Švýcarsko – Island 6:0 (kon.) | Anglie – Španělsko 1:2 (kon.)
konec
Anglie
1:2 (1:2)
Španělsko
Sobota 08.09.2018, 20:45 • Wembley Stadium (Londýn) • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9. (22:44:14)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Španělska, které si tak připisuje úvodní výhru v Lize národů. Angličané vstoupili do tohoto utkání mnohem lépe, avšak vedení jim moc dlouho nevydrželo. Celek z Pyrenejského poloostrova totiž otočil skóre ve svůj vlastní prospěch, což vydrželo až do konce zápasu. Anglie si sice připravila několik zajímavých šancí, pokaždé ale zasáhl výborně chytající De Gea. Dnešní utkání nabídlo velice tvrdý střet mezi hostujícím Carvajalem a domácím Shawem, načež musel být domácí obránce odnesen na nosítkách. O vážnosti zranění budeme vědět po utkání.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Po rohovém kopu se u zadní tyče natahoval po přihrávce Kane, který nakonec na ní nedosáhl.
     
    90+8
    Domácí se radovali ze vstřelené branky, ta nakonec není uznána! Ramos srazil míč do vzduchu, kam si pro něj chtěl dojít De Gea. Hostující brankář ale neudržel balón ve své náruči, čehož využil Welbeck, jenž zasunul balón do sítě. Této střele ale předcházel faul, což hodně rozladilo domácího trenéra.
     
    90+7
    Také Lingard si pomohl faulem, tentokráte skončil na zemi Saúl, který si dal před míč tělo. Angličané zřejmě nedosáhnou ani na bod.
     
    90+5
    Polovina nastaveného času je pryč, Španělsko nepustilo soupeře k vlastní šestnáctce. Navíc si dalším faulem pomohl Alli.
     
    90+4
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Danny Welbeck.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Danny Rose (Anglie).
     
    90+3
    Isco rozehrál nakrátko, nakonec do pokutového území přeci jenom přiletěl centr, na který reagoval Ramos velice nepřesným projektilem.
     
    90+2
    Do útočného výpadu se zapojil také kapitán Ramos, který si nakonec pobyt v šestnáctce prodlouží. Jeho celek má k dispozici rohový kop.
     
    90+1
    Ramos vystavil Martíneze do těžké pozice, což ale přineslo zisk autového vhazování. Španělsko se navíc dostalo přes přehuštěný střed.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o devět minut.
     
    88
    Nacho na poslední chvíli odehrál míč před Rosem, Anglie si tak vybojovala rohový kop z levé strany. Naskakující Maguire se vyšplhal do vzduchu, odkud ale minul branku.
     
    87
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Marcos Alonso, přichází Iñigo Martínez.
     
    86
    De Gea předvedl dalekonosný odkop, který směřoval do území, ve kterém se nacházel Rodrigo. Útočník Valencie byl v souboji se Stonesem pozdě.
     
    85
    Další rozruch před hostující brankou nakonec utnul praporek pomezního, který odhalil velice těsný ofsajd v podání Rashforda.
     
    84
    Isco se pokoušel prosadit proti dvojici protihráčů, která nakonec slavila úspěch. Trippier ale nedokázal vyvézt balón přes Saúla.

    David Suchý

    Branky: 11. Rashford (Shaw) – 13. Saúl Ñíguez (Rodrigo), 32. Rodrigo (Th. Alcântara)

    Karty:   18. Henderson (ENG), 41. Shaw (ENG), 66. Stones (ENG), 90+4. Rose (ENG) – 83. Carvajal (ESP)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
    Anglie: Pickford – Maguire, Stones, Joe. Gomez – Trippier, Henderson (64. Dier), Alli, Lingard, Shaw (53. Rose) – Kane (C), Rashford (90+4. Welbeck).
    Náhradníci: Bettinelli, Butland, A. McCarthy – Alexander-Arnold, Delph, Dier, Loftus-Cheek, Rose, Tarkowski, Walker, Welbeck.

    Španělsko: de Gea – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Alonso (87. I. Martínez) – Th. Alcântara (80. Roberto), Busquets, Saúl Ñíguez – Rodrigo, Aspas (68. Asensio), Isco.
    Náhradníci: Arrizabalaga, Pau López – Albiol, Asensio, Azpilicueta, D. Ceballos, Suso, Gayá, Rodri, I. Martínez, Morata, Roberto.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (všichni Nizozemsko)
    thejrc.org