Jekatěrinburg – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – HC Slovan 3:0 (kon.)
Jaroslavl – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čerepovec – Ufa 4:5 (po pr.) | Dynamo Moskva – Omsk 1:5 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Úterý 04.09.2018, 18:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Lokomotiv zvítězil se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého zápasu Kontinentální hokejové ligy. Pro tuto chvíli je to opravdu vše, a tak vám přeji příjemný zbytek úterního večera. (20:30:56)
     
    Československá stopa

    Alexander Salák (JAR) 17 zákroků, 100% úsp. zákroků
    Jakub Nakládal (JAR) 0+0, 3 střely, 20:58 čas na ledě
     
    V utkání, které patřilo jednoznačně Lokomotivu, jenž soupeře suverénně přejel. Ve druhém zápase KHL si Alexander Salák připisuje první čisté konto v nové sezóně. Ovšem výkon Sibiru byl obrovským zklamáním. Vždyť Novosibirsk celé střetnutí potýkal se špatným přechodem přes střední pásmo.

    Střely na branku: 39:17.
     
    Konec zápasu.
     
    57:58
    V souboji jeden na jednoho neuspěl domácí Nikolaj Kovalenko, který trefil právě posledního bránícího hráče do brusle.
     
    56:50
    A další pokus vyslal na branku Lokomotivu Maxim Ignatovič, ale český brankář vykoukl zpoza útočníka a schoval puk do výstroje!
     
    56:12
    Novosibirsk se snaží překonat v závěru zápasu svého bývalého spoluhráče. Jenže zakončení z hole Nikolaje Demidova zamířilo pouze vedle levé tyče.
     
    55:18
    Po dalším pokusu od modré čáry si Danny Taylor připisuje zákrok, když kotouč vyrazil k zadnímu mantinelu. Ovšem ten se vrátil před branku, kde musel kanadský gólman opět rychle reagovat a schovat jej pod lapačku.
     
    54:23
    Lokomotiv se snaží přidat šestý zásah, ale tentokrát výborně zapracoval bránící hráč, jenž zakončení zablokoval a ještě posunul hru do středního pásma.
     
    53:03
    Kanadský gólman si nachází pod palbou, ovšem další pokus z levé kruhu skončil v jeho moci.
     
    52:41
    V voleje a zároveň vrcholu levého kruhu vypálil Grigorij Denisenko. Jeho pokus letěl do vzdálenější šibenice, ale Danny Taylor předvedl parádní zákrok lapačkou!
     
    51:44
    Jaroslavl kombinuje v útočném pásmu, ale zakončení od mantinelu končí v náruči kanadského gólmana. Rušan Rafikov situaci tentokrát dosti uspěchal.
     
    50:13
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Oleg Piganovič – 5 min., faul kolenem + 2+2 min, bitka).
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Arťom Iljenko – 2+2 min, bitka).
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Oleg Piganovič – osobní trest do konce utkání, faul kolenem).
    49:52 Jegor AVERIN - 5:0
     
    49:52
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Panečku to byla akce! Nikolaj Demidov předvedl na vlastní modré čáře obrovskou hrubici a Sibir dostává bůra! JEGOR AVERIN zachytil puk a vyměnil si jej se Stěpanem Sannikovem. Prvně jmenovaný poté využil situace a umístil kotouč do branky. Asistence: Stěpan Sannikov.
     
    49:12
    Lokomotiv se hnal do útoku, jenže akce byla zastavena hned za modrou čáru. Sibir se schoval za brankou a po vystřídání rozjede další útočnou akci.
     
    47:57
    Nesmyslnou kličku na modré čáře předvedl Julius Junttila, který se spolu se spoluhráči dostává do dalšího ofsajdu. Hra se po komerční přestávce vrátí do neutrální zóny.
     
    47:18
    Další zakázané uvolnění domácí celku.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Kontiola (Loktionov, Apalkov), 23. Kovalenko (Kajumov, Afanasjev), 27. Alexejev (Afanasjev, Sannikov), 35. Kontiola (Kozun), 50. Averin (Sannikov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Nakládal, Pajgin, Koledov, Čerepanov, Afanasjev, Rafikov, Jelesin – Kozun, Kontiola, Loktionov – Denisenko, Iljenko, Korškov – Sannikov, Apalkov, Alexejev – Ivanov, Kajumov, Averin – Kovalenko.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (35. D. Taylor) – Savčenko, Morozov, Demidov, K. Alexejev, Ignatovič, Naumov, Piganovič – Bertrand, Junttila, J. Peltola – Lisin, Emmerton, Šarov – Dugin, Barbašev, Pešechonov – Zyrjanov, Pervušin, Michajlov – Romancev.

    Rozhodčí: Olenin, Sidorenko – Bersenjov, Judin
    thejrc.org