeňský středopolař.
     
    20
    Po Krmenčíkově posunutí míče do pokutového území Hušbauer včasným skluzem ukopl míč Čermákovi, z následného rohového kopu hosté nedokázali nijak střelecky zakončit.
     
    21
    Jan Bořil po souboji s Řezníkem na levém křídle padl k zemi, rozhodčí Ardeleánu nechává pokračovat ve hře.
     
    23
    Nepovedená souhra slávistů, Zmrhal přihrával do protipohybu Stochovi a volného míče se ujal brankář Kozáčik.
     
    24
    Domácí mohli vyrazit do rychlého brejku ve čtyřech proti posledním třem plzeňským zadákům, rozhodčí Ardeleánu ale odpískal nedovolený zákrok Hušbauerovi v souboji s Limberským.
     
    26
    Coufal dlouhým autem po křídle hledal daleko za plzeňskou obranou osamoceného Zmrhala, Limberský ale před slávistickým záložníkem dokázal míč odehrát.
     
    27
    Souček ve vzdušném souboji atakoval Čermáka nad rámec fotbalových pravidel, rozehrávky ve středu hřiště se ujal hostující kapitán Hubník.
     
    28
    Na trávníku se zvedají emoce, Roman Hubník v dalším souboji srazil Sýkoru, ten se na zemi drží za hlavou a Hubník inkasuje žlutou kartu, která se mu tedy vůbec nelíbí.
     
    29
    Fotbalovost se ze zápasu vytratila, naopak přibývají nedovolené zákroky, tentokrát u postranní čáry Petržela podrazil Součka.
     
    30
    Hrošovský po souhře s Limberským nedokázal proniknout do pokutového území, následně je faul pískán Čermákovi v souboji se Stochem.
     
    31
    Domácí fanoušci bouří, když souboj Tecla s Hubníkem byl posouzen jako nedovolený ze strany domácího útočníka, když publikum si přálo naopak faul na Tecla.
     
    33
    Při Bořilově centru byl na hranici pokutového území Tecl důrazně pokryt hostujícími zadáky a míč tak doletěl k brankáři Kozáčikovi.
     
    35
    Slávisté se hromadně dožadují odpískání penalty po zásahu rukou Martina Zemana v pokutovém území! Rozhodčí Ardeleánu situaci konzultuje s kolegou u videa Pavlem Fraňkem.
     
    36
    Petr Ardeleánu se ještě sám jde podívat na obrazovku.
     
    36
    Rozhodčí Ardeleánu ukazuje na bílý bod uvnitř pokutového území, Slavia bude kopat penaltu!
     
    37
    Josef Hušbauer penaltu neproměnil, když Matúš Kozáčik jeho nepříliš dobře umístěnou střelu vyráží!
     
    38
    Další pokutový kop ve prospěch Slavie!
     
    38
    Roman Hubník v pokutovém území v hlavičkovém souboji srazil Sýkoru a k obrovské nevoli hostů rozhodčí Ardeleánu odpískal další penaltu.
     
    38
    Za následné protesty je Roman Hubník navíc vyloučen.
     
    38
    Z chumlu protestujících plzeňských fotbalistů si pro žlutou kartu rozhodčí Ardeleánu vybral ještě Davida Limberského a Kozáčika.
     
    39
    Až Hubník opustí hrací prostor, penaltu zahraje Miroslav Stoch.
     
    40
    Slavia právě vstřelila branku!
    Druhou penaltu v rychlém sledu už Slavia proměňuje! Matúš Kozáčik zůstal stát na středu branky a MIROSLAV STOCH míč nasměroval k levé tyči jeho branky!
    40. Miroslav STOCH - 2:0
     
    41
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Lukáš Hejda.
     
    43
    Slavisté jsou usazeni na útočné polovině a rádi by proti oslabenému soupeři ještě ohrozili brankáře Kozáčika.
     
    44
    Tomáš Hořava po zisku míče vybojoval Coufalův faul, hosté mohou uklidnit hru.
     
    45
    Tomáš Souček si našel palebnou pozici před pokutovým územím Viktorie, jeho střelecký pokus nebezpečně zaplaval před Kozáčikem, slovenský brankář ale míč s jistotou kryje.
     
    45+1
    Rozhodčí Ardeleánu k úvodním pětačtyřiceti přidává tři nastavené minuty.
     
    45+2
    Slávisté pozvolna kombinují ve středu hřiště a v těchto momentech se dopředu neženou.
     
