Jekatěrinburg – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – HC Slovan 3:0 (kon.)
Jaroslavl – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čerepovec – Ufa 4:5 (po pr.) | Dynamo Moskva – Omsk 1:5 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Avangard Omsk
Úterý 04.09.2018, 18:30 • VTB Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:09 Sergej ŠIROKOV - 1:5
     
    55:09
    Avangard právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto o tom, kdo si dnes odnese dva body za výhru. Dynamo tak dlouho tlačilo, až úplně zapomnělo na obranu. A to ho mohlo jedině mrzet. Před Jerjomenkem totiž vznikl zmatek a k volnému kotouči se dostal SERGEJ ŠIROKOV. Bez větších potíží ho uklidil do z poloviny odkryté brány. Avangard si tak pojišťuje náskok a pět minut před koncem znovu vede o čtyři zásahy. Asistence: Denis Zernov, Ilja Michejev.
    51:31 Andrej ALEXEJEV - 1:4
     
    51:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí fanoušci se konečně dočkali, i když to trvalo docela dlouho. Nahrávku zpoza branky a následnou střelu na Bobkova dokázal z brankoviště dorazit pohotový ANDREJ ALEXEJEV, jenž měl poměrně jednoduchou práci. Jeho tým má tak ještě naději něco s výsledkem udělat, i když času do konce základní hrací doby už moc nezbývá. Asistence: Patrik Zackrisson, Miks Indrašis.
     
    50:58
    Tarasov i Galimov dostávají pětiminutové tresty za rvačku, i když kolem toho probíhaly dlouho diskuse u rozhodčích. Nakonec se ale bude moci konečně pokračovat.
     
    50:58
    Ale pozor, máme tu nečekanou bitku. V poměrně klidném závěru zápasu se do sebe pustili kohouti Tarasov a Galimov. Oba samozřejmě dostanou vyšší tresty.
     
    47:16
    Ani přečíslení tři na jednoho Dynamu branku nepřineslo. Zakončující útočník Mozer minul v tutovce levou tyčku.
    45:29 Arťom MANUKJAN - 0:4
     
    45:29
    Avangard právě vstřelil branku!
    V Moskvě to začíná zavánět debaklem. Stejně jako při jednom z dnešních předchozích gólů, i nyní Omsk sehrál dobře situaci po buly. Pěreržogin na modré čáře přenechal puk ARŤOMU MANUKJANOVI, který propálil Jerjomenka mezi betony. Opět to byla rána z levého kruhu a gólman Dynama toho nejspíš moc neviděl. Tuhle ztrátu bude domácí mančaft hodně těžko dohánět. Asistence: Alexander Pěrežogin.
     
    39:22
    Další komplikace pro Dynamo. Menšikov totiž inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění a je tu tedy opět oslabení pro Moskvu.
     
    34:33
    Zlobin se tlačil do branky, ale až zbytečně moc. Při své aktivitě srazil soupeřova brankáře, za což si nyní musí odpykat menší trest. Takže Omsk bude hrát už potřetí početní výhodu.
     
    34:02
    Nepříjemná zpráva pro Dynamo. Srážku utrpěl Maxim Afinogenov a zmizel po ní do kabiny. Snad nepůjde o nic vážného a bude moci pokračovat v zápase.
     
    32:09
    Výborný zákrok Bobkova. Proti střele z pravého kruhu stačil na poslední chvíli vytáhnout svůj beton a zabránit tak inkasování.
     
    30:51
    Poprvé v zápase si půjde sednou někdo z hráčů Avangardu. Jevgenij Medveděv vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Dynamo může zkusit snížit ztrátu.
     
