Groningen – Zwolle 0:1 (kon.) | Heracles – Alkmaar 3:2 (kon.) | Arnhem – Ajax 0:4 (kon.)
Feyenoord – Breda 4:2 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
4:2 (1:1)
NAC Breda
Neděle 02.09.2018, 16:45 • De Kuip, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek víkendu. (18:42:11)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:12.
     
    Svěřenci trenéra van Bronckhorsta po nepovedeném vstupu do sezóny a nečekané prohře v Graafschapu vyhráli i třetí zápas v řadě a do reprezentační pauzy půjdou z třetího místa v tabulce. Breda naopak prohrála třetí ze čtyř zápasů a spadla na barážovou 17. pozici.
     
    Je dobojováno! Feyenoord od úvodního hvizdu herně naplňoval roli favorita a ve 24. minutě se dostal do zaslouženého vedení zásluhou Robina van Persieho. Poměrně velká komplikace v cestě za vítězstvím pak nastala o deset minut později, kdy Malacia trochu zbytečně fauloval ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Nijholt. Ve zbytku poločasu byla na domácích znát nervozita, nicméně do druhé poloviny zápasu už zase nastoupili v plné formě a záhy si vytvořili několik slibných možností. Uvolnit se fanoušci rotterdamského celku mohli v 62. minutě, kdy van Persie trefil břevno a míč se od nohy van Leera odrazil do sítě. Robin van Persie pak byl i u třetího gólu, který vstřelil po rohovém kopu. Naposledy Feyenoord udeřil v 78. minutě díky Vilhenovi a později mu nemuselo příliš vadit ani snížení te Vredeho.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány dvě minuty.
     
    90
    Robin van Persie se hattricku asi nedočká, v závěru zápasu už toho má plné zuby a vypadá to, že už nemůže naplno bojovat.
     
    89
    Náročné publikum začalo lehce pískat, když se hráči Feyenoordu dobrovolně stáhli s balónem na vlastní polovinu, kde pošetřili několik desítek vteřin.
     
    88
    Zápas se dohrává v uvolněné atmosféře v hledišti i na hrací ploše. K vidění tak je pěkný ofenzivní fotbal, který dnes diváky na stadionu De Kuip rozhodně nenudil.
     
    86
    Luka Ilić chtěl získat druhou asistenci nákopem z hloubi pole. Botteghin s van der Heijdenem ale měli situaci ve vápně pod kontrolou a nechali projít míč k brankáři.
     
    85
    Hosté to nezabalili a ještě ucítili špetku naděje. Další střela ale byla hodně unáhlená a Bijlow si poradil naprosto rutinním zákrokem.
     
    84
    Tohle bránění standardní situace Breda úplně nezvládla, protože naprosto zapomněla na Erica Botteghina. Jeho hlavička z vynikající pozice však sedmým gólem zápasu neskončila.
     
    83
    Feyenoord si může napravit lehce zkaženou chuť z rohového kopu, který je pro něj už třináctý v pořadí.
    81. Mitchell te Vrede - 4:2
     
    81
    Breda právě vstřelila branku!
    Další možnost hostů už končí gólem a snížením na 2:4! Hned tři domácí fotbalisté se špatně dohodli před středovým kruhem a míč si nevzal ani jeden z nich. Z toho vznikl rychlý kontr, na jehož konci Ilić vysunul MITCHELLA TE VREDEHO. Bijlow proti němu vyběhl na penaltu, ale střela mu proletěla nad levou nohou do brány.
     
    80
    Ojedinělý útok Bredy ukončila střela Kastaneera, který to zkusil z delší vzdálenosti, ovšem nepřesně a pomalu letící míč Bijlowa rozhodně z klidu nevyvedl.
    78. Tonny VILHENA - 4:1
     
    78
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    A už je to o tři góly! Yassin Ayoub vymyslel perfektní přihrávku za obranu z půlící čáry. TONNY VILHENA nekompromisně využil zaváhání jednoho ze stoperů a běžel sám na van Leera, který jeho střelu nezastavil. Skluz vracejícího se Verschurena přišel pozdě.
     
    77
    Mohameda El Hankouriho na levé straně neposlechl míč, který mu utekl do zámezí. Zpět do hry ho vrátí van Leer, který rozhodně neprožívá nejšťastnější debut v dresu Bredy.

    Michal Břuchanský

    Branky: 24. van Persie, 62. van Leer (vla.), 72. van Persie, 78. Vilhena – 34. Nijholt, 81. te Vrede

    Karty:   33. Malacia (FEY) – 68. Nijholt (BRD)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:12.
    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste, Botteghin, van der Heijden, Malacia – Clasie, Toornstra (74. Ayoub), Vilhena, S. Berghuis – van Persie, Sam Larsson (46. El Hankouri).
    Náhradníci: Delle, Vermeer – Ayoub, El Hankouri, Nieuwkoop, Sinisterra, Tapia, van Beek, Vente, Verdonk.

    NAC Breda: van Leer – Verschueren, Koch, Mets, Leigh – Kali, Fernandes (69. Kastaneer), Nijholt, M. Rosheuvel – te Vrede, El Allouchi (77. Ilić).
    Náhradníci: Niemczycki, Zwarthoed – Carolina, Ilić, Kastaneer, Klomp, Palmer-Brown, van Hooijdonk, Sporkslede, Reuvers, Mühren.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, de Vries
    thejrc.org