Malmö Redhawks – Junosť Minsk 4:1 (kon.) | Tychy – Skellefteå 1:8 (kon.) | Něman Grodno – Zug 2:4 (kon.)
Mnichov – TPS 5:1 (kon.) | Eisbären – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Třinec – Tappara 2:8 (kon.)
Mountfield HK – Rouen 3:2 (kon.) | Kärpät – Norimberk 9:3 (kon.) | Storhamar – Djurgården 2:3 (po pr.)
Bolzano – IFK Helsinky 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Les Dragons de Rouen
Neděle 02.09.2018, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný nedělní den přeji všem příznivcům ledního hokeje! Pod Bílou věží dnes budeme sledovat další z duelů Champions Hockey League, síly mezi sebou změří domácí Mountfield HK a francouzský tým Les Dragons de Rouen.
     
    Mountfield HK

    Hradečtí mají na svém kontě zatím jediný duel Ligy mistrů, v pátek vyzvali německý Norimberk. Přestože Lvi měli po většinu zápasu herní převahu a svého soupeře přestříleli v poměru 40:16, přesto odešli jako poražený tým. Ze čtyř desítek střel totiž dokázali vstřelit jedinou branku, kdežto Ledoví Tygři se prosadili na přelomu 5. a 6. minuty hned dvakrát. Mountfield tak bude chtít tentokrát zlepšit produktivitu a získat první body v letošním ročníku CHL.
     
    Les Dragons de Rouen

    Stejně jako jejich dnešní soupeř, také Rouen sehrál v rámci skupiny F teprve první utkání. V něm vyzval finský celek Kärpät Oulu, jenž nedal Drakům příliš šancí na body. Své tažení za výhrou zahájil už ve 4. minutě a ukazatel skóre se zastavil na poměru 4:0 pro Finy. Také Francouzi tedy mají motivaci do dnešního souboje jasnou – získat první body do tabulky. Komu se ale tento úkol podaří splnit? Hradci, Rouenu, nebo dojde na dělbu bodů?
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Maxwell (D. Dvořák) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák (A), Piché, F. Pavlík, Havránek – Vopelka, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Chalupa – Pilař, Berger, Bezúch – Paulovič Trenér: Tomáš Martinec.

    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Papillon) – Chakiachvili, Roy (C), Brodeur, Makinen, Dusseau, Langlais, Reynaud, Cantagallo – Deschamps, Guttig (A), Aleardi – Koivisto, Ritz, Miklík – Lampérier (A), Caron, Thinel – Bedin, Colotti, Nesa. Trenér: Fabrice Lhenry.

    Rozhodčí: Sewell (GBR), Hribik – Brejcha, Hynek (všichni CZE).
     
    Zajímavostí v zápasech CHL je, že vždy jeden hráč z každého mužstva má na zádech místo svého obvyklého čísla písmena "TS". To znamená, že daný hráč je označen za "top scorer" svého týmu, tedy za hráče, který střílí nejvíce branek. Z hradeckého mužstva nastoupí dnes v tomto dresu Juraj Bezúch, jenž vstřelil proti Norimberku jediný východočeský gól. Za Rouen je tímto hráčem označen Mathieu Roy, jelikož Draci ještě v letošním ročníku Ligy mistrů nevstřelili branku a právě Roy vede svůj tým jako kapitán.
     
    Hokejisté obou mužstev už stojí na modrých čarách a přichází čas k vyslechnutí hymny Ligy mistrů, poté francouzské a nakonec české.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Danielu Rákosovi odskočil při převážení puku přes modrou čáru kotouč od hokejky a z první útočné akce tak nic nebylo.
     
    00:50
    Na ledě už jsou druhé pětky a ta hradecká hned zamířila směrem před rouenského brankáře.
     
