Kladno – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Ústí n/L – Třebíč 3:4 (0:2 po s.n.) | Přerov – Jihlava 5:4 (kon.)
Motor ČB – Benátky n/J 5:1 (kon.) | Kadaň – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Havířov – Litoměřice 4:2 (kon.)
Prostějov – Vsetín 6:5 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:1 (0:0, 4:0, 1:1)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 08.09.2018, 17:00Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Motor sice v generálce na první ligový zápas neodehrál nejlepší utkání, nad prostějovskými Jestřáby přesto zvítězil 4:1. Předtím vyhrál ještě šest duelů z dalších osmi pokusů. Zdá se tedy, že českobudějovičtí hokejisté se nacházejí v dobré formě. Jestli něco víme jistě, tak to, že se Motor bude moct opřít o podporu fanoušků, kteří navíc plánují předzápasový pochod. Skvělými výkony v přípravě na sebe strhával pozornost Lukáš Endál, jenž za šest utkání posbíral celkem deset bodů (4+6). V brankovišti pak velmi jistě působil Jan Strmeň, který začne proti Benátkám jako jednička.
     


    HC Benátky nad Jizerou

    Benátky mají v týmu hned několik mladých a talentovaných hráčů, kteří byli v létě doplněni také o něco zkušenější hráče. Přišel například Chance Braid, který, jak sám řekl, se nebojí shodit rukavice. Zajímavou akvizicí je pak také Radek Duda. V brance by měl nastupovat bývalý reprezentační gólman Marek Schwarz. Pokud se podíváme na kompletní soupisku, najdeme na ní i jména, která budou dobře známa českobudějovickým fanouškům. Na jih Čech by měli přijet Josef Mikyska, Petr Kolmann a Semjon Miročnikov, který působil v českobudějovických mládežnických týmech. Výsledky přípravných zápasů Benátečtí nemohou hodnotit kladně. Sehráli jich celkem pět. A pětkrát také odcházeli jako poražení. Uvidíme, jak vstoupí do Chance ligy, proti Motoru Benátky určitě nemají co ztratit.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Svoboda) – Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil – P. Novák, Gilbert, Endál – Čermák (A), Bradley, Šimánek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Heřman, Doktor, Babka.

    HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Hosnedl) – Niko, Kolmann, T. Hanousek, Havlín, Jan Bednář, Maier, Husa – M. Zachar, J. Mikyska, Duda – Teplý, Chrtek, D. Špaček – Psota, Šír, Wiencek – Burda, Braid, Rychlovský.

    Rozhodčí: Ondráček, Dědek – Kreuzer, Polonij.
     
    Hráči obou týmů jsou na ledové ploše. Ještě před startem utkání zazní česká hymna v podání českobudějovické Arpidy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Za pokřiku českobudějovických fanoušků dnešní utkání začíná! Motor se jako první snažil dostat do pásma, místo toho se ale dostal do ofsajdu.
     
    00:52
    Lukáš Endál se nečekaně dostal do dobré střelecké pozice. Bohužel pro něj zamířil jen do míst, kde stál zkušený Marek Schwarz.
     
    01:39
    Miloslav Čermák se objevil v zajímavé pozici Po zákroku gólmana se dostal k dorážce z úhlu, Schwarz jeho pokus nakonec dostal mimo tři tyče.
     
    02:26
    Benátečtí dostali hru alespoň do středního písma, kde vybojovali kotouč. Z velké dálky pak nahazoval Jan Bednář. Kotouč nakonec skončil ve Strměnově lapačce.
     
    02:47
    A další střele musel čelit českobudějovický brankář hned po vhazování. I s ní si bez problému poradil, konkrétně ji opět schoval ve své rukavici.
     
    03:27
    Zdeněk Kutlák chtěl předvést své ofenzivní choutky. Podařilo se mu ale jen zavést kotouč do pásma. Ke střele přímo z mezikruží se pak probojoval Martin Novák. Schwarz si připisuje důležitý zákrok.
     
    04:38
    Cody Bradley zkusil nachytat benáteckého gólmana. Schwarz byl ale pozorný, místo u své levé tyče si pohlídal. Na druhou stranu pak míří hostující celek.
     