    45+2
    Přeci jen domácí ještě zaútočili! Coufal si na pravé straně našel volný prostor k centru, který Tecl zakončoval patičkou, mířil ale přímo do postavení brankáře Kozáčika.
     
    45+3
    V poslední nastavené minutě Martin Zeman v souboji s Coufalem ještě vybojoval rohový kop, hosté se mohou nastěhovat před domácí branku.
     
    45+3
    Zemanově centru se Slavia ubránila a to byla závěrečná akce prvního poločasu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Slávisté se brzy ujali vedení díky hlavičce Součka a dlouho tento stav kontrolovali. S postupujícím časem na trávníku začaly přibývat nedovolené zákroky.

    Emoce rostly a drama vyvrcholilo ve čtvrté desetiminutovce, kdy nejdříve rozhodčí Ardeleánu po pomoci videa odpískal pokutový kop, kterým ale Josef Hušbauer pohrdl, po pár sekundách však ve vlastním pokutovém území fauloval Hubník a rozhodčí Ardeleánu neváhal s nařízením další penalty, navíc Hubníka následně vyloučil a Miroslav Stoch v tomto případě nezaváhal a zdvojnásobil domácí vedení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po změně stran se pokračuje ve stejných sestavách, v jakých oba týmy dohrály první poločas.

    Oproti těm zahajovacím tedy Slavia s Kúdelou místo Deliho, hosté z Plzně bez Čermáka a vyloučeného Hubníka, ve stoperské dvojici Pernicu doplnil Lukáš Hejda.
     
    48
    Slávisté se usadili na útočné polovině, Souček se ale neúspěšně pokusil přenést hru k Bořilovi na levé křídlo, následně se svému spoluhráči na dálku omlouvá.
     
    49
    Coufalův pas si Stanislav Tecl přebíral v postavení mimo hru, hosté rozehrávají míč z klidu.
     
    50
    Hušbauerův pas si na pravém křídle zpracoval Coufal, následně dokázal obejít Zemana, rozhodčí Ardeleánu mu ale na radu asistenta Pospíšila píská velmi sporný nedovolený zákrok.
     
    51
    Josef Hušbauer vidí žlutou kartu za svůj pád pod nohy Luďka Pernici.
     
    52
    Hosté si vypracovali svoji největší příležitost v dosavadním průběhu zápasu!

    Levá strana defenzivy Slavie zcela propadla, když nechala naprosto osamoceného Milana Petrželu, ten ale absolutně nezvládl zakončení a míč se dokutálel k protějšímu rohovému praporku.
     
    53
    Jaromír Zmrhal potáhl míč k pokutovému území VIktorie, kde ale nepřesně hledal Stanislava Tecla a hosté přenesli hru do středu hřiště.
     
    54
    I přes velmi zdatnou snahu Stanislav Tecl nedokázal v pokutovém území ukličkovat Lukáše Hejdu.
     
    55
    Dramatická situace! Hušbauerův dělový projektil do středu branky Kozáčik jen vyrazil před sebe, kde se k míči protlačil Stanislav Tecl a hlavou přeloboval Kozáčika, se kterým se následně také srazil, rozhodčí ale viděli postavení mimo hru slávistického útočníka.
     
    56
    Matúš Kozáčik je po tvrdé srážce s Teclem velmi otřesený a aktuálně v péči lékařů.
     
    57
    Plzeňský brankář už je znovu na nohou a ve hře se může pokračovat.
     
    58
    Tomáš Hořava ve středu hřiště stáhl k zemi Josefa Hušbauera, rozhodčí Ardeleánu se v tomto případě obešel bez udělení karetního trestu a odpískal jen nedovolený zákrok plzeňského středopolaře.
     
    59
    Na Hušbauerův přetažený centr si naskočil Jaromír Zmrhal, ten se ještě snažil vrátit míč "do ohně", před brankou ale kraloval pozorný Kozáčik.
     
    60
    Ngadeu si troufl na kličku proti Petrželovi, ovšem sám se vyhnal do autu a vhazovat budou Západočeši.
     
    60
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Ubong Moses Ekpai.
     
    61
    Tomáš Souček velmi nepřesně hledal na pravém křídle rozběhnutého Coufala, hosté ale v oslabeném počtu jen stěží zakládají rychlejší protiútoky a také v tomto případě musejí v akci pokračovat jen postupným útokem.
     
    63
    Radim Řezník v rohu hřiště nedovoleně povalil k zemi Jana Bořila, Slavia bude zahrávat standardní situaci v podobě tzv. "zkráceného rohu".
     
