Jekatěrinburg – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – HC Slovan 3:0 (kon.)
Jaroslavl – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čerepovec – Ufa 4:5 (po pr.) | Dynamo Moskva – Omsk 1:5 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
CSKA Moskva
Úterý 04.09.2018, 16:00 • Uralec Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:23:58)
     
    Je dobojováno! Hosté ve druhé části získali těsné vedení, následně si vypracovali několik slibných příležitostí. Ty proměnit nedokázali a v závěrečné třetině byli potrestáni třemi přesnými zásahy ze strany domácího celku. Výborný výkon v bráně Jekatěrinburgu předvedl Jakub Kovář, který inkasoval pouze jednou. Avtomobilist tak vítězí i podruhé v této sezoně, zatímco CSKA ztrácí první body.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Ilja KRIKUNOV - 3:1
     
    59:58
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí získali puk v obranné třetině, ale neuspěchali to. Přihrávku dostal úplně volný ILJA KRIKUNOV, který dokázal zamířit do odkryté klece a definitivně rozhodnout o třech bodech pro Avtomobilist! Asistence: Georgij Mišarin a Vjačeslav Litovčenko.
     
    59:31
    Hostující celek nakonec přeci jen využívá hry bez brankáře, hrát se tak bude v pěti na obou stranách, do konce zbývá necelá půlminuta.
     
    59:12
    Tohle domácím vyhovuje! Jekatěrinburg drží puk v útočné třetině, hosté se snaží napadat, na vyrovnání jim už příliš času nezbývá!
     
    58:24
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    57:34
    Domácí tým se dostal do přečíslení dva na jednoho. Paré hledal Sextona, který na kotouč nedokázal dosáhnout.
     
    57:02
    Jekatěrinburg se osvobozuje jen za cenu dlouhého výhozu do útočného pásma, zakázané uvolnění to ale nebude.
     
    56:17
    Další zákrok hostujícího gólmana přišel po střele Golyševa, vhazovat se bude po levé ruce Sorokina. Ještě předtím ale kratší úprava ledové plochy.
     
    55:41
    Další zaváhání v hostující rozehrávce, dnes už několikáté. S ránou Da Costy si Sorokin dokázal poradit a puk vyrazil před sebe!
    54:53 Alexandr KUČERJAVENKO - 2:1
     
    54:53
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté otáčí necelých pět minut před koncem třetí části vývoj tohoto utkání a dostávají se do vedení! Vypadalo to, že z celého přečíslení nic nebude, puk pak dostal do mezikruží ALEXANDR KUČERJAVENKO, který z bekhendové strany překonal Sorokina! Asistence: Ilja Krikunov.
     
    53:34
    Rozhodčím se příliš nechce vylučovat! Jekatěrinburg se dožadoval faulu, který k překvapení všech zůstává bez povšimnutí.
     
    52:24
    Hraje se především ve středním pásmu, oba celky střídají. Celá akce domácích hokejistů začíná až zpoza brány Kováře.
     
    51:45
    V posledních minutách sledujeme velmi opatrné utkání, nikdo nechce udělat chybu, která by mohla jeden či druhý tým připravit o body.
     
    50:56
    Hosté se dostávali do zajímavého přečíslení. Dva hráči však odjeli střídat a z celé akce nakonec nic nebylo, hra je znovu přerušena.
     
    50:13
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka třetí části. Plné ruce práce měl teď Kovář, který si nakonec dokázal poradit s nahozením od modré čáry.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 44. Paré (Sexton, Trjamkin), 55. Kučerjavenko (Krikunov), 60. Krikunov (Mišarin, Litovčenko) – 24. Vey (Marčenko, Kaprizov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochatskij) – Trjamkin (C), Alexej Vasilevskij, Mamkin, Mišarin, Jegoršev, Ljamin, Valitov – Česalin, Kučerjavenko, Krikunov (A) – Golyšev, S. Da Costa, Dawes (A) – Sexton, Paré, Bělousov – Litovčenko, V. Popov, Rassejkin – Obidin.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Jermakov, Pašnin, M. Robinson (A), Dahlbeck, Marčenko, Nestěrov (A), Romanov – Kalinin, Andronov (C), Tělegin – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Al. Popov, Šalunov, Slepyšev – Okulov, Světlakov, Hansen.

    Rozhodčí: Fraňo, Naumov – Bitjukov, Lazarev
    thejrc.org