IFK Helsinky – Bolzano 1:2 (1:2 po s.n.) | TPS – Mnichov 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Něman Grodno 6:2 (kon.)
Junosť Minsk – Malmö Redhawks 6:2 (kon.) | Frölunda – Zürich 4:2 (kon.) | Skellefteå – Tychy 6:2 (kon.)
Aalborg – Vienna Capitals 1:6 (kon.) | Salzburg – Cardiff 4:2 (kon.) | Bern – Växjö 4:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
6:2 (3:1, 1:1, 2:0)
HK Něman Grodno
Čtvrtek 06.09.2018, 18:00 • DRFG arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:26 HORKÝ - 6:2
     
    57:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Naopak Kometa zasazuje definitivní ránu soupeřovým nadějím! Hruška s Pláškem vybojovali kotouč v útočném pásmu a prvně jmenovaný jej předložil do mezikruží LUBOŠI HORKÉMU, jenž zaznamenává v dnešním utkání hattrick! Asistence: Jan Hruška, Karel Plášek.
     
    50:09
    Kometa rozebírá obranu Grodna jako stavebnici z Lega, nyní byl na konci celé akce Mueller, jenž trefil tyč Trusovy brány!
     
    49:13
    Nyní se vylučuje na obou stranách. Za Něman Grodno odsedí dvě minuty Pitule, za brněnskou Kometu Mikuš. Prvně jmenovaný vyfasoval 2 plus 2 minuty za faul loktem. Brněnský obránce pak menší trest za sekání.
    48:41 HRUŠKA - 5:2
     
    48:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa přidává důležitou pojistku ve svém vedení! JAN HRUŠKA si při své jízdě útočným pásmem narazil s Pláškem, jenž jej znovu našel na brankové čáře, odkud nebyl problém pro brněnského útočníka poslat kotouč tam, kam patří. Asistence: Karel Plášek, Lukáš Kašpar.
     
    44:18
    Kometa půjde po druhé v utkání do tří. Dvě minuty za podrážení fasuje útočník Mueller. Dvojnásobná početní výhoda soupeře potrvá sedmapadesát vteřin.
     
    43:15
    29 28 Nyní byl Něman hodně blízko ke kontaktní brance. Varivončik poslal kotouč zpoza branky na zcela volného Kislijeva, jenž byl při své koncovce zastaven jen za cenu faulu, kterého se dopustil Holík, jenž míří na trestnou lavici za hákování.
     
    35:01
    Dvojnásobná přesilová hra pro Grodno skončilo, její konec způsobil podrážením Sergei Majlavko.
     
    33:41
    Kometa se bude bránit ve třech a to po dobu jedné minuty a devatenácti vteřin, menším trestem je totiž potrestán Bartejs, konkrétně za hákování.
     
    33:23
    Trend častých vyloučení ve druhé třetině pokračuje, dvě minuty za držení fasuje Gulaši.
    33:02 MIKUŠ - 4:2
     
    33:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa si bere zpět svůj dvoubrankový náskok! Kašpar přihrál na modrou čáru JURAJI MIKUŠOVI, ten napřáhl a kotouč doplachtil až za záda bezmocného brankáře Truse.
     
    32:29
    Nyní si v početní výhodě zahraje brněnská Kometa, dvě minuty za hákování pro Kozáčiho.
    31:30 KISLIJ - 3:2
     
    31:30
    Něman Grodno právě vstřelil branku! Něman využívá přesilovou hru! Vzrůstající nápor Němanu se dočkal úspěchu. Výbornou přihrávkou se prezentoval Levša, jenž našel u pravé tyče zcela osamoceného ARŤJOMA KISLIJE, jenž uklidil kotouč, tam kam patří. Asistence: Arťom Levša, Sergei Maljavko.
     
    31:08
    Grodno hraje zatím svou nejlepší přesilovku, Lebědjev našel výborně postaveného Koršunova, ten se opřel do střely a trefil tyč!
     
    30:30
    Slibně se rozvíjející nápor Grodna může být podpořen přesilovou hrou, dvě minuty za podrážení totiž odsedí Čermák.
     
    27:12
    Přesilová hra Němanu je u konce, hned po vhazování se menším trestem provinil Malinovsky a odsedí si dvě minuty za vysokou hůl.
     
