Tisková konference Českého svazu házené (kon.) | Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.)
Tisková konference Českého veslařského svazu (kon.) | Tisková konference před turnajem LAPP Cup Zlín (kon.)
konec
Tisková konference Českého veslařského svazu

Úterý 04.09.2018, 14:00Tiskové konference
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (14:25:47)
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. MS ve veslování navštíví také předseda MOV Thomas Bach. Olympijský program se však na tomto šampionátu měnit nebude. Kongres bude tentokrát víceméně formální.
     
    Jakub Podrazil a Lukáš Helešic o Glasgow: ME jsme sledovali, každý tu svou disciplínu. Bylo to pro nás lepší mít vysokohorskou přípravu v Livignu. Jezdíme tam každý rok po sobě. Je to nezaměnitelný prvek přípravy a nechtěli jsme ho vynechat. Říkali jsme si, že se tolik nestane. V Livignu jsme makali šíleně a myslím si, že jsme neudělali chybu.
     
    Synek o kilech: Je to přece jenom znát. Je to asi jako, když běžíte, a dáte si do batohu pětikilovou činku.
     
    Synek o novozélandské kvalifikaci: Trochu jsem čekal, že si to místo vyjede Manson před Drysdalem. Příští rok to ale bude jiné a Drysdale určitě pošlape k tomu, aby Mansona zařízl. Teď přece jenom nějaký čas odpočíval, nabral hodně váhy, ale pak už to nestačil dostihnout. Pokud ale bude pokračovat v tom, co začal, tak to příští rok stihne.
     
    Synek bez soupeře Drysdala: Soupeřil jsem s ním dvanáct let. Zvykli jsme si a víme, co od sebe očekávat. Robbie jezdí úplně jinak, má zvláštní pojetí veslování. Loni byl také největší favorit a pak to neustál. Údajně není psychicky tak odolný jako Drysdale. Robbie se dá i zlomit. Je ale i tak největším favoritem.
     
    Synek o rychlejším závodě: Je to příjemnější, je to kratší a méně to bolí. Rekordy asi nějaké padnou, ale je důležité, kdo bude stát na pódiu. Rekord je ve veslování trochu upozaděný, důležité jsou medaile.
     
    Synek o Plovdivu: V životě jsem tam nebyl. Obrázků jsem také moc neviděl, takže to nedokážu posoudit. Doufám, že nebude moc velké vedro, které nemusím. Doufám, že nebude nějak extrémně foukat.
     
    Synek o motivace: Pro mě jsou motivace hlavně olympijské hry v Tokyu. Tam bych chtěl doplout a formu stupňujeme. Příští rok je kvalifikační mistrovství světa na olympiádu, kde se kvalifikuje devět lodí a pak je pro mě největší krok samotná olympiáda. Je sice hezké vévodit nějaké tabulce, ale úplně to není moje priorita.
     
    Ondřej Synek o rekordním titulu: V hlavě to nemám. Vím, že mohu být prvním mužem, který vybojuje šest titulů, ale nesvazuje mě to. Když nevyhraju, tak budeme tři s pěti tituly. Chci však především vyhrát, protože letošní sezona zase byla o kus delší než ty předchozí. Je to hodně dlouhé a už to chceme mít všichni za sebou.
     
    Jakub Podrazil: V Plovdivu už jsem závodil před časem, bylo to ale dávno. Je tam pěkný kanál, rychlá voda a dobrý alkohol.
     
    Lukáš Helešic: Chceme navázat na výsledky z předchozích závodů. Chceme se minimálně dostat do A finále závodu. Je tam pět šest posádek, které dokáží jet opravdu rychle. Mistrovství světa je úplně jiný závod než světový pohár, každý se na to extra připravuje a všichni dokáží být nevyzpytatelní.
     
    Ondřej Synek (skif): Trénink od světového poháru v Lucernu proběhl standardně, dobře a kvalitně. Zranění se mi vyhýbalo. Vždy jedu na závody s nejvyššími ambicemi, chci vyhrát a žádné jiné ambice vlastně ani nemám. Největším soupeřem je určitě Novozélanďan Robbie Manson a nově také Němec Seidler. Ten sice vesluje jen rok a půl, ale má úžasné fyzické parametry
     
    Lucie Žabová: Změnit skif za párovou čtyřku je super. Je to mnohem rychlejší závod a sedím v roli společně s Mirkou Knapkovou, což je pro mě životní sen.
     
    Macháček: Odjíždíme s nejvyšším očekáváním. Neodvážím se tipovat, kolik budeme mít medailí. Chceme, aby to cinklo v minimálně dvou případech a aby ten kov byl co nejhodnotnější. Chceme se dostat aspoň do A finále a je pro nás důležitá i olympijská kvalifikace v příštím roce.
     
    Macháček: Letíme do Sofie a odtud se přemístíme autobusy do Plovdivu. Naše výprava čítá celkem sedm posádek. Odlétáme na dvě party. První odlétá ve středu a ta menší až v pátek z Prahy. Veškeré vyčerpávají informace jsou na stránkách worldrowing.com. Přenos z MS zajišťuje ČT Sport. Finálový pořad je tradičně rozložen do tří dnů. Věříme, že se to týká lehké čtyřky párové, která bude mít finále už v pátek. Všichni ostatní naši členové mají finálové jízdy už v sobotu.
     
    Dušan Macháček (předseda ČVS): Plovdiv je tradiční veslařská destinace. Loni se tam konalo MS do 23 let. Organizátoři bohužel nestihli dobudovat vratný kanál. Malinko se kvůli tomu posunuly závody. Nebude se závodit v tak hustém pořadí, nebude to mít vliv na férové podmínky.
     
    Událost právě začala.
     
    S velkými ambicemi odlétá do jihovýchodní Evropy také druhá posádka trenéra Milana Dolečka. Vítězové celkového hodnocení světového poháru na dvojce bez kormidelníka Lukáš Helešic a Jakub Podrazil se pokusí nakouknout poprvé v kariéře do velkého finále a zaútočit na jednu z medailí.
     
    Největší medailovým želízkem v ohni bude nepochybně Ondřej Synek. Jeho největším soupeřem by měl být v Plovdivu Novozélanďan Robbie Manson. Mahé Drysdale se tentokrát představí v párové čtyřce.

    Radek Barkman

    bahis siteleri