Jablonec – Slavia 0:7 (kon.) | Teplice – Hr. Králové 3:0 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 8:1 (kon.)
Plzeň – Sparta 2:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (1:1)
AC Sparta Praha
Neděle 02.09.2018, 15:00 • Luční ulice, Plzeň • Juniorská liga – Čechy • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (16:51:30)
     
    Je dobojováno. Plzeň nakonec v závěru utkání strhla vedení na svou stranu, když se nechytatelnou střelou prosadil Tomáš Hájek a tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu hlavního rozhodčího. Domácí tak slaví třetí úspěch v řadě a posunují se na pátou příčku tabulky. Kontakt se špičkou tak neztrácejí. Nutno podotknout, že šlo o velmi pohledné utkání a třeba je také pochválit výkony obou brankářů, kteří mnohdy soupeřům svými zákroky zatápěli.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Marian Burda fauloval ve středu plzeňského hráče a dostává vůbec první žlutou kartu na straně hostů.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty navíc.
     
    90
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Lukáš Pihrt, přichází Ondřej Pek.
     
    90
    V obrovské šanci se po chybě hostující obrany ocitl Kryštof Pavlík, zívala před ním odkrytá branka, trefit ji však nedokázal!
     
    89
    Jakub Řezníček se utrhl a uháněl směrem k hostující brance, ovšem poslední obránce Sparty ho nakonec o míč připravil.
     
    87
    Zajímavá šance se rodila pro Abdekaldera, trpělivost domácí obrany a brankáře Sváčka se ale vyplatila a Sparta vytěžila pouze rohový kop, ze kterého následně pak nic nevymyslela.
     
    87
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Novotný, přichází Marek Radimský.
     
    85
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A z rohového kopu se viktoriáni prosazují. Za vápno se odrazil balon do míst, kde byl připravený TOMÁŠ HÁJEK, který následně pak doslova propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1. Plzeňští tak v závěru utkání strhávají vedení na svou stranu.
     
    84
    Dobrý zákrok předvedl také brankář Sparty Štorc. Ten pohotově vyrazil střelu Lukáše Pihrta a bude z toho rohový kop!
     
    83
    Centr Lukáše Pihrta mířil na bližší tyč, kde číhal Jakub Řezníček. Obrana Sparty si této situace všimla a poté zabránila nebezpečí před vlastní brankou.
     
    80
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Martin Petr, přichází Kryštof Pavlík.
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tomáš Cabadaj, přichází Baba Lamine Traoré.
     
    79
    Skvělý zákrok si připsal domácí brankář Sváček. Ten vyrazil střelu, kterou vyslal Sharani Zuberu. A poté zneškodnil i dorážku Pavla Hájka! Svými dvěma zákroky po sobě tak Plzeň hodně podržel.
     
    79
    Sparťané se z ničeho nic dostali do zajímavé šance, Ondřeji Novotnému ale klička nevyšla, udělal o jednu navíc a jeho zakončení šlo jen vysoko nad břevno.
     
    78
    K odraženému míči se dostal Martin Petr, střela mu ale nesedla a balon pak skončil úplně mimo branku. Odkop tak bude mít Patrik Štorc.
     
    76
    Jakub Řezníček nabil na volej Danielu Kolářovi, který prudkou ránou trefil jen bránícího Václava Pence. Toho zasáhl míč a ztratil rovnováhu. Uže je však na nohou a je v pořádku.
     
    74
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Arzberger, přichází Jan Pek.
     
    73
    Ke střele se dostal Sharani Zuberu, jenž střelou po zemi poslal balon jen vedle branky Plzně. Sváček tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    71
    Daniel Kolář fauloval Sharaniho Zuberu a za svůj prohřešek dostává žlutou kartu.
     
    68
    Nebezpečný centr Tomáše Arzbergera vyboxoval brankář Sparty Patrik Štorc mimo pokutové území.
     
    65
    Další pasáž hry, ve které se prakticky nic nedělo. Oba týmy bojovaly o míč, do zakončení se však nedostaly. Stále tak na ukazateli skóre svítí nerozhodný stav.
     