    27:08
    Něman ve signalizované výhodě dokázal Kometě zatopit a na konci všeho byl u branky Langhamera český útočník Pitule, jenž se však marně snažil procpat kotouč za brněnského brankáře. Nicméně Grodno si zahraje druhou přesilovou hru v dnešním utkání, jejím strůjcem je Holík, jenž si odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    22:05
    Vyloučení na obou stranách, za Kometu míří na trestnou lavici Čermák, dvě minuty za hrubost. Stejný prohřešek zaznamenal také Choromando. Bude se hrát ve čtyrech na obou stranách.
     
    20:16
    Kometa začíná druhou třetinu zostra, hned v úvodních vteřinách přihrával Holík přes šíří pásma Muellerovi, ten pálil z voleje, ale střela mu úplně dokonale nesedla a Trus se stačil včasně přemístit.
     
    17:46
    Nyní už se však vylučovat bude a první přesilovou hru si zahraje běloruský tým, dvě minuty za nedovolené bránění pro Gulašiho.
    11:10 HORKÝ - 3:1
     
    11:10
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa neustává v náporu a sklízí zasloužené plody svého úsilí! Zohorna dokázal v rohu pásma vybojovat kotouč a poslal jej Nahodilovi, ten už byl v ostrém úhlu, ale bekhendovou přihrávkou si všiml výborně postaveného LUBOŠE HORKÉHO a ten pohotovým zakončením pouze potvrdil, že dres Top Scorer nenosí v Kometě nadarmo. Asistence: Lukáš Nahodil, Radim Zohorna.
     
    08:12
    Další krušné chvíle pro Něman Grodno, dvě minuty za podražení pro Derljuka.
    07:47 NAHODIL - 2:1
     
    07:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa bleskově využívá přesilovou hru! Bránící čtveřice Němanu byla hned po vhazování úplně dezorientována a Štencel tak mohl přihrát na zcela volného Muellera, jeho střelu Trus dokázal vyrazit, ale pouze na hůl číhajícího LUKÁŠE NAHODILA, jenž svou trefou obrací vývoj utkání. Asistence: Peter Mueller, Jan Štence.
     
    07:37
    Další slibná akce Zohorny ve spolupráci s Horkým, která tentokrát byla zastavena faulem. Menší trest fasuje Nikita Kryškin za hákování.
    05:17 HORKÝ - 1:1
     
    05:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa nachází rychlou odpověď na vedení Němanu! Radim Zohorna se s kotoučem prohnal přes střední pásmo a doslova naservíroval na zlatém podnose příležitost pro LUBOŠE HORKÉHO, brněnský mladík nezaváhal a z voleje nedal Trusovi šanci. Asistence: Radim Zohorna, Ondřej Němec.
    02:34 LEVŠA - 0:1
     
    02:34
    Něman Grodno právě vstřelil branku! Jako blesk z čistého nebe! Tak by se dal popsat momentální úder běloruského celku. Brankář Langhamer rozehrál tak nešťastně, že přihrál na modrou čáru, kde stál Remezov a okamžitě puk nastřelil na opuštěnou branku, kotouč se odrazil na hůl ARŤOMA LEVŠI a ten z bezprostřední blízkosti poslal kotouč do brněnské branky. Asistence: Nikita Remezov.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 6. Horký (Zohorna, Němec), 8. Nahodil (Mueller, Štencel), 12. Horký (Nahodil, Zohorna), 34. Mikuš (Kašpar, Hruška), 49. Hruška (Plášek, Kašpar), 58. Horký (Hruška, Plášek) – 3. Levša (Remezov), 32. Kislij (Levša, Maljavko S.)


    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – Němec, Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Mikyska – Mueller, Holík, Zaťovič, Kašpar, Hruška, Plášek, Köhler, Čermák, Dočekal, Horký, Nahodil, Zohorna.
    HK Něman Grodno: Trus (Šamankov) – Kryskin, Grišanov, Šuba, Derljuk, Choromando, Koršunov, Lebědjev, Petrov – Kislij, Remezov, Levša, Malinovsky, Smurov, Jeljušenko, Maljavko S., Pitule, Maljavko A., Kozači, Savinov, Varivončik.

    Rozhodčí: Nikolič (AUT), Pešina (CZE) – Lhotský, Svoboda (CZE)

    Diváci: 3240
    thejrc.org