    05:23
    Uvidíme první přesilovou hru. Pavel Pýcha odchází za katr za nedovolené držení protihráče.
     
    06:10
    Síly na ledě se ale vzápětí vyrovnají. Radek Duda dostává také dvě minuty. Provinil se hákováním.
     
    07:09
    Martin Novák v parádní rychlosti zavezl kotouč do útočného pásma. Tam jej pak poslal na Zdeňka Kutláka, který ovšem blok hráčů před brankou neprostřelil.
     
    07:55
    Martin Novák už se radoval z gólu! Českobudějovický snajpr z levého kruhu ale trefil jen zřejmě spojnici obou tyčí! V Budvar aréně to jen zahučelo!
     
    08:20
    Motor si vytvořil velmi slušný tlak, zatím jej však proměnit nedokázal. Po komerční přestávce bude hra pokračovat.
     
    08:45
    Michal Teplý dostal puk do útočného pásma, kde se nyní Benátečtí budou snažit o nějakou zajímavou střelu.
     
    09:17
    Hostující tým ale v útoku nevydržel dlouho, akorát Marek Zachar se pokusil o střelu z levého křídla. Jeho pokus byl obráncem zblokován.
     
    09:57
    Pavel Pýcha nahodil od modré čáry. Schwarz byl ale pozorný. Pýchův pokus kontroloval a nakonec jej uschoval ve své lapačce.
     
    10:32
    A další nahození od modré čáry. Tentokrát z hole Mitche Fillmana. I tento pokus ale Schwarz drží ve své výstroji. Po jeho zákroku nastala v brankovišti menší strkanice, nic velkého z ní ale není.
     
    11:01
    René Vydarený přispěchal s dalším střeleckým pokusem. Proti němu ale brankář hostujícího celku zasahovat nemusel. Střela Vydareného prolétla nad horní tyčkou.
     
    12:38
    Zdeněk Doležal se dostal do zajímavé střelecké pozice po nepříliš typické akci. Doležal se snažil kotouč spíše jen ztečovat na branku, Schwarz však reagoval včas. A ani další střela z dobré pozice nekončí v benátecké brance.
     
    13:12
    I proti Vydareného střele zasahuje Schwarz naprosto přesně. A výborně si poradil také s Endálovo dorážkou. Českobudějovičtí jsou zatím jasně lepším celkem.
     
    14:10
    Zato na druhé straně moc práce Jan Strmeň nemá. Po dlouhé době ale musel vytáhnout zákrok betonem proti pokusu Jakuba Husy. Vzápětí už jsou domácí opět připraveni v útočném pásmu.
     
    15:16
    Jakub Babka se málem dostal úplně sám před branku. Petr Kolmann totiž při odpalu kotouče jen promáchl. Benátecká obrana si nakonec poradila.
     
    15:37
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Marek Schwarz – 2 min., přikrytí puku brankářem). Trest odpyká Václav Burda.
     
    16:34
    Fillman posunul puk na Doležala. Druhý jmenovaný pálil z první, avšak Schwarz kotouč po celou dobu letu kontroloval a následně ho vyrazil.
     
    16:59
    Podruhé už vylétla střela z hole Mitche Fillmana. Benátecký strážce svatyně drží kotouč někde ve výstroji.
     
    17:42
    Marek Zachar měl dobrou rychlost a ke kotouči v útočném pásmu se dostal jako první. Strmeňe střelou z úhlu nepřekvapil. I českobudějovický brankář si tedy připisuje pohotový zákrok.
     
    18:50
    Českobudějovickým nevyšla kombinace v útoku. Na druhou stranu kluzištš tedy mohou jít Benátky.
     
    19:58
    V první třetině se již nic nestane. Lukáš Endál ztečoval kotouč na střídačku svého týmu, přičemž úvodní dějství končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je za námi. Jasnými hegemony ledu byli českobudějovičtí hokejisté, avšak svůj velký tlak v branku přetavit nedokázali. Naopak Jan Strmeň ve své brance moc práce neměl.

