Mladá Boleslav – Pardubice 8:2 (kon.) | Liberec – Chomutov 5:1 (kon.) | K. Vary – Sokolov 4:0 (kon.)
Šumperk – Moravská Třebová 9:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Dubnica 5:3 (kon.) | Kolín – Dvůr Králové n. L. 3:5 (kon.)
Bílina – Řisuty 0:7 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 06.09.2018, 17:30 • Home Credit Arena, Liberec • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Liberce se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek dne a někdy příště znovu na počtenou!
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se zcela jasně stává tým Bílí Tygři Liberec! Šelmy držely otěže zápasu ve svých drápech prakticky po celou dobu. V poslední třetině uzavřel gólový účet další přesilovkovou trefou Jakub Valský. Radost z úspěšné generálky tedy může panovat právě pod Ještědem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Jakub Valský cílil na hattrick! V oslabení se vrhl do protiútoku a mezi kruhy našel špetku prostoru ke střele. Tu chtěl zacílit mezi betony Stezky, ale ten mezírku včas uzavřel.
     
    58:49
    Další vyhození má na svědomí Lukáš Derner, jenž vybojoval kotouč a ještě jej poslal do bezpečí. Chomutovským se zlepšení dojmu v posledních minutách nedaří.
     
    58:27
    Ani do této početní výhody nevstoupili Piráti podle svých představ. Po rychlém vyhození soupeře totiž musejí přesilovku započít v hloubi vlastního obranného pásma.
     
    58:15
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Chrtek – 2 min., podrážení).
     
    Dnešní utkání sleduje 1 195 diváků.
     
    57:25
    Po souboji za brankou zůstal na ledě ležet úlomek mantinelu. Hra ale pokračuje nadále, kotouč drží Taylor Doherty a snaží se založit libereckou akci, která vede středním pásmem.
     
    57:10
    Mezi střelce se mohl zapsat také mohutný Taylor Doherty! Petr Jelínek jej vybídl přihrávkou zpoza branky a kanadský bek pálil bez přípravy z pravého kruhu. Dělovka se zastavila ve výstroji Aleše Stezky.
     
    56:21
    Tygři už se nikam neženou a šetří čas v blízkosti vlastní klece. To se jim teď mohlo vymstít, Marek Tomica totiž dobře zabojoval. Poté zkoušel zakončit bekhendem, na což neměl dostatek prostoru.
     
    55:47
    A konečně máme přerušeno! Libor Hudáček vzal situaci na sebe a zpoza kruhů vystřelil zápěstím. Stezka jeho pokus zkontroloval a udržel jej ve výsroji, dokud nezazněl hvizd.
     
    54:54
    Lukáš Vantuch si splnil povinnosti v defenzivě a zamezil Ondřeji Chrtkovi v cestě za kotoučem. Poté hosté vyhazují tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    54:05
    Úsek bez přerušení pokračuje. Obě mužstva si nyní dopřály trošku času na vystřídání, načež už se Bílí Tygři opět dostávají do útočného pásma. Piráty osvobodil Bohumil Jank.
     
    53:23
    Lukáš Kreželok se protáhl po levém křídle až před branku. Posléze se snažil vybídnout Jaroslava Vlacha, který ovšem před prázdnou brankou nezvládl ideálně nastavit hůl!
     
    52:28
    Redenbach se dostal přes střední třetinu až do útočné. Překvapit Stezku se snažil rychlou střelou Matěj Stříteský a chomutovský gólman musel rychle vysunout levý beton.
     
    51:43
    Ze vřavy v rohu kluziště vybruslil s pukem na hokejce Ivan Huml. Ten se poté snažil v náporu pokračovat, ale hosté možná trošku zbytečně otálejí se střelbou.
     
    50:50
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení. Obě mužstva budou zanedlouho kompletní, přičemž se v držení kotouče spravedlivě střídají. Do pásma se nyní dostávají Piráti.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 14. Jelínek (Ordoš), 16. Hudáček (Ševc, Teplý), 20. Jelínek (Doherty), 39. Valský (Lenc, Bulíř), 47. Valský (Ševc, Hudáček) – 23. Dietz (Stránský)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Stříteský, Šmíd, Doherty, Ševc, Havlín, Hanousek – Ordoš, Jelínek, Bulíř, Chrtek, Hudáček, Lenc, Valský, Redenbach, Lakatoš, Krenželok, Vlach, Teplý.
    Piráti Chomutov: Stezka (Lukeš) – Jank, Štich, Mrázek, Valach, Dietz, Knot, Blaha – Sklenář, Růžička, Skokan – Tomica, Huml, Klhůfek – Šťovíček, Vantuch, Stránský – Dlouhý, Chlouba, Koblasa.

    Diváci: 1 195
    thejrc.org