Jekatěrinburg – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – HC Slovan 3:0 (kon.)
Jaroslavl – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čerepovec – Ufa 4:5 (po pr.) | Dynamo Moskva – Omsk 1:5 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Avangard Omsk
Úterý 04.09.2018, 18:30 • VTB Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání v Moskvě navštívilo 5 112 diváků. (20:53:47)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Střely na branku v zápase

    Dynamo Moskva: 23

    Avangard Omsk: 36
     
    Je konec utkání a není pochyb o tom, že jeho vítěz si dva body za svůj výkon zaslouží. Avangard Omsk předváděl celý zápas útočný hokej, produkoval spoustu střel i šancí. Za odměnu vstřelil pět branek, většinu z nich po pěkných kombinacích. Dynamo potopila už zahajovací dvacetiminutovka, kdy dvakrát inkasovalo a muselo brzy dotahovat. Domácí se navíc první trefy dočkali až v 52. minutě, to už bylo pozdě na stahování ztráty. Moskevští mají do příště určitě co napravovat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Pětice hráčů doluje kotouč někde u střídaček, kde byl dlouho zaseknutý. Někdo z hokejistů Omsku navíc po zásahu spadl na led, snad to nebude vážné.
     
    59:15
    V dnešním zápase už nás žádné drama nečeká. Ani jedna strana se nikam netlačí a Omsk je blízko zisku dvou bodů.
     
    58:25
    Manukjan se šikovně protáhl mezi kruhy do zakončení, jenže po střele zápěstím mířil vedle pravé tyče.
     
    58:03
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a pravděpodobně také celého zápasu. I když Dynamo to ještě zkouší rychlými přechody přes střední pásmo.
     
    57:21
    Dobrá střela, kterou z levé strany poslal Brjukvin. Jenže nedokázal trefit mezírku mezi betony Bobkova. Ten je dnes velmi dobře připraven na zápas.
     
    57:06
    Domácí už se těšili na přečíslení, jenže jejich nadšení zastavil čárový rozhodčí, který správně odpískal postavení mimo hru. Následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    56:20
    Na ledě to vypadá, že se podle očekávání spíše dohrává. Najednou je pryč tlak Dynama, který jsme mohli ještě před chvílí vidět.
    55:09 Sergej ŠIROKOV - 1:5
     
    55:09
    Avangard právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto o tom, kdo si dnes odnese dva body za výhru. Dynamo tak dlouho tlačilo, až úplně zapomnělo na obranu. A to ho mohlo jedině mrzet. Před Jerjomenkem totiž vznikl zmatek a k volnému kotouči se dostal SERGEJ ŠIROKOV. Bez větších potíží ho uklidil do z poloviny odkryté brány. Avangard si tak pojišťuje náskok a pět minut před koncem znovu vede o čtyři zásahy. Asistence: Denis Zernov, Ilja Michejev.
     
    54:49
    Čas pro Dynamo Moskva nyní hodně rychle běží, navíc se hraje dlouho bez přerušení. Střel Šipačova skončila pouze na bruslích bránícího hráče.
     
    54:06
    Zdá se, že Avangard bude chtít zbytek duel ubránit. Medveděv dělal u levého mantinelu co mohl, aby vyhodil aspoň do středního pásma. To se mu nakonec podařilo.
     
    53:06
    Už je ale Dynamo zpátky v útočném pásmu. Kagarlickij zkoušel puk po ledě zamést za Bobkova, jenže netrefil se ideálně. Jde vidět, že domácí stále ještě nic nevzdávají.
     
    52:30
    Omsku se konečně podařilo otupit nátlak soupeře a dostat se do útočného pásma. Zatím z toho ale není nic velkého, jen lehké nahození na branku.
     
    52:11
    Střela Šipačova z levé strany skončila v lapačce Bobkova, následuje ještě jedna komerční přestávka.
     
    51:31
    Hosté si celkem pochopitelně vybírají oddechový čas, potřebují se po tlaku soupeře uklidnit.
    51:31 Andrej ALEXEJEV - 1:4
     
    51:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí fanoušci se konečně dočkali, i když to trvalo docela dlouho. Nahrávku zpoza branky a následnou střelu na Bobkova dokázal z brankoviště dorazit pohotový ANDREJ ALEXEJEV, jenž měl poměrně jednoduchou práci. Jeho tým má tak ještě naději něco s výsledkem udělat, i když času do konce základní hrací doby už moc nezbývá. Asistence: Patrik Zackrisson, Miks Indrašis.
     