    01:31
    Jenže ani jedna z nahrávek pro konečnou střelu z mezikruží se neujala a Francouzi vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    01:42
    Sébastien Piché zachytil rozehrávku a posílal puk mezi kruhy, tam ale jeho spoluhráčovi z útoku přeskočil puk hokejku.
     
    02:02
    Matěj Chalupa zpracoval křižnou nahrávku a pálil z levého kruhu, proti jeho ráně se ale Pintarič stihl přesunout.
     
    02:48
    Hradečtí jsou jednoznačně aktivnější a všechny kotouče cpou směrem na soupeřovu bránu, Francouzi Maxwella ještě pořádně neprověřili.
     
    03:42
    Po střele Oskarse Cibulskise se strhl před Pintaričovou svatyní boj o dorážku. Nejprve puk zamířil k zadnímu mantinelu, další pokus skryl pod svou výstrojí hostující brankář.
     
    04:02
    Deschamps posunul puk na Guttiga, jenž kotouč zavezl na levý kruh a vystřelil. Brandon Maxwell se ke své pravé tyči ale přilepil a nic za svá záda nepustil.
     
    04:55
    Sébastien Piché pronikl polovinou kluziště zcela sám a coby ofenzivně laděný bek se nebál ani zakončit. Střela z levého kruhu ale byla přizvednuta nad horní tyč.
     
    05:43
    Jan Berger měl co dělat, aby udržel při průchodu mezi obránci rovnováhu, i tak ale ještě stihl od pravé tyče zakončit. Trefil jenom brankářovu výstroj.
     
    06:23
    Na druhé straně chtěl využít clony před Maxwellem Mathieu Roy, jenž od modré čáry vyslal slušnou dělovku. Ta se ale odrazila od výstroje jenom do mezikruží.
     
    06:36
    Po zákroku Pintariče nastává čas první komerční pauzy, během níž se bude měřit hlasitost fandění fanoušků.
     
    07:17
    Petr Koukal si přiťukl puk s Dominikem Graňákem a po rychlé akci zakončoval střelou z pravého kruhu.
     
    08:04
    Anthony Guttig šel dopředu v akci jeden na jednoho a vypálil od levé tyče, kotouč se ale vznesl nad branku po kontaktu s holí domácího beka.
     
    08:57
    Rouen právě vstřelil branku!
    Mountfield je sice střelecky aktivnější, první branku dnešního zápasu ale střílejí hosté! Mathieu Roy dobře viděl v mezikruží postaveného NICOLASE RITZE, jemuž od pravého mantinelu směřoval střílenou nahrávku. Francouzský útočník pouze nastavil hůl a tečoval puk přesně k levé tyči – 0:1. Asistence: Mathieu Roy, Florian Chakiachvili.
    08:57 RITZ - 0:1
     
    09:52
    Hradečtí chtějí rychle se soupeřem srovnat krok a už jsou opět v útočném pásmu. Jejich první akci zastavil ofsajd, tu druhou hostující brankář.
     
    10:26
    A ohánět se teď musel Brandon Maxwell, jenž nejprve řešil závar před brankou a poté tvrdou ránu hostujícího kapitána.
     
    10:55
    A právě kapitán Draků Mathieu Roy se nyní provinil držením, což pro něj znamená dvouminutový trest. Hradečtí mají k dispozici přesilovku.
     
    11:13
    Francouzům se povedlo vyhodit přes všechny čáry, Východočeši musejí začít od vlastního brankáře.
     
    11:47
    V útočné třetině předvedli domácí jenom boj o kotouč u mantinelu, nakonec se Drakům povedlo znovu vyhodit.
     
    12:27
    Křižná nahrávka na Petra Zámorského nebyla přesná a domácí bek tak místo střely pouze máchl do prázdna.
     
    12:54
    Tomáš Vincour dostal puk do rychlé jízdy a v těsné blízkosti brankáře už neměl moc co vymýšlet. Rychle tak přistrčil kotouč do brankoviště, kde ho lapil Matija Pintarič.
     