    61
    Tomáš Hájek zastavil Abdekaldera jen za cenu faulu a dostává žlutou kartu. Pro Plzeň je to dnes už druhý kartónek žluté barvy
     
    60
    Martin Palečko pálil z velké dálky vysoko nad plzeňskou branku Dominika Sváčka. Znovu se tak hosté po své akci nedočkali branky. Do akce tak mohou zamířit zase domácí hráči.
     
    58
    Pěkný protiútok Plzně zakončoval střelou z otočky Jakub Řezníček, ovšem znovu šel balon mimo branku Sparty.
     
    57
    Václav Svoboda po prodloužené přihrávce hledal ve vápně Jakuba Řezníčka, jenž střelou z voleje poslal míč nad břevno hostující branky.
     
    55
    Radwan Ahmed Mohamed Abdekalder uháněl podél levé postranní čáry do útoku, jeho střílenou přihrávku pak zastavil skvělým zákrokem Dominik Sváček.
     
    53
    Havel nahrál míč z pravé strany Arzbergerovi, jenž i když byl tísněn, vystřelil z první. Jeho pokus však skončil mimo tři tyče.
     
    50
    Skvělá průniková přihrávka Martina Petra vyslala do šance Václava Svobodu. Druhého jmenovaného ale zastavila včas obrana hostů a z akce Plzně nic nebylo.
     
    48
    Po centru Pavla Hájka se snažil zakončovat Radwan Ahmed Mohamed Abdekalder, ale plzeňský stoper Robin Hranáč ho dobře uhlídal a střelu mu nepovolil.
     
    46
    Oba týmy vstoupily do druhého poločasu ve stejných sestavách, jako v první části hry. Trenéři tak zatím ke střídání nesáhli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Oba celky byly směrem dopředu hodně aktivní, plzeňští fotbalisté měli ale více šancí. Ve čtyřicáté minutě otevřel skóre zápasu Tomáš Arzberger, o tři minuty později bylo však srovnáno, když se prosadil Marian Burda a stanovil tak konečné skóre první části hry. Ta druhá začne přibližně v 16:05.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po centru Milana Havla zakončoval Jakub Řezníček pouze do náruče Patrika Štorce. Více se už v první části hry nestane.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta navíc.
     
    45
    Volný přímý kop zahrál Lukáš Pihrt, ovšem obrana Sparty byla v hlavičkových soubojích lepší a nebezpečnou situaci odvrátila.
     
    43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté ještě do přestávky stihli srovnat s Plzní krok. Po centru z levé strany nedokázal zakončit Sharani Zuberu, míč se však odrazil k MARIANU BURDOVI, kterého si plzeňská obrana nepohlídala střelou z první nedal Sváčkovi šanci – 1:1. Asistence: Sharani Zuberu.
     
    42
    Tečovanou střelu hostující obránce Pavel Hájek poslal jen ke Sváčkovi, jenž dokázal zakročit.
     
    40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňané otevírají účet tohoto duelu. Po přihrávce od Svobody se dostal k míči TOMÁŠ ARZBERGER, který obehrál obránce Sparty a pak pěknou střelou k tyči zaznamenává plzeňský gól – 1:0. Asistence: Václav Svoboda.
     
    39
    Další velká šance domácích. Hranáč po centru Pihrta hlavičkoval a obrana hostů zachytila míč těsně před brankovou čárou. Hosté tak měli velké štěstí!
     
    39
    Pěkná individuální akce Milana Havla skončila na dalším skvělém zákroku Patrika Štorce, který zase pomohl svému celku.
     
    38
    Z rohu hostů paradoxně zaútočila Plzeň. Po pěkném sólu Jakuba Řezníčka střílel Lukáš Pihrt po zemi jen těsně vedle sparťanské branky!
     
