Vítkovice – Košice 1:2 (1:3 po s.n.) | Miskolc – Gap 0:3 (kon.) | Poprad – Znojmo 4:1 (kon.)
konec
HK Poprad
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
HC LERAM Orli Znojmo
sk Neděle 02.09.2018, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vážení športoví fanúšikovia, máme za sebou 71. ročník Tatranského pohára. Myslím, že sme videli kvalitné stretnutia, predviedli sa celky zo štyroch rôznych líg. Sledovali sme konfrontácie mužstiev z Tipsport ligy, českej Tipsport extraligy, nadnárodnej EBEL a francúzskej Ligue Magnus. Všetky zápasy sme vám na našom webe priniesli v podrobných on-line prenosoch.

    "Najlepší" turnaja:
    Najlepší brankár – Luka Gračnar (HK Poprad)
    Najlepší obranca – Lukáš Kozák (HK Poprad)
    Najlepší útočník – Norbert Abramov (Les Rapaces de Gap)
    Najlepší strelec – Allan McPherson (Orli Znojmo)

    Konečné poradie 71. ročníka Tatranského pohára:
    1. HK Poprad
    2. HC Orli Znojmo
    3. Les Rapaces de Gap
    4. DVTK Miškolc
    5. HC Košice
    6. HC Vítkovice Ridera

    Slovenský účastník Tipsport ligy HK Poprad sa stal po štyroch rokoch víťazom Tatranského pohára.

    Ďakujeme za vašu pozornosť počas všetkých prenosov zo 71. ročníka Tatranského pohára. Zápasmi vás sprevádzal Lukáš R. Ovšonka. (21:18:35)
     
    V tretej tretine sme videli najviac gólov. Tri z nich strelili domáci. Najprv sa presadil Mlynarovič, potom Bondra a na 4:1 pečatil výhru Popradu Takáč. McPherson bol jediným strelcom Znojma v tomto zápase.

    Najlepší hráči zápasu
    Znojmo – Jan Lattner
    Poprad – Dávid Bondra
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Znojmo odvolalo brankára a ešte sa to snaží aj pomocou powerplay.
     
    59:31
    Dve minúty patria Samuelovi Takáčovi, ktorý dostáva trest za podrazenie. Znojmo ešte môže streliť nejaký gól.
     
    58:55
    Stehlík spoločne s Kalusom a ďalšími spoluhráčmi akurát pretínali modrú čiaru, no nenačasovali svoj pohyb správne. Pískal sa ofsajd.
     
    58:04
    Hokejisti Znojma majú už len necelé dve minúty na to, aby ešte niečo spravili s týmto zápasom. Zatiaľ sú s pukom len v obrannom pásme a rozmýšľajú, ako ďalej.
     
    57:00
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti ešte znovu navyšujú svoje vedenie! Videli sme nádhernú spoluprácu dvojice popradských hokejistov. SAMUEL TAKÁČ najprv prihral Svitanovi pred bránku, ten už mohol zakončovať, no vrátil späť Takáčovi, ktorý si puk prikopol a potom ho nekompromisne zavesil do brány!
    Asistencie: Patrik Svitana, Samuel Mlynarovič.
     
    56:19
    Svitana sa presunul s pukom na modrú čiaru a odtiaľ sa snažil prekvapivo z otočky zakončovať. Brankár Nechvátal si však pripísal úspešný zákrok.
     
    55:00
    Poprad dal gól!
    Kamzíci si však podobnú akciu zopakovali. DÁVID BONDRA si pohybom vypýtal puk pred bránku. Dostal prihrávku od Zagrapana, následne okamžite vystrelil a popod Nechvátalove betóny skóroval!
    Asistencie: Marek Zagrapan, Jindřich Abdul.
     
    54:50
    Abdul z pravého kruhu naservíroval pred bránku Dávidovi Bondrovi, ktorý z prvej triafal iba do betónu gólmana Nechvátal!
     
    54:27
    Rýchly útok po pravom krídle podnikla znojemská dvojica. Erik Němec sa napokon rozhodol pre variantu streľby a z pravého kruhu preveril Gračnara. Brankár Popradu vytasil svoju lapačku a pohodlne do nej zachytil puk.
     
    53:31
    Marek Kalus vyštartoval s pukom dopredu a dostal sa do samostatného úniku. Prešiel až pred bránku a potom skúsil Gračnara prekvapiť strelou k vyrážačke. Slovinský gólman sa však nenechal prekonať.
     
    52:41
    Patrik Hrehorčák bol aktívny a dostal sa z pravého kruhu na os ihriska, no zakončenie mu už nevyšlo. Smerovalo tesne vedľa Nechvátalovej brány.
     
    52:03
    Jan Lattner to na Luku Gračnara vyskúšal trošku sporadicky. Príklepom nastreľoval ešte z vlastného obranného pásma a Gračnara táto strela zaskočila, skončila na ľavej žrdi.
     
    51:40
    Arturs Salija nedovolil Davidovi Bartošovi preniknúť po ľavom krídle. Dobrým zákrokom telom ho odstavil.
     
    50:51
    Adam Sedlák prekorčuľoval medzi kruhy a následne si spracoval prihrávku od spoluhráča, no strieľal iba ponad bránku.
     
    50:06
    Heizer odviedol kus fyzickej práce. Podarilo sa mu totižto z modrej čiary vytlačiť Nicolasa Hlavu do stredného pásma.
     
    49:33
    Medzi kruhy sa s pukom prebojoval Allan McPherson a snažil sa ešte prihrávkou nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov, ale už sa mu to nepodarilo.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 38. Kozák (Mlynarovič), 41. Mlynarovič (Svitana, Koyš), 55. Bondra (Zagrapan, Abdul), 57. Takáč (Svitana, Mlynarovič) – 47. McPherson (Stehlík, Lattner)


    HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Fabian (C), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda, Brejčák (A) – Svitana (A), Mlynarovič, Koyš – Bondra, Zagrapan, Abdul – Paločko, Heizer, Takáč – Hrehorčák, Paukovček, Václav
    HC LERAM Orli Znojmo: Nechvátal (Halász) – Sedlák, Parkkonen, Stehlík, Lattner, Tejnor, Oščádal, Kruckovyč – Kalus, Stretch, Luciani, Hlava, Braes, McPherson, Němec, Matuš, Mrázek, Novák, Bartoš, Guman, Špaček

    Rozhodčí: Orolin, Korba – Šoltés, Stanzel
    thejrc.org