    50:58
    Tarasov i Galimov dostávají pětiminutové tresty za rvačku, i když kolem toho probíhaly dlouho diskuse u rozhodčích. Nakonec se ale bude moci konečně pokračovat.
     
    50:58
    Ale pozor, máme tu nečekanou bitku. V poměrně klidném závěru zápasu se do sebe pustili kohouti Tarasov a Galimov. Oba samozřejmě dostanou vyšší tresty.
     
    50:55
    Galimov nabil do druhé vlny Michejevovi, jenž vypálil z první. Trefil jen beton Jerjomenka.
     
    50:39
    Kolem Igora Bobkova bylo hodně život, ještě dva hráči v modrém aktivně doráželi puk na brankovišti. Do klece ho ale nedostali, opět ztroskotali na připraveném brankáři Omsku.
     
    50:25
    Dynamo je najednou aktivnější a je častěji na puku. Vypadá to, že vše vsadilo na útočnou kartu. Ale bude muset přesněji mířit.
     
    49:46
    Kotouč končí mimo kluziště, hra je přerušena a vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    49:28
    Šipačov lovil puk v levém rohu útočného pásma, pak mu ale nikdo nepomohl. I proto Omsk znovu nedopustil žádné lepší zakončení soupeře.
     
    48:44
    Zajcev a jeho sražená střela, která skákala před Bobkovem. Obránci Avangardu ji ale stačili zavčas uklidit do bezpečí. Vypadá to, že Dynamo dnes nemá střelecké štěstí.
     
    48:04
    Galimov vybojoval puk u levého mantinelu a získal pro Omsk útočnou třetinu. Střela z toho nakonec nebyla, ale aspoň pošetřil drahocenné vteřiny.
     
    47:16
    Ani přečíslení tři na jednoho Dynamu branku nepřineslo. Zakončující útočník Mozer minul v tutovce levou tyčku.
     
    46:53
    Maxim Afinogenov je po tvrdém zákroku ze druhé třetiny zpět na ledě, dobrá zpráva pro domácí. Nahozením z levé strany si ale na připraveného Bobkova nepřišel.
     
    46:28
    Dynamo sice vyhrálo vhazování v útočném pásmu, nedokázalo ale dobře zakombinovat. I nadále se ale drží na území soupeře.
    45:29 Arťom MANUKJAN - 0:4
     
    45:29
    Avangard právě vstřelil branku!
    V Moskvě to začíná zavánět debaklem. Stejně jako při jednom z dnešních předchozích gólů, i nyní Omsk sehrál dobře situaci po buly. Pěreržogin na modré čáře přenechal puk ARŤOMU MANUKJANOVI, který propálil Jerjomenka mezi betony. Opět to byla rána z levého kruhu a gólman Dynama toho nejspíš moc neviděl. Tuhle ztrátu bude domácí mančaft hodně těžko dohánět. Asistence: Alexander Pěrežogin.
     
    45:18
    Hned po vhazování pálil Berezin, Jerjomenko si ale na jeho pokus v pohodě počíhal a znovu přerušil hru.
     
    45:07
    Igumnov u mantinelu marně vzdoroval náporu soupeře, pak se navíc Dynamo dopustilo zbytečného zakázaného uvolnění. Domácí pořád hledají potřebnou aktivitu a přesnost.
     
    44:31
    Domácí se teprve nyní dostali k první střele ve třetí části. Nahození od modré čáry zkoušel tečovat Šipačov, jenže tečoval úplně mimo tři červené tyče.
     
    43:55
    Medveděv zkušeně zavezl puk za branku a počkal, až zbytek celé formace dostřídá. Teprve potom rozehrával. Rozehrávku na Zernova pokazil a byl z toho pouze ofsajd.
     
    43:14
    Z ničeho nic přečíslení tři na dva, které vytvořili hosté. Zase se kotouč válel někde na brankovišti a Jerjomenko ho stačil vykopnout spíš se štěstím.
     
    42:48
    Avanagrd se drží v útočném pásmu. Zatím ale beze střel, Petrov sice nahodil, ovšem hodně nepřesně.
     