    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku – 18:5
    Střely mimo – 7:3
    Zblokované střely – 6:3
    Vhazování – 7/14:7/14
    Trestné minuty – 2:4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Strmeň se vydal za pukem za svou branku. Rozehrávku mu trochu stížil Marek Zachar, českobudějovická obrana si ale poradila.
     
    20:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to je vstup do třetiny, jaký si zřejmě všichni českobudějovičtí příznivci přáli! Miloslav Čermák poslal dobrou přihrávku na najíždějícího CODY BRADLEYHO, který z první trefil přesně – 1:0! Asistence: Miloslav Čermák.
    20:40 Cody BRADLEY - 1:0
     
    21:38
    A o malý moment zkusil v rychlém sledu za sebou vedení navýšit Roman Přikryl. Z blízkosti branky ale trefil jen připraveného Schwarze.
     
    22:42
    Václav Burda byl v obklíčení protihráče, a tak neměl prostor na to něco vymyslet. Jeho přihrávka před branku podle toho také vypadala. Žádného z Benáteckých nenašla.
     
    23:36
    Domácím fanouškům známý Josef Mikyska přebral kotouč od Schwarze a vydal se s ním do útočného pásma. Tam se nyní hosté drží a pokusí se něco vymyslet.
     
    24:37
    Tomáš Hanousek si z pozice obránce sjel na pravý kruh. Hanousek to zkusil k bližší tyči, kam se Strmeň včas přemístil a kotouč v pohodě podržel.
     
    25:36
    Jakub Doktor se vytočil zpoza branky a snažil se zakončit. Marek Schwarz ale zůstal na zemi, díky čemuž betony Doktorův pokus vyrazil.
     
    26:15
    Benátky se také pokusily zahrozit, jenže je zastavuje rozhodčí na čáře, který je přistihl v ofsajdovém postavení.
     
    26:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu druhou branku! A opět končí v síti Benátek. ŽIGA PAVLIN prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Navazuje tak na svůj povedený výkon z přípravného duelu proti Prostějovu. Asistence: David Gilbert.
    26:46 Žiga PAVLIN - 2:0
     
    27:56
    Českobudějovičtí jsou stále v útočném pásmu a snaží se přidat minimálně třetí branku. Benátky se ale zatím brání úspěšně.
     
    28:33
    Schwarz si připisuje další úspěšný zásah. Tentokrát musel zastavit střelu, která na něj šla ihned po vhazování.
     
    29:17
    Patrik Maier nevystřelil vůbec špatně z větší vzdálenosti. Strmeň ale domácí celek podržel, betonem kotouč vykopl mimo nebezpečí.
     
    29:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Žiga Pavlin vyhodil kotouč z pásma, přičemž puk se dostal až na hůl LUKÁŠE ENDÁLA, jenž se tím pádem mohl vydat do úniku. A ten proměnil fantastickou střelou do horního růžku! Asistence: Žiga Pavlin.
    29:45 Lukáš ENDÁL - 3:0
     
    30:09
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Mitchell Fillman – 2 min., zdržování hry / úprava výstroje).
     
    31:02
    Z přesilovky už zbývá něco málo přes její polovinu. Mezitím Jakub Doktor vyhazuje přes všechny čáry až ke Schwarzovi.
     
    32:09
    Jan Strmeň musel dávat pozor na střelecký pokus zblízka, který nakonec dokázal vyrazit. V tom samém čase se na led vrací kanadský bek ve službách Motoru Mitch Fillman.
     
    33:21
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Patrik Maier – 2 min., hrubost).
     
    34:10
    Vůbec ne špatnou střelu od modré čáry vyslal Žiga Pavlin. Po dorážce se ještě nebezpečněji natahoval Cody Bradley, jenže českobudějovický útočník minul.
     
    35:25
    Hlouběji do pásma si ke střele sjel Mitch Fillman. Jeho pokus ale až k benáteckému gólmanovi neprošel, zastavil se jen o blok hráčů před brankou.
     
    35:38
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Novák – 2 min., krosček).
     
    35:57
    Motor na úvod oslabení dostává kotouč ke Schwarzovi. Nutno říct, že fanoušci toto vyloučení nesou nelibě a dle opakovaných záběrů asi právem.
     