    12:55
    Hosté jsou na ledě v plném počtu, pokračovat ve hře se bude po komerční přestávce.
     
    13:02
    Přízemní střela v podání Alexandera Aleardiho sice pro Maxwella nebezpečí nepředstavovala, přesto ji však domácí gólman přikryl lapačkou.
     
    13:25
    Lukáš Vopelka upaloval za pukem do útočného pásma, jeho rychlost ale nakonec Hradeckým nepomohla. Ofsajd.
     
    13:46
    Rána Langlaise se odrazila od bruslí bránícího hráče jenom k bočnímu mantinelu.
     
    13:52
    Přesilovku si nyní vyzkouší také rouenští Draci. Jan Berger je totiž potrestán za držení protihráče.
     
    14:09
    Juraj Bezúch vyrazil ve vlastním oslabení před hostující branku a po rychlých kličkách vyslal z levého kruhu nebezpečnou střelu, Pintarič však v bráně obstál!
     
    14:47
    Na druhé straně pálil z pravého kruhu Marc-André Thinel, a přestože puk za zády Maxwella prošel, zamířil jenom vedle levé tyče.
     
    15:55
    Dvě nepříjemné rány teď zlikvidoval Brandon Maxwell maskou, po jeho zákrocích už jsou Východočeši na ledě v pěti bruslařích.
     
    16:24
    Dominik Graňák posunul puk po modré čáře na Petra Koukala, jeho střela z první ale jenom prosvištěla vedle brankové konstrukce.
     
    17:37
    Filip Pavlík musel po sražené nahrávce velmi rychle sprintovat zpátky do obrany, neboť dopředu mířil Joel Caron. Ten se dostal k puku mezi kruhy a v rychlosti vstřelil směrem k levé tyči, jeho pokus dokázal Maxwell vykrýt.
     
    18:24
    Hradečtí hráli chvíli v ponechané výhodě, teď už se ale píská a vylučuje. Za podrážení odešel k trestoměřičům Nicolas Deschamps, přesilovka pro domácí tým. Dokáží ji Hradečtí využít ještě před přestávkou?
     
    18:49
    Východočeši se dlouho drželi v pásmu, kombinovali a vyslali na Pintariče i střelu, nakonec však nepřesná nahrávka skončila až ve středním pásmu.
     
    19:09
    A pozor, Francouzi hráli při oslabení v pěti, za což vyfasovali dvě minuty. Dlouhá dvojnásobná přesilovka pro Mountfield!
     
    19:48
    Jeden bek, druhý bek, útočník u levé tyče, nahrávka skrz brankoviště. Parádnímu ťukesi scházelo jenom přesné zakončení do odkryté brány, to však Petr Koukal nedokázal. Obrovská škoda pro domácí!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec – 11
    Rouen – 8
     
    První třetinu načali aktivněji domácí a francouzskou bránu ostřelovali více, než jejich soupeř tu hradeckou. Jenže jako první se z gólu radovali Draci, kteří sehráli pohlednou akci zakončenou přesnou tečí. Domácí poté nevyužili nabídnutou přesilovku, stejně se však vedlo také Rouenu. Ke konci dvacetiminutovky se naskytla Východočechům dobrá příležitost ke srovnání skóre – dostali k dispozici dvojnásobnou přesilovku. Do sirény ji však zužitkovat nedokázali, povede se jim to ve zbývajících 24 vteřinách ve druhé třetině? Ta začne přibližně v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Nejprve se o dorážku pokoušel hráč v mezikruží, poté ještě u pravé tyče Lukáš Cingel. Pintarič byl ale pohotový, Rouen je ve čtyřech.
     
