Vítkovice – Trenčín 6:0 (kon.) | Olomouc – Zlín 1:2 (po pr.) | SHK Hodonín – Trnava 6:4 (kon.)
Pelhřimov – HC MUNI 4:3 (kon.) | Žďár n/S – Mor. Budějovice 3:4 (po s.n.)
po prodl.
HC Olomouc
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Berani Zlín
Pátek 07.09.2018, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu rozhodující branka! Po samostatném úniku se nakonec může radovat Berani, když rozhodující branku postaral JAKUB ŠLAHAŘ. Konrád byl bez větších šancí na úspěšný zákrok, puk totiž letěl do protilehlé strany branky, než kam směřoval jeho beton. Bez asistence.
     
    54:51
    Poletín se dostal do velice nebezpečného úniku, nicméně Konrád vytáhl fantastický zákrok betonem. Berani se ak obratu nedočkávají.
     
    51:36
    Hanáci se velmi aktivně snaží rozrušit zlínskou defenzívu, Jergl ovšem tentokrát pálil těsně vedle branky!
     
    50:19
    Hanáky čeká v této chvíli menší přesilovka čtyř proti třem a následně pěti proti čtyřem. Štěpán Fryšara /ZLN) se totiž při souboji se Staňkem až příliš okatě vrhl ramenem do hlavy olomouckého beka a tento nebezpečný zákrok byl sudími ohodnocen menším i osobním desetiminutovým trestem. Dujsík za vystartování na zlínského hráče flastr nedostal.
     
    49:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Po nečekané přihrávce na osu hřiště se dostal puk k málo hlídanému JIŘÍMO ONDRÁČKOVI, jehož dělovka zamířila přesně do šibenice. Snaha Konráda o úspěšný zákrok byla v této chvíli marná. Asistence: Tomáš Fořt, Ralfs Freibergs.
     
    48:50
    Na řadě je nyní dvouminutová hra čtyř proti čtyřem. Po konfliktu Martina Vyrůbalíka (OLO) s Pavlem Kubišem (ZLN) jsou totiž oba hráči vyloučeni sudími za hrubost.
     
    43:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu první branka utkání! Po dlouhém náporu Hanáků se nakonec přeci jen dokázal prosadit tváří tvář Sedláčkovi díky chladnokrevnému zakončení JAN KÁŇA. Puk se sice ještě lehce zastavil nad brankovou čarou, po krátké chvíli však už do sítě doskákal. Asistence: Jan Knotek, Marek Laš.
     
    41:13
    Hanáci měli další tutovku! Při přečíslení dvou proti jednomu se rozhodl Jergl vůlí instinktů přihrávat přímo na Holce, avšak nahrávka byla lehce skákavá. I to možná způsobilo, že právě olomoucký forvard pálil těsně nad. Sedláček se po dělovce jen ohlédl.
     
    32:28
    Skladaný se po dlouhé době dostal k další olomoucké tutovce, tentokrát ale po brejku nemohl slavit. Jeho dělovka z pravé strany totiž skončila jen u vyrážečky Sedláčka, Ondrušek už se poté k dorážce nedostal.
     
    25:58
    Tomeček byl milimetry od první branky! Hanáci se dostali k palbě od modré čáry a právě k exchmutovskému štírkovi se prokutálel odražený puk. Jeho snaha o zakončení tváří tvář Sedláčkovi ale byla nakonec marná.
     
    19:48
    Olomouc se bude ještě na konci první třetiny bránit ve čtyřech, za viditelné hákování na modré čáře půjde menší trest odsedět olomoucký kapitán Martin Vyrůbalík (OLO). Pro Zlín půjde o třetí přesilovku v utkání.
     
    19:19
    Kulda mohl být zlínským hrdinou! Po výjezdu po levém křídle se zkoušel trefit do bližší šibenice, Konrád si však připsal parádní zákrok. Následné dorážce zamezil Škůrek, který odpálil puk mimo brankoviště.
     
    15:15
    Hanáci byli milimetry od první branky! Nejprve se velice nadějnou střelou prezentoval Tomeček, nicméně těsně po něm si připsal stoprocentní šanci Aleš Jergl. Jeho samostatný únik ovšem fantasticky vystihl Sedláček.
     
    09:32
    Olomouc se znovu dostane do oslabení, Hanáci jsou tentokrát trestáni za přílišnou tvrdost v dohrávání soubojů. Konkrétně Jan Káňa (OLO) si půjde sednout za vražení na hrazení.
     
    07:19
    A další tutovka! Mráz se dostal až zlínskou obranu, nicméně v rozhodující moment, tváří tvář před Sedláčkem, svou tutovku neproměnil. Zlínský fantom předvedl spektakulární zákrok betonem!
     
    06:45
    Honejsek se dostal do fantastické pozice pro gólovou nahrávku, když jeho žabka přeskočila i padajícího olomouckého beka, avšak Šlahař v rozhodující moment selhal. Jeho promáchnutí zachránilo Hanáky zřejmě od inkasování.
     
    04:19
    Hanáky čeká první přesilovka v utkání, Jan Jaroměřský (OLO) je trestán za sekání ve středním pásmu. Sudí mu tak velmi logicky udělili dvouminutový trest.
     
    02:24
    Dva olomoučtí útočnici, kteří hrají v pomysleném čtvrtém útoku bez třetího parťáka, Jakuba Sedláčka pořádně prověřili. Po Ráně Ostřížka se ovšem stačil zlínský brankář natáhnout, následná dorážka Mráze už pak směřovala jen do jeho betonů. Zlín přežil velkou tutovku Olomouce!

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 44. Káňa (Knotek, Laš) – 50. Ondráček (Fořt, Fribergs), 63. Šlahař


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Galvas, Ondrušek, Staněk, Jaroměřský, Dujsík – Káňa, Knotek, Laš – Kolouch, Burian, Jergl – Skladaný, Holec, Tomeček – Mráz, Ostřížek
    Berani Zlín: J. Sedláček (Huf) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Valenta, Gazda – Fryšara, Honejsek, Šlahař – Kulda, Werbík, Poletín – Kubiš (A), Fořt, Ondráček – Václavek, P. Sedláček, Popelka

    Rozhodčí: Kubičík, Šír – Hanzlík, Hlavatý
    bahis siteleri