Tisková konference Českého svazu házené (kon.) | Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.)
Tisková konference Českého veslařského svazu (kon.) | Tisková konference před turnajem LAPP Cup Zlín (kon.)
konec
Tisková konference Českého svazu házené

Úterý 04.09.2018, 11:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, díky za pozornost. (11:32:40)
     
    Chvalný: Odešel od nás Karel Nocar, takže jsme museli zvolit cestu lidí, kteří na sekretariátu fungují, zatím tedy neplánujeme jednoho centrálního manažera pro všechny reprezentace.
     
    Chvalný o dotazu na pozici manažera reprezentací: Udělali jsme manažera mužské a ženské složky. Tito manažeři by měli mít na starosti celou složku od mužů přes juniory pro talentovanou mládež. Slibujeme si větší provázanost.
     
    Chvalný o návratu do funkce: Vnímám to tak, že je házená mým životním osudem. Jestliže tady bylo přání, abych do té řeky vstoupil ještě jednou, nějakou dobu jsem se rozmýšlel a doufám, že toto mé rozhodnutí bylo dobré. Jak pro házenou jako celek, tak pro mě osobně.
     
    Chvalný: Do jisté míry rozhodnutí nepořádat ME v České republice chápu. Podmínky ze strany EHF nejsou pro náš svaz výhodné a mohli bychom ohrozit chod našeho svazu. Zjišťovali jsme možnosti, jestli bychom se nemohli podílet alespoň na neobsazeném evropském šampionátu žen. Podmínky každopádně nejsou pro federaci našeho typu příznivé.
     
    Kantůrek: Pokud by nastala kolize z reprezentačním utkáním, došlo by k nahrazení termínu televizního přenosu.
     
    Kantůrek: Náš požadavek jsme tlumočili České televizi a bylo zde obtížnější najít jeden termín. Zajistili jsme nakonec středu. Utkání házené mužů by se měla vysílat v časech od 18 do 20 hodin.
     
    Schneider o pravidelném vysílacím čase: Byli bychom rádi, kdyby se házená dostala do jednoho pravidelného vysílacího času.
     
    Jan Filip (trenér reprezentace mužů): Nás čeká odlišný program než u žen. Chceme se kvalifikovat na ME 2020. Poprvé to bude mistrovství Evropy, kde bude 24 účastníků. Ve skupině máme Bělorusko, Bosnu a Finsko. Bělorusové ukazují velké zlepšení a mají mladý i perspektivní kádr. Finsko to je možná neznámá, Bosna má slušný tým. Rozhodují detaily a naším jasným cílem je postup na mistrovství Evropy. Po ME v Chorvatsku skončil Honza Stehlík, skončil i Honza Sobol a po letošním play-off s Ruskem ukončil kariéru Jan Landa. Je úkolem najít na jeho pozici hráče, kteří jsou schopni bránit. Musíme navíc najít i lídry do týmu, kteří budou vykonávat jeho funkci.
     
    Ženy se budou chystat na mistrovství Evropy, kde narazí na týmy Norska, Německa a Rumunska. Mužům taky začne sezona velmi brzy.
     
    Petr Novák (předseda soutěžní komise ČSH): Změny jsou povětšinou technického rázu. MOL ligu hrajeme společně se slovenskými týmy. Hraje zde osm českých a čtyři slovenské týmy. Brzy by však mělo dojít k naplnění povolené kvóty šesti družstev. Změny systému žádné neplánujeme. V mužské nejvyšší soutěži STRABAG Rail jsme udělali dvě změny. Utkání se zpočátku hrála na jedno prodloužení, nyní se vracíme ke klasice včetně střelby sedmimetrových hodů na závěr. V play-off jsme změnili pořadí utkání od semifinále dál. Střídat se budeme po jednom zápase. Některá utkání se nám však posunou do pracovního týdne a zvýší se tak zájem o zápasy i ve větších městech. V Českém poháru jsme upustili od Final four. To souvisí i se změnami v extralize.
     
    Jan Schneider (Asociace ligových klubů házené): Snažíme se v rámci Asociace vystupovat samostatně. Kvituji, že nové vedení svazu s námi aktivně komunikuje. Neděláme si však nároky na řízení naší nejvyšší soutěže, zde přenecháváme iniciativu svazu. Co se týká spolupráce se společností STRABAG Rail, jsem rádi za to, že se konečně vyřešily veškeré problémy. Jsme rádi, že se tato společnost i přes peripetie v minulém roce rozhodla pokračovat. Jsem rád, že máme dva movité partnery a, že se dostaneme na obrazovky v každém ligovém kole i v play-off. Házená je ve srovnatelných míčových sportech jednoznačně nejsledovanější z nich. Věřím, že to všem klubům přinese velkou výhodu i ze strany jejich regionálních partnerů. Snad se to začne projevovat i ve zlepšení kvality celé soutěže.
     
    Markéta Světlíková (Chance): Jsme rádi, že se Chance stala partnerem play-off pro dvě sezony. V tuto chvíli si naši bookmakeři myslí, že největší favorit na titul je Karviná (2,5:1), za ní jsou Plzeň (3,5:1) a Dukla (4,5:1).
     
    Společnost Chance se pak stala partnerem play-off STRABAG Rail Extraligy mužů.
     
    Kantůrek: Jsme rádi, že házená bude mít také konečně místo ve vysílacím schématu České televize.
     
    Ivan Kantůrek (Sportovní agentura): Stáváme se hlavním partnerem STRABAG Rail extraligy mužů. Povedlo se nám dotáhnout nové smlouvy do konce. Máme vyřešené záležitosti týkající se nových vysílacích práv i marketingového zajištění. Společnost si vybrala házenou kvůli tomu, že oceňuje v tomto sportu rychlost, vytrvalost a bojovnost hráčů, což se slučuje s mottem této firmy. Spolupráce bude trvat nejen pro letošní rok, ale také v sezonách nadcházejících.
     
    Diváci se mohou těšit celkem na 25 televizních přenosů na ČT Sport.
     
    Chvalný: Nechceme ale dělat unáhlené kroky vedoucí k revoluci soutěží, spíš jen sáhneme k drobným změnám.
     
    Chvalný (prezident ČSH): Byly uspořádány nové volby, ze kterých vzešlo nové vedení. Řešily se obtížné kauzy z hlediska práv. Výsledkem je, že jsme od poloviny srpna opět majiteli práv celého českého svazu házené. Chceme však realizovat také projekty mládeže, regionů. Zatím jsme provedli dílčí změny systému řízení. Díky tomu, že jsme se dostali k právům, máme potěšení vám představit nové marketingové partnery Českého svazu házené.
     
    České ženy se představí na mistrovství Evropy, muže čeká kvalifikace na EURO s Bosnou a Hercegovinou, Finskem a Běloruskem.

    Radek Barkman

    bahis siteleri