    20:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už ale Hradečtí recept na svého soupeře našli a z klasické přesilovky vyrovnávají! Lukáš Cingel se pokoušel propasírovat puk za brankářova záda téměř z úrovně brankové čáry a na hraně brankoviště ukázal důraz TOMÁŠ VINCOUR. Ten šťouchl do puku a mezi betony ho dostal až do sítě – 1:1. Asistence: Lukáš Cingel.
    20:33 VINCOUR - 1:1
     
    20:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pouhých 23 vteřin uplynulo od prvního gólu Hradce a máme tu obrat ve skóre! V rychlé akci putoval puk od Petra Zámorského na Lukáše Vopelku, jenž ho posunul do jízdy DANIELU RÁKOSOVI. Východočeský forvard nastavil hůl a přiťukl puk za přesouvajícího se gólmana – 2:1. Asistence: Lukáš Vopelka, Petr Zámorský.
    20:56 RÁKOS - 2:1
     
    22:47
    Akci Francouzů zastavilo ofsajdové postavení, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    23:16
    Proti Nicolasi Deschampsovi se musel Maxwell pořádně natáhnout, kotouč ale dokázal odklonit do bezpečí.
     
    23:56
    Kevin Dusseau měl před sebou úplně volnou dráhu od modré čáry k bráně, a tu také využil ke střele. Brandon Maxwell ale dobře viděl a přesunul se včas, navíc puk mířil jen vedle tyče.
     
    24:24
    Draci mají možnost srovnat z početní výhody, Daniel Rákos je totiž vyloučen za sekání.
     
    24:34
    Hradci se velmi rychle povedlo vyhodit přes všechny čáry, oslabení tedy zahájil dobře.
     
    24:58
    Tentokrát se Rouenští vyhnali z pásma sami, nedokázali totiž zastavit nahrávku putující podél mantinelu.
     
    25:29
    Filip Pavlík napřáhl na modré lajně a vyslal na bránu slušnou dělovku, scházel jí ovšem směr mezi tři tyče.
     
    26:14
    Chad Langlais napálil od modré puk do prostoru brankoviště, kde měl Maxwell plnou výstroj práce s dorážkami. Nakonec však přikryl puk a rozhodčí přerušili hru.
     
    26:24
    Mountfield přečkal oslabení bez inkasování a už hraje v plném počtu.
     
    26:44
    Daniel Rákos v tísni místo spoluhráči namazal přímo na hůl soupeře, ten ovšem vzápětí o puk přišel. A tak se Rákos dostal ke střele z mezikruží, Matija Pintarič musel vytáhnout pravé rameno.
     
    27:22
    Po ofsajdovém postavení hradeckých hokejistů nastává čas pro komerční přestávku.
     
    27:32
    Další technický prohřešek Mountfieldu, tentokrát se jedná o zakázané uvolnění. Buly tak proběhne po pravici Maxwella. Mimochodem, co se této dovednosti týká, jsou na tom týmy zatím úplně stejně, každé z mužstev vyhrálo přesně 50 % vhazování.
     
    28:01
    Dusseauovo nahození podél mantinelu se neujalo, k puku se dostali domácí. Ti také hned zamířili na druhou stranu, ovšem kotouč jim přeskočil z útočného pásma do středního.
     
    28:58
    Ze střely Mathieua Brodeura toho Maxwell příliš neviděl, kotouč se ale od jeho výstroje odrazil před bránu.
     
    29:23
    Francouzští hráči si přihráli v útočné třetině rukou, což se podle pravidel nesmí. A tak se hra stěhuje do středního pásma.
     
    30:02
    Lukáš Cingel se s hokejkou v jedné ruce a pukem na bekhendové straně protlačil až před brankáře, nahrnutý puk ale Pintarič schoval ve své výstroji.
     
    30:23
    Lukáš Vopelka teď ze své hole vyslal velmi pomalý kotouč, na který se Pintarič nejprve dlouho díval, než k němu vůbec doputoval. Poté jej přikryl lapačkou před dojíždějícími protihráči.
     
    30:29
    Petr Zámorský po vhazování sjel s pukem až za úroveň brankové čáry, odkud zkoušel své štěstí. Trefil jen boční síťku.
     
