Cardiff – Arsenal 2:3 (kon.) | Burnley – Manchester Utd. 0:2 (kon.) | Watford – Tottenham 2:1 (kon.)
konec
Burnley FC
0:2 (0:2)
Manchester United
Neděle 02.09.2018, 17:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání čtvrtého kola Premier League mezi Burnley a Manchesterem United je u konce.

    Hostující celek se raduje ze zasloužených tří bodů, hlavní roli dnes sehráli dvě branky Romela Lukaka. Belgický útočník byl jediným úspěšným střelcem manchesterského celku. Utkání kvůli přísné červené kartě nedohrál mladíček Marcus Rashford. Hráči Burnley toho dnes moc nevymysleli, debut ovšem zažil český útočník Matěj Vydra.

    Ode mě je to tímto vše. Díky za pozornost a zase někdy u Premier League na počtěnou! (18:56:29)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hned po střídání Manchesteru United se dostal do zakončení Ander Herrera. Hostující fotbalista zakončoval z levé strany, ale střela po zemi na vzdálenější tyčku Harta nikterak neohrozila.
     
    90+2
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Paul Pogba, přichází Eric Bailly.
     
    90+1
    Sam Vokes dostal centr na zadní tyčku a do protipohybu brankáře zakončoval, de Gea ale skvěle zakročil. Další centr už zakončoval Matěj Vydra, ale ten bližší šibenici těsně minul.
     
    90
    Mezitím skončila základní hrací doba. Na Turf Mooru se budou hrát ještě čtyři minuty, které ale na výsledku už nic moc nezmění. Uvidíme, zda Burnley alespoň zdramatizuje.
     
    89
    Pogba se po faulu Lukaka dostal k míči a postupoval s ním dopředu. Dvojice hráčů jej ale čistě zastavila, pokračuje se tak útokem domácích borců.
     
    88
    Red Devils dohrávají utkání kombinační hrou na útočné polovině. Burnley se nedočkají bodového zisku ani potřetí v řadě, dnes to budou zasloužené tři body pro družinu Josého Mourinha.
     
    86
    Ben Mee upadl v zákroku s Lukakuem před vápnem, přičemž si sáhl na míč a ukryl jej pod sebou. Hra ale pokračuje jen vhazováním hostujícího celku, sudí druhý poločas moc nezvládají...
     
    85
    Domácí pěkně kombinoval před šestnáctkou a Barnes dostával míč do vápna. Rychlou přihrávku ovšem nezachytil, a tak se bude odkopávat od branky španělského gólmana číslo jedna.
     
    84
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Chris Wood, přichází Matěj Vydra.
     
    82
    Sam Vokes se následně dostal do dobré akce. Centrovaný míč našel jeho hlavu a domácí útočník zakončoval k pravé tyčce. David de Gea si vše pohlídal a míč ukryl v rukavicích.
     
    81
    Romelo Lukaku se hned po střídání dostal ve vápně ke střeleckému pokusu, ale hattrick mu přán není. Nyní zakončoval levačkou, ale míč byl ztečován na rohový kop.
     
    80
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Dwight McNeil, přichází Ashley Barnes.
    79. Měli hosté kopat druhou penaltu?
     
    79
    Diskutabilní akce! Romelo Lukaku se hnal sám na Harta, kterému udělal kličku a měl před sebou prázdnou branku. Na záda se mu ovšem pověsil hráč a belgický hráč upadl. Penalta se ale překvapivě nepískala!
     
    78
    Domácí celek se sice snaží, ale už je celkem pozdě na vstřelení dvou branek. Ale třeba se mu něco povede vymyslet a dostane se zpátky do utkání.
     
    76
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Ander Herrera.
     
    75
    Snížení mohlo přijít po centru na malé vápno, kde se jeden z domácích dostával k hlavičce. Zblízka se mu ovšem nepovedlo balon dostat do prostoru tří tyčí.

    David Panuška

    Branky: 27. R. Lukaku (Alexis Sánchez), 44. R. Lukaku

    Karty:   52. McNeil (BLY), 71. Bardsley (BLY) – 18. Alexis Sánchez (MAN), 74. Shaw (MAN), 74. R. Lukaku (MAN)   71. Rashford (MAN)

    Neproměněná penalta: 69. P. Pogba (MAN), brankář Hart zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13.
    Burnley FC: Hart – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Lennon, A. Westwood, Cork, McNeil (80. Barnes) – Hendrick (58. Vokes) – Wood (84. Vydra).
    Náhradníci: Heaton – Lowton, S. Ward, K. Long, Vokes, Barnes, Vydra.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Lindelöf, Shaw – Fellaini, N. Matić, P. Pogba (90+2. Bailly) – Lingard (76. A. Herrera), R. Lukaku, Alexis Sánchez (61. Rashford).
    Náhradníci: Grant – Bailly, Young, Fred, A. Herrera, Rashford, Martial.

    Rozhodčí: Moss – Lennard, Halliday
    thejrc.org