    42:16
    Hraje se dlouho bez přerušení a bez větších šancí, což bude přesně vyhovovat Omsku. Šipačov pouze nahodil o zadní mantinel a jel vystřídat.
     
    41:40
    Stasova výborná práce v pravém rohu kluziště. Tam proti němu byla dvojice domácích borců, ani jeden z nich mu ale nedokázal vzít puk.
     
    41:10
    Už jen poslední okamžiky a Dynamo bude zpátky v plném počtu. Pak by se měli domácí co nejvíce tlačit do útočného pásma, pokud chtějí ještě pomýšlet na body.
     
    40:46
    Zajcevovi se podařilo vypíchnout kotouč z hole soupeře. Chvíli to vypadalo, že dokonce vyrazí sám na branku, pak ale o šanci přišel.
     
    40:15
    Avangard ještě hraje zbytek přesilovky, která začala ve druhé třetině. Podle očekávání nikam nespěchá a čeká, kde se uvolní místečko pro zakončení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za chvíli začne třetí třetina zápasu. Uvidíme ještě nějaké drama?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Dynamo Moskva: 12

    Avangard Omsk: 31
     
    Více už se toho ve druhé třetině nestane. Domácí sice předvedli několik dobrých akcí, ale opět to byli oni, kdo inkasoval. O třetí trefu Avangardu se postaral Nikita Pivcakin, který na hokejky svého mužstva dodal potřebný klid. Navíc jeho tým dobře sehrává přesilovky a dost možná je jen otázka času, než některou využije. Dokáže ještě Dynamo něco s výsledkem udělat?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Další komplikace pro Dynamo. Menšikov totiž inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění a je tu tedy opět oslabení pro Moskvu.
     
    39:06
    Začala poslední minuta druhé třetiny. Omsk sice nemá puk na hokejkách, ale drží ho dostatečně daleko od své branky.
     
    38:30
    Michejev a jeho dobrá obranná práce u mantinelu. Zatím to nevypadá, že by se měli Moskevští ve druhé části ještě k něčemu dostat.
     
    38:03
    Indrašis držel dlouho puk na hokejce, ale jen za brankou, odkud neměl komu přihrát. A tak si s ním zadáci Omsku poradili a dostali touš z obranné třetiny.
     
    37:19
    Po dlouhé době se s pukem do útočného pásma dostali hráči v modrých trikotech. Alexejev a Šipačov motali hlavy obráncům soupeře, ale zakončení jim nevyšlo podle představ.
     
    36:38
    Fanoušci Dynama si mohou oddechnout, jejich oblíbenci oslabení přestáli. Je ale jasné, že Omsk bude i ve zbytku druhé části kousat.
     
    36:17
    Širokov poslal nahození kousek nad ledem, ale kdyby jej někdo tečoval, bude hodně nebezpečné. Takhle zamířilo jen za branku.
     
    35:40
    Znovu až po dlouhé době se domácí osvobodili ze sevření. Navíc jen na pár okamžiků, sotva stačili vystřídat.
     
    35:07
    Čudinovovu ránu obrana Dynama zblokovala, nechala ale nepokrytého útočníka Michejeva, jenž málem poslal puk k levé tyči.
     
    34:33
    Zlobin se tlačil do branky, ale až zbytečně moc. Při své aktivitě srazil soupeřova brankáře, za což si nyní musí odpykat menší trest. Takže Omsk bude hrát už potřetí početní výhodu.
     
    34:02
    Nepříjemná zpráva pro Dynamo. Srážku utrpěl Maxim Afinogenov a zmizel po ní do kabiny. Snad nepůjde o nic vážného a bude moci pokračovat v zápase.
     
    33:58
    Nahozený puk do brankoviště Dynama, ještě předtím ale nepříjemná srážka, po které se z ledu horko těžko zvedá jeden hráč Moskvy. Zatím nevíme, o koho se jedná.
     
    33:25
    V plném počtu ale Omsk znovu tvoří nebezpečné akce. Z úhlu to zkoušel Bondarev, ale trefil pouze boční síťku branky.
     
    32:57
    Avangard je v plném počtu, úvodní oslabení tohoto duelu zvládl celkem obstojně, ačkoli musel odolávat tlaku.
     
    32:40
    Šipačov hledal sjíždějícího spoluhráče na brankoviště. Už už to vypadalo, že by Alexejev mohl skórovat, jenž Bobkov byl znovu skvěle připraven.
     
