Mladá Boleslav – Pardubice 8:2 (kon.) | Liberec – Chomutov 5:1 (kon.) | K. Vary – Sokolov 4:0 (kon.)
Šumperk – Moravská Třebová 9:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Dubnica 5:3 (kon.) | Kolín – Dvůr Králové n. L. 3:5 (kon.)
Bílina – Řisuty 0:7 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
5:3 (1:3, 1:0, 3:0)
TSS GROUP Dubnica
Čtvrtek 06.09.2018, 18:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • Přípravné zápasy • Přátelské utkání
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    MHK Dubnica nad Váhom

    Slovenský prvoligový mančaft bude pro Bobry již druhým zahraničním soupeřem v letošní přípravě. Dubnica zvládla do dnešního dne sehrát celkem šest duelů, z nichž si odnesla dvě výhry, když si v úplně prvním měření sil poradili s polským Jastrzebie na jeho ledě, aby si v pátek připsala slovenská družina druhou výhru doma proti Dunaújvárosi Acélbikák z Maďarska. Mimo jiné sehrála Dubnica přípravný zápas i na ledě prvoligového Frýdku-Místku, kterému podlehla 2:5.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Valaši se původně měli v posledním přípravném duelu střetnout se sousedním Novým Jičínem, kvůli souhře okolností jim však nakonec bude soupeřem slovenská Dubnica. Dosavadní příprava domácích čítá dvě výhry proti Púchovu v úvodu a dvě porážka se Slezanem Opava. Stejně jako pro Dubnicu je i pro Valašské Meziříčí dnešní měření sil generálkou na ligu, kterému z dnešních soupeřů se ji podaří urvat na svou stranu a naladit se na novou sezónu výhrou sledujte v našem on-line přenosu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Plšek) – Žák, Báchor, Weintritt, Ostrčil, Váňa, Baroš, Holiš – Brunec, Dvořák, Pořický – Seidler, Daněk, Vaněk – Dubnický, Martiník, Dalajka – Koňařík, Peška, Kývala

    MHK Dubnica nad Váhom: Gibl (Paypach) – Kozačuk, Rehák, Jarábek, Hohl, Vladimirov, Brňák, Hlaváček – Hegyi, Kanaet, Mrava, Lantoš, Krajčí, Kútný, Trenčan, Macek, Jakubík, Vakramev, Medek

    Rozhodčí: Novák, Smílek.
     
    Oba mančafty se pozdravily na modrých čarách a utkání nebrání nic v jeho začátku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    O první útočný výpad se postaral první útok Bobrů a hned zavřel soupeře v jeho pásmu. Celé snažení Valachů skončilo střelou od modré a úspěšným zákrokem Gibla.
     
    00:59
    Medek si zkusil najet do útočného pásma po levé straně, kde byl ale sevřen dvěma hráči soupeře. U puku jsou opět domácí.
     
    02:06
    Koňařík dostal přesnou a svižnou přihrávku do jízdy přesně na modrou a řítil se úplně sám na Gibla. Ten si s jeho pokusem nad vyrážečku poradil a poslal kotouč do horní sítě.
     
    03:08
    Tým Dubnica nad Váhom právě vstřelil branku! VLADIMÍR LANTOŠ posílá hosty do vedení. Od Kútného dostal pří útočné akci kotouč přesně na hokejku a ranou z první jej zavěsil nechytatelně do pravého horního růžku Slovákovy svatyně. Asistence: Vladimír Kútný.
     
    03:54
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Weintritt – 2 min., sevření puku rukou).
     
    04:29
    Slovák si poradil s ránou po křižné příhrávce přes celé pásmo a ještě stihl rozehrát kotouč na spoluhráče. Bobři vyhazují a střídají.
     
    05:41
    Tým Dubnica nad Váhom právě vstřelil branku! VLADIMÍR LANTOŠ přidává svůj druhý gól v dnešním utkání. Jeho lehké nahození od modré Slovák vůbec neviděl a puk zaplaval až za jeho záda, kde jej zastavila až vnitřní síť branky. Asistence: Denis Rehák.
     
    06:32
    Bobři nadále jen stíhají svého soupeře a jsou prozatím ve většině případů u puku o krok později než Dubnica. Naposledy musel hasit šanci hostů brankář Slovák.
     
