Jokerit – Chabarovsk 3:1 (kon.) | Kazaň – Viťaz 3:5 (kon.) | Nižněkamsk – Barys 1:6 (kon.)
N.Novgorod – Minsk 3:2 (kon.) | Soči – Kunlun 2:1 (po pr.) | Spartak Moskva – Vladivostok 3:1 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
HC Viťaz Moskevská oblast
Středa 05.09.2018, 18:00 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (KZN) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:08
    Vojtěch Mozík (VTZ) 0+1, 2 střely, čas na ledě 22:06
    Marek Hrivík (VTZ) 2+0, 5 střel, čas na ledě 20:24 (20:45:08)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 25:24.
    Zblokované střely – 8:8.
    Vyloučení – 5:3.
    Využití přesilovek 2/3 – 2/5.
    Vhazování – 30:22.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned osm branek, nakonec se ale z vítězství raduje Viťaz Moskevská oblast, která dokázala porazit mistrovský tým uplynulého ročníku KHL poměrem 5:3. Hosté se nejprve dostali do vedení 2:0, avšak soupeř dokázal během patnácti minut skóre otočit. Moskevská oblast se ale rozhodně nevzdala, naopak si přichystal další tři branky, přičemž ta poslední přišla vteřinu před koncem.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Marek HRIVÍK - 3:5
     
    59:59
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí se vyrovnávací branky nedočkali, naopak je tu další inkasovaná! Volného kotouče se totiž zmocnill MAREK HRIVÍK, který to zkusil z vlastní třetiny do odkryté brány. Puk se nakonec doklouzal do sítě, slovenský forvard to ale málem chvíli před koncem zápasu nestihl.
    Asistence: Arťom Švec-Rogovoj.
     
    59:30
    Hosté se málem přes celé kluziště trefili do prázdné brány, je z toho pouze icing.
     
    59:23
    Azevedo si sjel před branku, kde ale nedokázal přehodit položený beton finského brankáře. Puk se následně dostal až za modrou čáru.
     
    58:50
    Domácí to zkouší v šesti!
     
    58:40
    Navíc je tu další zalehnutí touše, po kterém se před brankou strhla menší mela, která byla rychle u konce. Zbytečně jí způsobil domácí zadák Pedan.
     
    58:25
    Šaryčenkov už pokukuje po střídačce, zatím ale povolení k odjezdu nedostal. Jeho kolegové se totiž nemohou dostat k náporu.
     
    58:02
    Viťaz se v posledních vteřinách brání, což ale zatím stačí. Soupeř se totiž nemůže dostat ke střele, natož do útočné třetiny.
     
    57:11
    Posléze si Ortio nechtěl komplikovat život a puk raději skryl pod svojí lapačku. Přerušení hry, po kterém se bude vhazovat po jeho levici.
     
    56:21
    Až nyní se snad do svého prvního dnešního zakončení dostal kapitán Zaripov, jehož ránu z první na poslední chvíli přizvedl jeden z protihráčů.
     
    56:05
    Hosté už podruhé poslali kotouč za opačnou branku, což jim dovolilo vystřídat kompletní čtveřici. Kazaň nehraje tuto přesilovku zrovna nejlépe.
     
    55:02
    Kazaň se okamžitě usadila v útočné třetině, dlouho to ke střele ale nevedlo, navíc byla Azevedo rána tečována těsně vedle brány.
     
    54:31
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Jevgenij Katičev – 2 min., držení).
     
    54:25
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Viťaz Moskevská oblast skvěle brání střední pásmo, domácí se nemohou dostat do ničeho vážnějšího.
     
    54:05
    Makejev neměl na rozehrávku moc času, což mu pochopitelně nehrálo do karet. Napadající Azevedo zablokoval výhoz, Viťaz se i přesto dostala z vlastního pásma.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 14. Abrosimov (Batyršin, Lander), 20. Tkačov (Malychin), 29. Malychin (Galijev, Postma) – 6. P. Černov (A. Sjomin), 13. Hrivík (M. Aaltonen, N. Komarov), 40. A. Sjomin (P. Černov, Makejev), 49. Rendulić (Mozík, M. Aaltonen), 60. Hrivík (Švec-Rogovoj)


    Ak Bars Kazaň: Šaryčenkov (Podjapolskij) – Jarullin, Markov (A), Batyršin, Abrosimov, Pedan, Postma, A. Michejev – Azevedo, Lander, Sekáč – Galijev, Tkačov, Zaripov (C) – A. Potapov (A), Burmistrov, Lukojanov – Klinkhammer, Malychin, Kara.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Katičev, Mozík, Šinkevič, Golovkov, Stasenko, Jevsejenkov, Stoljarov – Rendulić, Hrivík, M. Aaltonen (A) – Švec-Rogovoj, Kokarev (C), N. Komarov – Makejev, A. Sjomin (A), P. Černov – Mojsejev, Vyglazov, A. Nikulin.

    Rozhodčí: Bělov, Birin – Šislo, Šalagin

    Diváci: 4671
    thejrc.org