    30:53
    Střelecký pokus zapsal na svůj účet také Maris Bičevskis, z pravého kruhu trefil přesně střed brány s Pintaričem v čele.
     
    31:07
    Kevin Dusseau vypálil svůj ostrý pokus z levého kruhu, Maxwell máchl pro puk lapačkou.
     
    31:43
    Filipa Pavlíka tvrdě přitlačil na mantinel Fabien Colotti, jenž si odpyká hned čtyři minuty za vražení na hrazení. Hradečtí tak budou hrát dlouhou přesilovku.
     
    32:07
    Střela Lukáše Cingela se odrazila od Pintaričovy výstroje ven z brány.
     
    32:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesně minutu po zahájení čtyřminutové přesilovky se domácí prosazují a odskakují na rozdíl dvou branek! Východočeši ujížděli na bránu v přečíslení dva na jednoho, které vyřešili velmi rychle. OSKARS CIBULSKIS vzal střelu na sebe a parádně mířenou jedovkou se trefil mezi ruku a tělo brankáře – 3:1. Asistence: Tomáš Vincour.
    32:43 CIBULSKIS - 3:1
     
    33:25
    Hradečtí navíc mají k dispozici stále početní výhodu, využili totiž zatím jenom polovinu Colottiho trestu.
     
    34:26
    Domácí kombinují v útočné třetině, ke střele se ale zatím nedostali.
     
    34:44
    Radovan Pavlík nakonec vypálil z pravého kruhu, jeho pokus ale zablokoval bránící rouenský hráč. Hosté už jsou v plném počtu.
     
    35:19
    Tomáš Vincour napřáhl ke střele, zezadu k němu ale přijel jeden z Draků a zablokoval mu hůl tak, že nemohl zakončit.
     
    35:31
    Po komerční pauze přijde na řadu francouzská přesilovka. Tomáš Vincour totiž ve vlastním útočném pásmu soupeře sekl a odpyká si na lavici hanby menší trest.
     
    35:40
    Svižný pokus Michela Miklíka skončil na Maxwellových betonech, odkud se odrazil k bočnímu hrazení.
     
    36:22
    Rouenská přesilovka právě teď končí a hrát se bude ve čtyřech na obou stranách. Loïc Lampérier vyfasoval trest za vysokou hůl.
     
    36:44
    Kotouč mají v držení domácí, byli ovšem nuceni zacouvat až k vlastnímu brankáři.
     
    37:19
    Petr Zámorský nenamířil nahrávku přesně, i přesto se ale odrazila od bruslí směrem na bránu. Tyč minula o několik desítek centimetrů.
     
    37:42
    Východočeši jsou v plném počtu a začala jejich zkrácená početní výhoda. Jako první jim je však odpískán ofsajd.
     
    37:53
    Radovan Pavlík přišel o pokusu přejít střední pásmo o puk a Lvi se museli rychle vrátit do obrany, aby včas obrali hosty o puk.
     
    38:33
    Dominik Graňák nejprve slibně vystřelil, pak ale musel pořádně šlápnout do bruslí, aby dostihl z trestné lavice se vracejícího Lampériera, jenž s kotoučem na holi mířil k bráně. Jeho střelu nakonec zastavil Maxwell.
     
    39:17
    Velmi tvrdý zákrok na Chada Langlaise předvedl Matej Chalupa, který odchází se čtyřmi minutami za vražení na hrazení na trestnou lavici. Dlouhá přesilovka nyní čeká Rouen.
     