    32:09
    Výborný zákrok Bobkova. Proti střele z pravého kruhu stačil na poslední chvíli vytáhnout svůj beton a zabránit tak inkasování.
     
    31:37
    Až nyní se Moskva usazuje v útočném pásmu. Boyd to zkoušel střelou z prostoru mezi kruhy, ale trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    31:15
    Ovšem hosté začínají oslabení v pohodě. A co víc, získali pro sebe i útočné pásmo, protože gólman Dynama přerušil hru.
     
    30:51
    Poprvé v zápase si půjde sednou někdo z hráčů Avangardu. Jevgenij Medveděv vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Dynamo může zkusit snížit ztrátu.
     
    30:20
    Obrovská šance, kterou měla dvojice hráčů Omsku! Michejev nakonec uháněl po levé straně sám, jenže nedokázal najít mezírku ve výstroji Jerjomenka. Takové mezery v obraně jsou pro Dynamo tristní.
     
    29:40
    Po delší době sledujeme přerušenou hru, postaral se o to Igor Bobkov. Rychlé tempo utkání bude vyhovovat hlavně Omsku, který za aktuálního stavu nemá kam spěchat.
     
    29:10
    Pěrežogin už zase nebezpečný. Když však chtěl obejít posledního bránícího hráče, o šanci přišel. Jeho tým tak může aspoň dostřídat.
     
    28:48
    Indrašis zkusil překvapit Bobkova nahozením přes dva bránící hráče. Jenže kotoučem rozezvučel pouze zadní mantinel.
     
    27:58
    Omsku nyní bude stačit dávat si pozor na obranné pásmo. Ani hosté dost možná sami nečekali, že v polovině základní hrací doby povedou o tři branky.
     
    27:22
    Dynamo se snaží uklidnit hru. To se mu sice nedaří, ale podařilo se přečíslení. Avšak Šipačov minul, když zkoušel zakončit z první.
    25:38 Nikita PIVCAKIN - 0:3
     
    25:38
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Hodně dlouho se Omsk pohyboval kolem branky soupeře a posílal si jeden pas za druhým. Už to skoro vypadalo, že nepřijde žádná střela. Jenže přišla. Nahození z dálky se odrazilo na hokejku NIKITY PIVCAKINA, který kotouč po ledě uklidil za záda bezmocného Jerjomenka. Ten si puk srazil betonem do sítě po odrazu od Pivcakinovy hole. A tohle už jsou velké trable pro Dynamo. Asistence: Alexander Pěrežogin, Ansel Galimov.
     
    25:27
    Jenže Avangard zároveň neposílá žádné střely na branku.
     
    24:55
    Hokej nahoru a důl pokračuje. Avangard už asi minutu motá soka kolem jeho gólmana. Dynamo se stále nemůže dostat na kotouč a vyhodit.
     
    24:06
    Martynov možná i sám sebe překvapil střelou z první. Ta jen o kousek minula pravou tyč, skoro to vypadalo, že zapluje do klece.
     
    23:45
    Manukjan si sjel z druhé vlny na střelu zápěstím. Když ji ale vypustil, pouze minul vzdálenější tyč. Teď pro změnu na zadní vrátka zapomněli moskevští hráči.
     
    23:05
    A znovu si Bobkob vyjel hodně daleko z klece, až do pravého rohu. Měl štěstí, že mu soupeř nedokázal vypíchnout kotouč a poslat ho do sítě.
     
    22:24
    A další práce pro Bobkova. Nyní musel krotit nahození z dálky, které pro něj připravil obránce Omsku. Pokud Dynamo v první části málo střílelo, teď se snaží víc.
     
    21:55
    Domácí vyhodili přes všechny čáry. Gólman Bobkov pak vyjel riskantně rozehrávat za branku a měl co dělat, aby zabránil inkasování u levé tyče.
     
    21:19
    Tarasov a Brujkvin zkusili kombinovat za brankou soupeře. Tam jim ale kotouč nezbedně poskočil a bylo po akci. Akce Dynama dnes obecně provází hodně nepřesností.
     
    20:45
    První nápor domácích hosté v pohodě odrazili, postaral se o to Medveděv. Druhé vyhození už ale bylo jen za cenu zakázaného uvolnění, takže následuje vhazování před Bobkovem.
     
