Riga – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Petrohrad – Ufa 1:4 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 08.09.2018, 16:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:49
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Joonas Kemppainen – 2 min., držení).
    58:21 Philip LARSEN - 1:4
     
    58:21
    Ufa právě vstřelila branku!
    Dánský obránce PHILIP LARSEN korunuje svůj povedený výkon třetím bodem, tentokráte už za gól. Téměř přes celé kluziště totiž pěknou žabičkou zamířil do opuštěné klece! Asistenci si připisuje brankář. Asistence: Andrej Karejev.
     
    48:47
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Linus Omark – 2 min., příliš mnoho hráčů).
    44:25 Dmitrij KUGRYŠEV - 1:3
     
    44:25
    Ufa právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš. V přesilovce Ufy nahodil puk na branku od modré čáry Philip Larsen. Jeho pokus vyrazil Magnus Hellberg do strany, kde číhal DMITRIJ KUGRYŠEV a z levého kruhu poslal kotouč do odkryté svatyně! Asistence: Philip Larsen.
     
    44:11
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:40
    To byla šance! Ilja Kablukov nezištnou přihrávkou vrátil puk zpoza klece do brankoviště. U tyčky byl volný Jevgenij Ketov, jenž poslal kotouč do břevna.
    42:49 Anton BURDASOV - 1:2
     
    42:49
    Ufa právě vstřelila branku!
    Podívejte se na to, Salavat se dostává do vedení! Vypadalo to tak jednoduše. Pjotr Chochrjakov přesprintoval svého strážce a zpoza brány poslal nabídku mezi kruhy. Tam si najel ANTON BURDASOV a bez přípravy se trefil mezi Hellbergovy betony! Asistence: Pjotr Chochrjakov.
     
    30:46
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Linus Omark – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:52
    Skvělý Andrej Karejev! Nikita Gusev obdržel pěknou přihrávku do jízdy. Po levém křídle si najel až před branku a táhlou střelou se pokoušel dostat svoje mužstvo do vedení. Gólmanova lapačka ovšem byla rychlejší.
     
    25:54
    A další zajímavá šance Salavatu! Alexandr Kadějkin si sympaticky nabruslil od pravého mantinelu až do prostoru mezi kruhy. Pokoušel se zacílit pod Hellbergovu lapačku, švédský gólman ovšem k radosti publika chytá.
    22:50 Anton BURDASOV - 1:1
     
    22:50
    Ufa právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Kapitán Salavatu, ANTON BURDASOV, dostal na pravé straně útočného pásma mnoho času. Chvíli si kotouč rovnal na čepeli a poté vypustil svižnou střelu, která zaskočila Hellberga a přistála v dolních patrech jeho klece! Asistence: Philip Larsen, Vladimir Tkačov.
     
    21:50
    Petrohrad už začínal být pod skutečně velkým tlakem, ale vysvobodil ho z něj Magnus Hellberg! Linus Omark nabízel puk z rohu kluziště před branku. Tam operoval Joonas Kemppainen, jehož teč skončila na betonu maskovaného muže.
     
    20:48
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikita Gusev – 2 min., vysoká hůl).
     
    10:10
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Alexandr Děrgačov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Maxim Osipov – 2 min., hrubost).
    08:35 Nikolaj PROCHORKIN - 1:0
     
    08:35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Ledový palác je na nohou, SKA totiž zaznamenává svůj první domácí gól letošního ročníku! Andrej Kuzmenko se s ničím nepáral a natlačil se přímo před branku. Andrej Karejev statečně odolával, z opakované dorážky ho ovšem přeci jen nakonec pokořil NIKOLAJ PROCHORKIN. Asistence: Andrej Kuzmenko.
     
    05:09
    Alexandr Barabanov měl na holi otevření skóre! Hosté si nepřebrali hráče úplně ideálně a Barabanov dostal na modré čáře spoustu času a prostoru. Najel si tedy až mezi kruhy, odkud jeho štiplavou střelu skvěle utěsnil Andrej Karejev ve výstroji.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. Prochorkin (Kuzmenko) – 23. Burdasov (Larsen, Tkačov), 43. Burdasov (Chochrjakov), 45. Kugryšev (Larsen), 59. Larsen (Karejev)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Tokranov, Hersley, Gavrikov, Chafizullin, Zubarev, Zemčonok, Zub – N. Gusev, Dacjuk (C), S. Plotnikov (A) – Kuzmenko, Prochorkin, Barabanov – Děrgačov, Koskiranta, M. Malcev – V. Tichonov, Kablukov, Ketov (A) – Nikolajev.
    Salavat Julajev Ufa: Karejev (Fedotov) – S. Těreščenko, M. Osipov, Larsen, Nazarevič, S. Garejev, Ar. Sergejev, Ljakov – V. Žarkov, Soloduchin, Kadějkin – Omark, Kemppainen, Hartikainen – Chochrjakov, M. Majorov, Burdasov – Kugryšev, Osnovin, Tkačov – Šen.

    Rozhodčí: Bondar, Romasko – Kučava, Novikov

    Diváci: 12 063
    thejrc.org