    37
    Poté z rychlého protiútoku Sparty zakončoval šikovně z téměř nulového úhlu Ondřej Novotný, Sváček balon vyrazil na rohový kop.
     
    36
    Daniel Kolář zahrál rohový kop, k hlavičce se dostal Tomáš Hájek, ovšem proti němu znovu zakročil brankář Sparty Patrik Štorc.
     
    34
    Bucha vyslal střelu z dálky, míč však poslal jen vedle hostující branky, od které míč odkopne Patrik Štorc.
     
    33
    Z levé strany centroval Tomáš Cabadaj a před branku si seběhl Radwan Ahmed Mohamed Abdekalder. Jenže Sváček včas proti míči vyrazil, snížil střelecký úhel a pomohl svému týmu, který neinkasoval.
     
    30
    Po centru Řezníčka z pravé strany chtěl hlavičkovat Daniel Kolář, jenž hostující brankář chytil míč z výskoku do náruče. Oba aktéři se poté nechtěně srazili. Potřásli si rukou a hra pokračuje dále.
     
    28
    Tomáš Arzberger hlavičkoval zcela osamocený před Štorcem, míč poslal jen těsně nad břevno! Další dobrá šance Plzně.
     
    27
    Po Kolářově akci se ke střele dostal Lukáš Pihrt, ale brankář Štorc se znovu zaskvěl a jeho pokus zlikvidoval.
     
    25
    Po pěkně sehrané kombinaci prodloužil centr Petra obránce Havel k tyči, ale Patrik Štorc se po střele natáhl a zachytil míč. Další přesný zákrok hostujícího brankáře.
     
    24
    Pavel Bucha fauloval Abdekaldera ve středu hřiště a dostává za to žlutou kartu.
     
    23
    Martin Petr se pokusil o střelu z dálky. Štorc však byl připraven a zaskočit se nenechal. Bude tak mít k dispozici další odkop od své branky.
     
    21
    Pavel Hájek zakončoval nebezpečný rychlý protiútok Sparty, ovšem Robin Hranáč jeho pokus dobrým obranným zákrokem zablokoval.
     
    20
    Martin Palečko poslal vyslal nebezpečný centr od rohového praporku. Balon ale proletěl jen nad hlavami spoluhráčů a hosté se tak do zakončení nedostali.
     
    18
    Dlouho se hrálo pouze ve středu hřiště, ani jeden celek se nedokázal dostat na polovinu svého soupeře. Docházelo k nepřesným rozehrávkám.
     
    14
    Po velké chybě Václava Svobody zachytil míč Tomáš Cabadaj, jenž viděl volného Radwana Ahmeda Mohameda Abdekaldera a ten v obrovské šanci Sváčka nepřekonal!
     
    13
    Na centr Lukáše Pihrta si naskočil Robin Hranáč, ale sparťané předvedli další obranný zákrok a odhlavičkovali balon do bezpečí.
     
    12
    Arzberger centroval do vápna po zajímavé kombinaci, domácí hráči vybojovali jen rohový kop, protože obrana Sparty dokázala balon srazit za zadní čáru.
     
    10
    Nicméně akce hostů pokračovala dále, hezky se dokázal uvolnit Radwan Ahmed Mohamed Abdekalder, jenž prošel za obranu Plzně, na Sváčka si ale nepřišel.
     
    9
    Kristián Flak sice trefil jen připravenou domácí zeď, ovšem k dorážce se dostal Martin Palečko, který branku Plzně netrefil.
     
    8
    Tomáš Cabadaj byl faulován a Sparta bude moci těžit z nebezpečného volného přímého kopu kousek před velkým vápnem.
     
    7
    Milan Havel vyslal další centr z pravé strany přímo na hlavu Jakuba Řezníčka, druhý jmenovaný ale balon poslal přímo do náruče hostujícího brankáře. Ten tak bude mít další odkop.
     