    39:33
    Parádní zákrok teď vytáhl Brandon Maxwell! Proti Chakiachviliho ráně z kruhu, která mířila do pravého horního rohu, vyšvihl rychle svou lapačku a kotouč v ní ukryl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec – 15 (26)
    Rouen – 6 (14)
     
    Druhá perioda přinesla 21 střel na branku, dva čtyřminutové tresty a mnoho dalšího, z hlediska výsledku zápasu jsou ale zásadní především tři branky. Všechny tři padly z hradeckých holí, obrátit duel z nepříznivého stavu 0:1 se domácím povedlo dokonce během pouhých 23 vteřin. Důležitou roli hráli v prostřední části přesilovky, jelikož hned dva ze tří hradeckých gólů padly právě v početní převaze. Uvidíme, zda Rouen oplatí na startu třetí periody stejnou mincí, z jeho přesilové hry totiž zbývá ještě více než tři minuty. Třetí třetina začne přibližně v 19:15.
     
    Zajímavé také určitě je, že oba gólmani, kteří proti sobě dnes stojí v bráně, se zúčastnili letošní olympiády v Jižní Koreji. Ani Brandon Maxwell, ani Matija Pintorič, se však pod pěti kruhy přímo do brány nepodívali, všechny zápasy odchytali jejich kolegové.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Hradečtí načali oslabení v poslední třetině vyhozením přes všechny čáry.
     
    40:40
    Tentokrát se Rouen držel v pásmu dlouho, nedokázal ale získat kotouč pod stoprocentní kontrolu tak, aby stihl vystřelit.
     
    41:25
    Tak tohle bylo hodně zajímavé. Deschamps nahrnul puk do brankoviště, kde skákal Maxwell z jedné strany na druhou bez hole, aby zabránil puku dostat se za čáru. Navíc mu pomáhal ještě spoluhráč klečící na čáře a do toho všeho jeden z rozhodčích za běhu hry rovnal bránu, která se dostala ze své obvyklé pozice. Chvilku nato ještě Francouzi nastřelili tyč!
     
    41:33
    Sudí při přerušení hry zkoumali její záznam, nic pozoruhodného ale neobjevili, a tak se pokračuje dál.
     
    41:41
    Michel Miklík střílel od modré čáry, a i když razance jeho pokusu nechyběla, kotouč skončil přizvednutý v ochranné síti.
     
    41:53
    Krátce po buly se puku ujali domácí a poslali ho přes všechny čáry k hostujícímu brankáři.
     
    42:17
    Z přesilovky Rouenu zbývá ještě minuta, Draci musejí další útočnou akci zahájit až z obranné třetiny.
     
    42:40
    A zatím se jim nepovedlo přejít modrou čáru, Hradečtí teď dobře brání.
     
    42:51
    A opět míří puk až k Pintaričovi, Východočeši zatím brání dobře.
     
    43:18
    Francouzi se sice nyní dokázali konečně usadit v útočném pásmu, v tuto chvíli už jsou ale Východočeši na ledě v pěti.
     
    43:35
    Atte Makinen pálil z pravého kruhu mezi betony, ty ale Maxwell sklapl včas.
     
    44:06
    Po Koukalově ráně od modré se Matija Pintarič vrhl celým svým tělem a na letící puk doslova skočil. Vhazovat se bude tentokrát po jeho levici.
     
    44:25
    Lukáš Cingel posunul v přečíslení puk na Radovana Pavlíka, na nějž zívala poloprázdná brána. Jenž než stihl hradecký útočník vypálit, přesunul se Pintarič ke své levé tyči a kotouč vyrazil!
     
    45:27
    Před hostující brankou se střetli dva protihráči, kterým chvilku trvalo, než se z nárazu oklepali a mohli odjet na střídačku.
     
    45:52
    Jan Berger dobře zapracoval v mezikruží a posunul puk na Radka Pilaře, jenž však z pozice na pravém kruhu nenašel cestu za brankářova záda.
     
    46:08
    Po zákroku Pintariče je tu komerční přestávka. Po jejím skončení se bude vhazovat v hradeckém útočném pásmu, po pravici gólmana.
     
    46:29
    Rouen hraje v ponechané výhodě, jeden z hradeckých hokejistů se dopustil faulu.
     
