Jekatěrinburg – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – HC Slovan 3:0 (kon.)
Jaroslavl – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čerepovec – Ufa 4:5 (po pr.) | Dynamo Moskva – Omsk 1:5 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Avangard Omsk
Úterý 04.09.2018, 18:30 • VTB Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání v Moskvě navštívilo 5 112 diváků. (20:53:47)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Střely na branku v zápase

    Dynamo Moskva: 23

    Avangard Omsk: 36
     
    Je konec utkání a není pochyb o tom, že jeho vítěz si dva body za svůj výkon zaslouží. Avangard Omsk předváděl celý zápas útočný hokej, produkoval spoustu střel i šancí. Za odměnu vstřelil pět branek, většinu z nich po pěkných kombinacích. Dynamo potopila už zahajovací dvacetiminutovka, kdy dvakrát inkasovalo a muselo brzy dotahovat. Domácí se navíc první trefy dočkali až v 52. minutě, to už bylo pozdě na stahování ztráty. Moskevští mají do příště určitě co napravovat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Pětice hráčů doluje kotouč někde u střídaček, kde byl dlouho zaseknutý. Někdo z hokejistů Omsku navíc po zásahu spadl na led, snad to nebude vážné.
     
    59:15
    V dnešním zápase už nás žádné drama nečeká. Ani jedna strana se nikam netlačí a Omsk je blízko zisku dvou bodů.
     
    58:25
    Manukjan se šikovně protáhl mezi kruhy do zakončení, jenže po střele zápěstím mířil vedle pravé tyče.
     
    58:03
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a pravděpodobně také celého zápasu. I když Dynamo to ještě zkouší rychlými přechody přes střední pásmo.
     
    57:21
    Dobrá střela, kterou z levé strany poslal Brjukvin. Jenže nedokázal trefit mezírku mezi betony Bobkova. Ten je dnes velmi dobře připraven na zápas.
     
    57:06
    Domácí už se těšili na přečíslení, jenže jejich nadšení zastavil čárový rozhodčí, který správně odpískal postavení mimo hru. Následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    56:20
    Na ledě to vypadá, že se podle očekávání spíše dohrává. Najednou je pryč tlak Dynama, který jsme mohli ještě před chvílí vidět.
    55:09 Sergej ŠIROKOV - 1:5
     
    55:09
    Avangard právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto o tom, kdo si dnes odnese dva body za výhru. Dynamo tak dlouho tlačilo, až úplně zapomnělo na obranu. A to ho mohlo jedině mrzet. Před Jerjomenkem totiž vznikl zmatek a k volnému kotouči se dostal SERGEJ ŠIROKOV. Bez větších potíží ho uklidil do z poloviny odkryté brány. Avangard si tak pojišťuje náskok a pět minut před koncem znovu vede o čtyři zásahy. Asistence: Denis Zernov, Ilja Michejev.
     
    54:49
    Čas pro Dynamo Moskva nyní hodně rychle běží, navíc se hraje dlouho bez přerušení. Střel Šipačova skončila pouze na bruslích bránícího hráče.
     
    54:06
    Zdá se, že Avangard bude chtít zbytek duel ubránit. Medveděv dělal u levého mantinelu co mohl, aby vyhodil aspoň do středního pásma. To se mu nakonec podařilo.
     
    53:06
    Už je ale Dynamo zpátky v útočném pásmu. Kagarlickij zkoušel puk po ledě zamést za Bobkova, jenže netrefil se ideálně. Jde vidět, že domácí stále ještě nic nevzdávají.
     
    52:30
    Omsku se konečně podařilo otupit nátlak soupeře a dostat se do útočného pásma. Zatím z toho ale není nic velkého, jen lehké nahození na branku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 52. Alexejev (Zackrisson, Indrašis) – 3. K. Petrov (J. Medveděv), 16. A. Galimov (Pivcakin), 26. Pivcakin (Pěrežogin, A. Galimov), 46. Manukjan (Pěrežogin), 56. Širokov (Zernov, I. Michejev)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Koivisto, I. Nikulin, Volkov, Menšikov, D. Višněvskij, J. Zajcev – Kagarlickij, Alexejev, Šipačov – Boyd, Tarasov, Brjukvin – Zackrisson, Afinogenov, Indrašis – Mozer, Igumnov, Muranov – Zlobin.
    Avangard Omsk: Bobkov (Murygin) – J. Medveděv, Pokka, Pivcakin, Čudinov, Martynov, Berezin, Bondarev – Širokov, Zernov, I. Michejev – Stas, Fisenko, A. Galimov – Pěrežogin, Manukjan, K. Semjonov – Talbot, Desharnais, K. Petrov – Jaremčuk.

    Rozhodčí: Olenin, Sidorenko – Bersenjov, Judin

    Diváci: 5 112
    thejrc.org