    36:58
    Benátky se zatím v pásmu neudrželi. Českobudějovičtí opět vyhazují kotouč mimo své pásmo.
     
    37:40
    Martin Novák se vrátil na ledovou plochu. Ještě vteřinu předtím pálil Ondřej Chrtek, nicméně Strmeň s jeho pokusem nemá výraznější problémy. I Chrtek je se svou střelou viditelně nespokojen.
     
    38:02
    Zdeněk Kutlák se zapojil do útoku a už to vypadalo, že by se v úniku mohl dostat do zakončení. Přihrávka na něj ale nakonec nebyla z těch nejpřesnějších.
     
    39:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu čtvrtou branku v benátecké brance! MARTIN NOVÁK dostal přihrávku k levé tyči a neomylně skóroval. Mezitím ale inkasoval nepříjemný hit Lukáš Endál, který ještě předtím stihl přihrát. Endál se však po chvíli zvedá a odjíždí na střídačku. Motor už je ve velmi komfortním vedení. Asistence: Lukáš Endál.
    39:02 Martin NOVÁK - 4:0
     
    39:16
    Ján Niko se pokusil alespoň snížit stav utkání. Jeho dalekonosný pokus ale skončil výrazně mimo branku, dokonce až v ochranné síti. Následuje vhazování v útočném pásmu Benátek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda opět patřila jasně domácímu týmu. Tentokrát se to však promítlo i v gólové kolonce. Svěřenci Václava Prospala se trefili již čtyřikrát a do posledních dvaceti minut tak půjdou s velmi komfortním náskokem. Zda utkání dotáhnou, sledujme od 18:40, kdy začne třetí perioda.

    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku – 32:11
    Střely mimo – 15:6
    Zblokované střely – 13:8
    Vhazování – 18/33:15/33
    Trestné minuty – 6:6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Lukáš Endál se snažil hned po několika málo sekundách od startu třetiny protlačil do zakončení. Benátecký obránce mu ale puk v pádu stihl vypíchnout.
     
    40:50
    Cody Bradley byl dalším hráčem, který mohl přidat gólovou trefu! Zhruba z mezikruží mířil do horních pater branky, ovšem Schwarz proti němu skvěle zasáhl.
     
    42:16
    Agilní Matěj Psota se protlačil s kotoučem na holi až před branku. Tam už ale zaúřadoval jistý Jan Strmeň, který benáteckého útočníka v pokračování této akce nepustil dál.
     
    42:41
    Dudova přihrávka nebyla vůbec přesná, a tak mohou domácí opět útočit. To se jim ale zatím nedaří, pro úmyslný ofsajd se hra přesune před Strmeně.
     
    43:18
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Benátky snižují na rozdíl tří gólů. Václav Burda adresoval přihrávku CHANCI BRAIDOVI, který se zblízka branky nezmýlil a snížil. Asistence: Václav Burda.
    43:18 Chance BRAID - 4:1
     
    44:43
    O útočný tlak se jako po většinu utkání snaží českobudějovičtí hokejisté, protentokrát se ale nemohou usadit v útočné třetině.
     
    45:36
    Po přejezdu modré čáry vyslal svižnou střelu ze zápěstí Michal Teplý. Jan Strmeň ale mohl být ledově klidný. Teplého střela prolétla výrazně mimo pravou tyč.
     
    46:21
    Na druhé straně se pokusil z úhlu propálit brankáře Miloslav Čermák. Až k brance se puk ale nedostal, střelu totiž srazil vracející se obránce.
     
    47:52
    Benátky se zkouší ještě vrátit to zápasu, mají to již ale velmi těžké. A k tomu je českobudějovická obrana pouští k jakýmkoliv pokusům jen velmi těžko.
     
    48:38
    Třetí lajna Motoru se dostala do přečíslení v poměru tři na dva. Bohužel pro Českobudějovické souhra útočníků, kteří byli na ledě, ale nebyla přesná. Z této akce tak nic není.
     