    20:20
    Dynamo ví, že musí hrát ještě více aktivně. Proto se taky hned na úvod třetiny chopilo kotouče a zkusilo zahrozit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Za chvíli začne druhá třetina utkání. Podaří se Dynamu dorovnat skóre, nebo Omsk navýší svůj náskok?
     
    Střely na branku v první třetině

    Dynamo Moskva: 3

    Avangard Omsk: 21
     
    První třetina je u konce. Avangard Omsk po ní vede zajímavým náskokem 2:0. A dá se říci, že zaslouženě. Většinou měl totiž více ze hry a sehrál i pohledné přesilovky. Z nich sice neudeřil, ale trefil se dvakrát při plném počtu hráčů na ledě. Dynamo tak má v dalších dvou třetinách co zlepšovat. Pokračovat budeme po pauze.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Ještě jedno přerušení, Omsk totiž vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    19:28
    Přesto ještě zajímavé nahození Pivcakina, které ovšem trefilo jen mantinel za brankou.
     
    19:05
    Probíhá poslední minuta zahajovací části. Vypadá to, že další branky teď neuvidíme, ani jedna strana už se nikam nežene.
     
    18:43
    Tarasov zkusil zakončit přes dva bránící hráče Avangardu, ale jen trefil jednoho z nich.
     
    18:15
    Akce Medvěděva skončila na modré čáře, na druhou stranu zamířil rychlík Brujkvin. Jenže neměl k sobě nikoho, s kým by mohl jít co nejdříve do kombinace.
     
    17:29
    Dynamo ale nehází flintu do žita a chce ještě do konce první třetiny spravit skóre. Opět ale platí, že všechny rány míří vedle.
    15:45 Ansel GALIMOV - 0:2
     
    15:45
    Avangard právě vstřelil branku!
    Vyhrané vhazování dělá divy, ne že ne. Omsk využil skvěle vypracované situace po buly na pravém kruhu a podruhé skóruje. První rána ještě nevyšla a brankář Jerjomenko ji vyrazil před sebe. Když se pak ale do kotouče kousek od modré čáry opřel Nikita Pivcakin, propálil vše, co mu stálo v cestě. Krásně vymetl místo pod horní tyčkou. Kotouč ale ještě tečoval ANSEL GALIMOV, takže gól je připsán jemu. Dynamu tedy tlak v posledních okamžicích k ničemu nebyl. Asistence: Nikita Pivcakin.
     
    15:22
    Vypadá to, že i domácí útočníci se postupně dostali do tempa. Teď jsou to pro změnu oni, kdo dělá problém obraně soka. Ale zatím z toho nedokáže vytěžit lepší střely.
     
    14:38
    Zajcev získal útočné pásmo pro svůj tým a vezl puk za branku po mantinelu. Tam si ale nepřišel na dvojici bránících hráčů soupeře.
     
    13:55
    Petrov se hnal do útočného pásma, ale byl tam dříve než kotouč. Rozhodčí píská postavení mimo hru a následuje nové buly ve středním pásmu.
     
    13:32
    Je tu reklamní pauza, hned ale budeme pokračovat.
     
    13:20
    Až po minutě a půl usilovného bránění vkuse se Moskva osvobozuje. Tohle oslabení bude stát Dynamo hodně sil, minimálně do konce první periody.
     
    12:45
    Fisenko nadvakrát zkoušel překonat Jerjomenka, podruhé zasáhl kotouč ze vzduchu. Ale ani v jednom případě se mu nepodařilo skórovat.
     
    12:15
    Jde vidět, že přesilové hry mají hosté secvičené skvěle. Dynamo opět zamykají kolem jeho branky a snaží se najít co nejlepší střeleckou pozici.
     
    11:37
    Druhý vyloučeným mužem zápasu je Jevgenij Mozer. Nechal hokejku pod bruslemi soupeře a arbitr si toho moc dobře všiml. Omsk si zahraje druhou přesilovku.
     
    11:24
    Opět Jerjomenko v akci, tentokrát si musel dávat pozor u pravé tyče. Nepříjemné nahození totiž vyslal z úhlu Pěrežogin. Ale stav zůstává stejný.
     
    10:35
    Indrašis a Afinogenov se vydali do přečíslení tři na dva. Jenže obrana Omsku je včas dobruslila. Potom si Bobkov připsal snadný zákrok lapačkou.
     