    30:20
    Obrovská šance, kterou měla dvojice hráčů Omsku! Michejev nakonec uháněl po levé straně sám, jenže nedokázal najít mezírku ve výstroji Jerjomenka. Takové mezery v obraně jsou pro Dynamo tristní.
    25:38 Nikita PIVCAKIN - 0:3
     
    25:38
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Hodně dlouho se Omsk pohyboval kolem branky soupeře a posílal si jeden pas za druhým. Už to skoro vypadalo, že nepřijde žádná střela. Jenže přišla. Nahození z dálky se odrazilo na hokejku NIKITY PIVCAKINA, který kotouč po ledě uklidil za záda bezmocného Jerjomenka. Ten si puk srazil betonem do sítě po odrazu od Pivcakinovy hole. A tohle už jsou velké trable pro Dynamo. Asistence: Alexander Pěrežogin, Ansel Galimov.
     
    21:55
    Domácí vyhodili přes všechny čáry. Gólman Bobkov pak vyjel riskantně rozehrávat za branku a měl co dělat, aby zabránil inkasování u levé tyče.
    15:45 Ansel GALIMOV - 0:2
     
    15:45
    Avangard právě vstřelil branku!
    Vyhrané vhazování dělá divy, ne že ne. Omsk využil skvěle vypracované situace po buly na pravém kruhu a podruhé skóruje. První rána ještě nevyšla a brankář Jerjomenko ji vyrazil před sebe. Když se pak ale do kotouče kousek od modré čáry opřel Nikita Pivcakin, propálil vše, co mu stálo v cestě. Krásně vymetl místo pod horní tyčkou. Kotouč ale ještě tečoval ANSEL GALIMOV, takže gól je připsán jemu. Dynamu tedy tlak v posledních okamžicích k ničemu nebyl. Asistence: Nikita Pivcakin.
     
    12:15
    Jde vidět, že přesilové hry mají hosté secvičené skvěle. Dynamo opět zamykají kolem jeho branky a snaží se najít co nejlepší střeleckou pozici.
     
    11:37
    Druhý vyloučeným mužem zápasu je Jevgenij Mozer. Nechal hokejku pod bruslemi soupeře a arbitr si toho moc dobře všiml. Omsk si zahraje druhou přesilovku.
     
    07:25
    Uvidíme první vyloučení v zápase, sednout si jde domácí hokejista Maxim Afinogenov. Provinil se totiž sekáním proti unikajícímu soupeři. A tak je to dobrá možnost pro Omsk.
    02:44 Kirill PETROV - 0:1
     
    02:44
    Avangard právě vstřelil branku!
    Aktivní začátek přeci jen přinesl branku. A radují se hokejisté Omsku. Hosté ukázkově získali útočné pásmo, vyměnili si pár přihrávek a rozpohybovali obranu Dynama. Načež si útočník Omsku KIRILL PETROV udělal prostor na levém kruhu a přes bránící hokejisty vypálil. Uspěl, trefil přesně prostor mezi betony Jerjomenka. Moskevský celek tak bude nucen od začátku dohánět ztrátu. Asistence: Jevgenij Medveděv.
     
    01:33
    Poprvé v útočné třetině a akci také Avangard. Jenže šanci nevyužil a na druhou stranu si udělal výlet Afinogenov, jenž bekhendem těsně přestřelil horní tyčku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 52. Alexejev (Zackrisson, Indrašis) – 3. K. Petrov (J. Medveděv), 16. A. Galimov (Pivcakin), 26. Pivcakin (Pěrežogin, A. Galimov), 46. Manukjan (Pěrežogin), 56. Širokov (Zernov, I. Michejev)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Koivisto, I. Nikulin, Volkov, Menšikov, D. Višněvskij, J. Zajcev – Kagarlickij, Alexejev, Šipačov – Boyd, Tarasov, Brjukvin – Zackrisson, Afinogenov, Indrašis – Mozer, Igumnov, Muranov – Zlobin.
    Avangard Omsk: Bobkov (Murygin) – J. Medveděv, Pokka, Pivcakin, Čudinov, Martynov, Berezin, Bondarev – Širokov, Zernov, I. Michejev – Stas, Fisenko, A. Galimov – Pěrežogin, Manukjan, K. Semjonov – Talbot, Desharnais, K. Petrov – Jaremčuk.

    Rozhodčí: Olenin, Sidorenko – Bersenjov, Judin

    Diváci: 5 112
    thejrc.org