    64
    Stochův prudký centr nebezpečně proletěl před plzeňskou brankou, nikdo jej ale zasáhnout nedokázal.
    64. Stoch poslal střílený centr do vápna, ale balon nikdo netrefil
     
    65
    Stanislav Tecl dostal průnikovou přihrávku do běhu, na hraně pokutového území mu ale čistě ukopl míč Radim Řezník. O pár chvil později se ke střeleckému zakončení dostal Jan Sýkora, trefil ale jen právě Tecla, od nějž se míč odrazil do zámezí.
     
    67
    Radim Řezník se kolem Bořila nedokázal protáhnout do pokutového území, následný pád plzeňského obránce rozhodčí Ardeleánu nijak neřešil.
     
    68
    Martin Zeman u postranní čáry nad rámec pravidel atakoval Vladimíra Coufala, následně si situaci ještě vysvětloval s pomezním rozhodčím Pospíšilem, který Zemanův faul svému kolegovi signalizoval.
     
    69
    Následný centr Jaromíra Zmrhala jen proletěl předbrankovým prostorem a rozehrávat bude moci Matúš Kozáčik.
     
    70
    Viktoria se usadila na soupeřově polovině, zatím jsou ale hosté daleko vzdáleni pokutovému území.
     
    71
    Snaha Západočechů dospěla jen ke ztrátě míče a slávisté v těchto momentech mají míč pod svoji kontrolou.
     
    71
    Stochův centr letěl mimo dosah hráčů v sešívaném dresu, domácí ale zůstávají v držení míče.
     
    71
    Slavia právě vstřelila branku!
    Součkova riskantní přihrávka před pokutovým územím doputovala k adresátu Hušbauerovi, jenž posadil míč na hlavu JAROMÍRA ZMRHALA a jeho zakončení v pádu z ostrého úhlu ke vzdálenější tyči brankář Kozáčik jen sledoval!
    71. Jaromír ZMRHAL - 3:0
     
    72
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Miroslav Stoch, přichází Alexandru Baluta.
     
    73
    Sýkora lobovanou přihrávkou hledal na levém křídle Jana Bořila, ten ale v těžké pozici nedokázal míč zkrotit v hracím území.
     
    75
    Souhra plzeňských obránců, nákop Pernici na pravé křídlo ale byl příliš dlouhý pro Radima Řezníka.
     
    76
    Za oslavných chorálů svých fanoušků slávisté pozvolna kombinují ve středu hřiště, hosté už nemají dost fyzických ani psychických sil na napadání jejich rozehrávky.
     
    77
    Po Hušbauerově centru se do odraženého míče zpoza pokutového území opřel Alexandru Baluta a brankář Kozáčik jeho prudkou střelu dokázal výborným zákrokem vyrazit.
    77. Baluta tvrdou střelou vystrašil Kozáčika
     
    78
    Následnému rohovému kopu Slavie už se hosté ubránili a byť se jim na chvíli podařilo přesunout hru na soupeřovu polovinu, tak v držení míče už jsou znovu červeno-bílí.
     
    78
    Matúš Kozáčik musel zasahovat po dalším velmi ostrém zakončení z kopačky Alexandru Baluty, míč dokázal zkrotit pod svoji kontrolu.
     
    79
    Po Bořilově přihrávce tentokrát ze střední vzdálenosti zakončoval Hušbauer, jeho technická střela ale proletěla zhruba půl metru vedle tyče plzeňské branky.
    79. Slavia při chuti, Hušbauer zkoušel technický obstřel
     
    80
    Slavia pokračuje v obléhání plzeňské branky, rohovému kopu Hušbauera se ale fotbalisté v oranžovém dokázali ubránit, míč ale hned odevzdali zpět soupeři.
     
    81
    Po dalším rohu Slavia hlavičkoval Kúdela, před brankou ale byl v ofsajdu přistižen Stanislav Tecl.
     
    82
    Alexandru Baluta je po příchodu na trávník při chuti, tentokrát se prezentoval individuálním průnikem, který na hranici pokutového území zakončil velmi nepovedenou přízemní střelou mimo branku.
     
    82
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Martin Zeman, přichází Jan Kovařík.
     
    83
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Milan Škoda.
     
    85
    Slávisté pozvolna hrají s míčem ve středu hřiště a hledají okénko v hostující defenzivě.
     
    86
    Po domácí ztrátě míče Milan Škoda nedovoleně srazil Hrošovského, hosté ale brzy o držení míče opět přišli.
     
    87
    Šlágr sedmého kola fotbalové Fortuna ligy v ochozech vršovické arény sleduje 17 338 fotbalových příznivců.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Michael Ngadeu (SK Slavia Praha).
     