    06:53
    Vyloučení v týmu MHK Dubnica nad Váhom (Hegyi – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    07:49
    Přesilová hra nabídla Valachům šanci k útočení, prozatím se jim však nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    08:26
    Další vyhození Dubnice znamená další cenné vteřinky, které pomalu ubíhají z jejího oslabení.
     
    08:53
    Dubnica v plném počtu.
     
    09:38
    Hosté ihned po konci oslabení znovu převzali iniciativu a znovu jsou to oni, kdo má větší útočné choutky v útočném pásmu.
     
    10:52
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Kývala – 2 min., podrážení).
     
    11:21
    Slovák vycítil možné nebezpečí plynoucí z většího množství hráčů soupeře před brankovištěm, a tak raději schoval kotouč v lapačce a přerušil hru.
     
    11:38
    Tým Dubnica nad Váhom právě vstřelil branku! Slovák dnes kapituluje už potřetí, když si nepohlídal mezírku mezi betony, kterou naprosto přesnou ranou trefil VLADIMÍR LANTOŠ, a ten tak kompletuje během prvních dvanácti minut na Bobři hrázi čistý hattrick v dnešním duelu. Asistence: Denis Rehák.
     
    12:42
    Dubnica vyhodila kotouč na druhou stranu kluziště nedovoleným způsobem, a tak její hráči nemohou vystřídat a musí se postavit ke vhazování před Giblem.
     
    13:19
    Brankář hostí viděl ránu od modré od samého začátku a neměl tak problém s jejím zneškodněním. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    13:53
    Kývala protečoval ve středním pásmu nahozený kotouč do pásma útočného. Sám se za ním také vydal a vybojoval pro Bobry pásmo, z čehož plynul souvislý tlak domácích, v jehož závěru byl znovu úspěšný zákrok Gibla.
     
    15:11
    Bobři v posledních momentech srovnali krok s tempem soupeře a nyní jsou to oni, kdo diktuje tempo hry. Naposledy skončila zblokovaná střela Kývaly na horní síti.
     
    16:17
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valaši se také dočkávají v první třetině svého prvního zásahu. V přečíslení tři na jednoho našel přesnou žabičkou hokejku PETRA DVOŘÁKA Brunec, a centr první útočné formace Bobrů pálil ranou z první přesně do odkryté části Giblovy svatyně. Asistence: Tomáš Brunec.
     
    17:08
    Valaši v další vyložené šanci! Ani jeden ze dvou útočníků Valachů v prostoru brankoviště však nedokázal dorazit puk do odkryté sítě soupeře. Velká škoda pro domácí.
     
    18:13
    Dubnica po dalším tlaku soupeře jen vyhazuje do útočného pásma a odchází střídat. Valaši v závěru třetiny značně zlepšili pohyb, se kterým mají hosté nemalé potíže.
     
    19:27
    Poslední minutu první periody doprovází řada nepřesností na obou stranách.
     
    19:55
    Vyloučení v týmu MHK Dubnica nad Váhom (Vladimirov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda na Bobří hrázi přinesla divoký hokej na obě strany, při kterém jsme viděli celkem čtyři branky. Nejprve tempo utkání diktovali hosté a Vladimír Lantoš stihl během úvodních dvanácti minut zkompletovat hattrick, aby v sedmnácté minutě korigoval stav duelu přesným zásahem na domácí straně Petr Dvořák v době, kdy se Bobři srovnali s tempem hry Dubnice a začali být právě oni o něco aktivnějším týmem.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Nahození Žáka od modré bylo tečováno jen těsně mimo branku soupeře. Bobři však zůstávají v držení kotouče a nadále drží soupeře v jeho pásmu.
     
    21:10
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    JOSEF DANĚK snižuje stav utkání na rozdíl pouhé jediné branky, když dostal kotouč před branku zpoza brány a přesnou ranou pod horní tyč nedal Giblovi šanci. Bez asistence.
     
    22:10
    Valaši prozatím pokračují v tempu, které nasadili v závěru první třetiny a Dubnici to nadále dělá nemalé potíže.
     
    22:38
    Tentokrát hosté vyhazují pouze na zakázané uvolnění.
     
    23:20
    Druhý útok Valachů pěkně kombinoval až do útočného pásma, kde byl nakonec na malý moment zastaven obráncem soupeře. Bobři však ihned vybojovali kotouč zpět a pokračují v tlaku.
     
