Jokerit – Vladivostok 4:1 (kon.) | Kazaň – Barys 4:3 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 4:1 (kon.)
Nižněkamsk – Minsk 2:1 (kon.) | Soči – Chabarovsk 4:1 (kon.) | Spartak Moskva – Kunlun 1:2 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HC Dinamo Minsk
Pátek 07.09.2018, 18:05 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u KHL na počtěnou! (20:29:43)
     
    Utkání je u konce, dnes se raduje o něco šťastnější Nižněkamsk, který poprvé v sezóně bere tři body!

    Vítězství se nerodilo úplně lehce, domácí vyhráli úvodní dvě třetiny 1:0. Postupně se prosadili Damir Šaripzjanov a Joonas Nättinen. Jediná branka hostujícího celku přišla z hole Teemua Pulkkinena. Neftěchimik šel za výhrou možná o malinko více a jeho snaha byla splacena ziskem tří bodů.

    Střely na branku: 30:30 (8:7, 10:12, 12:11)

    Adam Polášek (NIZ) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 24:03
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Hodně hráčů bylo v obranné třetině a hostům se špatně kombinovalo. Teemu Pulkkinen zakončoval od levého mantinelu, ale jeho pokus byl zablokován. Konec nadějí pro Dinamo.
     
    59:01
    V posledních sekundách třetí třetiny se přerušuje a kanadský kouč Dinama Minsk si bere oddechový čas. Čeká nás závěrečný tlak běloruského mužstva.
     
    58:44
    Hosté tlačí a hrají v šesti bruslařích na ledě! Domácí jsou pod tlakem, ale zívá před nimi opuštěná branka. Dočkáme se vyrovnání anebo si to domácí již pohlídají?
     
    58:01
    Alexandr Kitarov se dostal ke kotouči a nahazoval jej za branku. Poté byl zastaven stromem, klidně se dalo vylučovat. Sudí ale domácímu celku nyní lehce pomohli.
     
    57:14
    Bennett se dostal k zakončení, ale Ježov nemusel zasahovat. Bývalý hráč Penguins, Devils či Blues následně vracel kotouč na modrou čáru, kde se ale nikdo ke střele nedostal.
     
    56:21
    Andrej Kosticyn se ihned po vhazování dostal ke kotouči, a tak střelou zápěstím zakončoval. Dvojice bránících hráčů ale zaklekla a nepropustila střelecký pokus běloruského hráče.
     
    56:15
    Nejspíše nás čeká závěrečný tlak hostujícího celku. Nižněkamsk vyhodil na icing a pokračovat se bude vhazováním před Ježovem. Domácí si navíc vzali timeout.
     
    55:12
    Hosté v plném počtu.
     
    54:50
    Druhá polovina přesilovky ale moc nevychází a domácí celek nejspíše nevyužije další početní výhodu. Stále ale vede o jednu branku a je blíže k zisku tří bodů.
     
    53:49
    Domácí hrají přesilovku a Adam Polášek nabil na modré čáře Sergejevovi. Ten se do kotouče hned opřel, ale Jhonas Enroth si připsal skvělý zákrok ramenem.
     
    53:12
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Jevgenij Lisovec – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    53:12
    Hra pokračovala akcí Nižněkamsku. Několik hráčů se dostalo do brankoviště a strhla se tam velká přetahovaná. Rozhodčí hru přerušili a bude se nejspíše vylučovat.
    52:21 Teemu PULKKINEN - 2:1
     
    52:21
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hodně rychle využitá přesilovka, hosté se dostávají zpátky do utkání! Patrik Wiercioch tvrdě vypálil od modré čáry. Před brankou přišel zákrok Ježova, který ovšem na dorážku pozorného TEEMUA PULKKINENA neměl, je sníženo! Asistence: Patrik Wiercioch a Beau Bennett.
     
    52:02
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexej Volgin – 2 min., podrážení).
     
    51:44
    Parádní akce domácích! Pavel Porjadin zavezl individuálně kotouč až k levému kruhu, kde zadovkou přihrával na najíždějícího spoluhráče. Pavel Zdunov ale zakončoval jen do připraveného Enrotha!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 11. Šaripzjanov (P. Kulikov, Bryncev), 24. Jo. Nättinen (Puustinen) – 53. Pulkkinen (Wiercioch, Bennett)


    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (Korotajev) – Polášek, An. Sergejev, Bryncev, Ogurcov, Šaripzjanov, Volgin, Fatkullin, Semjonov – Jo. Nättinen, Ruohomaa, Puustinen – P. Kulikov, E. Galimov, Chajrullin – Porjadin, Zdunov, Jakimov – Arkalov, Michnov, Šafigullin.
    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Chochlov, Wiercioch, Chenkel, D. Osipov, Lisovec, Gotovec, Jevenko – Pavlovič, Pulkkinen, Bennett – A. Kosticyn, Q. Howden, S. Kosticyn – Kovyršin, Kitarov, Parfejevec – Drozdov, Litvinov, A. Volkov – An. Stěpanov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Kulakov – Palej, Sjsujev

    Diváci: 3 614
    ocianews.com