    88
    Po standardní situaci Plzně si u pokutového území Slavie míč na svoji hruď zpracoval Tomáš Hořava a poté okamžitě střílel, jeho pokusu ale chyběla potřebná razance, aby výrazněji zaměstnala brankáře Koláře. Ten si připisuje první úspěšný zákrok dnešního zápasu.
    88. Viktoria poprvé vystřelila na bránu tři minuty před koncem
     
    89
    Nepřesný centr Hušbauera Limberský sklepl Hořavovi, o pár momentů později byl Hrošovský stažen k zemi Součkem a hosté mohou rozehrávat uprostřed vlastní poloviny.
     
    90+1
    Rozhodčí Ardeleánu oddaluje závěrečný hvizd o tři nastavené minuty.
     
    90+1
    Slavia právě vstřelila branku!
    Čtvrtá gólová radost slávistů v Edenu! Stanislav Tecl získal obrovské množství prostoru na levém křídle, přesným centrem našel hlavu TOMÁŠE SOUČKA a defenzivní štít domácích už podruhé v dnešním zápase překonal brankáře Kozáčika!
    90+1. Tomáš SOUČEK - 4:0
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Michael Krmenčík (FC Viktoria Plzeň).
     
    90+3
    Slávisté v euforii dohrávají zápas s míčem na vlastních kopačkách.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté pražské Slavie v domácím prostředí deklasovali Viktorii Plzeň 4:0 a dosavadní ligový lídr tak popáté v řadě z Edenu odjíždí poražen bez vstřelené branky. Západočeši navíc svému soupeři přepouštějí první místo v tabulce.
     
    Slavia otevřela gólový účet již ve třetí minutě po přesné hlavičce Tomáše Součka a určila ráz dnešního zápasu. Ten poté dlouho kontrolovala a o osudu utkání se takřka definitivně rozhodlo v závěrečné desetiminutovce prvního poločasu.

    To když rozhodčí Ardeleánu po poradě s kolegou Fraňkem u videa nařídil pokutový kop za ruku Martina Zemana a byť Josef Hušbauer nepřekonal brankáře Kozáčika, tak vzápětí Petr Ardeleánu odpískal další penaltu ve prospěch domácího týmu po sražení Sýkory Hubníkem. Při mohutných protestech si plzeňský kapitán Hubník vykoledoval červenou kartu a druhou penaltu v rychlém sledu proměnil Miroslav Stoch.

    Po změně stran Slavia využila plzeňského oslabení k výrazné územní převaze a z řady šancí vytěžila ještě dvě branky, když se střelecky prosadil i Jaromír Zmrhal a skóre uzavřel střelec úvodní branky Tomáš Souček.
     
    V ligové tabulce Slavia díky lepšímu skóre přeskočila svého dnešního soupeře, o jediný bod za nimi zůstává na dohled pražská Sparta a další bod ztrácejí Zlín s Ostravou.

    Po reprezentační přestávce Slavia zajíždí do Uherského Hradiště na stadión Slovácka, Plzeň přivítá nováčka z Opavy. (21:03:56)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 3. Souček (Zmrhal), 40. Stoch (pen.), 71. Zmrhal (Hušbauer), 90+1. Souček (Tecl)

    Karty:   51. Hušbauer (SLA), 87. Ngadeu (SLA) – 28. R. Hubník (PLZ), 38. Limberský (PLZ), 38. Kozáčik (PLZ), 90+2. Krmenčík (PLZ)   38. R. Hubník (PLZ)

    Neproměněná penalta: 37. Hušbauer (SLA), brankář Kozáčik zneškodnil


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 17:16.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli (11. Kúdela), Bořil – Souček – Stoch (72. Baluta), Hušbauer (C), Sýkora (83. Milan Škoda), Zmrhal – Tecl.
    Náhradníci: Kovář – Zelený, Kúdela, Milan Škoda, Baluta, Pokorný, Frydrych.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Hrošovský, Hořava – M. Petržela (60. Ekpai), Al. Čermák (41. Hejda), Ma. Zeman (82. J. Kovařík) – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – Hejda, Chorý, M. Havel, J. Kovařík, Ekpai, Řezníček.

    Rozhodčí: Ardeleánu – Nádvorník, Pospíšil
    bahis siteleri