    10:04
    O přerušení se postaral gólman Jerjomenko. Raději zalehl poskakující puk na brankovišti, než aby riskoval další dorážky.
     
    09:42
    Už jsou hráči Dynama v plném počtu, mohou tak začít myslet na útok. Teď ale potřebují hlavně uklidnit hru, hraje se dlouho bez přerušení.
     
    09:01
    Už jen poslední vteřiny z trestu Afinogenova, ale pro domácí jsou pořádně horké. Puky létají z levé i pravé strany a obrana Dynama neví, kde jí hlava stojí.
     
    08:36
    Už jsou ale hokejisté v bílých dresech zpátky v útočné třetině. Desharnais se prezentoval střelou z pravého kruhu, tu ale Jerjomenko v pohodě zachytil.
     
    07:36
    Zernov se hnal za dorážkou volného puku u pravé tyče, jenže přestřelil. A tak mohla Moskva v klidu vyhodit přes všechny čáry a osvobodit se.
     
    07:25
    Uvidíme první vyloučení v zápase, sednout si jde domácí hokejista Maxim Afinogenov. Provinil se totiž sekáním proti unikajícímu soupeři. A tak je to dobrá možnost pro Omsk.
     
    06:37
    Čudinov nahodil puk za branku, kde stála dvojice hráčů hostů. Už to vypadalo, že z toho bude další problém pro Dynamo, ale nakonec Jerjomenko vůbec nezasahoval.
     
    06:12
    Následuje komerční pauza, za chvíli budeme pokračovat.
     
    06:11
    Hned se hra přesunula na druhou stranu hrací plochy, Jerjomenko pro jistotu zalehl puk, protože kolem něj bylo až moc živo.
     
    05:46
    Až nyní Dynamo vyrazilo do nebezpečné možnosti. Šipačov se zjevil na pravé straně, zakončoval z první. Jeho pokus ovšem skončil nad horní tyčkou.
     
    05:21
    Avangard tentokrát až moc spěchal do útočného pásma, čárový rozhodčí si všiml postavení mimo hru.
     
    04:48
    Igumnov přitlačil postupně dva soupeře na mantinel, jenže puk získal jen na chvilku. Pak se Omsku podařilo vyhodit aspoň za polovinu kluziště a uklidnit situaci.
     
    04:05
    Domácí chtějí oplatit stejnou mincí. Zatím ale mají problém dostat se přes střední pásmo, Avangardu první gól očividně hodně psychicky pomohl.
    02:44 Kirill PETROV - 0:1
     
    02:44
    Avangard právě vstřelil branku!
    Aktivní začátek přeci jen přinesl branku. A radují se hokejisté Omsku. Hosté ukázkově získali útočné pásmo, vyměnili si pár přihrávek a rozpohybovali obranu Dynama. Načež si útočník Omsku KIRILL PETROV udělal prostor na levém kruhu a přes bránící hokejisty vypálil. Uspěl, trefil přesně prostor mezi betony Jerjomenka. Moskevský celek tak bude nucen od začátku dohánět ztrátu. Asistence: Jevgenij Medveděv.
     
    02:15
    Vypadá to, že dnes nebude ani jedna strana na nic čekat, nejspíš nás čeká pěkný útočný hokej. Aspoň soudě dle aktivního začátku.
     
    01:33
    Poprvé v útočné třetině a akci také Avangard. Jenže šanci nevyužil a na druhou stranu si udělal výlet Afinogenov, jenž bekhendem těsně přestřelil horní tyčku.
     
    01:07
    Brujkvin vyhodil přes všechny čáry, ale někdo ve středním pásmu se dotkl kotouče, takže se nejedná o zakázané uvolnění.
     
    00:40
    Oba týmy poprvé střídají, jeden z beků Moskvy pozdržel hru za svou brankou. Je jasné, že na úvod nebude chtít udělat nikdo chybu.
     
    00:08
    Na úvodním buly si lépe vedli domácí hráči. Šipačov se hned snažil nahodit kotouč dopředu, ale trefil jen protihráče před sebou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V hostující brance se představí Igor Bobkov, domácí klec bude hlídat Alexander Jerjomenko.
     
    Ještě si hala poslechne ruskou hymnu, jak je na zápasech KHL tradicí.
     