    49:25
    David Gilbert a Martin Novák se pokoušeli o dorážky z bezprostřední blízkosti. Ani jeden ze zmíněných útočníků ale puk za brankovou čáru neprocpal.
     
    50:40
    Od modré čáry vyletěl kotouč z hole Petra Kollmana. Domácí brankáři pak ještě nepříjemně těsně před zákrokem projel před brankou jeden ze soupeřových hráčů. Strmeň si ale i tak s Kollmanovým pokusem poradil.
     
    51:19
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Václav Burda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    51:45
    Zdeněk Kutlák neudržel pro svůj tým kotouč v pásmu. To ho ale nemusí mrzet. Motor se totiž do útoku dostává o pár sekund později a již kombinuje.
     
    52:19
    Schwarz opět pozorný. Tentokrát přikryl střelu Lukáše Endála, která šla z pravého kruhu, kde se o chvíli později bude vhazovat.
     
    52:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesilová hra proměněna! Motor se může radovat z páté vstřelené branky. ŽIGA PAVLIN potvrzuje svou střeleckou formu! Nyní střelou ze zápěstí od modré čáry trefil naprosto přesně. Asistence: Zdeněk Doležal.
    52:40 Žiga PAVLIN - 5:1
     
    54:10
    Mitch Fillman udržel pro svůj tým pásmo, když zachytil puk jen těsně na modré čáře. Po jeho střele se kotouč nakonec proklouzal těsně mi mimo pravou tyč z brankářova pohledu.
     
    55:41
    Plášilův pokus nebyl z těch nejpřesnějších, a tak se ke kotouči dostal Jjosef Mikyska. Ten však vyhodit nedokázal. Českobudějovičtí jsou tedy stále v útoku.
     
    56:20
    Na dnešní utkání mezi Motorem a Benátkami si našlo cestu parádních 6110 diváků!
     
    57:39
    Marek Zachar v dobré příležitosti! A to rovnou dvakrát. Jak s jeho prvním, tak i s druhým pokusem si Jan Strmeň poradil téměř bez obtíží.
     
    58:06
    Proti střele Reného Vydareného nepředvedl sice Schwarz nejlepší zákrok, puk lapačkou ale vyrazit dokázal. Následnou střelu už benátecký brankář podržel, bude se tedy vhazovat po jeho levici.
     
    58:31
    Zdeněk Kutlák zřejmě ještě hledal svého spoluhráče před brankou, ten na tuto variantu ale nebyl připravený. Hra se pro následné zakázané uvolnění přesune ještě jednou před Strmeně.
     
    59:28
    Svým spoluhráčem byl parádně nalezen Radek Duda, který si sjížděl do střelecké pozice. Proti Dudovo pokusu Strmeň zasáhl vyrážečkou.
     
    59:57
    Českobudějovičtí fanoušci jsou na nohou, je totiž jasné, že tenhle duel už Motor vyhraje. Svěřenci Václava Prospala tedy vstoupili do ligy nejlépe, jak mohli.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi! Motor byl po celý zápas, jak ostatně bylo předpokládáno, lepším soupeřem. Zaslouženě tedy z dnešního utkání bere všechny tři body. Od fanoušků si vysloužil potlesk především Žiga Pavlin, jenž zaznamenal hned dvě branky, a to z pozice obránce!

    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 46:16
    Střely mimo – 20:9
    Zblokované střely – 16:9
    Vhazování – 34/53:19:53
    Trestné minuty – 6:8
    ---
    Diváci – 6110 (19:18:54)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 21. Bradley (Čermák), 27. Pavlin (Gilbert), 30. Endál (Pavlin), 40. M. Novák (Endál, Plášil), 53. Pavlin (Z. Doležal) – 44. Braid (Burda)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák (A), Bradley, Šimánek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Heřman, Doktor, Babka.
    HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Hosnedl) – Niko, Kolmann, T. Hanousek, Havlín, Jan Bednář, Maier, Husa – M. Zachar, J. Mikyska, Duda – Teplý, Chrtek, D. Špaček – Psota, Šír, Rychlovský – Wiencek, Burda, Braid.

    Rozhodčí: Ondráček, Dědek – Kreuzer, Polonij
    thejrc.org