    46:41
    Teď už je hra přerušena, před Maxwellem se totiž dostali k puku domácí. Na trestnou lavici putuje za podrážení Petr Koukal, Draci mají výhodu jednoho muže v poli navíc.
     
    46:42
    Hned po buly se ke kotouči dostal Sébastien Piché, jenž ho obloučkem odpálil až k Pintaričovi.
     
    47:12
    Matej Chalupa byl v šanci v oslabení hákován Anthonym Guttigem, je nařízeno trestné střílení!
     
    47:12
    Matej Chalupa trhl rameny ze strany na stranu a poté šel do bekhendového blafáku, ten ale Matija Pintorič vystihl. Po zákroku ovšem zůstal ležet u brány, bude pokračovat v chytání?
     
    47:12
    Matija Pintorič zůstává v bráně a bude pokračovat v zneškodňování hradeckých ran.
     
    47:25
    Pokus Michela Miklíka přišel od pravého mantinelu a byl nepříjemný, Maxwell ho ale okrajem své výstroje dokázal vytáhnout.
     
    48:23
    Lampérier mohl v ponechané výhodě tečovat za přesouvajícího se brankáře, kotouč se ale odrazil jen mimo levou tyč.
     
    48:23
    Sébastien Piché je za tvrdý zákrok na Joela Carona, jenž zůstal ležet u mantinelu, poslán do kabin. Vyfasoval trest 5 minut + OK za napadení a dnes už si nezahraje. Rouen má nejprve 18 vteřin dvojnásobné přesilovky a poté dlouhou klasickou!
     
    48:31
    Francouzi vyhráli buly a hned cpali puk do brány, Hradeckým se však povedlo puku chopit a poslali ho přes všechny čáry.
     
    49:13
    Domácí už jsou nějakou chvíli ve čtyřech, teď čelili střele Guttiga. Jeho tvrdá rána z pravého kruhu ale minula bránu.
     
    50:23
    Tohle se hradeckým fanouškům po právu nelíbí. Brandon Maxwell totiž parádně zastavil lapačkou střelu od modré a během vteřiny rozehrál na spoluhráče, který odpálil puk na druhý konec hřiště. Rozhodčí ale zapomněl počítat tři vteřiny a přerušil hru hned, jakmile se Maxwell puku dotkl. A přestěhoval hru zpátky do hradeckého obranného pásma.
     
    50:40
    Východočeši ale vyhodili i napodruhé a následný francouzský útok byl zastaven ofsajdem.
     
    51:00
    A znovu letěl kotouč až k Pintaričovi, který svým spoluhráčům musel pomoci s rozehrávkou.
     
    51:23
    Hradec si teď ale zkomplikoval situaci sám, Dominik Graňák totiž podrazil soupeře. A Draci mají bez vteřiny dvě minuty početní výhody pět na tři!
     
    51:45
    Francouzi dlouho kombinovali v pásmu a poté také vystřelili, odražený puk ale našli nejrychleji hradečtí, kteří jej dostali do neutrální zóny.
     
    52:18
    Marc-André Thinel po své pokusu jen obrátil hlavu ke stropu haly. Kotouč se totiž o soupeřovu hokejku dostal místo do brány do ochranné sítě.
     
    52:27
    Rouen právě vstřelil branku!
    Teď už ale mohou Francouzi slavit, dvojnásobnou početní výhodu proměnili v kontaktní branku! Domácí gólman si nebyl jistý, kde má po střele z pravého kruhu puk, a toho využil ANTHONY GUTTIG. Ten přijel k pravé tyči a došťouchl kotouč mezi gólmanovými betony do brány – 3:2. Asistence: Alexander Aleardi.
    52:27 GUTTIG - 3:2
     
    53:25
    Zbytek klasického oslabení už Východočeši ubránili a na ledě jsou po dlouhé době v plném počtu.
     
    54:07
    Graňák našel středem neutrální zóny si najíždějícího Rákose, jenž kousek za modrou posunul puk na Petra Koukala. Ten střílel křížem, ale netrefil bránu.
     