    24:01
    Gibl znovu jen radši schoval puk v lapačce a nechává své spoluhráče po dlouhém čase stráveném na ledě vystřídat.
     
    25:19
    Hosté se po dlouhé době dostali do útočného pásma, kde z levého kruhu pálil Macek. Slovák jeho ránu vytěsnil lapačkou do rohu.
     
    26:03
    Dělovku Kozačuka od modré vyrazil brankář domácích reflexivním zákrokem do horní sítě. Následuje vhazování po pravé ruce Slováka.
     
    27:05
    Vaněk to zkusil po pravé straně sám a vyslal od mantinelu svižný pokus směrem na Gibla. Ten jeho ránu vyrazil do rohu, kde se kotouče znovu zmocnili domácí, aby pokračovali v náporu, který vyústil v další přerušení hry po zákroku gólmana hostí.
     
    27:57
    Peška nabral po levé straně rychlost světla a vyrazil s kotoučem až před Gibla, kde jej ještě předkládal jako na zlatém podnose spoluhráči. Kotouč ale skončil mimo všechny tři tyče.
     
    28:49
    Zakázané uvolnění Púchova znamená další vhazování v útočném pásmu Bobrů.
     
    29:14
    Slovák čelil samostatnému úniku soupeře, přičemž se nenechal nachytat bekhendovou kličkou a pokusem o zásun kotouče mezi jeho betony, které stihl včas secvaknout k sobě a přerušit hru.
     
    30:23
    Po polovině utkání mají i nadále více ze hry domácí Bobři, kteří soupeře z Dubnici příliš nepouštějí do vlastního pásma, naopak si samo vypracovávají slušné brankové příležitosti.
     
    31:50
    Po pár momentech Dubnice v útočném pásmu vyhazují Valaši na zakázané uvolnění po nepřesné přihrávce do středního pásma, kde si dva z Valachů neporozuměli v chodu svých myšlenek.
     
    32:58
    Kozačuk to při svých dvou metrech znovu zkoušel tvrdou ranou od modré. Ta ale letěla daleko mimo obzor tří tyčí Slovákovy branky.
     
    34:03
    Brankář domácích po dlouhé době, kdy se hrálo bez přerušení, schoval kotouč v lapačce a uklidňuje hru před svou bránou.
     
    34:56
    Vyloučení v týmu MHK Dubnica nad Váhom (Krajčí – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu MHK Dubnica nad Váhom (Vladimirov – 5 min., bodnutí špičkou hole + osobní trest do konce utkání).
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Dubnický – 2 min., krosček).
     
    35:58
    Valaši mají za sebou první minutu z pětiminutové přesilovky, ve které na Gibla nevyslali žádný nebezpečný pokus.
     
    37:19
    Další útočné snažení Bobrů si obrana Dubnice znovu v poklidu hlídá a nepouští ke svému brankáři žádný nebezpečný kotouč, který by mohl znamenat vážnější ohrožení jejich svatyně.
     
    39:00
    Domácí po celou dobu pětiminutové přesilovky kombinují v útočném pásmu, nemohou se ale nadále dostat k dobré střele či dobrému nahození, které by znamenalo zmatek před bránou Gibla.
     
    39:56
    Dubnica v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě drželi Valaši nasazené tempo ze závěru první třetiny a odměnou jim bylo snížení z hole Josefa Daňka hned v jejím úvodu. Zda se Bobrům podaří alespoň vyrovnat stav zápasu nám ukáže závěrečná třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Seidler hledal na modré čáře svého spoluhráče, ten si však nedal pozor na ofsajdovou past, ve které byl rozhodčími nachytán.
     
    41:18
    Hosté vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    42:14
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valaši srovnávají stav duelu. MARTIN KÝVALA zamířil přesně z prostoru mezikruží a definitivně stahuje tříbrankový náskok soupeře. Asistence: Ondřej Martiník.
     
    43:09
    Dalajka dobře kličkoval s kotoučem už ve středním pásmu a dostal se s ním až do toho útočného, kde mu byl ovšem kotouč odcizen obráncem soupeře.
     
    43:51
    Slovák si našel místo v lapačce pro černou gumu, která dostala cíl od hokejky soupeře rozvlnit jeho síť. Brankář domácích byl ale proti a přerušil svým zákrokem hru.
     