    5
    Z této standardní situace nic nebylo. Marian Burda si dobře naskočil na míč a odhlavičkoval ho pryč od hostující branky.
     
    4
    Plzeňští fotbalisté poté zatlačili svého soupeře. Milan Havel centroval z pravé strany, jenže Štorc celou situaci dobře viděl a zákrokem poslal míč za zadní čáru. Rohový kop pro Plzeň.
     
    2
    Po rohovém kopu znovu střílel stejný hostující hráč, tentokráte však svůj projektil namířil jen vedle tyčky domácí branky. Sváček tak uklidní hru a odkopne míč od své branky.
     
    1
    Ovšem Sparta získala balon k sobě a dostala se do šance hned v první minutě zápasu. Sharani Zuberu střílel přímo na plzeňskou branku, Sváček míč vyrazil na rohový kop.
     
    1
    O výkop se postarali domácí fotbalisté a hned se pokusí projít do prvního útoku v tomto duelu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků už nastupují na hrací plochu a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Havel, Hranáč, Hájek, Svoboda (C) – Bucha, Petr – Pihrt, Kolář, Arzberger – Řezníček
    Náhradníci: Brož, Pek J., Patrovský, Řezáč, Pavlík, Pek O., Mařík

    AC Sparta Praha: Štorc – Červak, Penc, Burda (C), Flak, Palečko, Hájek, Cabadaj, Zuberu, Abdekalder, Novotný
    Náhradníci: Traoré, Tasić, Čajkovský, Sláma, Radimský, Ambler, Kotek

    Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Šimáček.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly na první dubnový den a tehdy byla úspěšnější Sparta Praha, jenž Plzeň porazila těsně 1:0 na svém hřišti. Plzeňští tak mají dnes svému soupeři co vracet.
     
    AC Sparta Praha

    Hosté jsou na tom totiž o mnoho lépe a mohou atakovat nejvyšší příčku. V současné době se nacházejí na třetím místě s dvanácti body. Sparťané v posledních dvou kolech zapsali čtyři body. Po remíze 1:1 v Teplicích pak plně bodovali doma, v malém derby nad pražskými Bohemians zvítězili 2:0. Do Plzně tak jedou s jasným cílem, připsat si další, nejlépe plný bodový zisk. Čeká nás tak zajímavý zápas, který si nenechte ujít.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Domácí fotbalisté jsou zatím v tabulce až na osmém místě se sedmi body. Na své konto si připsali dvě výhry, jednu remízu a tři prohry. Poslední dva duely ovšem plzeňští mladíci zvládli, když nejprve doma porazili České Budějovice 4:2 a v šestém kole pak sebrali všechny tři body na půdě Dukly Praha, když zvítězili 4:1. I dnes by rádi na dvojzápasovou šňůru navázali a doma před svými diváky byli opět úspěšní. Uvidíme, jak si proti Spartě Praha povedou.
     
    Hezké odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu opět Juniorská liga a my v rámci jejího sedmého kola budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy FC Viktoria Plzeň a AC Sparta Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 40. Arzberger, 85. Hájek – 43. Burda

    Karty:   24. Bucha (PLZ), 61. Hájek (PLZ), 71. Kolář (PLZ) – 90+1. Burda (SPA)


    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Havel, Hranáč, Hájek, Svoboda (C) – Bucha, Petr (80. Pavlík) – Pihrt (90. Ondřej Pek), Kolář, Arzberger (74. Jan Pek) – Řezníček
    Náhradníci: Brož, Pek J., Patrovský, Řezáč, Pavlík, Pek O., Mařík

    AC Sparta Praha: Štorc – Červak, Penc, Burda (C), Flak, Palečko, Hájek, Cabadaj (80. Traoré), Zuberu, Abdekalder, Novotný (87. Radimský)
    Náhradníci: Traoré, Tasić, Čajkovský, Sláma, Radimský, Ambler, Kotek

    Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Šimáček

    Diváci: 120
    thejrc.org