    Hráči už jsou na ledové ploše, za chvíli se bude moci vhodit úvodní buly.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za patnáct minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Koivisto, I. Nikulin, Volkov, Menšikov, D. Višněvskij, J. Zajcev – Kagarlickij, Alexejev, Šipačov – Boyd, Tarasov, Brjukvin – Zackrisson, Afinogenov, Indrašis – Mozer, Igumnov, Muranov – Zlobin.

    Avangard Omsk: Bobkov (Murygin) – J. Medveděv, Pokka, Pivcakin, Čudinov, Martynov, Berezin, Bondarev – Širokov, Zernov, I. Michejev – Stas, Fisenko, A. Galimov – Pěrežogin, Manukjan, K. Semjonov – Talbot, Desharnais, K. Petrov – Jaremčuk.

    Rozhodčí: Olenin, Sidorenko – Bersenjov, Judin.
     
    Vítejte u dnešního utkání Kontinentální hokejové ligy. Budeme sledovat duel dvou týmů, které zažily mírně odlišný start do ročníku. Dynamo Moskva narazí na Avangard Omsk.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani v jednom z týmů nenastupuje žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly v minulé sezoně, a to 27. listopadu loňského roku. Dynamo Moskva doma přivítalo Avangard Omsk a zvítězilo těsným poměrem 2:1.
     
    DYNAMO MOSKVA

    Dynamo má hned na úvod sezony 2018/2019 dobrou možnost získat pár bodů do tabulky. Všechny čtyři první utkání totiž sehraje na domácím kluzišti. Je ale pravda, že zahajovací partie moskevskému celku nevyšla na sto procent. Bral totiž jeden bod do tabulky za prohru po prodloužení s Ufou. Kromě Avangardu Omsk se ještě v následujících dnech utká se Sibirem Novosibirsk a CSKA Moskva. Pak jej čeká cesta do lotyšské Rigy a na Slovensko do Bratislavy.

    Je dost možné, že se výsledek domácí čtveřice zápasů projeví i na působení před diváky jiných mančaftů. Mimochodem, v loňské základní části Dynamo Moskva pralo až devátou příčku západní konference a osmnáctou v celé lize, takže má rozhodně co zlepšovat.
     
    AVANGARD OMSK

    Hokejisté Omsku vstoupili do nového ročníku Kontinentální hokejové ligy nejlépe, jak jen mohli. Zatím jediný odehraný duel na ledě Lokomotivu Jaroslavl ovládli jednoznačně 4:0 a do utkání v Moskvě si přivezou psychickou i střeleckou pohodu. Tři ze čtyři branek nasázeli během druhé třetiny, kdy se trefili Maxime Talbot, Sergej Širokov a Michail Fisenko. Co ale Avangardu rozhodně na psychické pohodě nepřidává, je situace ohledně jejich stadionu. Vzhledem k jeho nezpůsobilosti bude muset domácí střetnutí odehrát až na okraji Moskvy, což je zklamání především pro fanoušky.

    Omsk se díky zisku dvou bodů do tabulky dostal na prozatímní druhou příčku východní konference. Avšak pořadí prozatím není rozhodující. Podaří se Avangardu navázat na dobrý rozjezd v Jaroslavli a zvítězit také před diváky v hlavním městě Ruska?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 52. Alexejev (Zackrisson, Indrašis) – 3. K. Petrov (J. Medveděv), 16. A. Galimov (Pivcakin), 26. Pivcakin (Pěrežogin, A. Galimov), 46. Manukjan (Pěrežogin), 56. Širokov (Zernov, I. Michejev)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Koivisto, I. Nikulin, Volkov, Menšikov, D. Višněvskij, J. Zajcev – Kagarlickij, Alexejev, Šipačov – Boyd, Tarasov, Brjukvin – Zackrisson, Afinogenov, Indrašis – Mozer, Igumnov, Muranov – Zlobin.
    Avangard Omsk: Bobkov (Murygin) – J. Medveděv, Pokka, Pivcakin, Čudinov, Martynov, Berezin, Bondarev – Širokov, Zernov, I. Michejev – Stas, Fisenko, A. Galimov – Pěrežogin, Manukjan, K. Semjonov – Talbot, Desharnais, K. Petrov – Jaremčuk.

    Rozhodčí: Olenin, Sidorenko – Bersenjov, Judin

    Diváci: 5 112
    thejrc.org