    44:43
    Jakubík velmi dobrým pasem hledal před brankou svého spoluhráče, které kotouč před Slovákem lehce tečoval mimo tři tyče.
     
    45:58
    Trenčan se sám zamotal s pukem před přechodem přes modrou čarou a kotouče se znovu zmocnili modrobílí.
     
    47:35
    Dubnica zavřela Bobry po delší době v jejich pásmu, ze svého drobného tlaku si ale nevytvořila nic kloudného a domácí v klidu vyhazují.
     
    48:27
    Valašské Meziříčí znovu drží kotouč na hokejkách a hledá cesty do útočného pásma, kde by rádo dokončilo obrat v utkání. Dubnica však brání hlavně přechod přes modrou čáru velmi srdnatě.
     
    49:35
    O další přerušení hry se postaral svým zákrokem Gibl. Rozhodčí hodí kotouč do hry po jeho levé ruce.
     
    51:02
    Dubnica se nadále nikam nežene a vyčkává na chybu soupeře, která však díky přesné hře domácích nepřichází.
     
    52:14
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Zkušený harcovník ONDŘEJ MARTINÍK otáčí průběh utkání, když si zkušeně obhodil tváří v tvář kotouč kolem Gibla a nedal mu žádnou šanci při svém lišáckém zakončení pod vyrážečku. Asistence: Michal Koňařík.
     
    53:38
    Bobři i po vstřelené brance zůstávají nadále aktivnějším mužstvem. Dubnica se ne a ne dostat k většímu ohrožení Slováka.
     
    54:14
    Puk se ocitl mimo ledovou plochu, rozhodčí tak byli přinuceni hru přerušit. Její opětovné zahájení proběhne ve středním pásmu.
     
    55:27
    Dubnica se přece jen osměluje k závěrečnému tlaku. Valaši však působí v obraně velmi organizovaně a hosty k ničemu nepouštějí.
     
    57:05
    Hosté sevřeli soupeře v jeho pásmu, kde nyní kombinují a hledají cestu do Slovákovy klece, leč zatím neúspěšně.
     
    58:15
    Na Bobří hrázi se hrají poslední dvě minuty třetí třetiny. Dočkáme se ještě vyrovnání hokejek hostí?
     
    58:46
    Vyloučení v týmu MHK Dubnica nad Váhom (Kútný – 2 min., podrážení).
     
    58:46
    V tom samém čase si hosté vybírají oddechový čas.
     
    58:46
    Brankář Gibl prozatím zůstává na ledě z důvodu vhazování v obranném pásmu Dubnice.
     
    58:52
    To ale neplatí ihned po zisku kotouče hostí a výpadu do útočného pásma. Hosté hrají v šesti bez brankáře.
     
    59:20
    Vyhozený kotouč z hole Báchora skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    59:39
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    PETR DVOŘÁK nakonec přece jen doklepal skákající kotouč do prázdné svatyně hostí a definitivně tak stvrzuje vítězství Valachů v dnešním duelu. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Valašské Meziříčí v poslední třetině dokonalo obrat v dnešním duelu po brankách Martina Kývaly, Ondřeje Martiníka a poslední branku do prázdné branky přidal Petr Dvořák. Pro oba týmy se jednalo o generálku na ligu, kterou tedy nakonec lépe zvládli domácí Bobři a do prvního ostrého utkání půjdou s výhrou v zádech.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:03:25)

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 17. Dvořák (Brunec), 22. Daněk, 43. Kývala (Martiník), 53. Martiník (Koňařík), 60. Dvořák – 4. Lantoš (Kútný), 6. Lantoš (Rehák), 12. Lantoš (Rehák)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Plšek) – Žák, Báchor, Weintritt, Ostrčil, Váňa, Baroš, Holiš – Brunec, Dvořák, Pořický – Seidler, Daněk, Vaněk – Dubnický, Martiník, Dalajka – Koňařík, Peška, Kývala
    TSS GROUP Dubnica: Gibl (Paypach) – Kozačuk, Rehák, Jarábek, Hohl, Vladimirov, Brňák, Hlaváček – Hegyi, Kanaet, Mrava, Lantoš, Krajčí, Kútný, Trenčan, Macek, Jakubík, Vakramev, Medek

    Rozhodčí: Novák, Smílek
    ocianews.com