    54:47
    Nejprve Tomáši Vincourovi zblokoval střelu soupeř, chvíli nato byl před gólmanem úplně sám. Nedokázal ale z otočky rychle zakončit a puk tak skončil jen na zadním hrazení.
     
    55:45
    V obranném pásmu zatáhl za brzdu v podobě hákování Florian Chakiachvili. Po komerční přestávce tak začne hradecká přesilovka.
     
    56:05
    Daniel Rákos dostal nahrávku před brankoviště, rychle se s pukem vytočil a snažil se zakončit mezi betony. Neúspěšně.
     
    56:36
    Francouzi nyní dostali kotouč až k Maxwellovi, domácí musejí zahájit další útok od nuly.
     
    57:13
    Lukáš Cingel posílal z levého kruhu puk do ohně před bránu, tam se ho ale neujal žádný z jeho spoluhráčů.
     
    57:46
    Hosté už jsou v plném počtu, Východočeši ale stále hráli v útoku. A své kombinace zakončili nebezpečnou střelou zprava, kterou zastavil Pintarič.
     
    58:08
    Tomáš Linhart poslal oblouček z levé strany pásma na pravou, tam ale byly jenom hostující hokejky.
     
    58:38
    Cibulskisovu přízemní střelu brankář viděl a levým betonem ji vyrazil mimo.
     
    58:57
    Po Rákosově pokusu natahoval Matija Pinkarič lapačku i vyrážečku, nakonec ho dostal mimo tři tyče.
     
    59:12
    Pintarič byl už na střídačce a hostující klec tak byla volná, od středové čáry se ji snažil najít Lukáš Vopelka. O několik desítek centimetrů ale minul.
     
    Konec zápasu.
     
    Ani další pokus o trefení prázdné brány úspěšný nebyl, to už ale Hradec v tuto chvíli trápit nemusí. Dokázal totiž udržet těsný náskok 3:2 a za výhru v základní hrací době bere všechny tři body do tabulky skupiny F.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec – 12 (38)
    Rouen – 10 (24)
     
    Východočeští hráči vstoupili do utkání aktivněji už od začátku, jako první se ovšem prosadili hosté. Tento stav vydržel až do startu druhé třetiny, v níž vstřelil Hradečtí dvě branky během 23 vteřin. Následovala další domácí trefa z přesilovky, a i když Rouen ještě stihl snížit, výhru 3:2 už si Lvi pohlídali. V utkání hrály velkou roli především přesilovky – z pěti celkových branek totiž v početních výhodách padly hned tři. K vidění navíc bylo i několik dvojnásobných početních výhod, rozhodčí rozdali i jeden trest do konce utkání za napadení.
     
    V tuto chvíli se s vámi již loučím. Přeji příjemný zbytek víkendu a u dalších online přenosů z Champions Hockey League se těším na shledanou. (20:00:39)

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 21. Vincour (Cingel), 21. Rákos (Vopelka, Zámorský), 33. Cibulskis (Vincour) – 9. Ritz (Roy, Chakiachvili), 53. Guttig (Aleardi)


    Mountfield HK: Maxwell (D. Dvořák) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák (A), Piché, F. Pavlík, Havránek – Vopelka, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Chalupa – Pilař, Berger, Bezúch – Paulovič. Trenér: Tomáš Martinec.
    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Papillon) – Chakiachvili, Roy (C), Brodeur, Makinen, Dusseau, Langlais, Reynaud, Cantagallo – Deschamps, Guttig (A), Aleardi – Koivisto, Ritz, Miklík – Lampérier (A), Caron, Thinel – Bedin, Colotti, Nesa. Trenér: Fabrice Lhenry.

    Rozhodčí: Sewell (GBR), Hribik – Brejcha, Hynek (všichni CZE)

    Diváci: 2448
    ocianews.com