Mladá Boleslav – Pardubice 8:2 (kon.) | Liberec – Chomutov 5:1 (kon.) | K. Vary – Sokolov 4:0 (kon.)
Šumperk – Moravská Třebová 9:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Dubnica 5:3 (kon.) | Kolín – Dvůr Králové n. L. 3:5 (kon.)
Bílina – Řisuty 0:7 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 06.09.2018, 17:30 • Home Credit Arena, Liberec • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Jakub Valský cílil na hattrick! V oslabení se vrhl do protiútoku a mezi kruhy našel špetku prostoru ke střele. Tu chtěl zacílit mezi betony Stezky, ale ten mezírku včas uzavřel.
     
    58:15
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Chrtek – 2 min., podrážení).
     
    57:10
    Mezi střelce se mohl zapsat také mohutný Taylor Doherty! Petr Jelínek jej vybídl přihrávkou zpoza branky a kanadský bek pálil bez přípravy z pravého kruhu. Dělovka se zastavila ve výstroji Aleše Stezky.
     
    53:23
    Lukáš Kreželok se protáhl po levém křídle až před branku. Posléze se snažil vybídnout Jaroslava Vlacha, který ovšem před prázdnou brankou nezvládl ideálně nastavit hůl!
     
    49:12
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lakatoš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Blaha – 2 min., hrubost).
     
    47:24
    Jan Ordoš to zkusil individuálně. Prohnal se kolem pomalejšího Juraje Valacha, a poté se ještě snažil o zakončení. Na to už mu ale před Stezkou nezbyly síly a puk končí v rohu hrací plochy.
     
    46:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Home Credit Arena se raduje popáté, je tu další využitá přesilovka! Opět to byla krásná akce. Martin Ševc na modré čáře naznačil ránu, místo toho však dokonale nalezl volnou uličku mezi Chomutovskými a umožnil JAKUBU VALSKÉMU další snadný zásah do prázdné klece. Asistence: Martin Ševc, Libor Hudáček.
     
    46:02
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Sklenář – 2 min., hákování).
     
    44:09
    Jaroslav Vlach mohl v oslabení završit bůra! Z pravého křídla si to namířil přímo před Stezku a všemi možnými prostředky se snažil o dopravení puku za jeho záda. To se nicméně i díky ataku jednoho ze soupeřů nepodařilo.
     
    43:31
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ordoš – 2 min., podrážení).
     
    40:41
    Mohlo být sníženo! Pavel Klhůfek se pěkně prodral přes své strážce a z bezprostřední blízkosti se snažil o zakončení. To skončilo na vyrážečce Romana Willa.
     
    38:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Třetí využitá přesilovka Tygrů znamená zvýšení na 4:1! Opět to byla velice pěkná situace. Michal Bulíř zpoza klece našel na levém kruhu Radana Lence, jenž z prvního doteku přenesl hru na JAKUBA VALSKÉHO. Ten už mohl s radostí zamést černou pryž do vyklizené svatyně. Asistence: Radan Lenc, Michal Bulíř.
     
    37:22
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Skokan – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    35:20
    Jan Ordoš zavezl puk proti přesile do pásma. Po rychlé kombinaci dostal nabito od Petra Jelínka, ale z bezprostřední blízkosti trefil přímo břicho gólmana!
     
    33:57
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Klhůfek – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    31:52
    Nyní už Piráti dokonce ve vlastním oslabení zahrozili, Stanislav Dietz místo všedního vyhození zvedl hlavu a rozehrál. Poté měl Roland Knot spoustu prostoru na pravém křídle a jeho střelu z kruhu Roman Will k liberecké radosti lapil!
     
    31:16
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stránský – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:59
    Na semaforu Aleše Stezky se rozsvítila červená! Lukáš Kreželok obdržel ideální přihrávku do předbrankového prostoru a ihned pálil. Hostující gólman efektivně máchl lapačkou a podržel Piráty!
     
    22:08
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští snižují na rozdíl dvou gólů! Jan Stránský přihrál zpoza brány na modrou čáru, kde měl napřaženo STANISLAV DIETZ, jehož rána bez přípravy pokazila Willovi naděje na čisté konto. Asistence: Jan Stránský.
     
    19:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    V samotném závěru první části přidávají domácí další pěkný gól! Kapitán PETR JELÍNEK vedl protiútok, který už Chomutovští zřejmě trošku podcenili. Od pravého hrazení si poté najel na osu ledové plochy, odkud milimetrově přesnou ranou trefil nevelkou mezírku mezi Stezkovým ramenem a horní tyčkou! Asistence: Taylor Doherty.
     
    17:51
    Radan Lenc využil otevřeného prostoru na pravé straně. Mohutným sprintem se prohnal až do oblasti kruhu, odkud sice rozvlnil síť, nicméně pouze z boku! Diváci se radovali předčasně.
     
    15:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři si přichystali parádu a skórují i ve druhé přesilovce! LIBOR HUDÁČEK měl na pravém kruhu po pobídce od Ševce spoustu času. Dlouho míchal s pukem, až donutil Stezku povyjet. Posléze jej ladně přehodil a navýšil tak vedení svého celku! Asistence: Martin Ševc, Michal Teplý.
     
    14:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Knot – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři se v přesilové hře ujímají vedení! Jan Ordoš dlouho vyčkával s pukem na holi za levým kruhem. Poté jej po ledě nastřelil před branku, kde Aleš Stezka betonem odrazil kotouč k PETRU JELÍNKOVI. Ten jej poté bekhendem procedil pod gólmanem do sítě! Asistence: Jan Ordoš.
     
    12:37
    Libor Hudáček si pěkně nabruslil až na osu hřiště a chytře poslal puk před branku. Tam si ho našel Radan Lenc, jemuž chyběl k přesné dorážce větší důraz, Stezka zasáhl!
     
    11:48
    Liberec se dostal do tlaku. Při kroužení okolo soupeřovy svatyně inkasuje menší trest gólman Aleš Stezka (CHM), jenž se provinil podražením. Střela Havlína ve výhodě skončila na zadním hrazení.
     
    07:36
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Bulíř – 2 min., hákování).

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 14. Jelínek (Ordoš), 16. Hudáček (Ševc, Teplý), 20. Jelínek (Doherty), 39. Valský (Lenc, Bulíř), 47. Valský (Ševc, Hudáček) – 23. Dietz (Stránský)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Stříteský, Šmíd, Doherty, Ševc, Havlín, Hanousek – Ordoš, Jelínek, Bulíř, Chrtek, Hudáček, Lenc, Valský, Redenbach, Lakatoš, Krenželok, Vlach, Teplý.
    Piráti Chomutov: Stezka (Lukeš) – Jank, Štich, Mrázek, Valach, Dietz, Knot, Blaha – Sklenář, Růžička, Skokan – Tomica, Huml, Klhůfek – Šťovíček, Vantuch, Stránský – Dlouhý, Chlouba, Koblasa.

    Diváci: 1 195
    ocianews.com